Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

26.8.10

WikiLeaks και ΜΜΕ (3)


"Κάνω έκκληση στους αμερικανούς φορολογούμενους να μην
επιτρέψουν τα χρήματά τους που απέκτησαν με μόχθο να σπαταλούνται
σε ομάδες τύπου μαφίας που όχι μόνο προκαλούν πολλή δυστυχία
στον αφγανικό λαό, αλλά ίσως χρηματοδοτούν και τρομοκράτες"
.
Καρτζάι, πρόεδρος του Αφγανιστάν, στο αμερικανικό δίκτυο Αbc News


Η δήλωση του Αφγανού προέδρου στον υπότιτλο της ανάρτησης έγινε την Κυριακή 22 Αυγούστου.
Ο Καρζάι αναφέρθηκε στην απόφασή του να απομακρυνθούν από τη χώρα του μέχρι το τέλος του χρόνου οι εταιρίες-ιδιωτικοί ανάδοχoι ασφαλείας των ΗΠΑ οι οποίες παρεμποδίζουν τη χώρα να ορθοποδήσει και εκτός των άλλων συμφορών καλλιεργούν τη διαφθορά στους κύκλους των αφγανών κρατικών λειτουργών.

Τα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν με τις δηλώσεις αυτές. Δεν θεωρήθηκαν άξιες αναφοράς.

Χθες, τρεις μέρες μετά, ακούσαμε στα ραδιόφωνα και διαβάσαμε στις εφημερίδες για νέο έγγραφο- αποκάλυψη από το WikiLeaks.
Σε αυτό εκφράζονται οι "φόβοι της CIA ότι τρίτες χώρες ενδέχεται να είναι απρόθυμες να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ γιατί θα έχουν την εντύπωση ότι οι ΗΠΑ εξάγουν τρομοκράτες»

Και αυτή η αποκάλυψη, (όπως και οι προηγούμενες του WikiLeaks ότι στο Αφγανιστάν σκοτώνονται άμαχοι) έκανε αίσθηση και έτυχε ευρείας προβολής.
.
Οι δημόσιες δηλώσεις του ίδιου του προέδρου του Αφγανιστάν για τη χειροπιαστή τρομοκρατία που εξάγουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν δεν ήταν είδηση περιωπής.
Δεν ήταν από διαρροή.

Την ίδια μέρα στα ψιλά μερικών ΜΜΕ διαβάσαμε για νέους αμάχους ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά που βρήκαν οικτρό θάνατο από τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροπλάνα-σκοτώστρες των ΗΠΑ που αλωνίζουν τα τελευταία χρόνια στο Πακιστάν.
Επτακόσιοι (700) τέτοιοι θάνατοι έχουν καταμετρηθεί μόνον το 2009 στο Πακιστάν, βλ. εδώ.

Η είδηση αυτή δε θεωρήθηκε σημαντική. Ούτε αυτή δεν είχε προκύψει από διαρροή.
Δεν υπήρχε συνοδευτικό έγγραφο περί τρομοκρατίας
και η κατάσταση ήταν για τα ΜΜΕ θολή.

Αν οι Πακιστανοί έστελναν μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά στις ΗΠΑ και γκρεμιζόταν καμιά καμινάδα, στην περίπτωση αυτή τα πράγματα θάταν ξεκάθαρα για τα ΜΜΕ και χωρίς διαρροή.
.
Θα ξεραν ποιοι είναι οι τρομοκράτες.

Τα ΜΜΕ ασχολούνται αυτές τις μέρες με τις βάσεις που πέσαν στις εισαγωγικές και ωρύονται ότι θα πέσει η στάθμη των σπουδών.
Ας παρηγορηθούν.
Τουλάχιστον αυτά κρατούν τη στάθμη ψηλά.
.
Και μαζί με τα ΜΜΕ ας παρηγορηθούν και οι λοιποί συναγωνιστές.
Ο κόσμος ευτυχώς είναι στα χέρια αυτών με υψηλή στάθμη σπουδών.
.
Στους τραπεζίτες άλλα εικοσιπέντε δις ευρώ!!!
Στο μουλωχτό !!! *

Βλ.και
- WikiLeaks και Αμερικανικοί Πόλεμοι (2)
- WikiLeaks και Αμερικανικοί Πόλεμοι (1)
__________________________________________________
.
* Χάνοντας το μέτρο...H ελληνική Πολιτεία προσφέρει άλλα 25 δις. ευρώ εγγυήσεων δανεισμού σε τράπεζες, αλλά το «κοινωνικό μέρισμα» από τους τραπεζίτες για αυτή την υποστήριξη εξακολουθεί να πληρώνεται με… αντικοινωνική συμπεριφορά.
Χθες αποκαλύφθηκε από επίσημα χείλη, ότι τράπεζες «ξαφρίζουν» αυθαίρετα μισθούς πελατών τους, για εξόφληση οφειλών, ενώ σε αρνούνται να χορηγήσουν δάνεια με κρατική εγγύηση σε καταστηματάρχες που είδαν τα μαγαζιά τους να καταστρέφονται στα βίαια γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. banksnews.gr

Ενημέρωση από τα ΜΜΕ:
Αυγή, Ριζοσπάστης, Έθνος, Βήμα, Νέα, Ελευθεροτυπία-> ΟΥΔΕΝ
Στην Ελευθεροτυπία άρθρο Δεσμεύθηκαν να δώσουν δάνεια οι τραπεζίτες (καμία αναφορά στα νέα 25 δις).
.
H μόνη αναφορά γίνεται στην Καθημερινή στο άρθρο Πίεση προς τράπεζες για χορήγηση δανείων:
"Τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από τις τράπεζες θέτει ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του νέου πακέτου εγγυήσεων, ύψους 25 δισ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών. «Οι εγγυήσεις θα δοθούν με ένα και μόνο προαπαιτούμενο: την κατάθεση συγκεκριμένων σχεδίων πιστωτικής επέκτασης από κάθε τράπεζα χωριστά. Μόνο έτσι θα δοθούν τα χρήματα αυτά στις ελληνικές τράπεζες. Τα χρήματα αυτά πρέπει και θα πάνε στην πραγματική οικονομία και στην πιστωτική επέκταση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου."