Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

25.9.09

Τα Τρία Αδέλφια

.
Διάβασα το Παραμίθι του Πλάτανου για τον πατέρα και τα τρία αδέλφια σε ένα φτωχικό χωριό. Τα δύο αδέλφια τάστειλε ο πατέρας για σπουδές στην πόλη και μετά για περαιτέρω σπουδές στο εξωτερικό όπου πρόκοψαν και ζουν πετυχημένοι.
Ο μεγάλος αδελφός παρέμεινε με τον πατέρα στο χωριό με καθαρή την ψυχή και το κούτελο ψηλά.

Χθες τη νύχτα παρακολούθησα στο Σκάι την εκδήλωση για τη νέα "πανδημία" με τους σπουδαγμένους και πολυσπουδαγμένους παράγοντες στο πάνελ και τους δασκάλους και γονείς στο ακροατήριο.

Πληροφορηθήκαμε τα άψογα μέτρα που σχεδίασαν και έστειλαν στα σχολεία μέσω του Υπουργείου Παιδειάς οι πολυσπουδαγμένοι.
Ανάμεσα στα άλλα ήταν να είναι η απόσταση των θρανίων μεταξύ τους ένα έως δύο μέτρα και μέτρα καθαριότητας των χεριών των μαθητών.

Οι δάσκαλοι παρατήρησαν ότι στην Ελλάδα στα περισσότερα δημόσια σχολεία οι αίθουσες των 25 μαθητών στοιβάζουν 60 και 80 μαθητές, ότι οι κτιριακές υποδομές, η συντήρησή τους και η καθαριότητά τους είναι ιδιαίτερα προβληματικές. Παρατήρησαν, επίσης, ότι στα διαλείμματα οι μαθητές έρχονται σε στενή επαφή μεταξύ τους.

Ένα άλλο μέτρο που πληροφορηθήκαμε είναι ότι θα κλείνει μια τάξη αν απουσιάσουν, λόγω κρυώματος, 1 ή 2 μαθητές και θα κλείνει ένα σχολείο αν κλείνουν 2 τάξεις.

Οι δάσκαλοι παρατήρησαν ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτές και ρώτησαν τί γίνεται αν αρρωστήσει ένας δάσκαλος.

Οι ειδήμονες δεν το είχαν προβλέψει και δεν απάντησαν στην ερώτηση.

Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου των ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών πληροφόρησε ότι οι γονείς με τα πρώτα συμπτώματα του παιδιού πρέπει να απευθύνονται στον οικογενειακό τους γιατρό, να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία, ενώ ο καθηγητής νοσοκομειακής κλινικής πληροφόρησε ότι για μέτρια συμπτώματα δεν χρειάζεται να καταφεύγουν σε γιατρούς.

Οι δάσκαλοι παρατήρησαν ότι υπάρχουν αρκετοί μαθητές οι οποίοι δεν είναι σε θέση να έχουν οικογενειακό γιατρό, η πρόεδρος ιατρός απάντησε δια της σιωπής της.

Στα οκτώ τελευταία λεπτά της τετράωρης εκδήλωσης που αφιερώθηκαν στο πολυσυζητημένο θέμα της ασφάλειας των εμβολίων πληροφορηθήκαμε από τους παράγοντες του πάνελ:

- Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι είναι σε επαφή με παιδιά κάτω των 6 μηνών γιατί τα παιδιά αυτά δεν έχουν ανοσοποιητικό σύστημα!!!

- Ο καθηγητής διευθυντής παιδιατρικής κλινικής των παίδων μας διαβεβαίωσε ότι πολλοί μπορεί να έχουμε περάσει τη νέα γρίπη χωρίς να το έχουμε καν αντιληφθεί και ότι, εν γένει, τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα ήπια και συμπέρανε ότι πρέπει να κάνουμε τον εμβολιασμό με εμβόλια που η επικεφαλής του σχεδιασμού για τη νέα γρίπη είχε πληροφορήσει προηγούμενα ότι έχουν μειωμένη ασφάλεια από τα άλλα εμβόλια, (γιαυτό απαιτείται έγγραφη συναίνεση του εμβολιαζόμενου ότι αναλάμβάνει ο ίδιος της συνέπειες ενδεχόμενων παρενεργειών).

- Οι επιστημονικοί "φωστήρες" δεν διερωτήθηκαν (και δεν τους ρώτησε κανείς από τους παρευρισκόμενους) αφού μπορεί να έχουμε περάσει τη γρίπη ασυμπτωματικά ή με ήπια συμπτώματα και, γιαυτό, να έχουμε τα αντισώματα και να είμαστε άτρωτοι στον ιό γιατί να κάνουμε το κατά την ομολογία τους ημιασφαλές εμβόλιο; Δεν θάπρεπε πριν τον εμβολιασμό να εξεταστούμε αν διαθέτουμε τα αντισώματα;

- Η υπεύθυνη για θέματα υγείας του Σκάι παρατήρησε ότι στην Αυστραλία που είχαν χειμώνα (που είναι η περίοδος έξαρσης της γρίπης) δεν υπήρχαν περισσότερα κρούσματα απ αυτά της εποχικής γρίπης χωρίς να γίνει εμβολιασμός εκεί (αφού δεν υπήρχαν ακόμη εμβόλια), η επικεφαλής του σχεδιασμού για τη νέα γρίπη συμφώνησε και επαύξησε ότι λόγω του απότομου και δριμύ χειμώνα που είχαν οι συνθήκες ήταν δυσμενέστερες απ αυτές στην Ελλάδα με τη σταδιακή είσοδο του χειμώνα και συμπέρανε ότι πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα.

- Σε νέα παρατήρηση για τις παρενέργειες των εμβολίων μας πληροφόρησε ότι θα υπάρξουν περισσότερα στοιχεία από τον γενικό εμβολιασμο του πληθυσμού στην Αυστραλία (ο οποίος όπως δέχθηκε προηγούμενα δεν έγινε).

Τελικά από το πάνελ των πολυσπουδαγμένων ειδημόνων πληροφορηθήκαμε ότι:

Η νέα γρίπη είναι όπως η κοινή εποχική γρίπη, πολλοί απο μας μπορεί να την έχουμε περάσει, να έχουμε αντισώματα και να είμαστε άτρωτοι στον ιό και, γιαυτό, πρέπει να εμβολιαστούμε με εμβόλια αμφίβολης ασφάλειας.

Από τους δασκάλους και γονείς πληροφορηθήκαμε ότι:
- Στη Γερμανία τα 2/3 του πληθυσμού αρνούνται να εμβολιαστούν και ότι οι Γερμανοί εν γένει αποφεύγουν να εμβολιάζουν τα παιδιά τους και με τα άλλα τα «ασφαλή» εμβόλια (γιατί άραγε;)

-Μερικές χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία απαγόρευσαν τον εμβολιασμό του πληθυσμού τους.

Μετά το τέλος της πολυδιαφημισμένης εκδήλωσης θυμήθηκα τον Πλάτανο και το παραμύθι του και διερωτήθηκα ποιός, άραγε, από τους τρεις αδελφούς ήταν ο πετυχημένος στη ζωή;

Οι πολυσπουδαγμένοι που με τη φιλοδοξία τους να διακριθούν και να διαφεντέψουν τα πράγματα του κόσμου κατέληξαν να χάσουν την απλή λογική;

Αυτοί που έκαναν σκοπό της ζωής τους την επιτυχία και, γιαυτό, εστίασαν στο σκοπό τους αδιαφορώντας για τους ανθρώπους και τη ζωή γύρω τους;

Κάπου είναι γραμμένο ότι η επιτυχία αποτυχία είναι και η αποτυχία επιτυχία.

Τα σέβη μου στο μεγάλο αδελφό.
.