Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

25.11.10

Αναγνωρίζοντας Ένα Λάθος - Η Εξοργιστική Συμπεριφορά των Πολιτικών

Το 90% των νομοσχεδίων στις ΗΠΑ περνάνε μυστικά.
Δεν μπαίνουν σε συζήτηση, ούτε σε ψηφοφορία,

.
Χθες διάβασα για την επικείμενη βράβευση από τον Αμερικανό πρόεδρο με το προεδρικό μετάλλιο της ελευθερίας, την ανώτερη τιμητική διάκριση των ΗΠΑ, του πατέρα Μπους για τη συμβολή του στην ειρήνη στον κόσμο.
.
Ο πατέρας Μπους πέραν των μαζικών δολοφονιών στις οποίες ενέχεται, έχει, επίσης, κατηγορηθεί για παιδοφιλία, βλ. Εδώ,
στο δε γυό του, προηγούμενο Αμερικανό πρόεδρο, ο δήμαρχος του Λονδίνου έχει διαμηνύσει να μην επισκεφτεί τη Βρετανία γιατί κινδυνεύει να συλληφθεί ως εγκληματίας πολέμου, βλ. you tube 1, you tube2 και telegraph.
Πέρυσι, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απονείμει το ίδιο μετάλλιο στον, επίσης, κατηγορούμενο για μαζικά εγκλήματα Μπλερ.
(Σημειωτέον ότι Μπους και Μπλερ έχουν επίσης τιμηθεί και με βραβείο αριστείας, βλ. bbc ).
.
Το βράδυ κάνοντας μετά από καιρό ζάππινγκ στα κανάλια, σε μια μάλλον χιουμοριστική εκπομπή νομίζω στον ΑΝΤΕΝΝΑ, είδα απόσπασμα από ομιλία του Αμερικανού προέδρου που έλεγε πως η Αμερικανική οικονομία ήταν σε ανοδική πορεία πριν από την κρίση στην Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι την ανάκαμψη της Αμερικανικής οικονομίας ανέκοψε η κρίση στην Ελλάδα.

Όλοι μας γνωρίζουμε σήμερα τα καμώματα, για αρκετούς εσκεμμένα, των ελεγχόμενων (υποτίθεται) από την Αμερικανική Κυβέρνηση Αμερικανών Τραπεζιτών που προκάλεσαν τη διεθνή κρίση.
Τα καμώματα, για αρκετούς εσκεμμένα, των ελεγχόμενων (υποτίθεται) από την Αμερικανική Κυβέρνηση Αμερικανικών Οίκων Αξιολόγησης προκάλεσαν την κρίση στην Ελλάδα,
[Καθημερινά έρχονται στο φως τα συγκριτικά πολύ μεγαλύτερα από την Ελλάδα ελλείμματα και χρέη άλλων χωρών και, ιδιαίτερα, Αμερικής και Βρετανίας,. αλλά και τα συγκριτικά πολύ μεγαλύτερα «μαγειρέματα» των δημοσιονομικών στοιχείων τους. Για παράδειγμα, σήμερα αποκαλύπτεται ότι το πραγματικό χρέος της Βρετανίας ανέρχεται σε 4,6 τρισεκατομμύρια λίρες, βλ. Εδώ].

Και ο τυπικά, τουλάχιστον, υπεύθυνος για τις κρίσεις αυτές, τι λεει ο άνθρωπος !!!

Στην προηγούμενη ανάρτηση είχα εκφράσει την άποψη ότι είναι αποπροσανατολισμός η εστίαση της αντίδρασης των ιστολογίων κατά των πολιτικών.

Αλλά μου φαίνεται ότι τελικά δεν είχα δίκιο.

Είναι αρκετές φορές τόσο εξοργιστική η συμπεριφορά τους !

Κι ας αναγνωρίζω την πολυπλοκότητα των ζητημάτων που καλούνται να διαχειριστούν και την ομηρία τους από τα μεγάλα συμφέροντα των εταιριοκρατών που τους εκλέγουν, χρηματοδοτούν τις καμπάνιές τους και τους στηρίζουν μέσω των ελεγχόμενων απ΄αυτούς ΜΜΕ,
βλ. Αμερικανοί Γερουσιαστές Εξαγοράζονταν από την Wall Street και Επέτρεψαν τα «Παιχνίδια» της. Να Καταστούν Υπόλογοι για την Ελληνική Κρίση
.
Δεν έχω την αντίληψη ότι οι πολιτικοί, τουλάχιστον σήμερα, εκλέγονται από τους κατοίκους των χωρών τους και, άρα, εκφράζουν τα συμφέροντά τους.
Στις ΗΠΑ, βάσει νόμου οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να δαπανούν απεριόριστα κεφάλαια για να υποστηρίζουν ή να μποϋκοτάρουν έναν υποψήφιο στις εκλογές, βλ. "We the corporations

Αρκετοί είμαστε ή έχουμε υπάρξει υπάλληλοι εταιριών (είτε αυτές καταχωρούνται ως τέτοιες ή με άλλες ετικέτες, όπως, για παράδειγμα, τεχνικά πανεπιστήμια, ερευνητικά εργηαστήρια, κ.λ.π)
και οι περισσότεροι εξυπηρετούμε τα συμφέροντά τους, ακόμη κι όταν μας γίνεται αντιληπτό ότι αντιστρατεύονται τα ευρύτερα συμφέροντα των συνανθρώπων μας.
Κι ας έχουμε χρηματοδοτηθεί απ αυτούς τους συνανθρώπους μας μέσω των φόρων τους και έχουμε στηριχθεί μέσω της απαλλαγής μας από κοπιαστές και χρονοβόρες δουλειές, ώστε να αποκτήσουμε τα προσόντα για να «υπηρετήσουμε» στις θέσεις αυτές,

Και τα περισσότερα κράτη σήμερα, όπως το αντιλαμβάνομαι, δεν είναι παρά εταιρίες θυγατρικές των μεγαλοεταιριών
και οι πολιτικοί μας υπάλληλοί τους, κι ας μην το συνειδητοποιούν, ίσως, κάποιοι απ΄αυτούς.
.
Γιαυτό, προσωπικά, δεν ευελπιστώ στους πολιτικούς για αλλαγή στα πράγματα του κόσμου και δεν εστιάζω την κριτική μου σ΄αυτούς.
.
Αλλά η συμπεριφορά τους είναι αρκετές φορές τόσο προκλητική, μα τόσο προκλητική !
.
Στη φωτογραφία οι διευθύνοντες της θυγατρικής στις ΗΠΑ
.
Βλ. και
.
.