Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

18.9.10

120.000 εναντιον 50: Αμερικανοί εναντίον Μελών Αλ-Κάιντα στο Αφγανιστάν – Ο Πληροφοριακός Θόρυβος και η Χαμένη Ικανότητα Έκπληξης

www.youtube.com/watch?v=FzRH3iTQPrk

Διάβασα σήμερα για τις εκατόν είκοσι χιλιάδες αμερικανούς εναντίον των πενήντα μελών της Αλ Κάιντα. Τόσα ή και λιγότερα είναι τα μέλη της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν: 50. Το παραδέχθηκε πρόσφατα ο επικεφαλής της CIA Leon Panetta, βλ. Βόμβα ομάδας προβληματισμού (Think Tank) του Λονδίνου - Η Αλ Κάιντα δεν είναι απειλή !

Και αυτούς τους πενήντα (50) τους πολεμούν χρόνια τώρα εκατόν είκοσι χιλιάδες (120.000) αμερικανοί στρατιώτες. Για αυτούς τους 50 ξεκληρίζονται λαοί στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Εκπλήσσεστε;
Θα περιμένατε να είναι η είδηση της ημέρας;

Όχι πια. Έχουμε εθιστεί στα παράλογα αυτού του κόσμου και μας φαντάζουν πια κανονικά.
Η μαμά πάντα στο βίντεο ξαφνιάζεται με το φτάρνισμα του μικρού της.
Εμείς σταματήσαμε να ξαφνιαζόμαστε.

Και, ίσως, αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έχουμε πάθει.
Η πρόωρη αφασία μας στα τεκταινόμενα στον κόσμο.

Η αποστασιοποίηση ως αποτέλεσμα βαθιάς αυτογνωσίας και γνώσης του κόσμου, απομιμήθηκε με την αποστασιοποίηση της αδιαφορίας.
Φαινομενικά όμοιες καταστάσεις.
Αλλά η πρώτη είναι το τέλος μιας πορείας, η δεύτερη το τέλος χωρίς καμιά πορεία.
Η ομοιότητά τους όσο αυτή ενός ταχύτητα κινούμενου και ενός ακίνητου δίσκου.
Και οι δύο φαινομενικά ακίνητοι. Αλλά……

Πως φτάσαμε εδώ;
Παλιότερα όταν ήθελαν να εξαφανίσουν ένα βιβλίο το έκαιγαν.
Όταν ήθελαν να μη μεταδοθεί μια πληροφορία την εμπόδιζαν.

Σήμερα ο κόσμος έχει λένε προοδεύσει. Δεν καίνε βιβλία. Δεν εμποδίζουν τις πληροφορίες.
Δεν είναι και τόσο ακριβές (1).

Αλλά σε γενικές γραμμές, θα έλεγε κανείς ότι ισχύει.
Δεν μας εμποδίζει κανείς να παραθέτουμε στο διαδίκτυο τις πληροφορίες που θέλουμε, να «πολεμάμε» το σύστημα όπως λένε μερικοί.

Οι βάναυσες μέθοδοι του παρελθόντος έχουν αντικατασταθεί από πιο εκλεπτυσμένες. Και γιαυτό πιο αποτελεσματικές καθώς δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές.

Δεν εμποδίζουν να ειπωθεί κάτι αλλά εμποδίζουν να ακουστεί. Και ο κλασικός τρόπος είναι ο θόρυβος.
Ο θόρυβος της υπερπληροφόρησης, της παραπληροφόρησης, η πληροφοριακή μόλυνση.
Ο τρόπος του σούπερμάκετ.
Η προσφορά άπειρων παραλλαγών και απομιμήσεων σε εντυπωσιακά σελοφάν ώστε πρακτικά να εξαφανίζεται μέσα στην πληθώρα της προσφοράς το πρωταρχικό.

Αλλά ακόμη κι όταν εντοπίζεται το πρωταρχικό να μην εκτιμάται, καθώς χάνεται σταδιακά η ικανότητα διάκρισης. Με τον ίδιο τρόπο που χάνεται η γευσιγνωστική ικανότητα των παιδιών που τοξινούμενα με τα παρασκευάσματα των σουπερμάρκετ με τα εντυπωσιακά σελοφάν αρνούνται τα σπιτικά εδέσματα.

Σε παλιότερη ανάρτηση, βλ. Προστασία από τα Επιστημονικά Σκουπίδια, είχαμε αναφερθεί σε κάποια κριτήρια που μπορούν να μας βοηθήσουν στο ξεσκαρτάρισμα των σκουπιδιών γύρω μας.

