Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

2.6.10

21oς Αιώνας Πλανήτης Γη «Δεν μπορούμε να μάθουμε αν ο ακτιβιστής Ουντεβίλ θύμα κρατικής πειρατείας είναι νεκρός ή ζωντανός ελεύθερος ή φυλακή σ έρημο»

. ."Ουκ επ΄Άρτω Μόνω Ζήσεται Άνθρωπος"
.

Ο τίτλος είναι από το σημερινό άρθρο Δρόµοι του Ρούσου Βρανά στα Νέα.

Αναφέρεται στον ακτιβιστή Σοµέρ-Ουντεβίλ συντονιστή της ανθρωπιστικής αποστολής στη Γάζα που επέβαινε σε ένα από τα ελληνικά πλοία.

Παραθέτει το ημερολόγιο του, το Σάββατο 29 Μαίου, την παραμονή του μακελειού στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ή στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ σύμφωνα με το άγραφο υπερεθνικό δίκαιο των κρατούντων του το οποίο, ως γνωστόν, υπερισχύει του διεθνούς.

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο:.

«Ο ίδιος ο Εχούντ Μπαράκ µας απειλεί πως θα µας κλείσει στις χειρότερες ισραηλινές φυλακές, στην έρηµο της Μπερσέµπα.

Είναι απειλές που προκαλούν φόβο. Και κατά κάποιον τρόπο πράγµατι φοβόµαστε. Και ποιος δεν θα φοβόταν;».

Μα εκείνο που φοβούνταν περισσότερο τα µέλη της αποστολής, όπως εξηγεί ο συντονιστής της, ήταν µήπως πέσει στα χέρια των Ισραηλινών το φορτίο της, µήπως η αλληλεγγύη, η προσπάθεια και το κύµα ελπίδας που ένωσε απλούς ανθρώπους από κάθε άκρη της γης γίνονταν λάφυρα στα χέρια ενός κράτους πειρατών.

«Γνωρίζαµε όµως ότι φοβούνταν κι εκείνοι.
Και αυτός ο φόβος τούς έκανε να ασκήσουν πιέσεις σε δύο ταµπλό.
«Στο πρώτο, άσκησαν τεράστιες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση προκειµένου να αποτρέψει τον απόπλου δύο πλοίων.
Οµως, τελικά η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δράσει ως κυρίαρχο κράτος και επέτρεψε να αποπλεύσουν από τον Πειραιά».

Και ο Ρούσος Βρανάς τελειώνει το άρθρο του:
.
"Τρίτη 1 Ιουνίου- Ο κατάλογος των θυµάτων είναι αβέβαιος και λειψός.
Μάταια προσπαθούµε να µάθουµε αν ο συγγραφέας αυτού του σηµειώµατος είναι νεκρός ή ζωντανός, ελεύθερος ή φυλακισµένος στην ισραηλινή έρηµο".

21ος αιώνας!!! Πλανήτης γη....., Πλανητική φυλακή.
.
.
Bλ. και:
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αύριο συλλαλητήριο στις 7.00 μμ στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών μαζί με τους αιχμάλωτους ακτιβιστές που αναμένονται
να επιστρέψυν σήμερα το βράδυ.
.
-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14 πούλμαν θα αναχωρήσουν από διάφορες περιοχές και θα επιστρέψουν μετά το τέλος της διαδήλωσης. Αναλυτικά δρομολόγια
.