Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

21.12.10

Oι Δύο "Πανδημίες": της Γρίπης και του Χρέους - Ερωτήματα για τους Οικονομολόγους και τους Νομικούς

.
.
" Τα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο
δεν μπορούν να λυθούν με το
επίπεδο σκέψης που τα δημιούργησε "
Αϊνστάιν

.
Μια Καθυστερημένη Ανακοίνωση Λόγων
.
Πριν δύο ημέρες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: «Αμετάκλητα και άνευ Όρων», στην οποία μας ενημερώνει ότι:
.
«Με το άρθρο 14 παρ. 5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. Τέτοιος πρωτόγνωρος όρος δεν συναντάται ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις».
Αφού δηλώνει ότι αυτό «παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δικαίου σε όλα τα επίπεδα: του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του εθνικού δικαίου»,
καλεί την ελληνική Βουλή «να τοποθετηθεί επί της δανειακής σύμβασης η οποία από τις 4 Ιουνίου 2010 έχει κατατεθεί σε αυτήν».
Η ανακοίνωση κλείνει δηλώνοντας ότι απαιτεί:
«Ν` ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ», βλ. Εδώ
.
Η ανακοίνωση αυτή δεν γνωστοποιεί κάτι που δεν ήταν γνωστό.
Οι δυσμενείς όροι της σύμβασης του δανείου είχαν διαρρεύσει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, βλ.
capital.gr και είχαν παρατεθεί και σχολιαστεί σε αρκετά ιστολόγια, βλ.Εδώ..
Αν δεν το αντελήφθηκε ο ΔΣΑ τότε, σίγουρα το αντελήφθηκε στις 4 Ιουνίου που κατατέθηκε η σύμβαση στη Βουλή στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία της είναι δικηγόροι μέλη του.
.
Γιατί η καθυστέρηση αυτή τόσων μηνών;
Στην ανακοίνωση
δεν αναφέρεται τίποτα για κινήσεις του ΔΣΑ ως καθ΄ύλην αρμόδιου για προσφυγή σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό δικαστήριο, για την αποκατάσταση του δικαίου στα επίπεδα που καταγγέλλει.
Οι κυβερνήσεις δεσμεύονται με φανερές και μυστικές συμφωνίες.
Οι ενέργειες τους επισύρουν αντίποινα.
Στο σημερινό σκοτεινό κόσμο της διπλωματίας των μυστικών υπηρεσιών οι κινήσεις τους είναι περιορισμένες.
Οι επαγγελματικοί σύλλογοι των νομικών είναι μέλη ισχυρότατων διεθνών οργανισμών και θα μπορούσαν να κινήσουν ποινική διαδικασία αποκατάστασης του δικαίου.
.
Η κινητοποίηση αυτή του συλόγου είναι επιβεβλημένη και από το γεγονός ότι τα μέλη του ενέχονται διαχρονικά για τη σημερινή κακοδαιμονία των πολιτών.
Οι δικηγόροι και εν γένει οι νομικοί είναι αυτοί που επέτρεψαν με τα νομικά τερτίπια τους τη γιγάντωση των τραπεζών και των άλλων εταιρικών κολλοσών που λυμαίνονται σήμερα τον κόσμο.

Πολλές Καθυστερημένες Γνωστοποιήσεις Ειδικών

Αλλά δεν είναι μόνον οι νομικοί που τόσο καθυστερημένα επιλήφθηκαν του θέματος δια των λόγων.
Την ίδια συμπεριφορά επέδειξαν στη συντριπτική πλειοψηφία τους και οι άλλοι καθ ύλην αρμόδιοι, οι οικονομολόγοι.
Τελευταία αρθρογραφούν και περιφέρονται σε βίντεο εμφανίζοντας πίνακες και γραφήματα στα οποία φαίνεται ότι η Ελλάδα όχι μόνον δεν είναι πρωτοπόρος σε έλλειμμα και χρέος, όπως προπαγανδίζουν διεθνή και ντόπια ΜΜΕ, αλλά βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη θέση από χώρες όπως για παράδειγμα η Βρετανία (1)

Μια
διαπίστωση επίσης πολύ καθυστερημένη.

Πολύ καθυστερημένη, όσο και αυτή της περιβόητης τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, αυτού του αόρατου βομβαρδιστικού, βλ.
Εδώ και Εδώ, η οποία αφού ολοκληρώθηκε η ομηρία της Ελλάδας μας γνωστοποίησε ότι:
  • η Ελλάδα έχει ένα από τα μικρότερα συνολικά χρέη (δημόσιο και ιδιωτικό),
  • η κρίση δανεισμού της Ελλάδας είναι απόλυτα «διαχειρίσιμη λόγω των χαμηλών συνολικών χρεών της, βλ. Εδώ

Και δεν βρέθηκε κανείς ούτε από τους οικονομολόγους που τώρα επικαλούνται τη δήλωση αυτή, να στηλιτεύσουν την υποκρισία και τις υπόγειες μεθοδεύσεις της.

Από την αρχή της λεγόμενης Ελληνικής κρίσης υπήρχαν δημοσιεύματα σε εφημερίδες από μη οικονομολόγους που έδειχναν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, βλ.
ΝΕΑ Κι όμως, η Ελλάδα έχει μέλλον! και είχαν αναδημοσιευτεί και σχολιαστεί σε αρκετά ιστολόγια, βλ. Διαφθορά και ο Νομοταγής Πολίτης – Γιατί Ενοχλούν οι Έλληνες τους Εταίρους
Την ίδια περίοδο οι δημόσια τουλάχιστον περιφερόμενοι οικονομολόγοι στην συντρηπτική πλειοψηφία τους μας διαβεβαίωναν πόσο μπανανία είναι η Ελλάδα στα οικονομικά της και τα δημοσιονομικά της
συμβάλλοντας κι αυτοί στο έξωθεν υποδαυλιζόμενο κλίμα απαξίωσης της χώρας και την εσωτερική ηττοπάθεια.

Κάποιοι από αυτούς δηλωμένοι θιασιώτες της σύγχρονης οικονομίας της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς, χωρίς να μας λένε ότι μόνον ελεύθερη δεν είναι και
χωρίς να αναλογίζονται τη συνενοχή τους για τη σημερινή κακοδαιμονία ενός κόσμου στον οποίο τροφή και νερό και ακόμη και οι αναπνοές των ανθρώπων ως εκπνοές άνθρακα αποτελούν χρηματιστηριακά «αγαθά» καταδικάζοντας σε πείνα και θάνατο εκατομμύρια ανθρώπων.

Κάποιοι άλλοι εμφανιζόμενοι ως κατήγοροι του καπιταλιστικού μοντέλου, στην πλειοψηφία τους ακαδημαϊκοί,
μερικοί απ αυτούς με ταχεία ακαδημαϊκή ανέλιξη και υιοθετώντας τον καπιταλιστικό τρόπο της παραγκώνισης των αδύναμων «συναδέλφων» τους ως άστεγων, στερούμενων «κομματικής στέγης»,
και υπηρετώντας τα μέγιστα το καταγγελλόμενο μοντέλο ως σύμβουλοι τραπεζών και άλλων μεγαλοεταιριών.

Στις περισπούδαστες αναλύσεις τους

  • όχι μόνον δεν σχολίασαν, αλλά ούτε καν ανέφεραν τα 78 δισεκατομμύρια δώρο-ζητανιά που ζήτησαν και πήραν από τον δημόσιο κουρβανά οι τραπεζίτες. Μας αναφέρουν την απότομη αύξηση του χρέους τον τελευταίο χρόνο και πόσο άσχημα είναι τα πράγματα, αλλά μούγκα στο ποιος ευθύνεται για αυτή την τεράστια επιβάρυνση.

Μίλησαν για τις μεγάλες ευθύνες των πολιτικών και τους υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους, που τα στοιχεία έδειχναν ότι δεν ήταν καθόλου υπεράριθμοι και επαληθεύτηκαν με την απογραφή, αλλά
δεν έθιξαν στο παραμικρό τις ασύγκριτα μεγαλύτερες ευθύνες του Έλληνα Κεντρικού Τραπεζίτη

  • για την κερδοσκοπία σε βάρος των ελληνικών ομολόγων αλλά και ευρύτερα,
  • για την υπέρογκη αμοιβή του, τη μεγαλύτερη σε όλον τον κόσμο,
  • για τους υπεράριθμους υπαλλήλους στην Τράπεζα που διοικεί, τρεις φορές περισσσότερους απ΄αυτούς στην Τράπεζα της Αγγλίας,
  • για τις σωρηδόν προαγωγές κολλητών του, κ.λ.π, βλ. O Πολύς Έλληνας Κεντρικός Τραπεζίτης και τα ΜΜΕ

Μόνον από ιστολόγια ερασιτεχνών οικονομολόγων, όπως το εξαιρετικό ιστολόγιο Techie Chan πληροφοριόμασταν άμεσα, με απόλυτα κατανοητό τρόπο, τι πραγματικά συνέβαινε.