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Ολόκληρη επιστήμη έχει αντικείμενο την επινόηση των τρόπων αυτών. «Χειραγώγηση των μαζών» το όνομά της.
Ένας απ΄αυτούς η σταδιακή εξοικείωση με το ανεπιθύμητο ώστε τελικά να γίνει αποδεκτό, βλ. Εδώ.
Άλλος η συνεχής κατασκευή νέων αναγκών και η απόσπαση της προσοχής από το ουσιώδες, βλ. και Εδώ.

Θα μπορούσε κανείς να ενδιατρίψει και να φέρει σε φως όλες αυτές τις μεθόδους.
Αυτό είχα αρχίσει να κάνω μερικές ημέρες πριν.
Συνέλεγα στοιχεία για το ινστιτούτο Ταvistock, τη ναυαρχίδα των μεθόδων χειραγώγησης και εξαπάτησης, τη συνεργασία του με τα περισσότερα ονομαστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ και το, επίσης, ονομαστό ερευνητικό ινστιτούτο του Στάνφορντ που κατά καιρούς δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα πειραμάτων του για την ανθρώπινη φύση, βλ. Εδώ, αποδεικνύοντας πόσο βάναυση είναι, δίνοντας άλλοθι για μελλούμενες μεθοδεύσεις.

Κάποια στιγμή, όμως, άρχισα να διερωτώμαι για τη χρησιμότητα των πληροφοριών αυτών, κατά πόσον από μόνες τους θα είχαν κάποιο νόημα. Διερωτήθηκα κατά πόσον οι αναρτήσεις σ΄αυτό το ιστολόγιο συμμετέχουν στην πληροφοριακή μόλυνση που αναφέρθηκε παραπάνω.

Και τα παράτησα.
Παραθέτοντας την προηγούμενη ανάρτηση είχα κατά νου να είναι η τελευταία. Και αναζήτησα να βρω κάτι αισιόδοξο και ωθητικό να παραθέσω κι ας μην με εξέφραζε, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Έχουν περάσει μόνον έξι μέρες από τότε και επανέρχομαι με νέα ανάρτηση.
Ο λόγος αυτής της επανάκαμψης: εθισμός. Εθισμός στο ιστολογείν.
Αιτίες, οι αιτίες όλων των εθισμών: αναπλήρωση μιας προβληματικής πραγματικότητας.

Ελαφρυντικό η απόφασή μου να επιχειρήσω από δω και πέρα αλλιώς.
Ίδωμεν.

(Η σημερινή ανάρτηση δεν μετράει. Αν και έγιναν κάποιες.... αλλαγές. Μερικές από τις συνήθεις "σπόντες" μπήκαν σε υποσημείωση. Ας ελπίσουμε η επόμενη ανάρτηση να μην είναι όλη σε υποσημείωση).

Τελειώνοντας παραθέτω βίντεο για να καταλάβετε αυτά που στο τέλος τα είπα δι΄ ολίγων.

www.youtube.com/watch?v=8CRYmcun3tc&feature=player_embedded

Ελπίζω να μην σας ψυχοπλάκωσα, δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Ξαναδέστε το βίντεο στην αρχή και θα συνέλθετε.

_____________________________

(1) Εξακολουθεί να υπάρχει λογοκρισία στα ΜΜΕ την οποία αντιλαμβάνονται αρκετοί, αλλά και στην επιστήμη, που γίνεται λιγότερο αντιληπτή, ιδιαίτερα σε νευραλγικούς κλάδους, όπως στις έναλλακτικές μορφές ενέργειας και την υγεία.

Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω καταγγελίες στον τομέα της υγείας:

- Οι επιστήμονες της FDA (του αμερικανικού ΕΟΦ) καταγγέλλουν τον εκφοβισμό, τη λογοκρισία και τις επιστημονικές απάτες που υπονομεύουν τη δημόσια ασφάλεια
FDA's own scientists report intimidation, censorship and... that undermines public safety

- Οι μόνες έρευνες που επιτρέπονται να δημοσιευτούν σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά είναι αυτές που έχουν εγκριθεί πριν από τη Monsanto και τις άλλες εταιρίες μεταλλαγμένων, βλ. Scandal: The Long Term Effects of Genetically Modified Food

Στο διαδίκτυο υπάρχει πλήθος πληροφοριών για διώξεις επιστημόνων και λίστες επιστημόνων για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι έχουν δολοφονηθεί για να παρεμποδιστεί η αποκάλυψη εφευρέσεων και πληροφοριών που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα εξουσιαστών, βλ.π.χ. Dead Scientists And Microbiologists - Master List.
-