Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

16.1.10

Η Αϊτή και Εμείς - O Ηρωϊκός Λαός της και η Τιμωρία του

.
1. Η Βοήθεια της Αϊτής στην Ελλάδα
Από το http://amfiaraos59.blogspot.com/ με τίτλο:Η Αϊτή κι εμείς οι Έλληνες!

"Η τραγωδία του Aϊτινού λαού μας συγκλονίζει όλους.
Ιδιαίτερα, όμως, οι Έλληνες έχουμε ένα χρέος παραπάνω:

Η μικρή και φτωχή αυτή χώρα είναι η πρώτη που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διά του Προέδρου της Μπόγιερ:

«Το πρώτο κράτος που αναγνώρισε την ελληνική επανάσταση επίσημα ήταν η Αϊτή, ο Boyer έστειλε στις 15.01.1822 έγγραφο στην ελληνική επιτροπή του Παρισιού απαντώντας στην αίτηση των Κοραή, Πίκκολου και Βογορίδη, στο οποίο ανάγγελλε την αναγνώριση της ελληνικής προσωρινής διοίκησης και ευχόταν την νίκη της επανάστασης».
(Τάσος Βουρνάς, Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, Αθήνα,εκδ. Τολίδης, σελ. 94.)

*Μάλιστα, μόλις που τελείωσε τον δικό της απελευθερωτικό πόλεμο εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών, κατεστραμμένη οικονομικά, και έστειλε στο Παρίσι, στον ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΚΟΡΑΗ, 25 τόνους καφέ να εκποιηθούν, για να αγορασθούν όπλα για τον δικό μας αγώνα.

Επίσης, έστειλε 100 εθελοντές, μαύρους στρατιώτες, να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων, αν και δεν έφτασαν ποτέ, αφού
πιθανόν σφαγιάστηκαν από Γάλλους .

* Πόσοι Έλληνες τα γνωρίζουμε αυτά ή τα θυμόμαστε;

Ας τους θυμηθούμε τουλάχιστον τώρα!

*Προξενείο Αϊτής: οδός Βασ. Σοφίας 26-28, Μαρούσι
Τηλ. 210 6123014 "
.

2. Οι Αιτίες για τη Σημερινή της Κατάσταση
Από το http://globalresearch.ca/ με τίτλο: The Haitian People Need Emergency Assistance — NOT Suppression and and Further Domination!
.
"Στις ειδήσεις ακούμε για τη φτώχεια στην Αϊτή, αλλά δεν μας λένε γιατί η Αϊτή είναι σ΄αυτή την κατάσταση.
Λίγοι γνωρίζουν ότι η Αϊτή είναι το πεδίο της μόνης επιτυχημένης επανάστασης σκλάβων στην ιστορία - όταν οι ηρωϊκοί απόγονοι των αφρικανών σκλάβων έδιωξαν τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο την εποχή εκείνη, το γαλλικό.

Λίγοι γνωρίζουν ότι μεγάλες δυνάμεις -ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, η οποία την εποχή εκείνη φοβόταν την επίδραση της Αϊτής στους σκλάβους στις ΗΠΑ και η Γαλλία - ξεκίνησαν μια πολιτική απομόνωσης και αποδυνάμωσης της Αϊτής.

Λίγοι γνωρίζουν ότι για σχεδόν 20 χρόνια στις αρχές της δεκαετίας του 1900 οι πεζοναύτες των ΗΠΑ κατέλαβαν την Αϊτή, κατέστειλαν τον απελευθερωτικό αγώνα της και εμφύτευσαν μαριονέτες.

Λίγοι γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ υποστήριξαν τον περιβόητο για τη σκληρότητά του τύραννο Papa Doc" Duvalier και στη συνέχεια το γιο του «Baby Doc» στα μέσα του αιώνα.

Λίγοι γνωρίζουν ότι στη συνέχεια συνωμότησαν για την ανατροπή του δημοφιλούς Προέδρου Jean-Bertrand Aristide στη δεκαετία του 1990 και στη συνέχεια πάλι μόλις λίγα χρόνια πριν το 2004.

Όλες αυτές οι εγκληματικές ενέργειες - αυτή η μακρά ιστορία καταστολής - προκλήθηκαν από την άρχουσα τάξη των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των ετών, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες κυβερνιόντουσαν από ένα συνασπισμό καπιταλιστών και ιδιοκτητών δούλων και στη συνέχεια πιο πρόσφατα (και μέχρι σήμερα) από την καπιταλιστική ιμπεριαλιστική τάξη.

Καθ΄όλη τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων οι ΗΠΑ υποστηρίζουν στην Αϊτή αντιδραστικές άρχουσες τάξεις.

Με άλλα λόγια, το γεγονός ότι ο λαός της Αϊτής ζει σε άθλιες συνθήκες και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την καταστροφή με ελάχιστους πόρους, μόνον με τα χέρια και το μυαλό του και υπό εξαιρετικά καταπιεστικές κοινωνικές σχέσεις, είναι το αποτέλεσμα του παγκόσμιου συστήματος.".
..