Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

19.7.09

BIS - ΜΙα Τράπεζα Αόρατο Βομβαρδιστικό

.
Μια Ιστορική Μαρτυρία
Ο διάσημος ιστορικός Carroll Quigley γράφει στο βιβλίο του «Τραγωδία και Ελπίδα”:
"Η δύναμη της οικονομικής κεφαλαιοκρατίας είχε ένα άλλο εκτεταμένο σχέδιο, να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα οικονομικού ελέγχου σε χέρια ιδιωτών ικανά να εξουσιάσουν το πολιτικό σύστημα κάθε χώρας και την οικονομία του κόσμου συνολικά. Αυτό το σύστημα θα ελεγχόταν από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου οι οποίες θα δρούσαν όπως μια συναυλία, μέσω μυστικών συμφωνιών σε συχνές συνεδριάσεις και διασκέψεις».

Η κορυφή του συστήματος θα ήταν η τράπεζα για Διεθνείς Διακανονισμούς (Bank of International Settlements, BIS) στην Ελβετία, μια ιδιωτική τράπεζα που κατέχεται και ελέγχεται από τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες, οι οποίες και οι ίδιες είναι ιδιωτικές εταιρίες.

Ποιά Είναι η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών
Μολονότι, όπως παρατίθεται παραπάνω κεντρικό ρόλο στα πράγματα του κόσμου παίζει ένας τραπεζικός οργανισμός, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BSI), δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση γι΄αυτόν.

Παρακάτω παρατίθεται συντομευμένο απόσπασμα από την ιστοσελίδα http://www.augustreview.com/ στην οποία εκτίθενται στοιχεία σχετικά με την ιστορία της τράπεζας αυτής, τη δομή της και τις τρέχουσες δραστηριότητες της.
«Όταν ο Δαβίδ Rockefeller και ο Zbigniew Brzezinski ίδρυσαν την τριμερή Επιτροπή το 1973, η πρόθεση ήταν να δημιουργήσουν μια "νέα διεθνή οικονομική τάξη". Γι΄ αυτόν τον λόγο, συγκέντρωσαν 300 ελίτ πολυεθνικών εταιριών, πολιτικούς και ακαδημαϊκούς ηγέτες από τη Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία και την Ευρώπη.

Η ερώτηση είναι, "πώς το κάνουν αυτό;"
Λάβετε υπόψη σας, ότι δεν είχαν καμία δημόσια εξουσιοδότηση από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο.
Η απάντηση είναι η τράπεζα για τις διεθνείς διευθετήσεις (Bank of International Settlements, BIS), η οποία αυτοαποκαλείται "κεντρική τράπεζα για κεντρικούς τραπεζίτες", η οποία ελέγχει το απέραντο παγκοσμιοποιημένο τραπεζικό σύστημα με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού.
Μολονότι η ΒΙS είναι ο παλιότερος διεθνής τραπεζικός οργανισμός στον κόσμο, είναι ένας οργανισμός μικρού προφίλ, αποφεύγοντας όλη τη δημοσιότητα και την κακοφημία. Γι αυτό, έχουν γραφεί πολύ λίγες κριτικές αναλύσεις γι΄ αυτόν τον τόσο σημαντικό οικονομικό οργανισμό.
Περαιτέρω, το μεγαλύτερο μέρος απ΄αυτά που έχουν γραφεί έχουν παραπλανηθεί με σκόπιμες δημοσιεύσεις του ίδιου του οργανισμού.
Η BIS μπορεί να συγκριθεί με αόρατο βομβαρδιστικό αεροπλάνο. Δεν ανιχνεύεται, έχει μικρό πλήρωμα και φέρνει ένα τεράστιο βομβαρδιστικό φορτίο.
Το βομβαρδιστικό αεροπλάνο, όμως, υπόκειται σε μια ιεραρχία και πρέπει να ανεφοδιαστεί με καύσιμα από εξωτερικές πηγές.
Aντιθέτως, η BIS, όπως θα δούμε, δεν υπόκειται σε καμία δημόσια αρχή και λειτουργεί με πλήρη αυτονομία και αυτάρκεια.
Η BIS ιδρύθηκε το 1930 κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα ταραγμένης περιόδου της ιστορίας. Τα μέλη της απολαμβάνουν μια απίστευτη ασυλία. Δεν υπόκεινται σε κανένα κανονισμό, διερεύνηση ή αρμοδιότητα».

Η Ασυλία των Μελών της Τράπεζας
- Διπλωματική ασυλία για τα πρόσωπα και για ό,τι μεταφέρουν μαζί τους (δηλ., διπλωματικούς σάκους).

- Καμία φορολογία σε οποιεσδήποτε συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των μισθών που πληρώνονται στους υπαλλήλους της.

- Ασυλία όπως αυτή που έχουν οι πρεσβείες για όλα τα κτήρια και τα γραφεία που χρησιμοποιούνται για και από τη BIS.

- Καμία εποπτεία ή γνώση των δραστηριοτήτων της από καμμία κυβερνητική αρχή.- Απαλλαγή από τους περιορισμούς μετανάστευσης.

- Ελευθερία να κρυπτογραφούν όλες τις επικοινωνίες τους
οποιουδήποτε είδους.
Περαιτέρω, στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της BSI, για παράδειγμα στον Alan Greenspan προσφέρονται πρόσθετα ατομικά εδικά προνόμια:
- Ασυλία από σύλληψη ή φυλάκιση και ασυλία από κατάσχεση των προσωπικών αποσκευών τους, εξαιρουμένων κατάφωρων περιπτώσεων εγκλημάτων.
- Απαραβίαστο όλων των εγγράφων και ντοκουμέντων.
- Ασυλία ακόμα και μετά από την ολοκλήρωση της αποστολής τους για πράξεις για τις οποίες απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, συμπεριλαμβανομένων των προφορικών λόγων τους και των γραπτών τους.
- Απαλλαγή για τους ίδιους, τις συζύγους και τα παιδιά τους από οποιουσδήποτε περιορισμούς μετανάστευσης, από οποιεσδήποτε διατυπώσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις τους ως άλλοδαπών.

- Το δικαίωμα να χρησιμοποιούν κώδικες στις επίσημες επικοινωνίες τους ή να παραλαμβάνουν και να αποστέλλουν έγγραφα ή αλληλογραφία μέσω αγγελιαφόρων ή διπλωματικών σάκων.


Βλ. και
-  Το Πρόβλημα των Τραπεζών