Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

25.7.14

Πέντε Σπασμένες Κάμερες: Μήνυμα Ελπίδας από την Αγωνιζόμενη Κατεχόμενη Εποικιζόμενη Παλαιστίνη - Αυτά που Δεν Λένε για τη Νέα Ηρωδιάδα του Ισραήλ

Τελευταία σημαντική ελπιδοφόρα ενημέρωση                          Συλλογή Υπογραφών Εδώ
του Παύλου Χαρίτου από το Ισραήλ Εδώ

ΜΙΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΕΙΣΑ ΕΚΘΕΣΗ, βλ. ΕΔΩ

Συντάκτες: Εννέα διακεκριμμένοι Βρετανοί νομικοί-δικαστές

Θέμα:  Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης ...παιδιών της Παλαιστίνης ηλικίας...12 ετών  στις φυλακές του Ισραήλ - Φυλακίζονται 700-800 το χρόνο.

Ενδεικτικές αναφορές από την έκθεση:
- Κρατούνται σε απομόνωση,
- Εξαναγκάζονται να υπογράφουν ομολογίες που δεν μπορούν να διαβάσουν
- Τους φοράνε κουκούλες και σίδερα στα πόδια
-  Tα αναγκάζουν να μένουν ξύπνια
- Τα σέρνουν από τα κρεβάτια τους στη μέση της νύχτας, δεμένα πισθάγκωνα με δεμένα μάτια και τα αναγκάζουν να γονατίζουν ή να ξαπλώνουν μπρούμυτα σε στρατιωτικά οχήματα, κ.α
 
Σχολείο στη Γάζα σε νέφος λευκού φωσφόρου, βλ. Εδώ
Οι μαθητές του σχολείου μετά, βλ. Εδώ

ΈΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ. βλ. Εδώ

«Είναι τόσο τρομερά και δραματικά δυσάρεστο να έχει μεγαλώσει κανείς ως Εβραίος και Σιωνιστής και να βλέπει το θάνατο και την καταστροφή που φέρνει ο λαός του στον κόσμο.
Είναι τόσο απογοητευτικό να λέει "Ωρίμασε όπως ωρίμασα, δες αυτό που βλέπω» και να ακούει μόνο την ίδια σπασμένη εγγραφή της εβραϊκής θυματοποίησης και τις κατηγορίες του «αυτομισούμενου Εβραίου» ως απάντηση.

Εάν εγώ που γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτήν τη θανατερή παρανοϊκή ναρκισσιστική κουλτούρα, δεν ξέρω πώς να επιλύσω αυτή την απελπιστική κατάσταση, πώς θα το κάνει κάποιος άλλος;

Σας παρακαλώ Εβραίοι, λαέ μου, είστε απελπιστικά άρρωστοι.
Όλος ο κόσμος το βλέπει αυτό και το γνωρίζει, αλλά εντούτοις τόσο πολλοί φοβούνται να το πουν, από φόβο μήπως χαρακτηριστούν «αντισημίτες», ενώ εσείς σκοτώνετε παιδιά και αρνείστε να ντραπείτε για την κατάφωρα προφανή φυλετική διανοητική ασθένειά σας.

Αλλά ο κόσμος θα σταματήσει να σας φοβάται και θα παύσει να ανέχεται το δολοφονικό ναρκισσισμό σας, και το αποτέλεσμα θα είναι τρομερό για σας.
Παρακαλώ, παρακαλώ, σταματήστε πριν συμβεί αυτό.
Σταματήστε προτού σκοτώσετε ένα ακόμη παιδί στην Παλαιστίνη! 
Σταματήστε τη σφαγή ΣΤΗ ΓΑΖΑ!"
Rich Siegel


Θα περίμενε κανείς ότι θα μίλαγαν για τις σύγχρονες Θερμοπύλες, για Δαβίδ και Γολιάθ.  
Για την ηρωική αντίσταση μιας δράκας άφοβων πολυμήχανων Παλαιστίνιων για την ελευθερία τους.

Θα περίμενε κανείς ότι θα μίλαγαν για το δίκιο του αγώνα των Παλαιστινίων.
Η κατοχή είναι παράνομη. Ο αποκλεισμός της Γάζας είναι παράνομος. Οι συνεχώς επεκτεινόμενοι οικισμοί είναι παράνομοι.
Πάμπολλα τα ψηφίσματα που τα καταδικάζουν και απαιτούν συμμόρφωση του Ισραήλ.

Αντ’ αυτού μιλάνε για το δικαίωμα του κατακτητή στην αυτοάμυνα.
Την "αυτοάμυνα" που μπορεί κανείς να δει την συνεχή εκτύλιξή της στους χάρτες παρακάτω.
Και τους δείχνουν να σκοτώνουν μακρόθεν μικρά παιδιά σε παραλίες καταδιώκοντάς τα με τις σκοτώστρες τους κατά πόδας. Για "αυτοάμυνα" !!!


Μιλάνε για το δικαίωμα του παρανομούντα να συνεχίζει την παρανομία του!!!

Εμφανίζουν αξιωματούχους του Ισραήλ να λένε ότι δεν έχουν άλλη λύση.
Δεν τους απαντούν:
«Σταματήστε την παρανομία. Σταματήστε τους εποικισμούς, σταματήστε τον αποκλεισμό, άρετε την κατοχή, να λυθεί το "πρόβλημά" σας».

Λένε ότι οι κάτοικοι του Ισραήλ ζουν με το φόβο των ρουκετών από τη Γάζα και κρύβονται σε καταφύγια, 
αλλά τους δείχνουν να ξημεροβραδυάζονται στους λόφους γύρω από τη Γάζα σε συνεχή πικ-νικ πανηγυρίζοντας με κάθε μακέλεμα παιδιών στη Γάζα, ως σε άλλο Κολοσσαίο,
και να διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας για τους επισκέπτες του Ισραήλ και να ζητάνε την άρση της απαγόρευσης των πτήσεων.

Κατηγορούν τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες (την είχαν κατηγορήσει και παλιότερα και οι έρευνες το διέψευσαν, βλ. Εδώ
την ίδια ώρα που είναι οι Ισραηλινοί που αποδεδειγμένα χρησιμοποιούν Παλαιστίνιους άμαχους ως ασπίδες, 
Υπάρχουν καταγεγραμμένες χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις, βλ. Eδώ και Εδώ αλλά και φέτος στις 21 Ιουλίου στο χωριό Azzun, βλ. Εδώ

Μιλάνε για «πόλεμο» και τις συνέπειες του «πολέμου».
Και μιλάνε για εκατόμβες σκοτωμένων και ακρωτηριασμένων άμαχων Παλαιστινίων, για εκατοντάδες σκοτωμένα και λαβωμένα παιδιά και έναν Ισραηλινό στρατιώτη νεκρό.

Εμφανίζουν τη σύγχρονη σφαγή των νηπίων, τη σύγχρονη Ηρωδιάδα, ως συνέπεια «πολέμου».
 
«Οι Ισραηλινοί είναι άξιοι διεκδικητές του Νομπέλ Ειρήνης» !!!
δήλωσε αξιωματούχος τους σε σύναξη της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας.
Οι εκπρόσωποι της «διεθνούς» δε φάνηκαν να ντράπηκαν που κάθονταν και τον άκουγαν.

«Οι Ισραηλινοί διέθεσαν ασθενοφόρα για τους τραυματισμένους Παλαιστίνιους» είπαν μετά.
Δεν προτάθηκαν για Νόμπελ Υποκρισίας.

Εμφάνισαν την απαγωγή και εκτέλεση τριών Ισραηλινών εφήβων στη Δυτική όχθη της Παλαιστίνης ως την αιτία του «πολέμου».
Στην πραγματικότητα το Ισραήλ είναι αυτό που τον επεδίωξε πεισματικά, με πάμπολλες προκλήσεις και εξαπατήσεις, όπως τεκμηριώνεται σε άρθρο του "Al Jazeera America» στις 23 Ιούλη 2014 με τίτλο: «Το Ισραήλ και όχι η Χαμάς ενορχήστρωσε την πρόσφατη διαμάχη στη Γάζα» βλ. Εδώ, που παρατίθεται στο τέλος.

Λένε ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα σκάβουν λαγούμια για να βγουν στο Ισραήλ, ότι ανοίγουν σήραγγες για να εξασφαλίσουν προμήθειες και πολεμοφόδια.

Και δεν συνειδητοποιούν το μέγεθος της σκλαβιάς τους!
Δεν αισθάνονται δέος για το σθένος των ανθρώπων!

Στο παρακάτω ντοκιμαντέρ ένας Παλαιστίνιος χωρικός στο  Bil'in, ένα χωριό της Δυτικής Όχθης, με μια κάμερα που κάθε φορά που την πυροβολούν οι Ισραηλινοί την αντικαθιστά με μια άλλη, αποθανατίζει αυτό το σθένος.
Για πέντε χρόνια, καταγράφει το υψηλό φρόνημα, την ευαισθησία και τη μη βίαιη αντίσταση των συγχωριανών του στους Ισραηλινούς εποικισμούς, την κατασκευή τείχους, το ξερίζωμα των ελιών τους και τους Ισραηλινούς να κάνουν επιδρομές τη νύχτα στα σπίτια τους για να συλλάβουν τα οκτάχρονα παιδιά τους να τους τραυματίζουν και δολοφονούν. 

Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφεται η αντίδραση Ισραηλινών νέων, μελών εναλλακτικής ομάδας που προβληματίζονται, εντυπωσιάζονται με το υψηλό φρόνημα των Παλαιστινίων, κατανοούν το δίκιο τους και αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την πλύση εγκεφάλου που υφίστανται από το Ισραηλινό κράτος.

Στο τελευταίο (τρίτο) βίντεο καταγράφεται το αποτέλεσμα της πλύσης εγκεφάλου όπως φαίνεται από τις απόψεις Ισραηλινών εποίκων που εκφράζονται στο βίντεο. Mε ελληνικούς υπότιτλους Εδώhttps://www.youtube.com/watch?v=_dkYmoRMaaw

Αν ήμουν Άραβας ηγέτης  δεν θα υπέγραφα ποτέ συμφωνία 
με το Ισραήλ. Τους πήραμε τη γη τους
Είναι αλήθεια ότι ο Θεός την υποσχέθηκε σε μας, 
 αλλά πώς θα μπορούσε αυτό να τους ενδιαφέρει;
 Ο Θεός μας δεν είναι δικός τους. 
Υπήρξε αντισημιτισμός, Ναζί, Χίτλερ, Άουσβιτς, 
αλλά ήταν δική τους υπαιτιότητα; 

David Ben Gurion (1886-1973), βλ. Εδώ


Αυτά που Δεν Λένε για τη Νέα Ηρωδιάδα του Ισραήλ

Μετάφραση άρθρου του "Al Jazeera America» στις 23 Ιούλη 2014 με τίτλο:
 «Το Ισραήλ και όχι η Χαμάς ενορχήστρωσε την πρόσφατη διαμάχη στη Γάζα» 
βλ. Εδώ

Στην πραγματικότητα, η κρίση είναι αποτέλεσμα σκόπιμων ενεργειών από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων – στην αρχή για να ξεσηκώσει αντι-αραβικό αίσθημα μεταξύ του ισραηλινού πληθυσμού και, στη συνέχεια, να προκαλέσει τη Χαμάς σε ανοιχτή σύγκρουση.

Ισραηλινές προκλήσεις

Η πρόσφατη κλιμάκωση άρχισε με την απαγωγή τριών ισραηλινών εφήβων από οικισμούς στη Δυτική Όχθη.
Το γεγονός ότι οι τρεις απήχθησαν από τους οικισμούς είναι μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν της δόθηκε σημασία ή αγνοήθηκε εντελώς.
Τι αντιπροσωπεύουν οι οικισμοί και πώς οι έποικοι αλληλεπιδρούν με τον παλαιστινιακό πληθυσμό αποτελούν ένα κρίσιμο μέρος του πλαισίου του επεισοδίου, βλ. Εδώ  

Μετά την απαγωγή, για περισσότερο από δύο εβδομάδες οι ισραηλινές αρχές έστεισαν ένα σόου για την ανεύρεση των χαμένων εφήβων – ξεσηκώνοντας  αντι-αραβικά αισθήματα, δίνοντας ελπίδες ότι θα ανευρεθούν και περιθωριοποιώντας τις φωνές των διαφωνούντων, βλ. Εδώ
Όταν οι απαχθέντες βρέθηκαν δολοφονημένοι, το Ισραηλινό κοινό εξοργίστηκε και ζήτησε εκδίκηση.
Λίγο μετά τις κηδείες των νέων μια άλλη ομάδα ισραηλινών εποίκων λίντσαρε και έκαψε ζωντανό ένα δεκαεξάχρονο Παλαιστίνιο έφηβο, τον Μωχάμετ Abu Khdeir, βλ. Εδώ.l
Το περιστατικό αυτό ακολουθήθηκε από μια βάρβαρη επίθεση του Ισραηλινού στρατού (IDF) στον Tariq Khdeir, έναν δεκαπεντάχρονο πολίτη των ΗΠΑ, ξάδελφό του Μωάμεθ, βλ. Εδώ 

Ένα άλλο γεγονός που είναι λιγότερο γνωστό - αλλά ίσως πιο σημαντικό - είναι ότι μέσα σε λίγες ώρες από την εξαφάνιση των τριών εφήβων στις 12 Ιουνίου, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι γνώριζαν ότι ήταν νεκροί, βλ. Εδώ.
Ωστόσο, τις επόμενες δύο εβδομάδες οι αρχές διοργάνωσαν ψεύτικη επιχείρηση διάσωσης, υπήρχε διαταγή να μην διαρρεύσει η αλήθεια στο κοινό, βλ. Εδώ και να συσπειρωθούν οι Εβραίοι της χώρας και της διασποράς, βλ. Εδώ, εν αναμονή αντιπαράθεσής τους με τη Χαμάς.

