Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

22.7.09

Παιδιά......


-Τέως Πρόεδρος Κάρτερ:

«Ο Ερυθρός Σταυρός, η Διεθνής Αμνηστία και το Πεντάγωνο έχουν σημαντικές μαρτυρίες για βασανιστήρια παιδιών που επιβεβαιώνονται από μάρτυρες ή από στρατιώτες που συμμετείχαν σ΄αυτά.
Ο Ερυθρός Σταυρός σε επίσκεψη του σε έξι αμερικανικές φυλακές βρήκε 107 κρατούμενους κάτω των 18 ετών, ακόμη και οκτώ ετών." President Carter: Many Children Were Tortured Under Bush

- Ιρακινός δικηγόρος Sahar Yasiri, εκπρόσωπος της Ένωσης φυλακισμένων και πολιτικών κρατουμένων στο Ιρακ (σε δημόσια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε):

Υπάρχουν πάνω από 400.000 κρατούμενοι στο Ιράκ σε 36 φυλακές και στρατόπεδα .
Το 95 τοις εκατό των γυναικών από τις περίπου 10.000 που κρατούνται έχουν πέσει θύματα βιασμού.
Τα παιδιά υφίστανται βασανιστήρια, βιασμούς και ασιτία» ενώ δεν ξέρουν καν γιατί έχουν συλληφθεί. Τα παιδιά έχουν συλληφθεί "τυχαία" χωρίς κάποιου τύπου ένταλμα.

- Ανταποκριτής Hersh (ο οποίος αποκάλυψε το σκάνδαλο με τα βασανιστήρια στο Αμπού Γκράιμπ):

"Μερικά από τα χειρότερα πράγματα που συνέβησαν δεν τα γνωρίζετε.
Τα βίντεο ; Δεν έδειξαν τίποτα......-
Υπάρχουν γυναίκες εκεί. Οι γυναίκες στο Αμπού Γκράιμπ για αυτά που συνέβαιναν εκεί πέρναγαν προς τα έξω μηνύματα προς τους συγγενείς τους έκλιπαρώντας να πάνε να τις σκοτώσουν. Έβλεπαν τα μικρά παιδιά τους που είχαν μαζί τους όταν συνελήφθηκαν να σοδομίζονται και τις κάμερες να τραβάνε.

Και το χειρότερο όλων η αμερικανική κυβέρνηση έχει το soundtrack με τις κραυγές τους.
Children tortured before parents, raped, all covered up by Bush/Cheney and our media by MinistryOfTruth Jul 20, 2009

ΠΑΙΔΙΑ ..............................................
___________________________
Περισσότερα από το 25% των παιδιών κάτω των 10 ετών στο Ιράκ έχουν υποστεί μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες (Ελευθεροτυπία 19-9-2005)

Θάνατοι στο Ιράκ:
Aπό αεροπορικές επιδρομές: 39% παιδιά και 46% γυναίκες.
Από χερσαίες επιχειρήσεις: 42% παιδιά και 44% γυναίκες
The Independent - 'Iraq air raids hit mostly women and children
,
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα