Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

3.1.10

Ένας χρόνος από την Εισβολή στη Γάζα – Eρωτήματα για τις Δυτικές Δημοκρατίες και τη Στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης

.
Πέρασε ένας χρόνος από την εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα με τις γνωστές θηριωδίες τους και ο αποκλεισμός της Γάζας συνεχίζεται.
21ος αιώνας και η λεγόμενη διεθνής νομιμότητα στηρίζει σιωπηλά και έμπρακτα την κατάφωρη καταπάτηση όλων των διεθνών νόμων και συνθηκών.

«Άουσβιτς του 21 αιώνα» χαρακτήρισε την κατάσταση στη Γάζα τον περασμένο Ιανουάριο απεσταλμένος του ΟΗΕ πριν την εισβολή.
«Σοκ για τη συνείδηση της ανθρωπότητας» τη χαρακτήρισε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ Richard Falk για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λωρίδα της Γάζας σε συνέντευξή του στο presstv, επικρίνοντας τη διεθνή κοινότητα για την απραξία της (η Ε.Ε και κυρίως η Γαλλία εξοπλίζουν το Ισραήλ με όπλα) απευθύνοντας έκκληση για ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ http://presstv.ir/detail.aspx?id=115021&sectionid=351020202

Για μια άλλη φορά έρχονται στην επιφάνεια ερωτήματα σχετικά με τις συλλογικά καλλιεργούμενες πεποιθήσεις μας.


- Λέμε ότι ζούμε σε δημοκρατίες, ότι κυρίαρχος είναι ο λαός, ότι οι πολιτικοί μας εκφράζουν τη θέληση των πολιτών.

Πριν λίγα χρόνια όλοι οι λαοί της δύσης διαδηλώσαμε την αντίθεσή μας στην αιματοκυλισμένη εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ.
Όλοι οι αντιπρόσωποί μας στήριξαν την εισβολή και έμμεσα ή άμεσα συμμετείχαν.

Πριν ένα χρόνο όλοι οι λαοί της δύσης διαδηλώσαμε την αντίθεσή μας στην αιματοκυλισμένη εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα.
Όλοι οι αντίπροσωποί μας εσιώπησαν και σιωπηλά στήριξαν το Ισραήλ και συνεχίζουν να το κάνουν (1).
Τις ημέρες αυτές που αντιπροσωπείες των λαών κάνουν συμβολική πορεία προς τη Γάζα για τη λήξη του παρατεταμένου αυτού διεθνούς εγκλήματος, οι κυβερνήσεις σιωπούν προκλητικά

.- Λέμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το θεματοφύλακα των δημοκρατικών θεσμών στα κράτη μέλη.
Τον περασμένο χρόνο λίγο πριν την εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα, οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μετά τη δήλωση απεσταλμένου του ΟΗΕ στην αποκλεισμένη κατεχόμενη Παλαιστίνη πριν την Ισραηλινή εισβολή περί νέου Αουσβιτς στην περιοχή, απεφάσισαν να μην αναβαθμίσουν τις σχέσεις της Ένωσης με το Ισραήλ.

Οι υπουργοί εξωτερικών της Ένωσης ανάμεσά τους και η προηγούμενη υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας παρέκαμψαν την απόφαση του κοινοβουλίου και απεφάσισαν μεταξύ τους να αναβαθμίσουν τις σχέσεις της Ευρώπης με το Ισραήλ, (αλλά όχι και με την Παλαιστίνη).

- Λέμε ότι στέλνουμε στις συνόδους για τη λεγόμενη κλιματική αλλαγή αντιπροσώπους μας για να αποφασίσουν μέτρα για να εξασφαλίσουν το μέλλον μας στον πλανήτη.

Στο Ιράκ και τη Γάζα η οικολογική καταστροφή, η μόλυνση του εδάφους, της πανίδας, της χλωρίδας και των κατοίκων από τα ραδιενεργά όπλα και τους ατέλειωτους βομβαρδισμούς είναι ανυπολόγιστη (2).
Η καταστροφή αυτή δεν αποτελεί καν αντικείμενο συζήτησης των εκπροσώπων μας στις συσκέψεις αυτές.

