Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

15.1.11

Ο Απαρατήρητος Ξεπεσμός των Πολιτικών της Ελλάδας

.
.
Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας
να επιτρέψει να συμμετέχουν Έλληνες πιλότοι στις ΝΑΤΟϊκές
αποστολές ΑWACS στο Αφγανιστάν πιλοτάροντας τα ιπτάμενα
ραντάρ της συμμαχίας πάνω από το αφιλόξενο Αφγανιστάν
και τα (όποια) πυρά των Ταλιμπάν.
Η Γερμανία διεμήνυσε ότι δεν θα συμμετέχει στην αποστολή
βλ. Εδώ
.
. H Monde Diplomatique. έφερε σε φως τη μεγαλύτερη βάση κατασκοπίας
της Μοσάντ και του Ισραηλινού στρατού.
αποκαλύπτοντας τη
μυστική
ομάδα 8200 του ισραηλινού στρατού
που στεγάζεται στη βάση η οποία
έχει
έργο την παρακολούθηση email και τηλεφωνικών συνομιλιών
κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, ξένων εταιρειών, πολιτικών
ομάδων και ατόμων στη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική
και την Ευρώπη” βλ. Εδώ
.
Στο σκάνδαλο των υποκλοπών στο κτίριο των εμπιστευτικών
συζητήσεων της Ε.Ε το 2003 ενέχεται το Ισραήλ, βλ. Εδώ
.
και την παρν Δ Ν και την παραβίαση των Διεθνών Νόμων Εδώ Ε μΕδώων ά του Ισραήλ για τους εποικισμούς και την παραβίαση των Διεθνών Νόμων .
.
Παρακάτω άρθρο του Μ. Μητσού στα ΝΕΑ με τίτλο:
Τύμπανα Πολέμου
.
.
Την ώρα που εδώ υποδεχόµαστε µε τιµές τον Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και προετοιµαζόµαστε για την κοινή συνεδρίαση των Υπουργικών Συµβουλίων των δύο χωρών, στο Ισραήλ ηχούν και πάλι τα τύµπανα του πολέµου.
Οπως αποκαλύπτει ο ισραηλινός ιστορικός Ιλάν Παππέ µε άρθρο του στην «Ελ Παΐς», οι στρατηγοί δεν κρύβουν ότι ετοιµάζουν µια νέα εισβολή στη Γάζα και προκαλούν τη Χαµάς για να τους δώσει την αφορµή.

Οπως είπε πρόσφατα ένας απ’ αυτούς, «η επόµενη επίθεσή µας θα πρέπει να φανεί πιο δικαιολογηµένη απ’ ό,τι το 2009».

Η πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ στη ∆υτική Οχθη µπορεί εύκολα να ερµηνευτεί: εποικισµός, εθνοκάθαρση και µεθοδικός τεµαχισµός των κατεχοµένων εδαφών, ώστε το παλαιστινιακό «κράτος» που κάποια στιγµή θα δηµιουργηθεί να είναι αδύναµο, ακίνδυνο και εντελώς εξαρτηµένο από τους γείτονές του.
Κάτι σαν τα µπαντουστάν που είχαν δηµιουργηθεί στη Νότια Αφρική του απαρτχάιντ.
.
Μια νέα αιµατηρή επιχείρηση στη Γάζα, όµως, τι στόχο θα µπορούσε να έχει;

Η ερώτηση αυτή είναι εσφαλµένη, απαντά ο Παππέ.
Η ορθή ερώτηση είναι άλλη: τι άλλο θα ήξεραν ή θα µπορούσαν να κάνουν οι σηµερινές ισραηλινές ελίτ (στις οποίες περιλαµβάνονται η κυβέρνηση και τα κυριότερα κόµµατα της αντιπολίτευσης);
∆ύο λέξεις γνωρίζουν: εξουσία και δύναµη.
Τις δύο αυτές «ικανότητες»τις θεωρούν απαραίτητες για να «αποτρέψουν», να «αποδυναµώσουν» ή να «δώσουν ένα µάθηµα στον εχθρό».

Ούτε οι πολιτικοί ούτε οι στρατιωτικοί, όµως, έχουν την παραµικρή ιδέα για το τι θέλουν να κάνουν στη Γάζα. ∆εν θέλουν καν να την προσαρτήσουν! Το µόνο που θέλουν είναι να σφάξουν ακόµη περισσότερους ανθρώπους και, αν είναι δυνατόν, πιο γρήγορα από την προηγούµενη φορά.

Υπάρχει µια µικρή διαφορά σε σχέση µε τότε.

Οι επικριτικές φωνές που ακούστηκαν µετά τη σφαγή, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ακούγονται ήδη σε µια προσπάθεια να αποτρέψουν την επανάληψή της.

Η αντίδραση του διδύµου Νετανιάχου - Λίµπερµαν είναι η αναµενόµενη: πρόκειται για αντισηµίτες που θέλουν το κακό του Ισραήλ.
Ας µη σπεύσουµε λοιπόν να κλείσουµε εισιτήρια για την πανηγυρική κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συµβουλίων. Μπορεί το Ισραήλ να είναι τότε απασχοληµένο µε σοβαρότερα πράγµατα.
LINK: http://diastaseis.blogspot.com
.
Βλ. και
.
Ετικέτες: Ισραήλ