.
Στο Debate o Παπανδρέου σε κάποια απάντησή του σχολίασε (κάπως χαμηλότονα ή μου φάνηκε;) ότι στο ΙΚΑ του είπαν ότι χαρίστηκαν στις Τράπεζες 5 δισεκατομμύρια ευρώ οφειλόμενες εισφορές.
(Μετά τη θριαμβευτική είσοδο των πολιτικών αρχηγών τη συνοδεία αυλικών εν είδει αρχηγών μαφίας συνοδεία οπλαρχηγών, παρακολούθησα μόνον ένα μέρος από το πρώτο ημίχρονο κι΄ αυτό με διαλείμματα, γιαυτό, δεν θυμάμαι την ερώτηση).
Κανείς δημοσιογράφος, ούτε κανείς από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς δεν σχολίασε το θέμα. Ούτε ο Παπανδρέου ανέφερε ότι θα ακυρώσει τη χαριστική διευθέτηση.
Σε άλλη συγκυρία είχε ειπωθεί ότι δισεκατομμύρια είναι και οι κατά καιρούς φορολογικές εκπτώσεις και ελαφρύνσεις προς στις τράπεζες.
Είναι, επίσης, γνωστό ότι οι τράπεζες οφείλουν τη σημερινή ευρωστία τους στα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών ταμείων. Σε εποχές διψήφιων επιτοκίων καταθέσεων τα ταμεία κατέθεταν άτοκα τα τεράστια αποθεματικά τους στις τράπεζες.
Σήμερα όλοι μιλούν για το συνταξιοδοτικό πρόβλημα και την αδυναμία των ταμείων να ανταποδώσουν τις συνταξιοδοτικές εισφορές των εργαζομένων ως σύνταξη.
Κανείς δημοσιογράφος ή πολιτικός δεν θέτει ως επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος την επιστροφή από τις πολυκερδοφόρες τράπεζες των χρεωστούμενων προς στους εργαζόμενους.
Ούτε το πολυκοπτόμενο ΚΚΕ. Γιατί;
Ούτε καμμία από τις λεγόμενες αρχές προστασίας του καταναλωτή, ανταγωνισμού, κ.λ.π.
Ούτε κανείς ανώτατος δικαστικός δεν θέτει θέμα για την κλοπή των χρημάτων των εργαζόμενων.
Αν κάποιος παραβιάσει μια τράπεζα και μου δώσει τα κλοπιμαία οι δικαστές θα με εγκλείσουν ως κλεπταποδόχο και συνένοχο.
Τις τράπεζες όταν αποδέχονται τα κλοπιμαία που τους παραχωρούν οι εκάστοτε πολιτικές εξουσίες γιατί δεν τις καταδικάζουν ως κλεπταποδόχους.
Οι πολιτικές εξουσίες καλύπτονται από "νόμους".
Ας μας γνωστοποιήσουν τους νόμους που καλύπτουν την εξουσία των τραπεζών.
.
.