Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

8.12.10

Αυτά που Δεν Λέμε (2): "Αντισημιτισμός" και Ισραηλινισμός - Wikileaks και Βανούνου

.
.
Εθνική Εβραϊκή Αντι-Σιωνιστκή Συνέλευση 50 ομάδων εβραίων
στις ΗΠΑ με σκοπό να διερευνήσουν στρατηγικές αντιμετώπισης
"
του ρατσισμού και του Ισραηλινού Απαρτχάιντ "
την προώθηση και επέκταση του μποϊκοτάζ στο Ισραήλ
για την ακύρωση της αποικιοκρατίας του στην Παλαιστίνη
Εδώ
Είναι καθήκον των ισραηλινών ηγετών να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη,
με σαφήνεια και θάρρος κάποια πράγματα. Το πρώτο από αυτά είναι
ότι δεν υπάρχει σιωνισμός, αποικιοκρατία, ή εβραϊκό κράτος χωρίς
την έξωση των Αράβων και την απαλλοτρίωση των εδαφών τους
.
Μετά την Αργεντινή, τη Βραζιλία και την Ουρουγουάη,
η Γαλλία γνωστοποίησε χθες ότι αναγνωρίζει κι αυτή
ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος
στα σύνορα πριν τον πόλεμο του 1967, βλ. Εδώ
.
Η Ελλάδα;.


Το Ισραήλ ξεκινά νέα σειρά βομβαρδισμών στη Γάζα βλ. Εδώ
. .
Αποτέλεσμα επιφέρει κανείς όταν λέει ή κάνει κάτι, αλλά, επίσης, και όταν παραλείπει να πει ή να κάνει κάτι.Και στις δύο περιπτώσεις, το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη στιγμή και την συγκυρία που θα πει ή δεν θα πει, θα κάνει ή δεν θα κάνει κάτι.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το τεκμηριώσει κανείς αυτό.
Το βιώνουμε όλοι μας στην καθημερινή ζωή.
Αν παραλείψεις να πεις ότι είναι αναμμένη φωτιά, ή αν το πεις καθυστερημένα, δεν θα πάει κανείς να τη σβήσει.
Κατά κάποιον τρόπο, θα είναι σαν να την έχεις ανάψει εσύ με την παράλειψή σου ή την άκαιρη γνωστοποίησή σου.

Άλλωστε, όπως ξέρουμε, το κενό είναι καθοριστικό στοιχείο των πραγμάτων. Τα κενά στη ζωγραφική και οι παύσεις στη μουσική, η θέση τους και η έκτασή τους, είναι καθοριστικά για το τελικό αποτέλεσμα.

Νομίζω, ότι αρκετοί από μας έχουμε διερωτηθεί κάποια στιγμή κατά πόσον κάναμε καλά που είπαμε κάτι ή που σιωπήσαμε για κάτι, ως ιστολόγοι ή σχολιαστές ιστολογίων, ή στην προσωπική, επαγγελματική και ευρύτερη κοινωνική μας ζωή, ακόμη κι όσοι είμαστε θιασώτες του αυθορμητισμού και αντιλαμβανόμαστε τα λάθη ως ώθηση μάθησης στη ζωή.

Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που κάποια πράγματα δεν λέγονται, ή ακόμα και εμπ
οδίζονται να λέγονται σκόπιμα και όχι από λάθος, όχι γιατί έτσι καταλαβαίνει κανείς και έτσι κάνει.
Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτό που συμβαίνει σχετικά με την κριτική στο Ισραήλ και την ειδησεογραφία για το Ισραήλ.
,
  • O Αντισημιτισμός ως Τέχνασμα

Στο βίντεο η δημοσιογράφος ρωτάει πρώην υπουργό του Ισραήλ:
- Δημοσιογράφος: Εμείς εδώ όταν κάποιος εκφράζει διαφωνία με την πολιτική
 της ισραηλινής κυβέρνησης τον αποκαλούμε αντισημίτη. Τι λέτε γιαυτό; 
- Πρώην υπουργός Ισραήλ: "Αυτό είναι ένα «τέχνασμα" 
Το χρησιμοποιούμε πάντα για να αποτρέψουμε την κριτική"


Οι Ισραηλινοί κρατούντες περιφέροντας τους νεκρούς ενός λαού που τον παραμυθιάζουν, που τους καπηλεύονται για να εξυπηρετήσουν σκοτεινά σχέδια, δικά τους ή εντολοδόχων τους, με το τέχνασμα του αντισημιτισμού έχουν καταφέρει να κλείσουν στόματα και να μένουν στο απυρόβλητο.
Άνθρωποι της πολιτικής, των θεαμάτων, των επιστημών αναγκάζονται σε δηλώσεις μετάνοιας και εξαφανίζονται από το στερέωμα. Άνθρωποι φυλακίζονται στον κόσμο γιατί τολμούν να θέσουν ερωτήματα και να ζητήσουν να ανοίξουν ιστορικοί φάκελλοι.

Οι κατηγορίες περι "αντισημιτισμού" και η παθιασμένη αναζήτηση παραβατών και υπόπτων προς παραβίαση του ιδιότυπου αυτού ανέγγιγκτου του Κράτους του Ισραήλ, του προκλητικού αυτού -ισμού πολιτικής ορθότητας, δεν λείπουν ούτε από τα ιστολόγια και τα σχόλια τους, όπως μπορεί να δει κανείς στα σχόλια πρόσφατης ιδιαίτερα εύστοχης ανάρτησης, βλ. Εδώ, του μαχητικού ιστολόγιου ΚΑΤΕΡΙΝΑ , ενός πραγματικού κοσμήματος της μπλογκόσφαιρας.

Οι ισραηλινοί κρατούντες με κάποιον τρόπο φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να υποβάλουν σε νοήμονες ανθρώπους δικές τους ιδεοληψίες, όπως αυτές εκφράζονται κατά καιρούς από τις ιστορικές ρήσεις τους, όπως για παράδειγμα η παρακάτω:

"Το Ισραήλ μπορεί να έχει το δικαίωμα να παραπέμπει τους άλλους σε δίκη,
αλλά σίγουρα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραπέμπει σε δίκη
τον εβραϊκό λαό και το κράτος του Ισραήλ "
Ariel Sharon - Wikiquote

  • Ο Ισραηλινισμός ως η Αποσιώπηση Ανεπιθύμητων Ειδήσεων για το Ισραήλ
Το Ισραήλ όχι μόνον καταφέρνει με το τέχνασμα του αντισημιτισμού να μένει στο απυρόβλητο για πολλά απ αυτά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αλλά καταφέρνει επίσης να μην δημοσιοποιούντγαι καν ανεπίθύμητες για αυτό ειδήσεις.
Ελλείψει δόκιμου όρου το αποκαλώ αυτό Ισραηλινισμό των ΜΜΕ.
Ενδεικτικές οι παρακάτω πρόσφατες αποσιωπήσεις από τα κατεστημένα ΜΜΕ:
  • Η διεθνής επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα βραβεύει τον Ισραηλινό αντιφρονούντα Βανούνου και το Ισραήλ του απαγορεύει να παραλάβει το βραβείο, βλ. Tel Aviv bars Vanunu trip for award. Δεν αναφέρεται λέξη στα ΜΜΕ. Πριν λίγο καιρό η βράβευση του Κινέζου αντιφρονούντα και η αντίδραση της Κίνας ήταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και σημαντική είδηση στα κανάλια , βλ. Εδώ.
  • Στις 27 Αυγούστου δύο καράβια σπάνε τον αποκλεισμό της Γάζας. Οι ισραηλινοί διαμηνύουν στις πρεσβείες τους: τσιμουδιά. Και τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι τους συμορφώνονται, βλ. Εδώ (Επέβαιναν 46 ακτιβιστές από 17 χώρες και το Ισραήλ. Ανάμεσά τους και ο Ελληνας βουλευτής Κουράκης και κουνιάδα του Τόνυ Μπλερ).
  • Πριν μια βδομάδα καράβι ακτιβιστών φτάνει μετά από παράκαμψη και μετά από τεράστια ταλαιπωρία μηνών στη Γάζα. Δεν ανακοινώνεται πάλι τίποτα γιαυτό, βλ. Εδώ
    .
  • Πριν ένα μήνα περίπου ακούμε στα κανάλια και διαβάζουμε στις εφημερίδες για τις ειρηνευτικές συνομιλίες Παλιστινίου ηγέτη και Ισραηλινού πρωθυπουργού υπό την σκέπη των ΗΠΑ και πόσο ελπιδοφόρες είναι. Ξαφνικά σταματά κάθε ενημέρωση για το θέμα. Το θέμα εξαφανίζεται παντελώς από τα ΜΜΕ. Το Ισραήλ κατά την πάγια τακτική του με την έναρξη των συνομιλιών ξεκίνησε και ενέτεινε τους παράνομους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη και επιδόθηκε σε πρόκληση τεχνικής έντασης στην περιοχή. Ο για μια ακόμη φορά απροκάλυπτος εμπαιγμός της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας από το Ισραήλ αποσιωπάται παντελώς από τα ΜΜΕ. (1) Και να φανταστεί κανείς ότι για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ο επικεφαλής της Wikileaks δήλωσε ότι τον θεωρεί πρότυπο ηγέτη (2).
  • Στις 1-3 Μαρτίου το διεθνές «Δικαστήριο Συνείδησης" της κοινωνίας των πολιτών, καταδικάζει το Ισραήλ για κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς δικαίου και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της ως συνενόχους στην παραβίαση αυτή, βλ. Εδώ' (Στα μέλη του περιλαμβάνονται νομπελίστες, πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, δύο πρώην αρχηγοί κρατών, αρκετά πρόσωπα που κατείχαν παλιότερα υψηλά πολιτικά αξιώματα και πολλοί εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, συγγραφείς, επιστήμονες, δικαστές κ.α.) Δεν ανακοινώνεται τίποτα στα ΜΜΕ.


    (Προσθήκη 12.12.10)
  • Mετά τις πρόσφατες διαρροές του Wikileaks, πρώην Ευρωπαίοι ηγέτες στέλνουν αυστηρή επιστολή στις κυβερνήσεις και τα όργανα και τους οργανισμούς της Ε.Ε. και ζητούν αυστηρά μέτρα κατά του Ισραήλ για τους εποικισμούς και την παραβίαση διεθνών νόμων, βλ. Εδώ. Επίσης, κατατίθεται προσφυγή στη Χάγη για τα εγκλήματα πολέμου στο στολίσκο ελευθερίας, βλ. Εδώ. Τα κατεστημένα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα.
Ενδεικτική είναι, επίσης, και η ασύγκριτα μεγαλύτερη δημοσιότητα των διαρροών της Wikileaks απ αυτήν της παλιότερης ασύγκριτα πιο σημαντικής διαρροής για το κρυφό πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ ,καθώς
και η ασύγκριτα μεγαλύτερη και έμπρακτη συμπαράσταση στον επικεφαλής της Wikileaks με τα επιτελεία νομικών συμβούλων και δικηγόρων, τις πάμπολλες πηγές χρηματοδότησης και την τεράστια ασπίδα προστασίας των υποστηρικτών του, ατόμων, οργανώσεων, ενώσεων αλλά και των ΜΜΕ, σε σχέση μ αυτήν στον ουσιαστικά μόνον Βανούνο (τον Ισραηλινό πρώην πυρηνικό τεχνικό που διέρευσε την πληροφορία για το πυρηνικό οπλοστάσιο) απέναντι στο σχεδόν πλήρως αδιαφανές στη διεθνή κοινότητα ιδιόμορφο κράτος του Ισραήλ.
Παρακάτω μια σύντομη αντιπαράθεση των δύο διαρροών και των κινδύνων και κακουχιών των υπεύθυνων των δύο διαρροών:

  • WIKILEAKS και ο Επικεφαλής της
Ειπώθηκαν πολλά για την αξία των διαρροών της Wikileaks των τελευταίων ημερών.
- Μερικοί είπαν ότι για την ώρα τουλάχιστον δεν προέκυψε κάτι που να μην ήξεραν,
- άλλοι τις είδαν βαρυσήμαντες, είπαν ότι αποκάλυπταν την υποκρισία, την αδιαντροπιά και τις υπόγειες μεθοδεύσεις (άγνωστες;) της Αμερικανικής πολιτικής, Διερωτώμαι πόσο άραγε εκπλάγηκαν, τουλάχιστον οι εκτός των ΗΠΑ, για τις διαρροές αυτές για μια χώρα που έχει για χρόνια τον τίτλο του διεθνούς χωροφύλακα και στις πρεσβείες της ανά τον κόσμο ακούγονται σταθερά οι ιαχές "Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι" (3)
Χθες πληροφορηθήκαμε ότι ο εκπρόσωπος της WIkileaks παραδόθηκε ο ίδιος στη Βρετανική αστυνομία καθώς εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα από τη Σουηδική δικαιοσύνη για αδίκημα για το οποίο πολλοί υποψιαζόμαστε ότι, μάλλον, πρόκειται για παγίδευσή του και ενοχοποίησή του λόγω των διαρροών του ιστοτόπου του.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να εκδοθεί στη Σουηδία, προτιμάει να μείνει στη Βρετανία στην οποία διαμένει τους τελευταίους μήνες και εργαζεται με ομάδα εθελοντών χάκερς σε μέρος γνωστό στις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες καθώς και αυτές άλλων χωρών,στις οποίες έχει δώσει και το τηλέφωνό του (?!), όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του, βλ. Εδώ (ίσως για την προστασία του καθώς διάφοροι συντηρητικοί Αμερικανοί και Αυστραλοί πατριώτες τον θεωρούν προδότη και έχουν εξαπολήσει απειλές εναντίον του και ο ίδιος έχει ζητήσει να ασκηθεί δίωξη σε βάρος τους για απειλές ανθρωποκτονίας).

Ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις που μπορεί να έχει κανείς για την αξία των διαρροών τουλάχιστον αυτών που επιλέχθηκαν να δημοσιοποιηθούν μέχρι τώρα και ποιον εκ των πραγμάτων ωφελούν,
σίγουρα δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει στον επικεφαλής της Wikileaks την πολύτιμη συμβολή του στην ανάδειξη της δύναμης και των δυνατοτήτων που έχει σήμερα το άτομο και να του συμπαρασταθεί.
Δεν πρέπει, όμως, νομίζω να παραβλέπουμε ότι σε περίπτωση που παραπεμφθεί στην Αμερικανική δικαιοσύνη για τη δημοσιοποίηση των διαρροών θα κατηγορηθεί για πολύ μικρότερο αδίκημα απ΄αυτό που θα αντιμετωπίσει αυτός που έκανε τη διαρροή απόρρητων στραιωτικών εγγράφων και ο οποίος δεν θα έχει τα μέσα και την τεράστια ασπίδα προστασίας των υποστηρικτών της Wikileaks, ούτε θα μπορεί να εκβιάσει με αποκάλυψη πιο καυστικών διαρροών.

Ήδη, ο νεαρός Αμερικανός στρατιωτικός Mάννινγκ, ο φερόμενος ως ο πληροφοριοδότης για τις προηγούμενες, τουλάχιστον, διαρροές, κρατείται αντιμετωπίζοντας μόνος και ήδη ξεχασμένος από τα ΜΜΕ την κατηγορία για εσχάτη προδοσία και ήδη κάποιοι έχουν ζητήσει τη θανατική του ποινή, αν αποδειχθεί η κατηγορία.

  • Διαρροές για το κρυφό πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ και Βανούνου

Όλοι σχεδόν έχουμε ακουστά για το Βανούνου και τη διαρροή του σε Βρετανική εφημερίδα λεπτομερειών για το κρυφό πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ, τη μαφιόζικη απαγωγή με νάρκωσή του από γυναίκα πράκτορα της Μοσάντ που υποδύθηκε τη φίλη και τη πολύχρονη φυλάκισή του (δεκαοκτώ χρόνια) κατά το πλείστον σε απομόνωση.

Η βαρύτητα των διαρροών του Βανούνου για έναν απροκατάληπτο παρατηρητή δεν συγκρίνονται, κατά τη γνώμη μου, μ΄αυτές της Wikileaks.Ένα κράτος, επίσημος συνομιλητής των μεγάλων, αποδείχθηκε με στοιχεία των οποίων επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα από εμπειρογνώμονες ότι εψεύδετο σε όλη τη λεγόμενη διεθνή κοινότητα και την ενέπαιζε για ένα τόσο σημαντικό θέμαΗ Ελλάδα έχασε την αξιοπιστία της και υπέστη κυρώσεις, γιατί μαγείρεψε τα δημοσιονομικά της στοιχεία, έτσι μας λένε, πράγμα που όπως έχουμε επανειλημμένα αναφέρει αποτελεί πάγια τακτική όλων σχεδόν των κυβερνήσεων σε Αμερική και Ευρώπη και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Το Ισραήλ για τέτοιου μεγέθους εξαπάτηση όχι μόνον δεν έχασε την αξιοπιστία του, όχι μόνον δεν του επιβλήθηκαν κυρώσεις, όχι μόνον δεν υπέστη κάποιον έλεγχο στο πυρηνικό του οπλοστάσιο και στο εν ενεργεία πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά, αντιθέτως, αφήνεται ανενόχλητο να πρωτοστατεί και να καλεί σε αντίποινα για το καθόλα νόμιμο, φανερό και υπό τον έλεγχο της διεθνούς επιτροπής πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Και όλα αυτά χάρις στην πλήρη αποσιώπιση του θέματος από τα ΜΜΕ. Η εξαπάτηση αυτή του Ισραήλ, όχι μόνον δεν έγινε βούκινο στα ΜΜΕ, όπως έγιναν οι «ατασθαλίες της Ελλάδας», αλλά αναδεικνύεται σε καθημερινή βάση ισχυρός παράγων, ρυθμιστής διεθνών θεμάτων.

Ο άνθρωπος που απεκάλυψε την εξαπάτηση αυτή με πραγματικό κίνδυνο για τη ζωή του, που καταδικάστηκε για προδοσία και υπέστη τα πάνδεινα κατά τη φυλάκισή του, τα περισσότερα χρόνια σε απομόνωση, εξακολουθεί και μετά την αποφυλάκισή του να ζει σε απελπιστική κατάσταση χωρίς τηλέφωνο, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, να του υποδεικνύουν ποιον μπορεί να συναντήσει και ποιόν όχι, που μπορεί να πάει και που όχι και σε πόση απόσταση επιτρέπεται να πλησιάσει, βλ. Mordechai Vanunu - Wikipedia
Και, όμως, με τον άνθρωπο αυτό και τις συνθήκες της ζωής του δεν απασχολούνται τα ΜΜΕ.
Ζήτησε επανειλημμένα να του δοθεί άσυλο σε άλλη χώρα, βάσει του (λεγόμενου)διεθνούς δικαίου, τα κράτη αρνούνται, ζητούν την έγκριση του Ισραήλ και τα ΜΜΕ σιωπούν.
Του απονέμουν βραβεία, το Ισραήλ δεν του επιτρέπει να τα παραλάβει και τα ΜΜΕ σιωπούν.
Κάθε τόσο τον φυλακίζουν ξανά για παράβαση των περιοριστικών όρων, γιατί μίλησε σε κάποιον που δεν ήταν στη λίστα, γιατί πλησίασε κάπου περισσότερο από το όριο και τα ΜΜΕ σιωπούν
Τον υποχρεώνουν σε κοινωνική εργασία σε περιοχή με αμιγώς ισραηλινούς κατοίκους, δηλώνμει ότι φοβάται για τη ζωή του, ζητά να την κάνει σε περιοχή και με Αραβικό πληθυσμό για προστασία, το Ισραήλ αρνείται και τα ΜΜΕ σιωπούν, βλ. Presscode Network

Μια Ιστορική Μαρτυρία


Τελειώνοντας, για μια ιδέα για κάποιες από τις μεθόδους με τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί μια τόσο γενικευμένη χειραγώγιση των ΜΜΕ παρατίθεται από παλιότερη ανάρτηση, βλ. Εδώ, απόσπασμα μιας ιστορικής δήλωσης που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου 1917 στο Αμερικανικό Κογκρέσο από τον γερουσιατή Oscar Callaway(1), μέλος της επιτροπής για τα αμυντικά κονδύλια:
«Κύριε Πρόεδρε με ομόφωνη συγκατάθεση, θέτω υπόψη μια δήλωση που δείχνει την εμπλοκή εφημερίδων σε θέματα πολέμου όπως τέθηκε πριν από τον κ. Moore από την Πενσυλβάνια:

Τον Μάρτιο του 1915, η εταιρία J.P. Morgan και οι θυγατρικές επιχειρήσεις της, συγκέντρωσαν 12 άτομα υψηλά ιστάμενα στον κόσμο των εφημερίδων και τους ανέθεσαν να επιλέξουν τις εφημερίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες με την μεγαλύτερη επιρροή και απ΄ αυτές να καταλήξουν σε μερικές που θα χρησίμευαν για να ελέγχουν την πολιτική των ειδήσεων στον καθημερινό τύπο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτά τα 12 άτομα επέλεξαν 179 εφημερίδες και μετά άρχισαν τη διαδικασία απόρριψης ώσπου έμειναν αυτοί μόνον που έκριναν ότι ήταν απαραίτητοι για να ελέγχουν τη γενική πολιτική του καθημερινού Τύπου σε όλη τη χώρα. Βρήκαν ότι ήταν απαραίτητο να αγοραστεί ο έλεγχος των 25 μεγαλύτερων εφημερίδων.

Οι 25 εφημερίδες συμφώνησαν, εξαγοράστηκε η πολιτική τους με μηνιαία αντιμισθία και ορίστηκε ένας εκδότης για κάθε εφημερίδα για να επιβλέπει και να δημοσιεύει ειδήσεις που θα εξυπηρετούν τον μιλιταρισμό και διεθνή θέματα που θα θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα των αγοραστών. "

Αυτό το συμβόλαιο ισχύει μέχρι αυτή την περίοδο, και τροφοδοτεί τις στήλες ειδήσεων που γεμίζουν τον καθημερινό τύπο της χώρας με όλα τα είδη των επιχειρημάτων και των διαστρεβλώσεων για την κατάσταση του στρατού και του ναυτικού και τη δυνατότητα να δεχθούν επίθεση οι Ηνωμένες Πολιτείες από ξένους εχθρούς. "

Αυτή η πολιτική περιελάμβανε επίσης την καταστολή όλων όσων ήταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα που εξυπηρετούντο. Η αποτελεσματικότητα αυτού του σχεδίου έχει καταδειχθεί από το χαρακτήρα του υλικού που δημοσιεύεται στον καθημερινό Τύπο της χώρας από τον Μάρτιο, του 1915.
Έχουν προσφύγει σ΄ όλους τους τρόπους για να εμπορευματοποιήσουν το δημόσιο συναίσθημα και έχουν καταφέρει να εγκρίνει το Κογκρέσο υπερβολικά σπάταλες πιστώσεις για το στρατό και το ναυτικό με το ψευδές αιτιολογικό ότι είναι απαραίτητες. Το βασικό επιχείρημά τους είναι ότι πρόκειται για πατριωτισμό. Παίζουν με κάθε προκατάληψη και πάθος των αμερικανών.

Ο δυσανάλογα ισχυρός πολιτικός και οικονομικός έλεγχος των μέσων ενημέρωσης έχει επιτρέψει να επιλέγουν τους υποψήφιους για την προεδρία, να καθορίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών, να ελέγχουν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική και να καθορίζουν τι είναι αποδεκτό σε κάθε πτυχή του αμερικανικού πολιτισμού.

Αυτό το κάνουν διαλέγοντας και επιλέγοντας τα στοιχεία που θα δημοσιευτούν, τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιαστούν, την έμφαση που θα δοθεί, τους τίτλους και τις εικόνες που θα χρησιμοποιηθούν, την τυπογραφία και το σχήμα στο γράψιμο και τις εικόνες.
Οι ειδήσεις δραματοποιούνται, επαναλαμβάνονται, αντιπαραβάλλονται, υπογραμμίζονται για να ενισχύσουν την επιρροή της στις επιθυμητές κατευθύνσεις. Ένα έθνος είναι τόσο ισχυρό όσο ισχυρά είναι τα όργανά του και η δημοσιογραφία στην Αμερική έχει πάψει να υπηρετεί τα ζωτικά συμφέροντα των αμερικανών».
]
Βλ. και
- Ο Πόλεμος Είναι Κομπίνα - Η Ιστορική Δήλωση Βραβευμένου Αμερικανού Αρχιστρατήγου
- WikiLeaks και ΜΜΕ (3)
__________________________________________

(1) Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα υπερηφανεύεται για μια ακόμη φορά ότι τους ξεγέλασε, όπως είχε υπερηφανευτεί και παλιότερα ότι εμφανίστηκε να υποστηρίζει την εφαρμογή των συμφωνιών του Οσλο ενώ αυτός κατέστρεψε τη διαδικασία αυτή,
βλ. Netanyahu Admits on Video He Deceived US to Destroy Oslo Accord
. (Οι ΗΠΑ για να διασώσουν το γόητρό τους και να καλοπιάσουν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να σταματήσει τις προκλήσεις για να συνεχιστούν οι συνομιλίες του προσφέρουν πανάκριβους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Οι Ισραηλινοί αφού τους παραλαμβάνουν αποφασίζουν ότι δεν τους φθάνουν και ζητούν την ελευθέρωση Ισραηλινού που κρατείται στις ΗΠΑ για κατασκοπεία, βλ. Εδώ
.
(2) Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Τimes, βλ. Time Magazine interview, ο επικεφαλής της Wikileaks χαρακτηρίζοντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ως ένα φιλοσοφημένο ηγέτη δήλωσε επίσης:.
"Μπορούμε να δούμε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου να παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση ότι οι ηγέτες θα πρέπει να μιλούν δημόσια όπως μιλούν και ιδιωτικά, όσο γίνεται. Πιστεύει ότι το αποτέλεσμα αυτής της διαρροής, η οποία δημοσιοποιεί όσα λέγονται ιδιωτικά, θα συμβάλλει στην προώθηση της ειρήνευσης Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα σε σχέση με το Ιράν. Μόλις πρόσεξα σήμερα το Ιράν συμφώνησε να συμμετέχει σε συνομιλίες για τα πυρηνικά του. Είναι τυχαίο αυτό; Ίσως αυτό είναι που βγαίνει από αυτή τη διαδικασία"
,
(3) Προσωπικά τις δημοσιοποιημένες διαρροές τις εξέλαβα:

- κατά το μεγαλύτερο μέρος τους ως αποκαλύψεις της κλειδαρότρυπας, ένα είδος κιτρινισμού, όπως τις αποκαλύψεις κάποιων ελληνικών εφημερίδων και αποκαλυπτικών εκπομπών (άλλωστε, ανέκαθεν οι πρεσβευτές στις εσωτερικές αναφορές τους κουτσομπόλευαν τους ηγέτες στις χώρες που εστέλνοντο),

- κατά ένα άλλο μέρος τους μεροληπτικές, καθώς παρουσιάζουν τη μία μόνο πλευρά των θεμάτων (π.χ. αναφέρουν ότι οι Άραβες ηγεμόνες θεωρούν το Ιράν ως τον κίνδυνο στη Μέση Ανατολή και ζητούν από τις ΗΠΑ να του επιτεθούν, χωρίς να εμφανίζουν την άποψη των πολιτών τους οι οποίοι σε πρόσφατη δημοσκόπιση σε ποσοστό 90% θεωρούν το Ισραήλ και όχι το Ιράν κίνδυνο για την περιοχή. και ζητούν να ξεκουμπιστούν οι ΗΠΑ από την περιοχή τους , βλ. Εδώ, ούτε μιλούν για το πιστόλι στον κρόταφο που ανάγκασε την κυβέρνηση της Υεμένης να πάρει πάνω της το αιματοκύλισμα των Αμερικανών)

- τις δε πιο ουσιαστικές από τις διαρροές εκ των πραγμάτων άλλες μπορούν, όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος, να χρησιμεύσουν ως άλλοθι για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν,

- κάποιες δε απ΄αυτές προσφέρουν κάλυψη για τους πολέμους στο Ιράκ (και μάλιστα σε μια συγκυρία που έχουν κινηθεί διαδικασίες για να λογοδοτήσει Μπλερ και Μπους) καθώς διαρρέουν ότι τελικά βρέθηκαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, ότι οι ίδιοι οι Ιρακινοί επιδίδονταν σε βασανισμούς φυλακισμένων, ότι ο Μπιν Λάντεν ζει, κ.λ.π

Όπως σχολίασα και για τις προηγούμενες διαρροές της, βλ. WikiLeaks και Αμερικανικοί Πόλεμοι (2) - Διδάγματα πως Άκαιρες Αλήθειες Μπορούν να Υπηρετούν το Ψεύδος, η χρονική συγκυρία που επιλέγηκε για τις διαρροές προβληματίζει.
Σημειωτέον ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διαρροές λέγοντας ότι είναι καλές και δικαιώνουν το Ισραήλ, βλ. Εδώ, πράγμα που φαίνεται ότι το γνώριζε εκ των προτέρων, καθώς πριν αρχίσει η διαρροή των εγγράφων ερωτηθείς από δημοσιογράφο κατά πόσον ανησυχεί για τις επικείμενες διαρροές απάντησε ότι δεν θα αφορούν το Ισραήλ, βλ. Netanyahu: WikiLeaks revelations were good for Israel

(3) Η γνώμη μου, όπως την έχω εκφράσει και στις προηγούμενες αναρτήσεις σχετικά με Wikileaks, είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη διαρροών, αλλά δημοσιοποίησης των ήδη γνωστών που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Για παράδειγμα, σαν χθές επετέθηκαν οι Ιάπωνες στο Πέρλ Χάρμπορ, πόσοι γνωρίζουν ότι:
  • "Ο Ρούσβελτ διέταξε τον υπεύθυνο του Ερυθρού Σταυρού να προετοιμαστεί για απώλειες στο Περλ Χάρμπορ, γιατί θα άφηνε να γίνει επίθεση. Όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε ο Ρούσβελτ του είπε:" ο αμερικανικός λαός δεν θα δεχόταν ποτέ να μπει στον πόλεμο στην Ευρώπη, αν δεν είχε δεχθεί επίθεση εντός των συνόρων του "βλ. Naval Institute - Naval History και Pearl Harbor - Mother of All Conspiracies
ή πόσοι γνωρίζουν ότι αυτό που λέγεται κάθε τόσο στα ΜΜΕ Έντοναότι ο Ιρανός πρόεδρος είπε ότι πρέπει να σβηστεί το κράτος του Ισραήλ από το χάρτη ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,
ότι η λέξη χάρτης, κράτος, να σβηστεί (βίαια) δεν υπάρχουν καν στη φράση που είπε η οποία είναι, :βλ. Israel: "Wiped off The Map". The Rumor of the Century, Fabricated και Does Iran's President Want Israel Wiped Off The Map? Does He Deny The Holocaust?:
"The Imam said this regime occupying Jerusalem must vanish from the page of time".
[ Imam (Khomeini) ghoft (said) een (this) rezhim-e (regime) ishghalgar-e (occupying) qods (Jerusalem) bayad (must) az safheh-ye ruzgar (from page of time) mahv shavad (vanish from).]
δηλ. 
"Ο Ιμάμης είπε ότι αυτό το καθεστώς που κατέχει την Ιερουσαλήμ πρέπει να εξαφανιστεί από τη σελίδα της ιστορίας.

Προσθήκη 16.12.10
Μια λεπτομερή κριτική των διαρροών και ερωτήματα για το ποιον εξυπηρετεί το Wikileaks μπορεί να δει στο Wikileaks Is Zionist Poison II: Deconstruction Of The Myth