Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

4.5.10

Η Νέα Γλώσσα: "Διάσωση" όπως "Εξάπλωση της Δημοκρατίας"-Το Εγγυημένο Τοκογλυφικό Δάνειο από τα Τρισεκατομμύρια που Απλά Τύπωσαν

.
«O Bernakel πρόεδρος της (ιδωτικής) ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ
απαντώντας σε σχετική ερώτηση παραδέχθηκε ότι μέσα σε λιγότερο από
ένα χρόνο τύπωσε 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από αέρα κοπανιστό.
Σε ερώτηση αν απλά θα τυπωθούν και τα χρήματα που θα δοθούν για τη
διάσωση της Ελλάδας απάντησε ότι οι ηγέτες του G20 κατέληξαν σε ένα
είδος αμοιβαίας δέσμευσης να βάλουν περισσότερα χρήματα στο ΔΝΤ
για να αντιμετωπίσει την κρίση σ΄όλο τον κόσμο"μο»
.


Στο πανό γράφουν: Γιατί να πληρώσουμε φόρους όταν μπορούν απλά να τυπώσουν χρήμα
"Οι τράπεζες δανείζουν εικονικό χρήμα που στην πραγματικότητα δεν διαθέτουν,
το οποίο "εγγυοδοτείται" με κεφάλαια που στην πραγματικότητα δεν έχουν,
που κι αυτά υποστηρίζονται από τις κεντρικές τράπεζες που τυπώνουν χρήμα από
αέρα κοπανιστό. Ομως όποτε οι οφειλέτες δυσκολεύονται να ξεπληρώσουν τα
επαχθή δάνειά τους, οι τραπεζίτες προχωρούν σε κατάσχεση πραγματικών
περιουσιακών στοιχείων». Όσο κι αν αυτό μπορεί να φαίνεται κυνικό,
ολόκληρο το σύστημα χρήματος - τραπεζών δεν είναι παρά μια απάτη που
είναι επιτακτική ανάγκη να καταρρεύσει.
Χωρίς ντροπή η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα αγόρασε ασφάλιστρα κινδύνου
για τα χρέη της Καλιφόρνιας και της Νεβάδας (καθώς και για τα χρέη προβληματικών
σχολείων της Φλόριντα). Ετσι, όπως αποκάλυψε το δημόσιο ραδιόφωνο των ΗΠΑ,
θα αποκομίσει αρκετά κέρδη αν αυτές οι δύο αμερικανικές Πολιτείες
βαρέσουν τελικά κανόνι. Κι αυτό συμβολίζει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: πως
τα συμφέροντα του λαού δεν συμπίπτουν με τα συμφέροντα των τραπεζιτών-
ούτε ακόμη με τα συμφέροντα των κεντρικών τραπεζιτών που ασκούν τη
νομισματική πολιτική μιας χώρας".
.
Πριν τρεις εβδομάδες σχολιάσαμε στο H Συνεχιζόμενη Απροκάλυπτη Υπονόμευση της Ελλάδας από Ξένα ΜΜΕ την παραπληροφόρηση των ξένων ΜΜΕ σχετικά με το δανεισμό της Ελλάδας από την Ε.Ε.
Χρησιμοποιούσαν τον όρο «Διάσωση», τον ίδιο όρο που χρησιμοποίησαν και για τον φόρο υποτέλειας στους τραπεζίτες και τους μετόχους τους που πλήρωσαν οι πολίτες τον περασμένο χρόνο.
Αποτέλεσμα της προπαγάνδας αυτής (στην οποία τελικά συμμετείχαν και τα ελληνικά ΜΜΕ χρησιμοποιώντας κι αυτά τον όρο «διάσωση») ήταν η έντονη αντίθεση των πολιτών, ιδιαίτερα σε Γερμανία και Βρετανία, στο νέο «φόρο» που αντιλαμβάνονταν ότι τους ζητείται για τα «σπασμένα» πολιτών άλλης χώρας.
Τους απεκρύβετο ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικερδή και εγγυημένη επένδυση σε βάρος ενός «εταίρου» σε ανάγκη (1).

Τις τελευταίες ημέρες, αφού παίχτηκαν επαρκώς τα παιχνίδια των λεγόμενων κερδοσκόπων, καλλιεργήθηκε επαρκώς ο φόβος για ενδεχόμενη ακύρωση της «διάσωσης» λόγω αντίδρασης των ξένων πολιτών και έφερε τα αποτελέσματά του, παρακολουθούμε μια αντιστροφή του κλίματος αυτού.
Διαβάζουμε δηλώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών να χαρακτηρίζει τη βοήθεια επικερδή δανεισμό.
Βλέπουμε στα κανάλια εκπροσώπους Γερμανών τραπεζιτών και επιχειρηματιών να δηλώνουν: "όχι μόνον θέλουμε να συμμετάσχουμε στη στήριξη της Ελλάδας αλλά και θα το κάνουμε"Σήμερα οι ελληνικές εφημερίδες γράφουν για κύμα συμπαράστασης Γερμανών πολιτών που θέλουν να συμπαρασταθούν μετέχοντας κι΄αυτοί στη «βοήθεια» (2)

Χθες ακούσαμε ότι στο πακέτο διάσωσης της χώρας προβλέπονται και 10 δις για τη διάσωση και των τραπεζών.
Τα 10 δις δεν θα τα επιστρέψουν οι τράπεζες, Θα τα επιστρέψει ο έλληνας εργαζόμενος με τοκογλυφικό επιτόκιο.
Δηλαδή ο νέος φόρος υποτέλειας του έλληνα εργαζόμενου στις τράπεζες (με άλλα 10 δις πέραν αυτών των 28 δις) αντί να αναγγέλεται ως ένα από τα επιβαλλόμενα μέτρα-τιμωρία του εργαζόμενου από το ΔΝΤ και την Ε.Ε εμφανίζεται ως πρόσθετη «βοήθεια».
Ο Όργουελ είχε μιλήσει για τη νέα γλώσσα που θα επικρατούσε στον κόσμο όπου τα πράγματα θα προσδιορίζονται δια του αντιθέτου τους.

νέα αυτή γλώσσα εγκαινίασαν εδώ και καιρό οι Αμερικανοί με τις επιχειρήσεις τους της «εξάπλωσης της δημοκρατίας» και τον «πόλεμο ειρήνης».

Τη σκυτάλη την αναλαμβάνουν οι ευρωπαίοι εταίροι τους. Εξαπολύουν κι αυτοί το δικό τους «πόλεμο κατά των κερδοσκόπων» και προβαίνουν στις δικές τους επιχειρήσεις «διάσωσης» μαζί με τον πρώτο διδάξαντα «εταίρο» τους.

Και πίσω από τις επιχειρήσεις των εταίρων οι κινούντες τα νήματα οργανοπαίχτες εξακολουθούν ανενόχλητοι το θεάρεστο έργο τους της προετοιμασίας τους, βλ. Τα Σιωπηλά Όπλα Αυτοματοποίησης της Κοινωνίας.
Με τη βοήθεια στρατιάς υποτακτικών γραφιάδων και ειδικών, καναλιράζουν προς τους υποτελείς τους πολιτικούς την μήνι των ανθρώπων για τις «παράπλευρες απώλειες» των επιχειρήσεών τους, μεθοδεύοντας την κατάλυση των δημοκρατιών και αντικατάστασή τους από ελίτ τραπεζιτών και τεχνοκρατών-επιστημόνων σύμφωνα με τη γνωστή ρήση του πατριάρχου τους "David Rockefeller :
«Ο κόσμος είναι τώρα πιο μπερδεμένος και έτοιμος για μια παγκόσμια κυβέρνηση.
Η υπερεθνική κυριαρχία μιας διανοητικής ελίτ και των παγκόσμιων τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμότερη από τις δημοκρατίες των περασμένων αιώνων»
από ομιλία του έκφρασης ευγνωμοσύνης
«στην Washington Post, τους New York Times, το περιοδικό Times και άλλες μεγάλες εκδόσεις των οποίων οι διευθυντές έχουν συμμετάσχει στις συνεδριάσεις μας και έχουν σεβαστεί τις υποσχέσεις διακριτικότητάς τους για σχεδόν σαράντα έτη.
Θα ήταν αδύνατο για μας να αναπτύξουμε το σχέδιό μας για τον κόσμο
εάν έπεφταν επάνω μας τα φώτα της δημοσιότητας όλα αυτά τα
έτη»."Wikiquote
___________________________________________
(1) Οι εταίροι θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από τους τόκους του δανείου κατά παράβαση των ίδιων των κανονισμών της Ε.Ε ότι «ένα κράτος δεν έχει δικαίωμα να αποκομίζει κέρδη λόγω του χρέους ενός άλλου κράτους».
Η Γερμανία που δανείζεται με 1.25% (για τριετές δάνειο, βλ. εδώ) θα δανείσει την Ελλάδα με 5% και χωρίς το ρίσκο των αγορών να μην αποπληρωθεί το δάνειο αυτό.
Όπως σχολιάζεται στο
capital.gr «τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στη βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της».
Αν πράγματι ισχύει αυτός ο όρος, τα δάνεια αυτά δεν είναι απλά τοκογλυφικά, αλλά και πρωτοφανής εμπαιγμός. Τα επιτόκια στις λεγόμενες αγορές ανέβηκαν λόγω του υψηλού κινδύνου μη αποπληρωμής των δανείων. Με σίγουρη την αποπληρωμή τους το επιτόκιο δεν θα ήταν παραπλήσιο μ΄αυτό της Γερμανίας;
(2) Αν ισχύει ότι το δάνειο της «διάσωσης» είναι εγγυημένο, τι εμποδίζει την ελληνική κυβέρνηση να αναζητήσει αυτή τη «βοήθεια-εγγυημένη επικερδή επένδυση» στους έλληνες πολίτες, επιλύοντας ταυτόχρονα και το θέμα της υστέρησης των επενδύσεων;

Είναι τα διαφυγόντα κέρδη των τραπεζών της αλλοδαπής στις οποίες τα φυγάδεψαν και θα πρέπει να τα αποσύρουν και αυτά των τραπεζών της ημεδαπής που θα δεινοπαθήσουν;
Η ελληνική κυβέρνηση προτάσσει τα συμφέροντα ποίων πολιτών; των εργαζόμενων ή των αεριτζήδων τοκογλύφων τραπεζιτών και χρηματιστών, ημεδαπών και αλλοδαπών;

Η ελληνική κυβέρνηση επεδίωξε την έκδοση ευρωομολόγου που γίνεται ήδη για κράτη που δεν συμμετέχουν στην ευρωζώνη, βλ. Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν«Οχι στο αμερικανικό θεραπευτήριο και στη νοσοκόμα Μέρκελ» ή την απ΄ευθείας δανεοδότηση από την ευρωπαϊκή τράπεζα με επιτόκιο 1% σαν αυτό με το οποίο δανείζει η ΕΚΤ τις τράπεζες, βλ. Έκκληση της "Ουμανιτέ" υπέρ του ελληνικού λαού;

Προσθήκη 7.5.10
Από το sxolio.blogspot με τίτλο: ομιλία του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ για τη σημερινή κρίση στην Ελλάδα
Κύριε πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι προφανές οτι για 4 μήνες χρησιμοποιούσαμε προσχήματα, είναι προφανές ότι κάναμε λάθος, είναι προφανές ότι με τα προσχήματα βοηθήσαμε τις αγορές και τους κερδοσκόπους. Και αυτοί που είναι έντιμοι στο συμβούλιο να το ομολογήσουν, φταίμε, εμείς φταίμε. Η Μέρκελ, ο Σαρκοζύ, όπως και να τους λένε, κι ότι κι αν κάνουν στη ζωή τους, ήξεραν, όλοι το διάβαζαν στις εφημερίδες, έπρεπε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αμέσως.Αυτό είναι το πρώτο που θέλω να πω.
Το δεύτερο. Θα ήθελα να καταλάβουμε κάτι : αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι σχεδόν αδύνατον. Ζητάω από το Ecofin, από τούς αρχηγούς των κρατών να σκεφτούν ότι στις χώρες τους είναι ανίκανοι να κάνουν τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Πόσο καιρό χρειάζεται η Γαλλία για να μεταρρυθμίσει τις συντάξεις ;Πόσο καιρό χρειάζεται η Γερμανία; Και τώρα ζητάμε στον Παπανδρέου σε τρεις μήνες, άλλαξε τα όλα.
Είστε τελείως τρελοί! Και η απόδειξη είναι αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα. Δεν δίνουμε στην Ελλάδα, στον κ. Παπανδρέου το χρόνο να χτίσει συναίνεση στην χώρα. Δεν υπάρχει ταύτιση του πολίτη με το κράτος στην Ελλάδα εκεί ισχύει ο καθένας για τον εαυτό του. Μπορεί να μη μας αρέσει αυτό, άλλα η ευθύνη είναι κοινή, φταίνε δεκάδες χρόνια πρακτικών διαφθοράς των πολιτικών. Αλλά χρειάζεται μια συναίνεση, κι αυτό δεν δημιουργείτε με διατάγματα
Και θα δείτε στην Ισπανία η στην Πορτογαλία όταν αρχίσουν τα προβλήματα τι θα γίνει. Ο κύριος Μπαρόζο κάτι ξέρει έτσι έχασε τις εκλογές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειάζεται να είμαστε υπεύθυνοι και να μην ζητάμε το αδύνατο. Κάποτε ακούγαμε ( από την Θάτσερ ) θέλω τα λεφτά μου πίσω. Τώρα ακούμε από της κυβερνήσεις, θα βγάλω λεφτά στη πλάτη της Ελλάδας. Γιατί έτσι είναι, όταν δανειζόμαστε με ενάμιση τοις εκατό και δανείζουμε με 5% και 6% αυτό κάνουμε, βγάζουμε λεφτά στη πλάτη της Ελλάδας. Είναι απαράδεκτο!
