Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

26.7.09

Οι Ντιρεκτίβες του ΔΝΤ και Μια Επίκαιρη Ιστορική Ομολογία

.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Milton Friedman μαζί με την Anna J. Schwartz στο βιβλίο τους «Η Νομισματική Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών» κατέληξε ότι η μεγάλη ύφεση το 1929 η οποία διήρκεσε μέχρι περίπου το 1933 και προκάλεσε μεγάλα δεινά σε όλες τις χώρες του πλανήτη προκλήθηκε από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Την διαπίστωση αυτή αναγκάστηκε να συμμεριστεί το 2002 και ο σημερινός πρόεδρος Bernanke της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ο David Kupelian, αντιπρόεδρος και εκδότης του ανεξάρτητου δικτύου ειδήσεων WorldNetDaily και συγγραφέας του ευρείας κυκλοφορίας βιβλίου "Το Μάρκετινγκ του κακού: Πώς Ριζοσπάστες, Ελιτίστες και Ψευτοειδικοί μας Πουλάνε Διαφθορά Μασκαρεμμένη ως Ελευθερία» 

στο άρθρο του Bernanke: Federal Reserve caused Great Depression 
παραθέτει την ομιλία του σημερινού προέδρου Bernanke της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ το 2002 στα 90στά γενέθλια του Milton Friedman.
Ο Bernanke κλείνοντας την ομιλία του είπε:

«... Επιτρέψτε μου καταχρώμενος κάπως την ιδιότητά μου ως επίσημου εκπροσώπου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να πω στο Milton και την Anna: Σε ό,τι αφορά στην Μεγάλη Ύφεση, ναι έχετε δίκιο. Εμείς την προκαλέσαμε. Αλλά χάρη σε εσάς, δεν θα το κάνουμε ξανά».
Αλλά, όπως φαίνεται το ξαναέκαναν και συνεχίζουν.
Πολλοί σήμερα μιλούν για το ρόλο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και του απελθόντος προέδρου της Γκρίνσπαν στη σημερινή ύφεση αλλά και τους κινδυνους από τις σημερινές ενέργειες της συνεχούς κυκλοφορίας χρήματος χωρίς αντίκτυσμα.


Το Ερώτημα

1. Συνέπεια των σκόπιμων υφέσεων είναι αναρίθμητοι θάνατοι και κακοτυχία αναρίθμητων ανθρώπων στον πλανήτη.
Αυτό δεν συνιστά τρομοκρατία; 
(Βλ. Nόμοι για την Ασφάλεια από τις Κυβερνήσεις - Σε Ποιά Φυλή Ανήκουμε; )

2. Πώς οι κυβερνήσεις των κρατών συνδιαλέγονται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όταν οι ντιρεκτίβες του έχουν οδηγήσει αρκετές χώρες, όπως για παράδειγμα την Αργεντινή, σε χρεωκοπεία και ευθύνονται για τη σημερινή δεινή κατάσταση ιδιαίτερα του λεγόμενου τρίτου κόσμου;

Βλ. και
-  Το Πρόβλημα των Τραπεζών
BIS - ΜΙα Τράπεζα Αόρατο Βομβαρδιστικό ,"Θέλω τη Γη και 5% Ακόμη"
(Μια Mυθιστορηματική Εξιστόρηση της Προοδευτικής Κυριαρχίας του Χρήματος και των Τραπεζών του Larry Hannigan, Αυστραλού οικονομολόγου)


Πρώτες Προσπάθειες Αντίστασης
Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια γερουσιαστή να θέσει υπό συζήτηση στο Κογκρέσσο το ρόλο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στη σημερινή κρίση (απορρίφθηκε χωρίς καν να μπορέσει o γερουσιαστής να αναπτύξει την επερώτησή του) συλλέγονται διαδικτυακά υπογραφές πολιτών που απαιτούν από την Γερουσία να ασχοληθεί με το Θέμα (όπως αναφέρεται στο κείμενο των υπογραφών σύμφωνα με το σύνταγμα των ΗΠΑ αρμόδια για την έκδοση των νομισμάτων και τον καθορισμό της αξίας τους είναι η Γερουσία. Αλλά αυτή εκχώρησε αυτό το δικαίωμα στον ιδιωτικό συνασπισμό τραπεζών που αποτελεί την Ομοσπονδιακή τράπεζα) 
βλ. Tell senators you want to know what happens to the money--WND_
___________________________________
Σχετιζόμενες πληροφορίες
1. Οι ιθύνοντες της ομοσπονδιακής τράπεζας είναι υπεράνω νόμων 
Βλ. Οι Εκλογές και η Πραγματικότητα του Κόσμου μας

2. Σήμερα είναι πολλές οι πηγές που αναδεικνύουν το ρόλο των τραπεζών στην δημιουργία του οικονομικού κλίματος για την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία και τη χρηματοδότηση στη συνέχεια των υποδομών και της πολεμικής μηχανής του Χίτλερ από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε μια εποχή μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Αμερική, όταν οι άνθρωποι έχαναν τα σπίτια και τις δουλειές τους γιατί «δεν υπήρχαν χρήματα».

Βλ. H Ψυχοπαθολογική Φύση των Μεγάλων Εταιριών