Προφανή Ερωτήματα που Αποσιωπήθηκαν ή Έμειναν Συγκεχυμένα.

Πολλά περισπούδαστα μας είπαν οι οικονομολόγοι μας και αναλύσεις με νούμερα και γραφήματα και άλλα εφέ μας παρουσίασαν, αλλά τους διέφυγαν να θέσουν πολύ απλά θέματα, ερωτήματα απλής λογικής, όπως για παράδειγμα:

  • Εν ονόµατι τίνος το κοινωνικό χρέος, το χρέος των κυβερνήσεων προς τους πολίτες που τους επέλεξαν για παροχή υγείας, παιδείας, ασφάλειας και εν γένει (καλώς εννοούμενης) καλοζωίας δεν έχει προτεραιότητα σε σχέση µε το χρέος έναντι των ξένων τοκογλύφων;
  • Πώς γίνεται τα κράτη να διογκώνουν το κοινωνικό χρέος τους όχι για να ξεπληρώσουν κάποιο δάνειο στους δανειστές τους αλλά για να τους χαρίσουν τεράστια ποσά για να μην διαταραχθεί η ικανότητά τους να αισχροκερδούν σε βάρος τους και να τα εκβιάζουν.
  • Εν ονόματι τίνος, περιελήφθη στη Συνθήκη της Λισαβόνας (γνωστής ανεπίσημα ως «Ευρωσύνταγμα») ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών απαγορεύεται να αγοράζουν απευθείας χρεόγραφα από τις κυβερνήσεις ή άλλους δημόσιους οργανισμούς παρά μόνον έμμεσα από εμπορικές τράπεζες που θα τα αγοράζουν από τις κυβερνήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς
    με συνέπεια να επιβαρύνονται οι λαοί με τα τοκογλυφικά επιτόκια των εμπορικών τραπεζών αντί του 1% που θα έδιναν στις κεντρικές τους τράπεζες.
  • Εν ονόματι ποίου, αυτοί που ψήφισαν τη συνθήκη της Λισαβόνας υπερψήφισαν την παραπάνω προδοτική για τους λαούς τους διάταξη;
  • Οι οικονομολόγοι μας γιατί δεν μας είπαν τίποτα τότε που ψηφιζόταν και εξακολουθούν να σιωπούν και σήμερα;

Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται - Οι δύο Πανδημίες: Της Γρίπης και του Χρέους

Η στάση των οικονομολόγων μας κάτι μας θυμίζει. Καθώς κι αυτή των νομικών.

Μας θυμίζει τη στάση των μεγαλογιατρών στο περυσινό φιάσκο της άλλης μεγάλης κρίσης, της λεγόμενης πανδημίας της νέας γρίπης.
Το φιάσκο αυτό χαρακτηρίστηκε από το Ευρωπαϊκό συμβούλιο που συγκλήθηκε εκ των υστέρων για το θέμα ως η μεγαλύτερη απάτη του αιώνα, βλ.
Εδώ.
Απεδείχθη ότι:

  • οι φαρμακοβιομηχανίες, ως οι τραπεζίτες της υγείας μεθόδευσαν την κρίση της λεγόμενης πανδημίας γρίπης μέσω του ελεγχόμενου απ αυτές οίκου αξιολόγησης στον τομέα της υγείας, του γνωστού μας ΠΟΥ (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) και τη συνδρομή των χρηματιζόμενων απ αυτές εταιρικών ΜΜΕ.
    Όπως ακριβώς συνέβη και με τη λεγόμενη οικονομική κρίση.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας επέβαλαν στις κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα προφύλαξης και αντιμετώπισης, τα μέτρα λιτότητας της κρίσης της υγείας, τόσο μη αποτελεσματικά και τόσο μη συνετά, βλ. Εδώ και Εδώ (όπως για παράδειγμα απόσταση δύο μέτρων των θρανίων στα σχολεία, κλείσιμο σχολείων και εμβολιασμό μαθητών με εμβόλια που στις οδηγίες χρήσης τους έγραφαν ότι προορίζονται για ηλικίες 18 και άνω, βλ. Εδώ), όσο και αυτά για την λεγόμενη οικονομική κρίση.

