Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

2.7.10

Σημεία των Καιρών - Αντίδραση ή Δράση; (2)

youtube.com/watch?v=8CRYmcun3tc&feature=player_embedded

.Τα κράτη-μέλη προωθούν την ανταλλαγή εργαζόμενων νέων (ΙΙΙ.20)....
Για την ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων (ΙΙΙΙ.103)…
• Να προάγουν
τη δημιουργία εξειδικευμένου, και ευπροσάρμοστου
εργατικού δυναμικού ανταποκρινόμενου στις εξελίξεις της οικονομίας

• Γεωγραφική και επαγγελματική
κινητικότητα των εργαζόμενων για την
προσαρμογή τους στις μεταλλαγές της βιομηχανίας
(ΙΙΙ.103)..
..
Ευρωπαϊκό Σύνταγμα

Από τη Διοίκηση Προσωπικού στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων - ΚΕΤΑ

"Σύμφωνα με το Δημοκρατικό πρότυπο, το καθεστώς της άμεσης
κατοχής δούλων έχει αντικατασταθεί από το μοντέλο της Μαφίας.
Η Μαφία σπανίως κατέχει άμεσα επιχειρήσεις, απλά στέλνει τους
τραμπούκους της περίπου μια φορά το μήνα να κλέψουν από τους
"ιδιοκτήτες" των επιχειρήσεων. Τώρα έχετε πλέον τη δυνατότητα να
επιλέξετε το δικό σας επάγγελμα, το οποίο αυξάνει την παραγωγικότητα
σας - και κατά συνέπεια τους φόρους που μπορείτε να πληρώσετε
στους κυρίους σας.
Οι λίγες ελευθερίες σας διατηρούνται επειδή
είναι επικερδείς για τους ιδιοκτήτες σας.

Τα ανθρώπινα όντα δεν είναι αποδοτικά σε συνθήκες άμεσης
αιχμαλωσίας. Αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ελεύθεροι,
τότε θα παράγουν πολύ περισσότερο για τους κυρίους τους.
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί αυτή η ψευδαίσθηση της
ελευθερίας είναι να τεθούν ορισμένα από τα ζωντανά στις λίστες
πληρωμής του ιδιοκτήτη της φάρμας. Αυτές οι αγελάδες θα επιτίθενται
σε άλλες αγελάδες που θα δείχνουν τη βία και την ανηθικότητα της
ιδιοκτησίας ανθρώπινων όντων".
Βλ. Άνθρωποι ή Ανδράποδα; Τι θα Πούμε στα Παιδιά μας;

.

Στην Αγγλία αναγγέλθηκε η απόλυση 600 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και αναμένεται σύντομα οι απολυμένοι στο δημόσιο τομέα να υπερβούν το 1 εκατομμύριο.

Τα μέτρα λιτότητας επεβλήθηκαν με βασιλικά διατάγματα, όπως και στην Ισπανία. Η βασίλισσα που τα ανέγνωσε αν και ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας και ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη με εκτιμώμενη περιουσία £ 17,600,000,000,000 (περίπου), βλ. Σε ποιόν ανήκει ο κόσμος (1), χρηματοδοτείται από τους πολίτες με 5,5 εκατομμύρια λίρες για σύνταξη και με πολλά άλλα εκατομμύρια λίρες, όπως 11,5 εκατομμύρια λίρες για ταξίδια της βασιλικής οικογένειας, 37 εκατομμύρια λίρες για τα παλάτια, 68,3 εκατομμύρια λίρες για τους βασιλικούς βοτανικούς κήπους, κ.α, βλ. dailymail.:1.3 TRILLION-spending-spree-How-millions-wasted.html (2). [Σε ευρώ τα ποσά είναι περίπου 20% μεγαλύτερα]

Στη χώρα αυτή, στο ένα τρίτο των σχολείων οι μαθητές υποχρεούνται να δίνουν δακτυλικά αποτυπώματα κατά την εγγραφή τους, όταν ψωνίζουν από την καντίνα του σχολείου, όταν συμμετέχουν σε σχολικές δραστηριότητες, όπως όταν παίρνουν βιβλία από τη βιβλιοθήκη, κλπ, βλ. One in Three UK Secondary Schools Fingerprinting Pupils as Big Brother Regime Sweeps Education System.

