Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

8.8.10

Τεχνολογική Ανάπτυξη και Βαρβαρότητα (1):Τα Βασανιστήρια στην Κίνα και τις ΗΠΑ- Η Πυρηνική Ενέργεια των Κρατούντων και η Πυρηνική Ενέργεια των Πολιτών

YouTube - 2053 Πυρηνικές Εκρήξεις την περίοδο "1945-1998"
-> Εξ αυτών οι 1032 από τις ΗΠΑ


YouTube - Η Ραγδαία Αύξηση της Ανεργίας στις ΗΠΑ

-> 31 εκατομμύρια οι επίσημοι άνεργοι στις ΗΠΑ, βλ. Εδώ

- 40,8 εκατομμύρια αμερικανών (περίπου το 15%)
σιτίζονται μέσω κουπονιών τροφίμων
, βλ. Εδώ

- 18 εκατομμύρια αμερικανών προστέθηκαν φέτος στα περυσινά
12 εκατομμύρια που είναι στο δρόμο, χωρίς στέγη, βλ. Εδώ


.
Μια Είδηση για την Κίνα
.
Πρώην φύλακας σε Κινεζικές φυλακές ήταν για χρόνια αυτόπτης μάρτυρας αφαίρεσης οργάνων από Κινέζους φυλακισμένους και βασανιστηρίων γυναικών με ηλεκτρικές συσκευές μέσα στον κόλπο τους και άκουγε τις κραυγές τους.
Μην αντέχοντας τόριξε στο ποτό και μεθυσμένος μίλησε για αυτά σε έναν γιατρό.
Φίλος του από τη φυλακή τούπε ότι είχε «τελειώσει» και θάπρεπε να εγκαταλείψει αμέσως τη χώρα.
Kατέφυγε στο Ντουμπάι, αλλά δεν του δόθηκε άσυλο και μέσω Ιταλίας πέρασε στη Νορβηγία η οποία επίσης δεν του έδωσε άσυλο.
Τώρα είναι στην Ελβετία η οποία επίσης δεν του δίνει άσυλο μολονότι γνωρίζουν ότι στην Κίνα τον περιμένουν βασανιστήρια και θάνατος (ο πατέρας του στην Κίνα πέθανε με περίεργο θάνατο), βλ.
εδώ .

Πριν καιρό πληροφορηθήκαμε για αθρόες αυτοκτονίες εργαζομένων στα εργοστάσια της Κίνας και πριν απ αυτές σε εναλλακτικά κυρίως έντυπα είχαμε δει εικόνες για τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων που τους οδήγησαν στο διάβημά τους, βλ. Το Ελληνικό «Πρόβλημα» και το Ευρωπαϊκό Όραμα – Εικόνες που Δε θα Ήθελαν να Δούμε
.
Μια Είδηση από τις ΗΠΑ

Στις 28 Μαρτίου 2005 προβλήθηκε στο Channel 4 του BBC ντοκυμαντέρ από τ
ετράμηνη έρευνα του καναλιού στις φυλακές των ΗΠΑ.
Το ντοκυμαντέρ μπορεί να το παρακολουθήσει κανείς στο You Tube σε πέντε συνεχόμενα βίντεο:
Εδώ, Εδώ, Εδώ, Εδώ και Εδώ

Από την έρευνα, όπως φαίνεται στα βίντεο, προκύπτει ότι τα βασανιστήρια στο Αμπού Γκράιμπ που προκάλεσαν τον αποτροπιασμό σε όλο τον κόσμο, αποτελούν συνήθη πρακτική στις υπερπλήρεις και με ανεπαρκές προσωπικό φυλακές των ΗΠΑ.

Οι φυλακισμένοι αλυσοδένονται και καλύπτονται με κουκούλες, γυμνώνονται και διατάσσονται να σέρνονται στο έδαφος, αν δεν συρθούν αμέσως ή δεν το κάνουν γρήγορα λόγω σωματικού προβλήματος, δέρνονται, πατιούνται στην πλάτη, ραντίζονται με σπρέι πιπεριού σε ποσότητες για να προκαλέσουν εγκαύματα δευτέρου βαθμού, τους γίνονται ηλεκτροσόκ ή δαγκώνονται από σκυλιά ....Οι ξυλοδαρμοί οι οποίοι είναι σε ημερήσια διάταξη είναι μερικές φορές θανατηφόροι..
Παρακολουθώντας τα βίντεο νοιώθει κανείς διάχυτη την ατμόσφαιρα απανθρωποίησης και βαρβαρότητας που επικρατεί και συνειδητοποιεί ότι δεν βλέπει μόνον βασανισμούς σαν αυτούς στο Αμπού Γκράιμπ, αλλά γίνεται μάρτυρας και θανάτων νέων ανθρώπων.

Σημειωτέον ότι στις ΗΠΑ (το μεγαλύτερο εξαγωγέα οργάνων βασανισμού στον κόσμο):
- ο αριθμός των φυλακισμένων είναι έξι φορές μεγαλύτερος από τον μέσο όρο στον κόσμο, βλ.
Ν.Υ. Τimes.
- τα τελευταία πέντε χρόνια περισσότερα παιδιά εκτελέστηκαν στο Τέξας των ΗΠΑ από ό,τι σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, βλ.
Εδώ.
- Ο κορυφαίος ειδικός στις φυλακές του Λονδίνου Vivien Stern χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ κράτος αγύρτη (a rogue state), βλ.
Εδώ

Η Βαρβαρότητα την Εποχή της Ραγδαίας Τεχνολογικής Ανάπτυξης - Η Σύγχρονη Φαρσοκωμωδία του Κόσμου

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω ενδεικτικά παραδείγματα σε δύο από τις θεωρούμενες περισσότερο τεχνολογικά εξελιγμένες χώρες, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας κάθε άλλο παρά συμβάδισε με την ευημερία και ανάπτυξη των πολιτών τους.

Οι επαγγελίες για την απελευθερωτική δράση της τεχνολογικής ανάπτυξης δεν ευόδωσαν.

Αν δούμε την εξέλιξη ως την προοδευτική απελευθέρωση του ανθρώπου από εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ως μια πορεία προς την αυτονομία του και την αυτοτροφία του, ως μια πορεία υπέρβασης των νόμων του πεδίου της ύπαρξής του, πόσο τον βοήθησε σ΄ αυτό η ανάπτυξη της τεχνολογίας;

Σίγουρα, τον απάλλαξε από σκοτούρες και βάσανα, τον απελευθέρωσε από αρκετές κουραστικές και μονότονες δουλειές του παρελθόντος. Το τίμημα, όμως, αυτής της βοήθειας ήταν η καταστρεπτική χρήση της από τους κρατούντες στον κόσμο για τον εξουσιασμό και τη χειραγώγηση των πολιτών τους, βλ. Η Επιστήμη και η Τεχνολογία στην Υπηρεσία της Χειραγώγησης και Ο Άνθρωπος ως Ανταλλασσόμενο Αγαθό .

Αλλά και η λεγόμενη ειρηνική χρήση της ως βοηθού των ανθρώπων δεν φαίνεται να ευόδωσε.

Πόσο βοηθός είναι κάποιος, όταν, αντί να σου παρέχει τη δυνατότητα να απεξαρτηθείς απ΄ αυτόν, απλά σε διευκολύνει καταδικάζοντάς σε σε ολοένα και μεγαλύτερη εξάρτηση; "Αν σβήσει το ηλεκτρικό σου, καταστρέφεται ο πολιτισμός σου" είναι γραμμένο στους τοίχους στα Εξάρχεια.

Η τεχνολογική ανάπτυξη, υποκατάστατο της εσωτερικής ανάπτυξης του ανθρώπου και αποτέλεσμα ανταγωνισμού ατόμων, ομάδων και κρατών, οδήγησε νομοτελειακά, αντί στην απελευθέρωση του χρόνου και την αναβάθμιση της εργασιακής και κοινωνικής ζωής, σε προοδευτική υποβάθμιση και επιμήκυνση του εργασιακού χρόνου και στέρηση κεκτημένων ελευθεριών καθιστώντας την πλειοψηφία των ανθρώπων τροφοδότες των μηχανών, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις περί αντιστροφής του ρόλου ανθρώπων και μηχανών.

Οι άνθρωποι αντί να χειραφετηθούμε και να υπηρετηθούμε από τις μηχανές γίναμε υποχείριά τους. Στις μηχανοώρες προστέθηκαν οι ανθρωποώρες και στους υλικούς πόρους οι ανθρώπινοι πόροι.

Με τη βοήθειά της τεχνολογικής αυτής ανάπτυξης στήθηκε η σύγχρονη φαρσοκωμωδία του κόσμου.
Τίτλος: Δυτικός Πολιτισμός και ο Κυρίαρχος λαός.

Από τη μία:
Εκλογές, δημοψηφίσματα, διακηρύξεις δικαιωμάτων του ανθρώπου, διεθνή και τοπικά δικαστήρια για απονομή δικαιοσύνης, κανόνες για παρεμπόδιση αθέμιτου ανταγωνισμού, οργανισμοί διαφάνειας, όλα στο φως.
Δημοκρατία!

Από την άλλη:
Άκρα μυστικότητα και ατιμωρησία για όσους και όσα κουμαντάρουν τον «κυρίαρχο λαό».
- Απόλυτη μυστικότητα, ατιμωρησία και υπεράνω οποιουδήποτε ελέγχου των Τραπεζιτών

- Παραβίαση χωρίς οποιαδήποτε λογοδοσία όλων των πολιτειακών νόμων από τις λεγόμενες μυστικές υπηρεσίες των κρατών, ιδιαίτερα αυτές των λεγόμενων ισχυρών κρατών.

- Απόλυτη μυστικότητα και μυστικά κονδύλια για πολυδάπανα πειράματα και προγράμματα ελέγχου και συμμόρφωσης του κυρίαρχου λαού,

Όλα στο σκότος.
Πλήρης Απολυταρχία!

Η Μαγική Φόρμουλα της Παράστασης:
Όπως οι επαγγελματίες της μαγείας κάνουν τα μαγικά τους αποσπώντας την προσοχή του κοινού τους και εστιάζοντάς την σε άσχετες κινήσεις των χεριών τους ή στάσεις του σώματός τους, έτσι κι αυτοί που κουμαντάρουν τον κόσμο, ως σύγχρονοι μάγοι, διαιωνίζουν την κυριαρχία τους αποσπώντας την προσοχή του «κυρίαρχου» λαού από τα δρώμενά τους και εστιάζοντάς την σε ήσσονος σημασίας θέματα, κρατώντας αόρατη την πηγή της δυσαρέσκειάς του, βλ. Τα Σιωπηλά Όπλα Αυτοματοποίησης της Κοινωνίας

Η Σύμπραξή μας

Η τεχνολογία ενδύθηκε το ένδυμα του βασιλέως, όμηρος στα χέρια εξουσιαστικών ατόμων και πλήθους μεγαλοεπιστημόνων παλατιανών. Αυτοί επικαλούμενοι τον βασιλέα και τις προσταγές του, δημιούργησαν ολόκληρες στρατιές επιστημόνων υπήκοων, οι οποίοι εκλαμβάνοντας τις πλεκτάνες των παλατιανών και των εντολοδόχων τους ως τη θέληση του βασιλέα, προσφέρονται να συνεργαστούν για τη στήριξη του βασιλείου.

Και είμαστε πολλοί αυτοί που μη διακρίνοντας το βάσανον της ηθελημένης αιχμαλωσίας των παλατιανών τους μιμούμαστε και αντιγράφουμε τα χούγια τους.

Στις αναρτήσεις μας μολονότι μιλάμε για ελευθερία ιδεών και όχι χειροπέδες στη σκέψη, δεν είναι λίγες οι φορές που περιφρονούμε ή γελοιοποιούμε σχολιαστές των αναρτήσεών μας με αντίθετη άποψη, λοιδορούμε ενδεχόμενη αδυναμία έκφρασής τους στοχοποιώντας τους ως υποβολιμαίους, μερικές μάλιστα φορές εκθέτοντας κατόπιν έρευνας και προσωπικά τους στοιχεία, βλ, 158. Λεξιλόγιον.

Άλλες φορές επισημαίνουμε και ορθώς την ανάγκη για διαφάνεια της ζωής και των πεπραγμένων των ομιλούντων και αρθρογραφούντων, αλλά χωρίς ταυτόχρονα να εκθέτουμε και να διαφανοποιούμε και τη δική μας ζωή ως αρθρογραφούντες.

Κρίνουμε ανθρώπους από τις καταγεγραμμένες δημόσια πράξεις τους, κατηγοριοποιώντας τους σε αξιόλογους και μη, αναιρώντας έτσι την υποστασιακή και όχι χρηστική αξία των ανθρώπων, ενώ διαμαρτυρόμαστε για την κατηγοριοποίηση και την απαξίωση αδύναμων ανθρώπων από τους εξουσιαστικούς θεσμούς.

Τιμούμε τις δημόσιες πράξεις των ανθρώπων ή κατακρίνουμε την απουσία τους χωρίς να ξέρουμε τις συνθήκες ή τα κίνητρα που ώθησαν τους μεν στην κοινωφελή τους δράση, τους δε στην αποχή τους. Χωρίς να ξέρουμε αν οι πρώτοι φυγοδίκησαν από δύσκολες προσωπικές, οικογενειακές ή φιλικές καταστάσεις και προτίμησαν την κοινωνική αναγνώριση του δημόσια ορατού έργου.

Δημιουργούμε ανθρώπους πρότυπα και τους αντιπαραθέτουμε στους ανθρώπους πρότυπα της εξουσίας.

Μας ταυτοποιούν οι εξουσιαστικοί θεσμοί με μια λίστα ιδιοτήτων, συμπληρώνουμε και μεις αυτή τη λίστα με αντιστασιακές επίσημες και ανεπίσημες περγαμηνές.

Ίσως θάπρεπε να διερωτηθούμε κατά πόσον είμαστε απέναντι από τις εξουσίες, όπως ισχυριζόμαστε, ή μήπως αποτελούμε τους "προοδευτικούς" φορείς άσκησής τους. Μήπως αυτός είναι ο "διακριτικός¨τρόπος εμπέδωσης των αξιών τους, ο αθόρυβος τρόπος που οι λίγοι κουμαντάρουν τους πολλούς;

Η Πυρηνική Ενέργεια Μέσα μας

Όπως το άτομο της ύλης έχει έναν πυρήνα και μια πυρηνική ενέργεια η αποδέσμευση της οποίας έδωσε την πυρηνική ενέργεια της φυσικής με τη γνωστή καταστρεπτική χρήση της, έτσι και ο άνθρωπος ως άτομο διαθέτει έναν πυρήνα και μια πυρηνική ενέργεια σε λανθάνουσα μορφή. Την πυρηνική ενέργεια μέσα του.

Όλες οι εξωτερικές κατακτήσεις του ανθρώπου μπορεί να ειδωθούν ως απομιμήσεις εσωτερικών καταστάσεών του στην προσπάθεια αναπλήρωσής τους όταν ατονεί μέσα του η παρουσία τους.

Τα κράνη και οι ασπίδες μπορούν να ειδωθούν ως η απομίμηση της αίγλης του πνεύματος και της ακτινοβολίας της καρδιάς που του παρέχουν προστασία, τα παράσημα και οι περγαμηνές ως η απομίμηση των κοσμημάτων της καρδιάς, τα ταξίδια και οι εξευρενήσεις σε νέους τόπους ως απομίμηση της εσωτερικής νοσταλγίας του ανθρώπου για τα εσωτερικά τοπία, κ,ο,κ,

Αν ένα άτομο ύλης μπορεί να έχει τόσο τεράστιες δυνατότητες, πόσο μεγαλύτερες δυνατότητες θα μπορεί να έχει ένα άτομο ανθρώπου με απελευθερωμένη την εσωτερική πυρηνική του ενέργεια;

Μπορεί να μην μπορούμε να παρατηρήσουμε τον πυρήνα αυτό με τα σύγχρονα όργανα της φυσικής, αλλά υπάρχουν στιγμές στη ζωής μας που την παρουσία του την διαισθανόμαστε, αν και πολλές φορές την παραβλέπουμε καθώς είμαστε πολύ πολυάσχολοι και φορτωμένοι με έγνοιες και αυτή πολύ λεπτεπίλεπτη για να την αφουγκραστούμε.

Είναι η παρουσία εκείνη που κάποιοι την ονόμασαν ο σπινθήρας του πνεύματος, το ρόδο της καρδιάς, η πηγή της ζωής, η πρωταρχική φύση, η αιτία της ύπαρξής μας, ο θεός μέσα μας και με διάφορα άλλα ονόματα. Όπως η σωματική καρδιά κρατάει σε ζωή το σωματικό οργανισμό μας, η πυρηνική καρδιά μας κρατάει σε ζωή τον πνευματοψυχικό οργανισμό μας.

Είναι αυτή η παρουσία που όταν την αφουγκραζόμαστε νοιώθουμε συνδεδεμένοι με τους άλλους πέραν από τους χωροχρονικούς περιορισμούς και είναι η βάση στην οποία οι άνθρωποι είμαστε ίσοι στη διαφορετικότητά μας .

Είναι η παρουσία εκείνη που μας κάνει να νοιώθουμε πληρότητα όταν σιωπούμε και από την οποία αντλούμε πρωτόγνωρη δύναμη σε δύσκολες περιστάσεις της ζωής μας.

Είναι αυτή που μας επιτρέπει να είμαστε δημιουργοί από πλήρωση και όχι από έλλειψη (που κάνει τη δημιουργία μας αντιδημιουργία).

Σε αυτή την ενέργεια, σ΄αυτή τη δύναμη μέσα μας, ίσως, βρίσκεται η λύση στα σημερινά προβλήματα στον κόσμο μας.

Αυτή την ενέργεια οφείλουμε να απελευθερώσουμε. Η απελευθέρωση αυτή απαιτεί αλλαγή του προσανατολισμού μας. Απαιτεί αλλαγή της εστίασης της προσοχής μας. Η ενέργεια ακολουθεί την προσοχή. Όπου είναι η καρδιά σου εκεί είναι και ο θησαυρός σου, λέγανε οι παλιοί.

Ας χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία ως μέσον για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ένα τέτοιο μέσο είναι και το διαδίκτυο.

Με τις αναρτήσεις μας ή τα σχόλιά μας σ΄αυτές, ας υπηρετήσουμε το στόχο αυτό.

Βλ. και:

- Eίναι η Ενεργή Αντίσταση Λύση Σήμερα;

- Η Ισότητα των Ανθρώπων ως Εσωτερική Κατάσταση και οι Απομιμήσεις της