Οι μεγαλογιατροί, στην πλειοψηφία τους στενά συναλλασσόμενοι και χρηματιζόμενοι από τις φαρμακοβιομηχανίες, σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ, συνέπραξαν στο φιάσκο αυτό, περιφερόμενοι στα κανάλια και υποβάλλοντας φόβο στη βάση της αυθεντίας τους, ή άλλοι σιωπώντας.

Όταν τελικά είχε αποκαλυφθεί το φιάσκο από ιστολόγια που μετέφεραν πληροφορίες από πηγές μη ελεγχόμενες από τις φαρμακοβιομηχανίες, μας ενημέρωσαν αρθρογραφώντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα (1) .
Το ίδιο κατά κάποιον τρόπο έπραξαν και οι οικονομολόγοι. Μας ενημέρωσαν για τα κακά του μνημονίου όταν αυτό είχε πια παγιωθεί και δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής.

Οι αναλογίες στη στάση τους με αυτήν των μεγαλογιατρών είναι φανερές για όσους παρακολουθήσαμε από κοντά και τις δύο «κρίσεις».
Αλλά και η αδράνεια των νομικών και στις δύο κρίσεις είναι χαρακτηριστική.
Ούτε για το φιάσκο της πανδημίας κίνησαν κάποια διαδικασία δίωξης του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας και διεκδίκηση αποζημιώσεων, όπως προέτρεπε στην γνωμοδότησή του το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Περαιτέρω Σύγκριση των Δύο "Κρίσεων"

Όσοι παρακολουθήσαμε από κοντά την εξέλιξη της λεγόμενης πανδημίας γρίπης, πώς μεθοδεύτηκε, ποιοί τη μεθόδευσαν και τον τρόπο που τη μεθόδευσαν, διείδαμε τις αναλογίες με τη φετεινή οικονομική κρίση, (το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα), η οποία γρήγορα εξελίχθηκε ως κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και μιλήσαμε από την αρχή για το νέο φιάσκο, βλ.
Οικονομική Εξυγίανση ή Συμμόρφωση και Έλεγχος των Πολιτών;

Μιλήσαμε για την προσπάθεια Κινεζοποίησης των εργαζόμενων της Ευρωζώνης, βλ
Το Ελληνικό «Πρόβλημα» και το Ευρωπαϊκό Όραμα – Εικόνες που Δε θα Ήθελαν να Δούμε
και για την εδώ και χρόνια καλυμμένη προετοιμασία για την εξέλιξη αυτή, όπως τη συγκρότηση ευρωστρατού για την άνευ αναστολών κατάπνιξη εθνικών εξεγέρσεων.

Όπως έγραφε πριν χρόνια ο Γ. Δελαστικ στο Έθνος΅:

  • "Τρόμο προκαλούν οι ειδήσεις που έρχονται από τα όργανα της ΕΕ.
    Ευρωφάκελοι που θα περιέχουν στοιχεία ακόμη και για το DNA μας.

    Αστυνομικοί χωρών-μελών της ΕΕ που επιτρέπεται κατά βούληση να «εισβάλλουν» στο έδαφος άλλης χώρας-μέλους και να συμμετέχουν ακόμη και ένοπλοι σε επιχειρήσεις εναντίον Ευρωπαίων πολιτών, υπαγόμενοι μάλιστα για τις συνέπειες των πράξεών τους στον έλεγχο της κυβέρνησης της χώρας από την οποία προέρχονται και όχι της κυβέρνησης της χώρας στην οποία έδρασαν
    "
    .ethnos.gr - Ολη η Ε.Ε. ένα Γκουαντανάμο

Όπως η πρόφαση για την κήρυξη της πανδημίας ήταν μια συνήθης επιδημία κοινής γρίπης στο Μεξικό η οποία πλασαρίστηκε ως ιδιάζουσα και ιδιαίτερα μεταδοτική,

με τον ίδιο τρόπο οι δημοσιονομικές ατασθαλίες της Ελλάδας, συνήθεις και σε μικρότερη έκταση από ό,τι για παράδειγμα στην Βρετανία (στην οποία μετά τις τελευταίες εκλογές αναγγέλθηκε ότι το δημόσιο έλλειμμα είναι διπλάσιο από το επίσημα δηλωμένο) και τις ΗΠΑ (στην οποία το δημόσιο χρέος αποκαλύπτεται δεκαπενταπλάσιο από το επίσημα δηλωμένο) πλασαρίστηκαν ως επικίνδυνος και μεταδοτικός ιός.

