.
................................................Από BBC News - Cut working week to 21 hours, urges think tank
.
Η εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας πρέπει να μειωθεί
στις 21 ώρες για να δώσει ώθηση στην οικονομία και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής, ισχυρίζεται δεξαμενή σκέψης (ομάδα ειδικών).
Το Ίδρυμα Νέας Οικονομίας σε έκθεσή του ισχυρίζεται ότι η μείωση των ωρών θα καταφέρει να μειώσει την ανεργία και την υπερκόπωση των εργαζομένων.
Αναφέρει ότι σήμερα οι άνθρωποι εργάζονται περισσότερες ώρες από ό, τι πριν από 30 χρόνια, μολονότι η ανεργία ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια.
Το ίδρυμα παραδέχθηκε ότι οι άνθρωποι θα κερδίζουν λιγότερα, αλλά θα έχουν περισσότερο χρόνο για καθήκοντα που αξίζουν.
............................................................................................................ .. ..Ικμπάλ Μασίχ
Θα έχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες να ασχοληθούν με τα παιδιά ή άλλα εξαρτώμενα άτομα, θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για κοινωνικά καθήκοντα και οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να καθυστερήσουν τη συνταξιοδότησή τους.
"Σήμερα, πολλοί από εμάς ζούμε για να εργαζόμαστε, εργαζόμαστε για να κερδίζουμε χρήματα, κερδίζουμε χρήματα για να καταναλώνουμε και καταναλώνοντας κατασπαταλούμε τους φυσικούς πόρους της γης», ανέφερε η Anna Coote, μία από τους συγγραφείς της έκθεσης και συμπλήρωσε:
"Να δαπανούμε λιγότερο χρόνο στην αμειβόμενη εργασία θα μπορούσε να μας βοηθήσει να διαρρήξουμε αυτό το μοτίβο.
Θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να είμαστε καλύτεροι γονείς, καλύτεροι πολίτες, καλύτεροι κοινωνικοί αρωγοί και καλύτεροι γείτονες.
Θα μπορούμε ακόμη να γίνουμε καλύτεροι εργαζόμενοι - λιγότερο αγχωμένοι, να έχουμε περισσότερο έλεγχο, να είμαστε ευτυχισμένοι στην εργασία μας και πιο παραγωγικοί.
«Είναι καιρός να πετάξουμε το παλιό βιομηχανικό ρολόι, να πάρουμε πάλι τις ζωές μας στα χέρια μας και να εργαστούμε για ένα βιώσιμο μέλλον."
Ο διευθυντής του ιδρύματος Andrew Simms πρόσθεσε:
"Μια πολιτιστική αλλαγή θα φέρει πραγματικές προκλήσεις, αλλά θα μπορούσε, επίσης, να υπάρχουν τεράστια οφέλη για την οικονομία μας, την ποιότητα της ζωής μας και τον πλανήτη μας" και κατέληξε:
"Ας σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, ποιος δεν θέλει ελεύθερο τετραήμερο στο τέλος της εβδομάδας;"
.
Βλ. και Ανωτάτη Σχολή Κακών Τεχνών
.