Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

20.7.09

Οι Eσταυρωμένοι που δεν Πενθήσαμε

Η χριστιανική θρησκεία έχει στηριχθεί στα πάθη και τη Σταύρωση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Δισεκατομμύρια πιστοί σε όλο τον κόσμο υποβάλλονται κάθε χρόνο σε περιβάλλον κατάνυξης και πένθους εις ανάμνηση των παθών του Θεανθρώπου.

Σήμερα, δυο χιλιάδες χρόνια αργότερα, στον πολλά υποσχόμενο 21ο αιώνα πληροφορούμαστε:

" Εγκληματολόγος διαπίστωσε ότι Ιρακινός αιχμάλωτος στη φυλακή Abu Ghraib σταυρώθηκε από τη CIA. Πέθανε από ασφυξία, αφού τον κρέμασαν από τα χέρια, τούβαλαν κουκούλα και τούσπασαν τα πλευρά. Δεν δόθηκε η ημερομηνία που συνέβη" CIA Crucified captive in Abu Ghraib Prison : Information Clearing House

Κανείς δεν λογοδότησε για τη σταύρωση αυτή.

Τα πάθη και η σταύρωση του ανίσχυρου αυτού ανθρώπου που ούτε καν δικάστηκε, δεν απαλύνθηκε από την παρουσία φίλων και συγγενών, ούτε από την πίστη σ΄έναν ανώτερο σκοπό.

Τους εσταυρωμένους του παρόντος γιατί δεν τους πενθούμε;

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα