Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

16.12.10

Ζητούνται Συνεργάτες Υψηλών Προσόντων για Επικερδή Εργασία ...στις Ισραηλινές Πρεσβείες

. .



.
.
Πριν δύο χρόνια συγκεντρώθηκαν 1,2 εκ. ευρώ για τα παιδιά της Γάζας
σε τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ στον οποίο ασκήθηκε πρωτοφανής λογοκρισία (Ι).
Τα χρήματα δεν έχουν αποδοθεί ακόμη. Είπαν ότι δεν υπέγραφε
ο αρμόδιος υπουργός της ΝΔ. Μετά είπαν ότι τελικά υπέγραψε ο αρμόδιος του ΠΑΣΟΚ.
Μετά το μακελειό στο στολίσκο της ελευθερίας σε ξένη εφημερίδα
(στα ψιλά) διαβάσαμε ότι αγνοούνται έξι ακτιβιστές.
Ασχολήθηκε κανείς; Δεν ήταν δυτικοί; Δεν ήταν σημαίνοντα πρόσωπα;
.
.
.
Από την Ισραηλινή Εφημερίδα Haaretz με τίτλο:
Lieberman urges Europe embassies to use 'allies' in PR efforts ...

Ο υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία δημοσίων σχέσεων σε μια σειρά από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στις αρχές του επόμενου έτους.
Η εκστρατεία, η οποία συνίσταται στη χρησιμοποίηση επαγγελματιών υπεράσπισης και εμπειρογνωμόνων σε θέματα δημόσιων σχέσεων από τις ισραηλινές πρεσβείες στην Ευρώπη, στοχεύει να χρησιμοποιήσει επίσης χίλιους ανθρώπους σε κάθε χώρα για να διαδίδουν το μήνυμα του Ισραήλ.
.
Πριν από μία εβδομάδα, οι πρεσβείες του Ισραήλ στο Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Ρώμη, Μαδρίτη, Παρίσι, Χάγη, Όσλο, Κοπεγχάγη ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές του νέου κοινού σχεδίου σχέσεων. να δοθεί έμφαση στις δημόσιες σχέσεις στις χώρες που είστε"
«Έχει αποφασιστεί να δοθεί έμφαση στις δημόσιες σχέσεις στις χώρες που είστε"
τους διαμήνυσε ο Naor Gilon, ο οποίος προίσταται στο τμήμα του υπουργείου για τη Δυτική Ευρώπη.
"Ο υπουργός Εξωτερικών ενδιαφέρεται πολύ για αυτή την καμπάνια και σκοπεύει να συναντηθεί μαζί σας σχετικά με το θέμα σε συνεδρίαση των πρεσβευτών»,
.
Το Υπουργείο Εξωτερικών τοποθετεί, επίσης, χρήματα και για τρικ, διπλασιασιάζοντας τον προυπολογισμό για δημόσιες σχέσεις των πρεσβειών σε εννέα πρωτεύουσες της Ευρώπης για το επόμενο έτος.

Κάθε πρεσβευτής είναι επιφορτισμένος με την προετοιμασία στις16 Ιανουαρίου καταλόγου με τουλάχιστον 1.000 "συμμάχους" που θα ενημερώνεται σε τακτική βάση από την πρεσβεία για την υπεράσπιση και τις δημόσιες σχέσεις.
Αυτοί οι «σύμμαχοι» θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να αναλάβουν δράση για λογαριασμό του Ισραήλ, με διαδηλώσεις υποστήριξης και συλλαλητήρια, δημοσίευση άρθρων στον Τύπο κ.λπ.

Μεταξύ των κατηγοριών ατόμων που θα επιδιωχθεί να βοηθήσουν στην εκστρατεία θα είναι μέλη της τοπικής εβραϊκής κοινότητας, ακτιβιστές σε χριστιανικές οργανώσεις, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, διανοούμενοι, πανεπιστημιακοί και ακτιβιστές σε φοιτητικές οργανώσεις.

Η καινοτομία αυτής της εκστρατείας είναι ότι δεν θα στηριχθεί στο έργο μόνο των ισραηλινών διπλωματών και εθελοντών υποστηρικτών, αλλά και στην άσκηση πίεσης από επαγγελματίες και εταιρίες δημόσιων σχέσεων που θα προσληφθούν από τις πρεσβείες.

Οι οδηγίες από το Υπουργείο Εξωτερικών στις πρεσβείες είναι ότι οι εταιρίες αυτές δεν θα είναι "διαφημιστικές εταιρίες, αλλά εταιρείες που θα συνδράμουν την πρεσβεία στο έργο της με πρόσωπα και στοιχεία επιρροής."

Οι επαγγελματίες λομπίστες και PR πράκτορες θα πρέπει να εφοδιάζονται με υλικό από τις πρεσβείες το οποίο θα παράγεται από ειδική ομάδα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η ομάδα του Υπουργείου Εξωτερικών θα παράγει τρεις τύπους υλικού:

  • Πολιτικά μηνύματα, στα οποία θα προπαγανδίζονται οι θέσεις του Ισραήλ για την ειρηνευτική διαδικασία, τους εποικισμούς, κλπ.
  • "Πρωτότυπα" μηνύματα στα οποία θα εξαίρεται η θέση του Ισραήλ σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριότητας, όπως την τεχνολογία, την οικονομία, τον τουρισμό, κτλ.,και
  • Μηνύματα σχετικά με προβληματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή οι οποίες δεν σχετίζονται άμεσα με το Ισραήλ, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν ή τη Συρία, ότι η Χεζμπολάχ κάνει κουμάντο στο Λίβανο, κλπ.

Tο υπουργείο συμβούλεψε, επίσης, τους πρεσβευτές, στις εννέα αυτές πρωτεύουσες να επικεντρώσουν τις δραστηριότητές τους στην οργάνωση ομάδων με πρόσωπα επιρροής οι οποίες θα επισκέπτονται το Ισραήλ.

Οι πρεσβευτές πήραν επίσης εντολή για τη διεξαγωγή, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, μιας δημόσιας εκδήλωσης υψηλού προφίλ.
.
Η εκστρατεία δημοσίων σχέσεων θα αξιολογηθεί σε δύο έρευνες που πήραν εντολή οι πρέσβεις να κάνουν μέσα στο 2011, και με εκθέσεις κάθε τρεις μήνες σχετικά με το έργο των "συμμάχων".



Σημείωση μεταφραστή:
Oι συμμαχικές θέσεις στην Ελλάδα κατειλημμένες, βλ. Εδώ
Η αγγελία απευθύνεται στους πολυπληθείς αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου
στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι οποίοι ανέρχονται σε 9000,9 επακριβώς,
(αφαιρουμένου του αρχικού και τελικού 9).
Η μέτρηση με επιστημονική μεθοδολογία και δη αυτή της ΝΑΣΑ.
Σύμφωνα δε με τα υπολογιστικά μοντέλα της επιστήμης της κλιματικής αλλαγής
αναμένεται να ανέλθει τις προσεχείς ημέρες σε 9900,99 περίπου.
.
Προσθήκη 4.1.11
.
- Σε περυσινό άρθρο της Ισραηλινής εφημερίδας Yne Nnews με τίτλο Thought - police γίνεται αναφορά σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ (ύψους 150.000 δολαρίων) πρόσληψης νέων με γνώσεις διαδικτύου για να απαντούν και σχολιάζουν υπέρ του Ισραήλ σε ιστοσελίδες σε όλον τον κόσμο.

- Το Ισραήλ εκπαιδεύει και πληρώνει bloggers στο διαδίκτυο για να διαγράφουν, ξαναγράφουν και να αναθεωρούν το περιεχόμενο του διαδικτύου για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς όφελος του Ισραήλ. Έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο βίντεο με τα επιχορηγούμενα από το Ισραήλ προγράμματα κατάρτισης όπως το βίντεο:
Youtube - Israel is paying internet workers to manipulate online content
.3..
- H Monde Diplomatique. έφερε σε φως τη μεγαλύτερη βάση κατασκοπίας της Μοσάντ και του Ισραηλινού στρατού. αποκαλύπτοντας τη μυστική ομάδα 8200 του ισραηλινού στρατού που στεγάζεται στη βάση η οποία έχει έργο την παρακολούθηση email και τηλεφωνικών συνομιλιών κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, ξένων εταιρειών, πολιτικών ομάδων
και ατόμων στη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη
” βλ. Εδώ .

- Στο σκάνδαλο των υποκλοπών στο κτίριο των εμπιστευτικών συζητήσεων της Ε.Ε το 2003 ενέχεται το Ισραήλ, βλ. Εδώ

Προσθήκη 25.1.11

Η ανοιχτή λογοκρισία υπέρ του Ισραήλ ασκείται σε πολλές άλλες χώρες πέραν της Ελλάδας και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, αλλά, όπως προκύπτει από άρθρο του Μ. Μητσού στα ΝΕΑ με τίτλο: Ανοιχτή λογοκρισία, δεν υπολείπεται ούτε στην Γαλλία, την υποτιθέμενη προστάτιδα της ελευθερίας της έκφρασης.
.
.
Βλ. και
-
Η Εμπλοκή των ισραηλινών στην Κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων
.
.

Ετικέτες: Μηχανισμοί Συμμόρφωσης, ..Ισραήλ-Ιράν