- Στην πρόσφατη εισβολή στη Γάζα σκοτώθηκαν περίπου 1300 παλαιστίνιοι.
Οι ισραηλινοί νεκροί ήταν 13, οι περισσότεροι από φίλια πυρά.
Οι ισραηλινοί βομβάρδιζαν με τελευταίας τεχνολογίας αμερικανικά βομβαρδιστικά και προηγμένα όπλα και προστατευτικό εξοπλισμό.
Οι παλαιστίνιοι αντιπαρέθεσαν ρουκέτες, που οι ειδήμονες λένε ότι είναι παιδικά παιχνίδια.

Οι αντιπρόσωποί μας στα κοινοβούλια μιλούν για δύο εμπλεκόμενα μέρη και για ευθύνες και των δύο.
Εκατοντάδες χρόνια πριν, οι άνθρωποι θα μιλούσαν για ντροπή, για εξευτελισμό, για πλήρη ανανδρία.
Ακόμα και στις ρωμαϊκές αρρένες δεν θα καταδέχονταν να αντιμετωπίσουν και να επιτεθούν σε αντίπαλο με τόσο άνισο εξοπλισμό.

- Οι αιχμάλωτοι ισραηλινοί που κρατούνται στην Παλαιστίνη είναι ένας στρατιώτης.
Οι παλαιστίνιοι που κρατούνται σήμερα στις φυλακές του Ισραήλ είναι 7,500 ανάμεσα στους οποίους αρκετοί Παλαιστίνιοι βουλευτές και 310 παιδιά. Βλ. http://presstv.ir/detail.aspx?id=115153&sectionid=351020202.

Οι αντιπρόσωποί μας προέβησαν σε εκκλήσεις και συμμετείχαν σε διαβουλεύσεις για την απελευθέρωση του Ισραηλινού αιχμαλώτου.
Δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τους πολυάριθμους παλαιστίνιους αιχμαλώτους, δεν έκαναν εκκλήσεις ούτε καν για τα παιδιά που κατά παράβαση όλων των νόμων κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ και υπάρχουν μαρτυρίες ότι υπόκεινται σε σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια. Βλ. Prisons expert: Palestinian children in Israeli prison are deprived the most basic of human rights

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πλήθος άλλων στοιχείων που δείχνουν ότι οι αντιπρόσωποί μας δεν λειτούργησαν ως δικοί μας αντιπρόσωποι.

Ερωτήματα για τη Στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης

Στις 9 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ποντίκι" ένα αξιοσημείωτο άρθρο για τις κρυφές στρατιωτικές εξυπηρετήσεις και δεσμεύσεις της Ελλάδας (της προηγούμενης κυβέρνησης) προς το Ισραήλ με τίτλο «Iσραηλινός Σπαρτιάτης»
http://www.topontiki.gr/Articles/view/1094

Πριν δύο περίπου εβδομάδες, στην εκπομπή Infowar του Άρη Χατζηστεφάνου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε ότι επισκέφθηκε την Αθήνα Ισραηλινός πολιτικός και κανένα μέσο ενημέρωσης δεν ανέφερε τίποτα. (Σημειωτέον ότι πρόκειται για τον Ισραηλινό πολιτικό ο οποίος είχε εισηγηθεί στην Ισραηλινή Βουλή να εκτελεστούν οι νόμιμα εκλεγμένοι βουλευτές του Ισραήλ παλαιστινιακής καταγωγής).

Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτές οι πληροφορίες με τη σιωπή που τηρεί η σημερινή παλιότερα φιλοπαλαιστινιακή κυβέρνηση;
(Σημειώνεται ότι τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί πέρυσι σε τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ για να επανεγερθεί ένα από τα σχολεία που ισοπέδωσαν οι Ισραηλινοί δεν έχουν ακόμη αποσταλεί για "γραφειοκρατικούς λόγους").

Προσθήκη 5.1.10

Απόσπασμα από επιστολή του ΝP από την Πορεία Αλληλεγγύης για μια Ελεύθερη Γάζα, βλ.Gaza Freedom March 2

Η Aιγυπτιακή κυβέρνηση παράλληλα με τους Ισραηλινούς χτίζει το δικό της τείχος στα σύνορα για να αποκλείσει πιο αποτελεσματικά τη Γάζα.

