Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

24.7.09

Υπερθέρμανση του Πλανήτη II: Η Επιστήμη ως Πίστη - O Σύγχρονος Μεσαίωνας


Μη γίνετε ειδικός. Αν είστε ειδικός γίνεστε δεξιοτέχνης
του φορμαλισμού και ξεχνάτε την πραγματική φύση
Φυσικός Pauli στον φυσικό Weisskopf

Ο μεγάλος ιταλός φυσικός Ενρίκο Φέρμι συνήθιζε να θέτει ως πρώτη άσκηση
στους φοιτητές του να του βρουν πόσοι...χορδιστές πιάνων υπάρχουν στην πόλη.
Εκείνοι άρχιζαν τους μαθηματικούς υπολογισμούς (αριθμός κατοίκων, αριθμός πιθανών πιάνων ανά οικογένεια, χρόνος χορδίσματος, κ.λ.π). Τότε ο Φέρμι τους έφερνε ένα «χρυσό οδηγό» και τους έλεγε να τον ανοίξουν στο επάγγελμα «χορδιστής πιάνων»
Pierre-Gilles de Gennes«Ελευθεροτυπία» 9-5-2004
.
"Κάτω από το εκφοβιστικό βλέμμα της επιστήμης, οι άνθρωποι εδώ και
διακόσια χρόνια νιώθουν ότι πρέπει να εξελιχθούν υποχρεωτικά υπό τις διαταγές της,
αντί να ζήσουν την ζωή τους. Μα κυρίως αντί να στοχαστούν αυτή τη ζωή."


Τα ΜΜΕ διεθνώς και στην Ελλάδα μιλούν για λιώσιμο των πάγων ενσπείροντας πανικό στο γνωστό ρόλο τους (Βλ. Τα Σιωπηλά Όπλα Αυτοματοποίησης της Κοινωνίας).
Αποσιωπούν ότι στην Αλάσκα ο παγετός αυξάνει με ρυθμό επτά πόδια την ημέρα CDAPress.com
Αλλά οι υποστηρικτές της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν πτοούνται με τέτοιες αποκαλύψεις.

Και το λιώσιμο των πάγων αλλά και η περαιτέρω αύξησή τους, και μια εποχή υπερθέρμανσης και μια εποχή ψύξης είναι εξίσου πιθανά και σύμφωνα με τα μοντέλα τους, (τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι η προγενέστερη εποχή των παγετώνων προέκυψε ως αποτέλεσμα μείωσης του 2 λόγω έντονων βροχοπτώσεων).

Στις αρχές του 2007 σε απάντηση στην ταινία του Al Gore,» Μια ενοχλητική Αλήθεια» μεταδόθηκε στη Μεγάλη Βρετανία από τη δημόσια τηλεόραση (Channel 4) το ντοκυμαντέρ The Great Global Warm Swindle αποδομώντας τη θεωρία ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.
Παγκοσμίως γνωστοί επιστήμονες, πολλοί από τους οποίους είναι αυθεντίες στον τομέα τους, δήλωναν ρητά ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη προκαλείται από την ηλιακή δραστηριότητα και ότι παρόμοιοι κύκλοι έχουν συμβεί πολλές φορές στην ιστορία. Όταν αυξάνει η δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων, η θερμοκρασία της γης ανεβαίνει, όταν μειώνεται η ηλιακή δραστηριότητα, η θερμοκρασία της γης πέφτει. Πρόσφατα αυξήθηκε η ηλιακή δραστηριότητα και αυξήθηκε και η θερμοκρασία της γης.
Οι θερμοκρασίες έχουν επίσης αυξηθεί και σε άλλους πλανήτες στο Ηλιακό μας Σύστημα, ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να αποδοθεί στον άνθρωπο.
Στις 29 Απριλίου 2009 στην ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας σε άρθρο με τίτλο Που πήγαν οι ηλιακές κηλίδες; Οι επιστήμονες προβληματίζονται για την επίπτωση στην κλιματική αλλαγή σχολιάζεται η ανησυχία των επιστημόνων για την σχεδόν παντελή έλλειψη των ηλιακών κηλίδων και την επίπτωση στην κλιματική αλλαγή.

Στους ισχυρισμούς του παραπάνω ντοκυμαντέρ αντιπαρατέθηκαν αντίπαλοι ισχυρισμοί και το όλο θέμα έχει εξελιχθεί σε θρησκευτικό δόγμα με φανατικούς πιστούς και στα δύο στρατόπεδα.

Για παράδειγμα στην ιστοσελίδα http://blog.professorastronomy.com παρατίθενται διαγράμματα μετρήσεων της έντασης του ηλίου από τρεις δορυφόρους και σχολιάζεται η σχετικότητα των μετρήσεων και διαψεύδονται οι ισχυρισμοί για αύξηση της θερμοκρασίας σε άλλους πλανήτες, όπως στον Άρη λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας.

Η κατάσταση αυτή της ασυνεννοησίας και των εκ διαμέτρου αντίθετων συμπερασμάτων για το ίδιο θέμα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Παρατηρείται σε όλους σχεδόν τους τομείς της επιστήμης.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του γνωστού σεισμολόγου Σταυρακάκη σε τηλεοπτικό σταθμό μετά τον τελευταίο σεισμό στην Αττική: " Στα συνέδρια οι μισοί σεισμολόγοι δεν καταλαβαίνουμε τους άλλους μισούς" (Βλ. Η Κατασκευή των Αυθεντιών)

Και ο νομπελίστας καθηγητής Brian Josephson στην ιστοσελίδα του www.tcm.phy.cam.ac.uk/~bdj10 /archivefreedom (αναφερόμενος στην πολύ αποτελεσματική καταστολή των φυσικών που αμφισβητούν τις κατεστημένες απόψεις γνωστή ως μαύρη λίστα των αρχείων arXiv.org). ομολογεί:

« Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι που ζουν στην εικονική πραγματικότητα των μαθηματικών συμβόλων χάνουν εύκολα την επαφή τους με την καθημερινή πραγματικότητα και αρχίζουν να μεταχειρίζονται και τα ανθρώπινα όντα ως μαθηματικά σύμβολα ή χαρακτήρες ενός παιχνιδιού υπολογιστών.,,,,,
Τα πράγματα αναγκάζονται να συμβούν αντί να αφεθούν να συμβούν και αυτό είναι που οδηγεί στη μεγάλη βιομηχανία των δημοσιεύσεων χωρίς περιεχόμενο.
Πιστεύουμε ότι ζούμε σε έναν "νέο Μεσαίωνα".
.
.
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα