Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

28.10.09

Ποιoς Έλλην Είμαι Ακριβώς;

.
Ημέρα εθνικής περισυλλογής και ιστορικής αναδρομής σήμερα και αναδύθηκε στην επιφάνεια ένα ερώτημα που υποβόσκει μέσα μου κάθε φορά που ακούω για τη μεγάλη κληρονομιά που κουβαλώ προγονικά.

Ποιον ακριβώς προγονικό Έλληνα κουβαλώ ως κληρονομιά;

Νάναι ο Περικλής, νάναι ο Αριστοτέλης, κάποιος από τους 50.000 Αθηναίους πολίτες;
Ή, μήπως είναι κάποιος από τους 450.000 άλλους Αθηναίους κατοίκους που ήταν Έλληνες αλλά δεν ήταν πολίτες;

Μήπως δεν κρατάω από τον Αριστοτέλη, ούτε τον Περικλή, αλλά από κάποιον από τους Έλληνες δούλους που ήταν και οι πιο πολυπληθείς;

Μήπως κρατάω απ΄ αυτούς τους Έλληνες που πούλαγαν και αγόραζαν οι πολίτες Έλληνες των Αθηνών;
Απ΄αυτούς που τους έβαζαν να κάνουν τις παρακατιανές και επικίνδυνες δουλειές για να μπορούν οι πολίτες Έλληνες να ασχολούνται με τον πολιτισμό;

Στατιστικά η εκδοχή αυτή είναι η πιο πιθανή.

Ή, μήπως, πάλιν, να κρατάω από τους Λακεδομονίους Έλληνες, μιας και γεννήθηκα προς τα κει μεριά;
Άραγε, να κρατάω από τους καθαρόαιμους ή από αυτούς που πέταγαν στον Καιάδα;

Μέρες που είναι, θυμήθηκα τον ταλαίπωρο τον Χίτλερ.
Ασθενικός (φυματικός), αποτυχημένος καλλιτέχνης και κρυφοεβραίος, απεχθανόταν την αδυναμία, την κουλτούρα και τους Εβραίους.

Επειδή δεν έχω έφεση στην καλλιέργεια της σωματικής ρώμης και βρίσκω ιδιαίτερα καλαίσθητο ένα εμψυχωμένο ασθενικό ή λειψό σώμα, συμπεραίνω ότι, μάλλον, ο πρόγονός μου δεν θα ήταν καχεκτικός και «ελαττωματικός», απ΄αυτούς που πέταγαν στον Καιάδα οι αρτιμελείς και οι ρωμαλέοι Λακεδαιμόνιοι.

Επειδή, όμως, δεν είμαι καθόλου δεκτικός σε καταστάσεις εντολών και καθοδήγησης, σαν να μου φαίνεται ότι ο πρόγονος θα είχε μπουχτίσει στις εντολές και, μάλλον, θα ήταν δούλος.

Αν έτσι είναι τα πράγματα, βλέπω ότι περισσότερα με συνδέουν με τον Χασάν, τον Καμράν, την Κούνεβα και τους αδικημένους και εξεγερμένους του κόσμου τούτου.
Το να είναι απλά κάποιος πολιτογραφημένος Έλληνας δεν τον κάνει κατ΄ανάγκην και πιο συγγενικό μου.

Γι αυτό, οι περιφρονημένοι από τα σοβαρά ΜΜΕ χθεσινοί οκτώ νεκροί Αφγανοί και οι δύο αγνοούμενοι που ταξίδευαν με το ξύλινο σαπιοκάραβο που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Μυτιλήνης δεν είναι για μένα μικρότερη απώλεια απ΄αυτήν οκτώ νεκρών Ελλήνων και δύο αγνοούμενων Ελλήνων Μυτιλήνη: Οκτώ νεκροί σε βύθιση πλοιάριου που μετέφερε μετανάστες.

Εσείς, ποιανού Έλληνα είστε απόγονος;
.