Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

2.9.09

Είμαστε Όλοι Μετανάστες: Η Αστυφιλική, Τουριστική και Πολεμική Μετανάστευση

.
Πριν μερικές δεκαετίες, λόγω επαγγελματικής χρεωκοπίας, η οικογένειά μου εγκατέλειψε την κωμόπολη στην οποία ζούσαμε και ήρθαμε στην πρωτεύουσα για λόγους επιβίωσης.
«Χωριάτες γυρίστε στα χωριά σας», «η Αθήνα ανήκει στους Αθηναίους» και άλλα παρόμοια γραμμένα στους τοίχους πολυκατοικιών ήταν το πρώτο καλωσόρισμα που θυμάμαι στο νέο μου τόπο.
Κάποια χρόνια αργότερα στους ίδιους τοίχους διάβαζα «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» και αναθάρυνα.
Τα τελευταία χρόνια διαβάζω «Έξω οι μετανάστες από την Ελλάδα» και πιο πέρα «Είμαστε όλοι μετανάστες».

Χθες διάβασα στoν αγαπητό Nefestora για την Τουριστική μονοκαλλιέργεια και τα τέρατα που δημιουργεί.
Πριν καιρό σε μια ραδιοφωνική εκπομπή μίλαγαν για την αγανάκτηση κατοίκων μικρού ήσυχου νησιού για τις ορδές των τουριστών που ξεχύνονταν στην πόλη τους και κυριολεκτικά τους εκτόπιζαν με κάθε άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο νησί τους.

Στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1 δε'ιξανε παιδιά στη Fallujah που γεννιούνται παραμορφωμένα από το απεμπλουτισμένο ουράνιο και τις βόμβες φωσφόρου που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι.
Γιορτή στήνουν οι ταλαίπωροι γονείς τους όταν γεννιέται παιδί χωρίς παραμορφωμένο κορμί, ανακούφιση για τους μήνες αγωνίας με κάθε νέα εγκυμοσύνη.
Η Fallujah είναι η πιο ήσυχη πόλη καυχιούνται οι Αμερικανοί μαζί με τον αρχηγό τους που συνεχάρη τους ηρωικούς πολεμιστές του για το επίτευγα αυτό (1), (2), (3)(4), (5).

Πριν μέρες στο ντοκυμαντέρ Ιράκ: η χαμένη γενιά έδειξαν κάποια άλλα παιδιά σε νοσοκομεία της ξενιτιάς στη Συρία, αναλωμμένα από τις βόμβες που πυρπόλησαν τους γονείς τους, τα αδέλφια τους και τα κορμιά τους.
Παιδιά που δεν μπορούσαν να ανακαλέσουν καν τη λέξη σπίτι, που είχαν μία και μόνη εικόνα στα ονειρά τους: φωτιές να καίνε τους γονείς τους και στρατιώτες να τα καταδιώκουν να τα σκοτώσουν.
Άλλα θυμωμένα παιδιά ξενιτεμένα και παράνομα στην Ιορδανία να λένε:
«Τί θέλουν; Γιατί ήρθανε στη χώρα μας; Να μας σοτώσουν; Αυτό βλέπω να κάνουν. Τί τους κάναμε; Θέλουν το πετρέλαιό μας; Να το πάρουν και να φύγουν».

Πριν κανά μήνα στην ΕΤ1, πάλι, μια γιαγιά από το Αφγανιστάν μασούλαγε ηρωίνη γιατί είναι πιο φτηνή από κάθε άλλη τροφή (6), (7).
Αυτή τη φτηνή τροφή ποτισμένη με ουράνιο και άλλα καλούδια φρόντισαν και εξασφάλισαν στη νεολαία του Αφγανιστάν οι ισχυροί που μετανάστευσαν έτσι θέλω εκεί για να οργανώσουν τις δυνάμεις τους (8).

Αστυφιλία, τουρισμός, πόλεμοι τρεις μορφές μετανάστευσης που συσσωρεύουν πλείστα κακά και αλλοιώνουν τις τοπικές κοινωνίες οι δύο πρώτες και η τρίτη με συνέπειες μεγατόνων.

Και στις τρεις αυτές μορφές μετανάστευσης συμμετέχουμε σχεδόν όλοι μας, στις δύο πρώτες άμεσα και στην τρίτη έμμεσα χρηματοδοτώντας μέσω φόρων τα ελληνικά στρατεύματα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ηχεί οξύμωρο να επιχειρηματολογούν σε blogs για τους ανεπρόκοπους μετανάστες που έρχονται και χαλάνε την ποιότητα της ζωής μας, παίρνουν τις δουλειές μας και ταυτόχρονα να δηλώνουν ότι είναι από φτωχικό χωριό της Ελλάδας που σπούδασαν στην Αθήνα και στα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και Αμερικής, πήγαν τουρίστες στην Αγγλία ή την Αμερική και πιθανότητα εκδράμουν κάθε τόσο και στα ελληνικά νησια για αναψυχή.