Η Ευρώπη πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες. Όπως ένα Ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, ένα επενδυτικό ταμείο αλληλεγγύης για ευρωπαϊκό δανεισμό.Κι αν πρέπει ν αλλάξουμε τις συνθήκες εδώ στο κοινοβούλιο μπορούμε να το κάνουμε.Εδώ στο κοινοβούλιο μπορούμε, χωρίς να περιμένουμε το συμβούλιο αρχηγών είναι ανίκανοι ν’ αποφασίσουν. Ας τις αλλάξουμε και ας φτιάξουμε ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο για να αντισταθούμε στους κερδοσκόπους. Μπορούμε να το κάνουμε ας το κάνουμε.
Τώρα θέλω να πω και κάτι άλλο. Ζητάω από την Commission να εμπλέξει σ΄ αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, την Διεύθυνση Απασχόλησης της επιτροπής , στην διαχείριση της υπόθεσης, για να μετρήσουμε αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα.Και να ζητηθεί από το ΔΝΤ να φέρει και το Διεθνές οργανισμό Εργασίας στην διαχείριση της κρίσης. Γιατί πρόκειται για ανθρώπους, υπάρχουν θέματα εργασίας, είναι εργαζόμενοι. Και δεν μπορεί μόνο το χρήμα να αποφασίζει. Η διεύθυνση απασχόλησης της commission η ο διεθνής οργανισμός εργασίας θα ήταν μια διορθωτική δύναμη απέναντι στην τρέλα αυτών που αποφασίζουν με βάση μόνο τα δημοσιονομικά.
Και ένα τελευταίο σημείο. Υπάρχει μια δυνατότητα να βοηθήσουμε τον ελληνικό προϋπολογισμό. Απλή : ας πάρει η ένωση μια πρωτοβουλία για τον αφοπλισμό στην περιοχή.Mια πολιτική πρωτοβουλία Ελλάδας Τουρκίας για τον αφοπλισμό, για να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα στην βόρεια Κύπρο.Λέω ένα πράγμα. Είμαστε υποκριτές.Τούς τελευταίους μήνες η Γαλλία πούλησε στην Ελλάδα 6 φρεγάτες για δυόμιση δισεκατομμύρια, ελικόπτερα για 400 εκ, ένα rafale για 100 εκ. Και δεν ξέρω ποσά 20 η 30rafale θα πουλήσουν. Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια. Η Γερμανία 6 υποβρύχια για τα επόμενα χρόνια μ ένα δις ευρώ.Είμαστε απόλυτα υποκριτές.Τούς δίνουμε χρήματα για ν' αγοράζουν τα όπλα μας
Ζητάω από την Commission να κάνει μια αναφορά στο κοινοβούλιο εδώ για τις πωλήσεις ευρωπαϊκών όπλων στην Ελλάδα και την Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Να υπάρξει διαφάνεια τουλάχιστον, να μάθουμε. Αν είμαστε σοβαροί να εγγυηθούμε στους Έλληνες τα σύνορα τους. Έχουν 100 χιλιάδες στρατό ίσως παραπάνω, και η Γερμανία έχει 200 χιλιάδες.Είναι παρανοϊκό ένα έθνος 11 εκατομμυρίων έχει 100 χιλιάδες στρατό. Αυτό να ζητήσουμε από την Ελλάδα. Είναι πιο αποτελεσματικό από το να κόβουμε τούς μισθούς κάποιου που βγάζει 1000 ευρώ. Αυτό ζητάω από την Commission.Να είμαστε στοιχειωδώς δίκαιοι.
Βλ. και
-Βίντεο Money as Dept - Greek Subtitles (Το χρήμα ως χρέος- με ελληνικούς υπότιτλους) ...................
- Τραπεζογκάγκστερς και τα Διαχρονικά Παιχνίδια τους. Οι Αμερικανοί Πολίτες Διαδηλώνουν Εναντίον τους. Εμείς;