Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

22.9.11

Τα Πολιτικά Κόμματα και η "Δημο"κρατία (1)




«Διαιρώντας τους ψηφοφόρους μέσω του πολιτικού συστήματος
των κομμάτων, μπορούμε να τους κάνουμε να σπαταλούν
την ενεργειά τους σε θέματα άνευ σημασίας
.
‘Ετσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε για μας αυτό που έχει τόσο καλά σχεδιαστεί
και επιτευχθεί…Οι λίγοι που μπορούν να καταλάβουν το σύστημα ή θα
ενδιαφέρονται τόσο για τα κέρδη τους ή θα εξαρτώνται τόσο από τις
εύνοιές του, ώστε δεν θα υπάρξει αντίσταση από αυτή την τάξη.
Από την άλλη, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι σε θέση να
κατανοήσει τα τρομερά πλεονεκτήματα που παίρνει το κεφάλαιο από το
σύστημα και θα φέρουν το ζυγό τους χωρίς διαμαρτυρία και χωρίς καν να
υποψιάζονται ότι το σύστημα είναι εχθρικό για τα συμφέροντά τους»


Η Κατάτμηση στη Ζωή και την Επιστήμη 

Στη ζωή υπάρχει το κάλλος και το ωφέλιμο.
Και τα δύο έχουν τη θέση τους.
Καθένα απ΄αυτά υπηρετείται με διαφορετικό τρόπο.

Το ωφέλιμο απαιτεί, εν γένει σχεδιασμό και μεθόδευση, διαδικασία.
Ένα στάδιο της διαδικασίας αποτελεί συνήθως η κατάτμηση, η αναγωγή του όλου σε επιμέρους κομμάτια, ώστε να είναι χειραγωγήσιμα και να υπηρετηθεί ο σκοπός που υπόκειται του ωφέλιμου.
Γιατί η ειδοποιός διαφορά του από το κάλλος είναι ότι το ωφέλιμο υπηρετεί ένα σκοπό.
Γι αυτό απαιτεί μεθόδευση.

Η κατάτμηση είναι ένα στάδιο της μεθόδευσης.
Για να υπηρετεί τον αρχικό σκοπό πρέπει να ακολουθείται από ένα επόμενο στάδιο που είναι η σύνθεση των επιμέρους κομματιών.

Σήμερα το στάδιο αυτό της σύνθεσης τείνει να εκτοπιστεί. Η κατάτμηση και τα αποτελέσματά της δεν ακολουθείται από τη σύνθεσή τους.

Το βλέπουμε κατ΄εξοχήν στη σημερινή επιστήμη.
Εξ ου και η υπερπληθώρα αντικρουόμενων μεταξύ τους επιστημονικών συμπερασμάτων για το ίδιο θέμα, καθώς καθένας απομονώνει διαφορετικό κομμάτι του υπό έρευνα φαινομένου και με διαφορετικό τρόπο
και τα αποτελέσματα που συνάγει τα γενικεύει και τα θεωρεί ότι αντιπροσωπεύουν το όλο φαινόμενο.

Εξ ου και η σημερινή πολυπλοκότητα στην επιστήμη καθώς με τον τρόπο αυτό κάθε κομμάτι ανεξαρτητοποιείται και εκλαμβάνεται από μόνο του ως διαφορετικό φαινόμενο,
κάτι αντίστοιχο με την περίπτωση μιας αλγεβρικής εξίσωσης, π.χ. της αx2+βx+γ=0, της οποίας οι επί μέρους αριθμητικές εφαρμογές, π.χ. 5x2+3x+7=0, 6x2+2x=0. 9x+3=0, κ.ά, εκλαμβάνονται ως διαφορετικά αντικείμενα επίλυσης.

Συνέπεια αυτής της εκτόπισης του όλου από το μέρος και της πολυπλοκότητας που προέκυψε απ΄αυτό,
είναι η απώλεια της μνήμης του αρχικού σκοπού τον οποίο υπηρετούσε η κατάτμηση ως στάδιο μιας διαδικασίας που θα τον υπηρετούσε.

Η Κατάτμηση στην Πολιτική – Πολιτικά Κόμματα και Εκλογές

Την απώλεια αυτή της μνήμης του αρχικού σκοπού που επέφερε η κατάτμηση την παρατηρεί κανείς κατ΄εξοχήν στην πολιτική.
Η κατάτμηση σε πολιτικά κόμματα δεν φαίνεται πια να υπηρετεί τον αρχικό σκοπό της ευημερίας της κοινωνίας των πολιτών μέσω της προστασίας των αδύναμων μελών της από τις επιβουλές των ισχυρών μελών της.

Τα πολιτικά κόμματα σήμερα φαίνεται να εναρμονίζονται πλήρως με τον ρόλο που τους επιφύλασσαν οι τραπεζίτες όπως τον περιγράφουν στο μανιφέστο τους που παρατίθεται στον υπότιτλο της ανάρτησης.

Το ίδιο και οι εκλογές.
Με τις εκλογές νομιμοποιούνται τα κόμματα και εκλέγονται  κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις υπάγονται στο σύνταγμα και τους νόμους και ορκίζονται ότι θα τα τηρούν.

Εκτός, όμως, από τις κυβερνήσεις ρόλο στα σημαντικά πράγματα του κόσμου παίζουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι είναι υπεράνω του συντάγματος και των νόμων της χώρας τους.
Δεν εκλέγονται και δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε έλεγχο.

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται (απ΄ αυτούς που κάπως γνωρίζουμε):

- Τα διευθυντικά μέλη της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) που έχουν πλήρη ασυλία, ειδικά προνόμια και δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε έλεγχο (βλ.BIS - ΜΙα Τράπεζα Αόρατο Βομβαρδιστικό).
Επίσης, τα μέλη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (και της SEC) τα οποία εξαιρούνται από κάθε εποπτεία, βλ. THE FEDERAL RESERVE (AND SEC) ARE IMMUNE FROM OVERSIGHT
.
- Τα μέλη του Διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία δεν εκλέγονται και δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε έλεγχο (βλ. Η Μυστική Συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Ενωση).

- Τα διευθυντικά μέλη των Μυστικών Υπηρεσιών των μεγάλων, τουλάχιστον, χωρών με τις μυστικές αντισυνταγματικές επιχειρήσεις τους και τα μυστικά αντισυνταγματικά κονδύλια τους.

Είναι προφανές ποιοι απ΄αυτές τις δύο κατηγορίες ανθρώπων είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες.
Αυτούς δεν καλούμαστε να τους νομιμοποιήσουμε με τις εκλογές.

Παρόλα αυτά, πολλοί αναφέρονται στη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων και των εκλογών ως την πεμπτουσία της δημοκρατίας, δηλαδή της κυριαρχίας του δήμου, δηλαδή της κυριαρχίας των πολιτών.

Στο όνομα αυτής της ανύπαρκτης κυριαρχίας των πολιτών στις δυτικές κοινωνίες πολλοί κατακρίνουν το πολιτικό σύστημα της απ ευθείας αντιπροσώπευσης της "παλιάς" Λιβύης το οποίο παρουσιάζουν ως τυραννία και φθάνουν ακόμη και να δικαιολογούν το Νατοϊκό μακελειό στη χώρα αυτή.

Στο θέμα αυτό θα αναφερθούμε διεξοδικότερα στην επόμενη ανάρτηση: Στα καλά των δυτικών δημοκρατιών και στα καλά που αναμένονται από την εμφύτευση των δημοκρατιών αυτών στη "νέα" Λιβύη.