Αυτοί ξενιτεύτηκαν για να προκόψουν.
Οι άλλοι δεν έχουν δικαίωμα να προσπαθήσουν να προκόψουν και αυτοί;

Είναι, όπως διαβάζω τελευταία σε blogs να διαμαρτύρονται που «γεννοβολάνε οι άχρηστοι Ασιάτες» και έχουμε υπερπληθυσμό.

Δικαιούμαστε, άραγε, εμείς που γεννηθήκαμε να εμποδίζουμε άλλους να γεννηθούν για τη σωτηρία του πλανήτη μας;

Είμαστε το ίδιο πρόθυμοι να απαλλάξουμε τον πλανήτη από τη δική μας παρουσία που από πλευράς συνεπειών στο οικοσύστημα, (κατανάλωση ενέργειας, τροφής και μόλυνσης) ισοδυναμούμε με δεκάδες (αν όχι με χιλιάδες κάποιοι από μας) πεινασμένους Ασιάτες και που στο κάτω κάτω γευτήκαμε και κάτι από τα καλά του πλανήτη μέχρι τώρα;

Τους κατηγορούμε ότι δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να γεννοβολάνε.

Ο άνθρωπος γεννήθηκε δημιουργός.
Τί άλλες δυνατότητες δημιουργίας τους άφησε ο κατακτητικός πολιτισμός μας;

Είμαστε πρόθυμοι να απαλλάξουμε τον κόσμο από τα δικά μας τα πολιτισμένα γεννοβολήματα της πολεμικής μηχανής και της εκβαρβάρωσης της ζωής;

Τί κάνουμε τότε; Κλαίμε τη μοίρα μας; Συνεχίζεται.
_________________________________________
(1) The Truth Of Iraq's City Of Deformed Babies (H Aλήθεια για την Πόλη του Ιράκ με τα Παραμορφωμένα Μωρά).
- Πάνω από το 25% των παιδιών κάτω των 10 ετών στο Ιράκ έχει υποστεί μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες (Ελευθεροτυπία 19-9-2005).
- Θάνατοι στο Ιράκ: Aπό αεροπορικές επιδρομές: 39% παιδιά και 46% γυναίκες. Από χερσαίες επιχειρήσεις: 42% παιδιά και 44% γυναίκες The Independent - 'Iraq air raids hit mostly women and children
Συνολικός αριθμός σκοτωμών στο Ιράκ λόγω της εισβολής 1.339.771 Iraq Deaths Just Foreign Policy

(2) Ο Mπους καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από ειδικό δικαστήριο πολεμικών εγκλημάτων που συγκροτήθηκε στην Ιαπωνία για τη ραδιενεργή μόλυνση στο Αφγανιστάν από τη χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου. http://www.informationclearinghouse.info/article5855.htm

Από τη μόλυνση αυτή πεθαίνουν άνθρωποι στο Αφγανιστάν - AFGHANISTAN: REPORT SAYS MANY PEOPLE DIE DUE TO "RADIATION" IN ...

Στα πλαίσια της νέας διαμορφωμένης έννοιας για την δικαιοσύνη:

- Η δίκη και καταδίκη αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε από τα «εγκυρα» ΜΜΕ ούτε καν στις ΗΠΑ.

- Η καταδίκη δεν επέφερε την παραμικρή κύρωση για τον καταδικαστέντα ούτε τον αναχαίτησε στο ελάχιστο στον ρόλο του εξάπλωσης της δικαιοσύνης.

Από την έρευνα προέκυψαν τα παρακάτω:

- Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν όπλα απεπλουντισμένου ουρανίου στο Αφγανιστάν όταν υπήρξαν ελάχιστα ή κανένα θωρακισμένα οχήματα.
Τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου δημιουργήθηκαν ως αντιθωρακιστικά όπλα.

- Βρέθηκε απεμπλουτισμένο ουράνιο σε εδαφικά δείγματα, στο πόσιμο νερό και στα ανθρώ-πινα σώματα.

- Βρέθηκε, επίσης, μη-απεμπλουτισμένο ουράνιο, ιδιαίτερα τοξικό και θανατηφόρο και, επίσης, πλουτώνιο και U-236 που και τα δύο παρασκευάζονται σε πυρηνικούς αντιδραστήρες και δεν υπάρχουν σε φυσική μορφή στη φύση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν άφθονο πλουτώνιο και U-236 από τα προγράμματα πυρηνικών όπλων και τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας.

- Φτειάχνοντας τις βόμβες τους απεμπλουτισμένου ουρανίου δεν ενδιαφέρθησαν αν παρέμενε θανατηφόρο U-236 and πλουτώνιο Pl-239.
Αυτά θα μπορούσαν να απομακρυνθούν αλλά θα έπεφτε το ποσοστό του κέρδους των εταιριών παραγωγής.

- Οι κρατούντες στην Ουάσιγκτον δεν νοιάστηκαν ούτε για τους δικούς τους στρατιώτες τους οποίους εξέθεσαν στις θανατηφόρες αυτές ουσίες.

(3) Τεράστια είναι η ραδιενεργή μόλυνση από τα Αμεριανικά όπλα και στο Ιρακ με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που εκτείνονται και στην Ευρώπη (για την οποία τηρούν σιγή ιχθύος εκτός από τα ΜΜΕ και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις).

Τεκμηριώνεται σε μελέτη με τίτλο: «Δεν υπάρχουν λόγια: Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ 250.000 ΒΟΜΒΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ».There Are No Words: Radiation in Iraq Equals 250,000 Nagasaki Bombs http://dissidentvoice.org/Mar04/Nichols0327.htm

(4) Όπως γράφει ο Αχιλλέας Φακατσέλης (Ελευθεροτυπία 26.2.2006):
«Πρόκειται για την ανέγερση της «Μικρής Αμερικής του Ιράκ», ενός εκτεταμένου δικτύου 106 στρατιωτικών αμερικανικών βάσεων εντός της ιρακινής επικράτειας, που θα εξυπηρετεί τις στρατηγικές προτεραιότητες των ΗΠΑ, και στην ευρύτερη περιοχή.
Πράγματι, οι βάσεις αυτές καλύπτουν εκτάσεις που σε μερικές περιπτώσεις φθάνουν και τα 20-35 τετραγωνικά χιλιόμετρα, περικλείονται από τείχη ύψους 5 μέτρων και συνθέτουν το ειδυλλιακό τοπίο μιας υπερσύγχρονης αμερικανικής κωμόπολης, που διαθέτει υπόγειο οδικό δίκτυο, συνήθεις αλυσίδες φαστφουντάδικων, γήπεδα γκολφ, κέντρα ψυχαγωγίας, αίθουσες κινηματογράφων, συν ειδικά κέντρα ανάκρισης και KBR-Land.
Στην πραγματικότητα είναι ένα έργο που κόβει την ανάσα: ανάμεσα στα ερείπια, ξεφυτρώνουν ολόκληρες πόλεις-κράτη».

(5) Ομιλία Ομπάμα στο Ιράκ για την εισβολή ως "ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΕΠΙΤΕΥΜΑ" και ¨ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ (πια) οι (αχάριστοι Ιρακινοί) ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ" BBC NEWS Middle East Obama urges Iraqis to take charge

(6) Πόλεμος στο Αφγανιστάν: Η Προστασία της Μεγαλύτερης Καλλιέργειας Ηρωίνης Όλων των Εποχών (Άρθρο πρώην Βρετανού Πρέσβη) Britain and U.S. Protecting the Biggest Heroin Crop of all Time

(7) Βουλευτής, πρώην υπουργός του Αφγανιστάν λέει ότι το 90% της ξένης βοήθειας (των φορολογούμενων πολιτών της δύσης) πηγαίνει στους δυτικούς των ξένων αποστολών οι οποίοι διάγουν βασιλική ζωή ζώντας σε σπίτια με μηνιαίο ενοίκιο 15000 USD απαιτώντας ιδιαίτερο μπάνιο για κάθε δωμάτιο του σπιτιού (μολονότι 77% των Αφγανών δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό), κυκλοφορώντας με αυτοκίνητα των 60000 USD και αμειβόμενοι με 250,000 έως 500,000 USD το χρόνο. Εδώ May 12, 2009

(8)«“Oποιος δεν υποτάσσεται σ΄εμάς θα χτυπιέται!”
Αμερικανοί και σύμμαχοι ομολογούν κυνικά ότι Αφγανιστάν και Ιράκ
είναι απλώς μαθήματα για να οργανώσουν καλά τις ένοπλες δυνάμεις τους»

Κύρα Αδάμ, αυτήκοος μάρτυρας, (Ελευθεροτυπία 13-12-2003