Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

19.12.10

Ας Λένε τα ΜΜΕ- Η Ελλάδα Πιο Αξιόπιστη από ΗΠΑ και..ΝΑΣΑ – Το Χρέος των ΗΠΑ 15πλάσιο (202 Τρις), 12,3 Τρις τα 700 Δις στις Τράπεζες

.


Η Μπανανία των ΗΠΑ και τα ΜΜΕ
- Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι δόθηκαν 700 δις από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών στις τράπεζες για τη διάσωσή τους.
Πρόσφατα ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (κατεχόμενης από ιδιώτες, όπως κι αυτές των άλλων κρατών) σε θυελλώδη συζήτηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι τα 700 δις ήταν 12,3 τρισεκατομμύρια, βλ. A Real Jaw Dropper at the Federal Reserve
Τόσο μικρή απόκλιση!
Kάποιοι στις ΗΠΑ μιλάνε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία των ΗΠΑ.
Τα ΜΜΕ τόσο των ΗΠΑ, όσο και τα άλλα «σοβαρά» διεθνή, τηρούν σιγή ιχθύος.Είναι απασχολημένα με τις «αποκαλύψεις» της Wikileaks και τις ρήσεις και κινήσεις του αρχηγού της.

- Το χρέος των ΗΠΑ που δηλώνεται επίσημα ανέρχεται στο υπέρογκο ποσόν των 13,8 τρισεκατομμυρίων, βλ. Εδώ
Μερικοί το αμφισβητούσαν ως κατά πολύ υπολειπόμενο του πραγματικού.
Αυτές τις ημέρες οι εκτιμήσεις αυτές επαληθεύτηκαν με συγκεκριμένα στοιχεία.
Το πραγματικό χρέος με βάση τα κρατικά στοιχεία ανέρχεται σε 202 τρισεκατομμύρια, βλ. CHART SHOCK - The Real National Debt Is $202 Trillion
Τόσο μικρή απόκλιση!. Μόλις δεκαπενταπλάσιο !
Τα ΜΜΕ συνεχίζουν τη διακριτικότητά τους.
(Σημειωτέον ότικαι το χρέος της Βρετανίας αποδεικνύεται σημαντικά μεγαλύτερο από το επίσημα ΄δηλούμενο, ανερχόμενο σε 4,6 τρισεκατομμύρια λέρες, βλ. Εδώ )
..
- Ο Αμερικανός πρόεδρος ανήγγειλε την καλή πορεία των δημοσιονομικών των ΗΠΑ.
Το δημόσιο έλλειμμα ενός μόνον μηνός, του Ιουλίου, ανήλθε σε $165 δις όσο ήταν το δημόσιο έλλειμμα το 2002 για ολόκληρο το έτος, βλ. Εδώ (1)

- Η γνωστή μας Goldman Sachs πήρε 10 δις από το πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών.
Η ίδια, η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα υποστήριξαν ότι η εταιρία επέστρεψε το δάνειο. Αποκαλύφθηκε ότι η Goldman Sachs αποπλήρωσε τα 10 δις παίρνοντας μια δεύτερη μυστική ενίσχυση ακόμη μεγαλύτερης εμβέλειας, της τάξεως των 100 δις.
Η πρακτική αυτή και η απόκρυψή της δεν επέφερε την παραμικρή επίπτωση στους συνετελεστές της, βλ. Totally Busted: The Truth About Goldman's Bailout by the Fed
Ούτε με το σκάνδαλο αυτό ασχολήθηκαν τα "σοβαρά" ΜΜΕ.
Σε προηγούμενες αναρτήσεις, βλ. Ο "Ανεξάρτητος" Τύπος, η Ελλάδα και η Aποσιωπούμενη Τεράστια Διαφθορά στις ΗΠΑ, είχε εντοπιστεί σειρά τέτοιων «ατασθαλιών» απαρατήρητων από τα ΜΜΕ, όπως,
- Τα τρισεκατομμύρια που λείπουν από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ που αναγκάστηκε να παραδεχθεί σε σχετική ερώτηση η επιτετραμμένη με τον έλεγχο της τράπεζας. Η ελεγκτής συνεχίζει ανενόχλητη το έργο της εποπτείας των επόμενων χαμένων τρις που θα εντοπιστεί από κάποιον άλλον για να συνηγορήσει (κατόπιν πιέσεων) για την απώλεια.
- Τα τρισεκατομμύρια που λείπουν από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ
- Τη βόμβα υδρογόνου και δεκάδες πυρηνικά όπλα που αγνοούνται- Τα δεκάδες αεροσκάφη, τανκς και πύραυλοι εκτόξευσης που λείπουν- Τις στολές χημικού πολέμου του Πενταγώνου που πουλιούνται στο διαδίκτυο για λίγα δολάρια,
.καθώς και το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας
που καταγγέλεται κατά καιρούς αλλά συναντά τη διακριτικότητα των ΜΜΕ, όπως προκύπτει, π.χ. από:
- Τη δήλωση αμερικανού γερουσιαστή ότι το 90% των νομοσχεδίων περνάνε μυστικά. Δεν μπαίνουν σε συζήτηση, ούτε σε ψηφοφορία, βλ. Εδώ,
- Την επικύρωση από το ανώτατο δικαστήριο ότι: οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να δαπανούν απεριόριστα κεφάλαια για να υποστηρίζουν ή να μποϋκοτάρουν έναν υποψήφιο στις εκλογές, βλ. "Εδώ
- Την τετράμηνη έρευνα του Channel 4 του BBC το 2005 στις φυλακές των ΗΠΑ από την οποία προέκυψε ότι τα βασανιστήρια στο Αμπού Γκράιμπ που προκάλεσαν τον αποτροπιασμό σε όλο τον κόσμο, αποτελούν συνήθη πρακτική στις υπερπλήρεις και με ανεπαρκές προσωπικό φυλακές των ΗΠΑ, βλ. Εδώ
-
αλλά και
- την απίστευτη οικονομική διαφθορά των κυβερνητικών, βλ. Εδώ. (2)
.

Η Απίστευτη Αναξιοπιστία της ΝΑΣΑ και τα ΜΜΕ
Πριν λίγες μέρες τα ΜΜΕ όλου του κόσμου προανήγγειλαν επικείμενη άκρως σημαντική ανακοίνωση της ΝΑΣΑ σχετικά με άκρως σημαντικό εύρημα ενδεικτικό εξωγήινης ζωής.
Το εύρημα που ανακοινώθηκε ήταν ότι εντοπίστηκε αρσενικό στο DNA βακτηρίου.
Οι αδαείς περί τα ΝΑΣΑϊκά διερωτώμασταν, βλ. Οι «Βαρυσήμαντες» Ανακοινώσεις ΝΑΣΑ και CERN ,
γιατί, άραγε, κάτι που φάνταζε ως μια ακόμη μετάλλαξη στα πλαίσια της φυσικής επιλογής ήταν τόσο σημαδιακό και απαιτούσε ενορχήστρωση σκηνικού ανακοίνωσης εγχειρήματος προσελήνωσης.
Μετά πληροφορηθήκαμε ότι άνθρακες ο θησαυρός, βλ. Εδώ, δεν υπήρχε αρσενικό στο DNA.
Στη συνέχεια μετά την υποβολή της εργασίας προς δημοσίευση, μάθαμε ότι όχι μόνον το εύρημα ήταν λάθος, αλλά ήταν και μαϊμού. Δεν είχαν γίνει καν ούτε τα τυπικά πειράματα για τη διαπίστωση της σύστασης του DNA. Η εργασία ήταν απάτη.
Καθόλου βέβαια προς έκπληξη στους γνωρίζοντας τα μυστικά της τέχνης των μεγάλων μαστόρων της επιστήμης.

Τα ΜΜΕ σταθερά διακριτικά, όπως αρμόζει στις περιστάσεις.

Στη διακριτικότητα αυτή η ΝΑΣΑ μπορεί ανενόχλητη να καταγίνεται με το αλχημικό της έργο και σε άλλους τομείς.
Πριν λίγους μήνες, για παράδειγμα, παραπέμφθηκε σε δίκη για κάποια άλλα ευρήματα μαϊμού.
Αυτή τη φορά για την άλλη υψηλή επιστήμη, την κλιματική αλλαγή.
Η ΝΑΣΑ παραποίησε τα δεδομένα στη φόρμουλα για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Διπλασίασε τα πραγματικά νούμερα, βλ. US: Climate-Gate continues to grow as NASA is taken to court over falsified data in the formula for predicting global warming. They are charged with doubling the real numbers.
.
Πέραν από τις κορυφαίες αλχημικές της επιδόσεις, η ΝΑΣΑ έχει να επιδείξει και την πρέπουσα για την βαρύτητα του έργου της υπευθυνότητα και οργάνωση.

Πριν λίγα χρόνια διέρρευσε ότι οι κασέτες με τη προσελήνωση ήταν άφαντες. Ακολούθησε έρευνα και το εύρημα που ανακοινώθηκε με την αρμόζουσα σεμνότητα αυτή τη φορά κι ας μην ήταν (μάλλον) μαϊμού, ήταν το εξής:
Οι κασέτες δεν χάθηκαν. Απλά γράφτηκε κάτι άλλο πάνω τους.
Τόσο απλό!
Τα ΜΜΕ το ανήγγειλαν αυτή τη φορά, συγκρατημένα, βλ. TA NEA On-line - NASA: «Σβήσαμε τις ταινίες της προσελήνωσης» (Web only άρθρο).
Ποιος να φανταζόταν ότι αυτοί στη ΝΑΣΑ είναι τόσο σεμνοί. θα σκέφτηκαν, μάλλον.
Εδώ μια φωτογραφία ενός αποθανόντος συγγενή τη θεωρείς κειμήλιο και τη φυλάς σαν κόρη οφθαλμού.
Και αυτοί κοτζάμ προσελήνωση και δεν έδιναν δεκάρα, κι ας έδιναν δισεκατομμύρια κάποιοι άλλοι.
Τόσο υπεράνω οι άνθρωποι!

[Επειδή, όμως, γινόταν φιέστα για την 40η επέτειο του εγχειρήματος και δεν είχαν φροντίσει για άλλο πειστήριο εκτός από τις κασέτες, οι οποίες όμως ήταν σβησμένες, βρήκαν λύση. Την προσφιλή. Τη Χολιγουντιανή.Το έργο της αναβίωσης ανέλαβαν τα στούντιο του Χόλιγουντ.Έχουν, άραγε, άδικο όσοι λένε ότι η προσελήνωση ήταν Χολιγουντιανή παραγωγή (αφού αυτό είδαν)]
.Προχθές πάλι πούλησαν τους παλιούς υπολογιστές τους. Με τα ευρήματα των αδημοσίευτων ερευνών τους μαζί, βλ. Nasa sells shuttle PCs without wiping secret data
Αυτή τη φορά, όμως, σήμανε συναγερμός.
Αλχημεία είναι αυτή. Και αν δεν είναι αδαείς οι τυχεροί;

[Ίσως αναρωτηθεί κανείς, αν αυτές, οι, ας πούμε, προχειρότητες δεν επεκτείνονται και σε πιο νευραλγικούς τομείς της δραστηριότητάς της.
Γνωρίζουμε για τις «παράπλευρες απώλειες» στις επιχειρήσεις των υπερδυνάμεων.
Ανάλογες παράπλευρες απώλειες υπάρχουν και στις επιχειρήσεις των υπερδυνάμεων της επιστήμης.Στο πεδίο της ιατρικής υπάρχουν ήδη μαρτυρίες και ευρήματα για τη δημιουργία ή εξάπλωση ασθενειών, όπως, για παράδειγμα, του καρκίνου και του Aids, μέσω εμβολίων ή άλλων πειραματισμών, βλ. Εμβόλια Δούρειοι Ίπποι - H Μάστιγα των Επιστημόνων.
Για τις παράπλευρες απώλειες στις επιχειρήσεις της ΝΑΣΑ, τα διαστημικά ατυχήματα και τα ανεξήγητα καιρικά φαινόμενα (καθώς κι αυτές στην Ιατρική) θα ασχοληθούμε σε προσεχή ανάρτηση.
Ζούμε σε αποκαλυπτικούς καιρούς και πολλά έρχονται στην επιφάνεια, αλλά όχι στο φως της δημοσιότητας. Η γνωστή διακριτικότητα των ΜΜΕ
]

Eλλάδα και ΜΜΕ
Θα συμφωνείτε νομίζω ότι μπροστά στις "ατασθαλίες" της υπερδύναμης που παρατέθηκαν παραπάνω, αυτές της Ελλάδας ωχριούν.
Παρόλα αυτά η Ελλάδα αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί κύριο θέμα στα σοβαρά ΜΜΕ, βλ. H Συνεχιζόμενη Απροκάλυπτη Υπονόμευση της Ελλάδας από Ξένα Ειδησεογραφικά Πρακτορεία
Τα "σοβαρά ΜΜΕ" σε αγαστή συνεργασία με τους λεγόμενους διεθνείς οργανισμούς και τους ανεκδιήγητους γνωστούς οίκους της υπερδύναμης ανακήρυξαν την Ελλάδα πρωταλθήτρια αναξιοπιστίας και διαφθοράς. Για τους δικούς τους λόγους.
Μόνον που με την επιλεκτική δημοσίευση και τα μεγάλα μυστικά του επαγγέλματός τους (μερικά περιγράφονται Εδώ και Εδώ) κατάφεραν, απ΄ό,τι φαίνεται να μας πείσουν και εμάς.

Συμπέρασμα
Από τα παραπάνω, με ανεπαρκές μεν τεστάρισμα, πλην όμως καταλληλότερο και επαρκέστερο απ΄αυτό της ΝΑΣΑ, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι:

Είμαστε πιο άξιόπιστοι και από τη ΝΑΣΑ ! ((( ))) (<- χαμόγελο)
Το χαμόγελο είναι γι αυτούς που δεν γνωρίζουν τι εστί ΝΑΣΑ.


Μια Διευκρίνηση
Ίσως θεωρηθεί άτοπον το (ελαφρώς, ελπίζω) περιπαιχτικό ύφος για την υπερδύναμη στα κράτη και την υπερδύναμη στην επιστήμη.
Δεν θέλω να ακυρώσω εντελώς το ρόλο τους και το έργο τους,
Αλλά όταν μια ζυγαριά έχει γείρει πολύ από τη μία πλευρά πρέπει να την τραβήξεις με δύναμη προς την άλλη για να ισορροπήσει.

Δεν διακατέχομαι από εθνική υπερηφάνεια, βλ. Ποιoς Έλλην Είμαι Ακριβώς;
Συμπατριώτη θεωρώ κάθε άνθρωπο στην ευρύτερη πατρίδα, τη γη.
Μου αρέσει που στην πατρίδα μου υπάρχει διαφορετικότητα, διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικά πιστεύω, διαφορετικές αντιλήψεις, που επιτρέπουν τόσο μεγάλη εναλλαγή εμπειριών και άρα αυξημένες δυνατότητες εξέλιξης.

Κάθε φορά νοιώθω αλληλεγύη με κάθε τόπο που οι κάτοικοί του βρίσκονται στο στόχαστρο κυριολεκτικά είτε μεταφορικά.

Αυτόν τον καιρό οι κάτοικοι στην Ελλάδα έχουμε βρεθεί στο στόχαστρο.
Γι αυτό, σήμερα δηλώνω Έλληνας και νοιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ την Ελλάδα
_________________________________________
Προσθήκη 26.12.10
.
(1) Και τα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα του 2010 ήταν, επίσης, μαγειρευμένα.
Το έλλειμμα αντί για 1,3 τρις που δηλώθηκε επίσημα, ανέρχεται σε 2,1 τρις, βλ. Bartlett: Cooking the Books -- The 2010 Deficit Was $2.1 (Not $1.3) Trillion
.
(2) Τα μέλη του κογκρέσσου πριν από σημαντικές ψηφοφορίες ζητούν και παίρνουν σημαντικά ποσά από εταιρίες που τα συμφέροντά τους σχετίζονται με τα υπό ψηφοφορία νομοθετήματα. Γνωστό σε αρκετούς εδώ και καιρό σήμερα δημοσιοποιείται και από την Washington Post. σε άρθρο της με τίτλο: "Οι νομοθέτες ζητούν μετρητά κατά τη διάρκεια βασικών ψηφοφοριών", βλ. Lawmakers seek cash during key votes
..
.
Προσθήκη 16.1.11
.
(3) To 2008, το Κέντρο για Υπεύθυνη Πολιτική ανέφερε ότι "ειδικά συμφέροντα πλήρωσαν στους λομπίστες της Ουάσιγκτον 3.2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2008"
Αυτό αντιστοιχεί σε 17.4 εκατομμύρια για κάθε ημέρα συνεδρίασης του κογκρέσου, ή 32.523 δολάρια ανά νομοθέτη την ημέρα, βλ. .“Washington Lobbying Grew to $3.2 Billion Last Year, Despite Economy.
..
(4) Σύμφωνα με το Κέντρο για Υπεύθυνη πολιτική 151 μέλη του κογκρέσου έχουν επενδύσει 195 εκατομμύρια δολάρια στους μεγαλύτερους αμυντικούς αναδόχους κερδοσκοπώντας έτσι από τους πολέμους των ΗΠΑ.
Στους επενδυτές περιλαμβάνονται και ο John Kerry με 38.2 εκατομμύρια δολάρια, βλ. Congress Invested in Defense Contracts

Προσθήκη 19.4.11

Κάθε τόσο πληροφορούμαστε ότι χάνονται πράγματα από τη ΝΑΣΑ, βλ. NASA losing large amounts of high-tech equipment (Η ΝΑΣΑ έχει χάσει μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας)


.
.