Και όπως ξαφνικά ο ΠΟΥ αυστηροποίησε τα κριτήρια για κήρυξη πανδημίας και επεχείρησε να του εκχωρηθεί η εξουσία των κρατών για να διαχειριστεί αυτός την κρίση, βλ. Εδώ

έτσι και οι λεγόμενοι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης ξαφνικά κήρυξαν πανδημία χρέους και επιχειρείται, αυτή τη φορά δυστυχώς επιτυχώς, να εκχωρηθεί στους πάτρωνές τους η διαχείρηση των κρατών.

Όπως οι γιατροί συνηγόρησαν στην ανακήρυξη ενός συνήθους και ακίνδυνου ιού ως εχθρού και μέγιστου κίνδυνου (ενώ παλιότερα μας λέγανε ότι η γρίπη είναι καλή , να αφήνουμε τα παιδιά να κολλάνε, γιατί εμπλουτίζει και ενισχύει το ανοσιοποιητικό και ότι κάνει τον κύκλο της και αποχωρεί),
έτσι και οι οικονομόλόγοι μας συνηγόρησαν στην ανακήρυξη του χρέους των κρατών ως μεγάλης απειλής και υποστήριξαν τα ζοφερά σενάρια,
αν και το χρέος αποτελεί τον τρόπο δημιουργίας χρήματος στο σύστημα που υπηρετούν και
οι πάτρωνές τους μέχρι τότε έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αυξήσουν τα κρατικά χρέη, αφού αυτά αποτελούσαν την πηγή της ευημερίας τους και τον τρόπο αφαίμαξης των πολιτών για την καλοζωία τους.

Ερωτήματα στους έλληνες Νομικούς και μια Αφιέρωση

Τελειώνοντας αυτή την αναδρομή παραθέτουμε για μια ακόμη φορά τα παρακάτω ερωτήματα στους έλληνες νομικούς για την πλήρη απραξία τους και στο καινούργιο φιάσκο :

Οι έλληνες δικαστές με πιο ηθικό ανάστημα θα επιβάλουν το δίκαιο στους πολίτες που λόγω των δικών τους παραλείψεων θα δεινοπαθήσουν και θα αναγκαστούν να μικροπαρανομήσουν;

Στο όνομα ποιου δικαίου παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές άνθρωποι για μικροκλοπές και ληστείες τραπεζών, όταν οι μεγαλοκλέφτες τραπεζίτες και οι νταβατζήδες τους συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους;

Στο όνομα ποιου δικαίου καταδιώκονται και πυροβολούνται στο ψαχνό άνθρωποι στην υποψία τρομοκρατικών κτυπημάτων τη στιγμή που προστατεύονται και περιφρουρούνται μεγαλοτρομοκράτες με αναρίθμητα θύματα σε όλο τον κόσμο;

Οι έλληνες δικαστές πως θα συνεχίσουν να εκφέρουν τη λέξη δίκαιο στις εκδικάσεις τους;

Το παρακάτω βίντεο αφιερώνεται στα νέα παιδιά και τους αγώνες τους για ένα καλύτερο μέλλον


.Βλ. και

- Αφέντες-Επαίτες και Πιόνια - Από το Σκάκι στο Καζίνο και Καπιταλιστές Εναντίον Καπιταλισμού
- Oι Eυκαιρίες της Οικονομικής Κρίσης - Η Αποκαλυπτική της Φύση

- Ο Αποπροσανατολισμός των Κινητοποιήσεων

________________________________
(1) Ενδεικτική, για παράδειγμα είναι η στάση των μεγαλογιατρών ως προς το Ταμιφλού που έτυχε και του μικρότερου σχολιασμού στο διαδίκτυο.
Ενώ στην αρχή προέτρεπαν ακόμα και εγκύους να το παίρνουν χωρίς συνταγή για να προφυλαχτούν από την γρίπη,
όταν εξαντλήθηκαν τα αποθέματα του φαρμάκου και ήδη είχε δημοσιοποιηθεί από ιστολόγια η γνωστή από χρόνια επικινδυνότητά του, αλλά και η παντελής αναποτελεσματικότητά του, καθώς όχι μόνον δεν ανέστειλε την ανάπτυξη του ιού αλλά την ενέτεινε, βλ. Εδώ, άλλαξαν στάση και άρχισαν να μιλούν από τα κανάλια για φειδώ στην κατανάλωσή του και χορήγησή του μόνον με ιατρική συνταγή.

Ετικέτες: Δικαιοσύνη ... Οικονομική κρίση