Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

6.6.10

Απειλούνται με Δίωξη στις ΗΠΑ οι Αμερικανικοί Ακτιβιστές για τη Γάζα - Δημοκρατία των ΗΠΑ: Ανέκδοτο

.
.
Εξακολουθούν να αγνοούνται έξι από τους ακτιβιστές
του στολίσκου της ελευθερίας Guardian
ακτιβιστές πυροβολήθηκαν στο κεφάλι εξ΄επαφής
.
Οι Ισραηλινοί έρριξαν τέσσερις τραυματίες στη θάλασσα
Πυροβολήθηκαν άνθρωποι που είχαν χειροπέδες
.

Το στρατιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε στην Ελλάδα τους Έλληνες ακτιβιστές μετά το μακελειό των Ισραηλινών εκτός από τους Έλληνες μετέφερε και έναν Αμερικανό.

Στις συνεντεύξεις ακούσαμε ότι ο Αμερικανός δεν θα μπορούσε να επιστρέψει αν δεν τον έπαιρναν μαζί τους .
Ακούσαμε, επίσης, ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένα παιδί δεκαεννέα ετών Αμερικανός που διέμενε στην Τουρκία. Έφερε πέντε σφαίρες στο κεφάλι.

Δεν ακούσαμε καμιά δήλωση ή ενέργεια από πλευράς των ΗΠΑ για τη δολοφονία του πολίτη τους.

Λίγοι νομίζω εκπλαγήκαμε γι αυτή τη στάση των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ δεν είναι Ιρλανδία η οποία διεμήνυσε στους Ισραηλινούς ότι αν πάθει κάτι πολίτης της θα υποστεί "τις πλέον σοβαρές συνέπειες".

Αλλά αυτό, νομίζω, δεν το περιμέναμε πολλοί:
Αντί για τους Ισραηλινούς κινδυνεύουν να διωχθούν οι Αμερικανοί ακτιβιστές-θύματα του Ισραήλ
. Να διωχθούν από τη χώρα τους.

Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί;
Κι όμως, δημοκρατικός γερουσιαστής (από την Καρολίνα) σε συνέντευξη τύπου ζητάει τη δίωξή τους, βλ. Rep. Sherman: Prosecute U.S. Citizens

Με ποια κατηγορία;
Βοήθεια σε τρομοκρατική οργάνωση, τη Χαμάς.!!!

Εκπλήσσεστε; Διερωτάστε πως μπορεί να συμβαίνει αυτό σε ένα δημοκρατικό κοινοβούλιο;

Μήπως, όμως, η Αμερικάνικη δημοκρατία που της κάνουν και εξαγωγή δεν είναι παρά μόνον ένα κατασκεύασμα των ΜΜΕ και του λεγόμενου πνευματικού κόσμου;

Ας δούμε για ποια δημοκρατία πρόκειται;

Για τη λεγόμενη ελευθερία τού τύπου έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα. Αρκεί να δει κανείς τη διπλανή φωτογραφία.

Θα εστιάσουμε στα του κοινοβουλίου.
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο που μονοπωλεί σήμερα την Ελλάδα είναι αυτό της Ziemens, ο χρηματισμός πολιτικών από μια εταιρία.

Στις ΗΠΑ η χρηματοδότηση πολιτικών από εταιρίες είναι εντελώς νόμιμη και για απεριόριστο ποσόν.

Όπως αναφέραμε στο Αμερικανοί Γερουσιαστές Εξαγοράζονταν από την Wall Street και Επέτρεψαν τα «Παιχνίδια» της. Να Καταστούν Υπόλογοι για την Ελληνική Κρίση πολλοί μιλούν για οικονομικό πραξικόπημα στις ΗΠΑ, για σταδιακή ανάληψη της κυβέρνησης από μια μικρή κατηγορία διασυνδεόμενων έμπιστων που επιλέγουν τους υποψηφίους προέδρους, ελέγχουν τις εκλογές, αποδυναμώνουν τους δημοσιονομικούς κανονισμούς και στην ουσία κυβερνούν τη χώρα για το δικό τους όφελος. συμπεραίνοντας ότι η Ουάσιγκτον σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό θυγατρική των οικονομικών γιγάντων της Wall Street.

Μόνο από τις χρηματοπιστωτικές εταιρίες δόθηκαν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια ως δωρεές στις προεκλογικές εκστρατείες και άλλα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε λομπίστες.

Στις 21 Ιανουαρίου μάλιστα το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε ότι:οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να δαπανούν απεριόριστα κεφάλαια για να υποστηρίζουν ή να μποϋκοτάρουν έναν υποψήφιο στις εκλογές, βλ. "We the corporations"

Ένα άλλο από τα σκάνδαλα που απασχόλησαν τη δημοσιότητα στην Ελλάδα είναι το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου: το πως ενδέχεται πολιτικοί να είχαν εσωτερική πληροφόρηση και να επωφελήθηκαν. (Έχουμε σχολιάσει σε παλιότερες αναρτήσεις το πως έμειναν στο απυρόβλητο οι τράπεζες κι απ΄αυτό το σκάνδαλο, βλ. O Πολύς Έλληνας Κεντρικός Τραπεζίτης και τα ΜΜΕ).

Στις ΗΠΑ κάθε άλλο παρά σκάνδαλο αποτελεί το θέμα αυτό. Η εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών είναι απολύτως νόμιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες; Όχι για το 99,9% του πληθυσμού της. Μόνο για τα μέλη του Κογκρέσου, βλ. Insider Trading Is Perfecty LegalBut Only For Members Of The U.S. Congress

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη δημοσιότητα στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό είναι οι διευρυμένες εξουσίες που δόθηκαν στον υπουργό των οικονομικών σε σχέση με την εκτέλεση του μνημονίου Ε.Ε και ΔΝΤ λόγω ειδικών συνθηκών.

Στις ΗΠΑ γερουσιαστής δηλώνει ότι το 90% των νομοσχεδίων περνάνε μυστικά. Δεν μπαίνουν σε συζήτηση, ούτε σε ψηφοφορία, βλ. http://www.youtube.com/watch?v=2B751mhY-QE,

Προσθήκη 8.6.10

Εκτός από τον δημοκρατικό γερουσιαστή Sherman αρκετοί άλλοι δημοκρατικοί γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ του μακελειού του Ισραήλ ως το δικαίωμά του για άμυνα.

Ο συντηρητικός γερουσιαστής Peter King δήλωσε ότι θα καταθέσει πρόταση για ψήφισμα σχετικά με το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και κάλεσε τους γερουσιαστές να επιληφθούν για τις κακές κριτικές κατά του Ισρήλ και να αποχωρήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τον οργανισμό Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και να αντιταχθούν σε κάθε έρευνα του ΟΗΕ για το Ισραήλ, βλ. http://ht.ly/1UTAY

Βλ. και .Δελαστίκ: Να δικαστούν και εδώ οι πειρατές!

.