Τις ημέρες αυτές αποκαλύφθηκε ότι στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία φωτογράφιζαν κρυφά και ανέλυαν το περιεχόμενο των πακέτων με φαγητό των μαθητών. Μετά τις διαμαρτυρίες γονέων προς το παρόν το σταμάτησαν, βλ. British council has been exposed inspecting and photographing schoolchildren's lunch boxes.

Στα μαιευτήριά της έχει δημιουργηθεί από το 1984 εκτεταμένη τράπεζα DNA από το αίμα εκατομμυρίων νεογέννητων μωρών χωρίς την ενημέρωση και τη συγκατάθεση των γονέων τους. Στα γενετικά αυτά δεδομένα έχουν πρόσβαση η αστυνομία, ιατροδικαστές και ιατρικοί ερευνητές, βλ. Χρησιμοποιούν αίμα βρεφών »για μυστική βάση δεδομένων - Times Online

Στις μονάδες της χοντρικής διανομής εμπορευμάτων στα σουπερμάκετ της οι εργαζόμενοι καλωδιώνονται στον βραχίονα ή το δάχτυλο με υπολογιστές οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με τα τοπικά ραδιοφωνικά δίκτυα. Ο ρόλος των εργαζόμενων είναι να υπακούουν στις εντολές των υπολογιστών οι οποίοι υπολογίζουν πόσος χρόνος χρειάζεται για να πάει ο εργαζόμενος από μια θέση της αποθήκης σε μια άλλη, πότε και για πόσο χρόνο θα πάει στην τουαλέτα, κ.α. Έτσι, αντί οι υπολογιστές να είναι βοηθοί των ανθρώπων, οι εργαζόμενοι έχουν γίνει βοηθοί των υπολογιστών με τους ανθρώπους σε ρόλο μπαταριών για την φόρτιση των μηχανών, όπως προφητικά αναφερόταν στην κλασσική κινηματογραφική ταινία Matrix. Όπως καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους, βλ. UK union threatens action over use of electronic tagging, η μεθόδευση αυτή (η οποία μεταφέρθηκε στην Βρετανία από την Αμερική) εφαρμόζεται σε πάρα πολλές πόλεις όπως: Aberdeen, Baskingstoke, Bellshill, Bichester, Birmingham, Bracmills, Bristol, Daventry, Earlestown, Edinburgh, East Kilbride, Glasgow, Hemel Hempstead, Leicester, Leeds, Livingstone, Lutterworth, Maidstone, Milton Keynes, Neasden, North Fleet, Northampton, Radlet, Reading, Runcorn, Salford, Scunthrope, Slough, Stroud, Swindon, Telford, Thurrock και Wellingborough

Για τις καλές του αυτές υπηρεσίες και αυτές της εισβολής στο Ιράκ, ο πρώην πρωθυπουργός της Τόνι Μπλερ, υπόδικος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, θα τιμηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου με μετάλλιο αριστείας των ΗΠΑ και βραβείο $ 100.000 για το έργο του στην επίλυση συγκρούσεων. Το μετάλλιο θα του το απονείμει ο Κλίντον. Το ίδιο μετάλλιο έχει απονεμηθεί παλιότερα και στον Κλίντον και τον πατέρα Μπους, βλ. news.bbc.Blair to receive US peace medal.

Το βραβείο αυτό θα είναι το δεύτερο που απονέμεται στον Τόνυ Μπλερ για τα "καλά" του έργα. Πέρυσι, μετά τη βράβευση του Ομπάμα με το Νόμπελ ειρήνης, τιμήθηκε και αυτός με την ανώτερη διάκριση των ΗΠΆ. Του απονεμήθηκε το προεδρικό βραβείο της ελευθερίας, βλ. και Τα Βραβεία Ειρήνης, τα Επιστημονικά Βραβεία και η Αξιοκρατία

Στην Ιαπωνία μετά τη σύσταση για ούρηση πριν την επιβίβαση στα αεροπλάνα ώστε να μειωθεί το φορτίο τους και καταπολεμηθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη, βλ. Τα Αέρια των Αγελάδων, Εκκενώσεις των Ανθρώπων, το Χαρτί της Τουαλέτας και η Σωτηρία του Πλανήτη, νέα οδηγία εμφανίστηκε τις ημέρες αυτές.
Οι Ιάπωνες πρέπει να πέφτουν για ύπνο μια ώρα νωρίτερα και να ξυπνάνε μια ώρα νωρίτερα. Έτσι θα εξοικονομείται ρεύμα από τα κλειστά φώτα και θα καταπολεμείται η υπερθέρμανση του πλανήτη.
Αρκετοί περιμένουν οι οδηγίες αυτές και άλλες παρόμοιες να γίνουν σύντομα υποχρεωτικές υπό το πρόσχημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, βλ. Japanese told to go to bed an hour early to cut carbon emissions (3).

Υπό το ίδιο πρόσχημα μεθοδεύεται μια κεντρική παγκόσμια κυβέρνηση και μια κυβερνώσα κλίκα ελίτ, ένα είδος διευρημένης βασιλικής οικογένειας, οι άρχοντες της χρηματοδότησης, με μια νέα οικονομία πιστώσεων άνθρακα, για την επίτευξη της οποίας πρέπει να καταρρεύσουν τα δυτικά νομίσματα, να καταστούν άνευ αξίας με τα έθνη να βυθίζονται όλο και περισσότερο σε πτώχευση, βλ. Richard K. Moore:

- Αφέντες-Επαίτες και Πιόνια - Από το Σκάκι στο Καζίνο και Καπιταλιστές Εναντίον Καπιταλισμού

- Η Σημερινή Οικονομία μη Ανάπτυξης και οι Μεθοδεύσεις των Διεθνών Τραπεζιτών για Κατάρρευση της Κοινωνίας και Παγκόσμια Κυριαρχία

- Τα Χρόνια που Έρχονται – Οι Εργάτριες Μέλισσες και οι Βασίλισσες

Συνεχίζεται

Βλ. και Για Ένα Άλλο Πλαίσιο Αναφοράς του Κόσμου - Αβλάβεια, Αυτοδιαχείρηση και Συναίνεση οι Άξονές του __________________________________________________

(1) Eίναι αρχηγός του κράτους του Ηνωμένου Βασιλείου και 31 άλλων κρατών και εδαφών, είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης περίπου 6.600 εκατομμυρίων στρεμμάτων που αντιστοιχούν στο ένα έκτο της γης, εξαιρουμένων των ωκεανών. Είναι το μόνο πρόσωπο στη γη που κατέχει το σύνολο χωρών. Η ιδιοκτησία της γης είναι ξέχωρη από το ρόλο της ως βασίλισσας και επικεφαλής κράτους.

(2) Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι δαπανήθηκαν 135 000 λίρες σε 28 σχεδιαστές άνετων καναπέδων για τους κυβερνητικούς και 2,8 εκατομμύρια λίρες για τους αναπαυτικούς κυβερνητικούς καναπέδες ώστε οι κυβερνητικοί να είναι αποδοτικοί στη συλλογή φόρων καθώς και 38,4 εκατομμύρια λίρες για χρηματοδότηση ιστοσελίδων ταξιδίων. Κατόπιν θύελλας αντιδράσεων ακυρώθηκε η πρόσληψη του προσωπικού φωτογράφου του πρωθυπουργού Cameron ως μόνιμου υπαλλήλου με μισθό 35.000 λιρών το χρόνο ώστε να είναι συνεχώς διαθέσιμος να επιμελείται τη φωτογράφισή του, βλ. Storm at Cameron Plan to Get His 'Vanity Photographer' a Job on the Public Payroll).

(3) Η ΝΑSΑ παραπέμπεται σε δίκη γιατί παραποίησε τα δεδομένα στη φόρμουλα για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Διπλασίασε τα πραγματικά νούμερα, βλ. US: Climate-Gate continues to grow as NASA is taken to court over falsified data in the formula for predicting global warming. They are charged with doubling the real numbers.

Οι καταγραφές του Αμερικανικού ναυτικού δείχνουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο αρκτικός πάγος έχει αυξηθεί κατά 25%, ακυρώνοντας τη θεωρία της υπερθέρμανσης, βλ. US Navy records show that arctic ice volume has increased 25% in last 2 years

Για μια εκτενή λίστα πρόσφατων ερευνών που αναιρούν την πολυδιαφημιζόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη βλέπε: Υπερθέρμανση του Πλανήτη Ι: Οι Επιστημονικοί Παραλογισμοί και ο Αποπροσανατολισμός.