Το τείχος είναι ενισχυμένο με ατσάλι και θα μπει σε βάθος 18 μέτρων μέσα στο έδαφος ώστε να αχρηστέψει τα τούνελ των παλαιστινίων μέσω των οποίων περνάν κάποια ελάχιστα εφόδια.

Το τείχος χρηματοδοτείται από την Aμερικανική κυβέρνηση και κομμάτια του κατασκευάζονται στη Γερμανία.

Η Γάζα, είναι το τελευταίο ελεύθερο κομμάτι γης που έχουν οι παλαιστίνιοι, γιατί στη Δυτική όχθη ο Ισραηλινός στρατός μπαίνει όποτε θέλει και δολοφονεί όποιον θέλει όπως έκανε πριν λίγες μέρες, στις 26 Δεκεμβρίου. Αντίθετα, για να μπει στη Γάζα πρέπει να κάνει πόλεμο. Και γι’αυτό η Γάζα πρέπει να τιμωρηθεί.

Βλ. Πολεμική Μετανάστευση
___________________________________
(1) Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των απεσταλμένων αξιωματούχων της στη Γάζα, η Ευρωπαική ένωση όχι μόνον δεν επέβαλε κυρώσεις στο Ισραήλ, αλλά αναβάθμισε τις σχέσεις της μαζί του αλλά όχι και με την Παλαιστίνη στην οποία συνεχίζει το εμπάρκο.
Οι ΗΠΑ παρά τις φραστικές συστάσεις του νέου προέδρου στην πράξη συνεχίζουν και εντείνουν την οικονομική και στρατιωτική στήριξη του Ισραήλ.
Αποτελούν από παλιά τον μεγαλύτερο εξαγωγέα όπλων προς το Ισραήλ.
Διαδοχικές αμερικανικές κυβερνήσεις έχουν πουλήσει στο Ισραήλ τα πιο εξελιγμένα και πιο καταστροφικά τους όπλα.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία οι ΗΠΑ χορήγησαν στο Ισραήλ το 2002 στρατιωτική βοήθεια αξίας 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μεταξύ 2004 και 2007 όπλα αξίας 8,3 δισ. δολ
Ο πόλεμος του Ισραήλ το 2006 κατά του Λιβάνου και το 2008/09 εναντίον της Λωρίδας της Γάζας έγιναν με αμερικανικά όπλα.
Τον περασμένο Ιανουάριο υπό τον Ομπάμα οι ΗΠΑ παρέδωσαν στο Ισραήλ 14.000 τόνους όπλων. (Η παράδοση έγινε από το γερμανικό εμπορικό πλοίο, Wehr Έλβα, στο λιμάνι Ashdod).
Πρόσφατα, τη στιγμή που η αμερικανική οικονομία καταρρέει και η ανεργία είναι στα ύψη, ο βραβευμένος με νόμπελ ειρήνης Obama ενέκρινε άλλα 2,775 δισ. δολλάρια για περαιτέρω ενίσχυση της άμυνας του Ισραήλ, ως μέρος των 30 δισεκατομμυρίων δολλαρίων που θα δοθούν μέσα σε 10 χρόνια.
Επιπλέον, στις 21 Δεκεμβρίου ο Ομπάμα ενέκρινε νομοσχέδιο αμυντικών δαπανών που περιλαμβάνει 2,2 εκατομμύρια δολλάρια για το πρόγραμμα της αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, διπλάσια απ αυτά που εγκρίθηκαν πέρυσι.


(2) Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο www.newweapons.org από τον καθηγητή Μάριο Barbieri CNR, Ρώμη, καθ. Maurizio Barbieri, Πανεπιστήμιο της Ρώμης, και καθ. Paola Μαντούκα, Πανεπιστήμιο της Γένοβας ,αναφέρει ότι βρέθηκαν στο έδαφος ασυνήθιστες συγκεντρώσεις τοξικών στοιχείων που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, τα νεφρά και άλλα όργανα, αναστέλλουν την επιδιόρθωση του DNA και προκαλούν μεταλλάξεις.
Βλ.
http://www.newweapons.org/?q=node/110 Gaza Strip, soil has been contaminated due to bombings: population in danger Radioactive weapons in the Gaza Strip Q & A on Israel’s Use of White Phosphorus in Gaza