Ενώ γνώριζε ότι οι έφηβοι ήταν ήδη νεκροί, βλ. Εδώη ισραηλινή κυβέρνηση έστειλε ακόμα και τις μητέρες των απαχθέντων στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών για να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη και να ζητήσουν «ασφαλή επιστροφή» για τα παιδιά τους, βλ. Εδώ.
Στη συνέχεια, ο Ισραηλινός Στρατός εξαπέλυσε την Επιχείρηση «Φύλακας Αδερφός», την πιο εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση στη Δυτική Όχθη για περισσότερο από μια δεκαετία, βλ. Εδώ με πρόφαση την ανεύρεση των απαχθέντων εφήβων τους οποίους γνώριζαν ότι ήταν νεκροί.

Η ευθύνη για την απαγωγή τους αποδόθηκε αμέσως στη Χαμάς, η οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην απαγωγή, βλ. Εδώ.

Το Ισραήλ δεν έχει εμφανίσει καμία απόδειξη για την εμπλοκή της Χαμάς – αντιθέτως έχει αναγνωρίσει ως πρωταρχικά ύποπτους μια αδίστακτη  φατρία η οποία αμφισβητεί την ηγεσία της Χαμάς και υπονομεύει τις προσπάθειες της για οικοδόμηση της ειρήνης, βλ. Εδώ. 
Τους είχαν εντοπίσει ενωρίς, πράγμα που σημαίνει ότι το Ισραήλ γνώριζε πολύ καλά ότι ούτε η Χαμάς ούτε η ένοπλη πτέρυγα της (αλ-Κασάμ) ήταν πίσω από την εξαφάνιση των αγοριών.
Παρ 'όλα αυτά, ο Ισραηλινός Στρατός ξεκίνησε στρατιωτική εκστρατεία εναντίον τους και εκ των πραγμάτων κατά του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Στις 17 Ιουνίου, το Ισραήλ επανασυνέλαβε 50 Παλαιστίνιους κρατούμενους που είχαν ελευθερωθεί το 2011, ως μέρος της συμφωνίας ανταλλαγής του Gilad Shalit με τη Χαμάς - μια τολμηρή πρόκληση που παραβίαζε την ανακωχή με τη Χαμάς, βλ. Εδώ.

Χωρίς αιτία, ο Ισραηλινός Στρατός συνέλαβε επίσης μια σειρά από κληρικούς, διανοούμενους και πολιτικούς οι οποίοι συνδέονταν ή ήταν γνωστοί ως συμπαθούντες τη Χαμάς, βλ. Εδώ.

Επέδραμαν επίσης σε εκατοντάδες μέρη των Παλαιστίνιων, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και κλινικών – λεηλατώντας περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ακίνητα, βλ. Εδώ  κατά παράβαση της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν σε αυτές τις επιχειρήσεις - και πάλι, πριν εκτοξευτούν ρουκέτες από τη Γάζα.
Η δυστυχία του άμαχου πληθυσμού επιδεινώνεται από Ισραηλινά στρατιωτικά σημεία ελέγχου και απαγόρευση κυκλοφορίας που περιορίζουν σημαντικά την κυκλοφορία του παλαιστινιακού λαού, χωρίς να χαλαρώνουν τους περιορισμούς  ούτε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Στα μέσα Ιουνίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις επιθέσεις αντιποίνων από τη Χαμάς τις οποίες προσπαθούσε να προκαλέσει ο Ισραηλινός στρατός, μετακίνησε τις μπαταρίες του Σιδηρού Θόλου Προστασίας (Iron Dome) στις νότιες πόλεις του Ισραήλ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να διαλύσει την κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη Χαμάς, βλ. Εδώ - επαναλαμβάνοντας προηγούμενες απειλές του για κατασταλτικά μέτρα αν δεν ακυρωθεί η ένωση, βλ. Εδώ 
Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός Στρατός άρχισε να καλεί εφεδρικά στρατεύματα εν αναμονή χερσαίας επίθεσης,

Όλες αυτές οι προκλήσεις έγιναν εβδομάδες πριν εξαπολύσει η Χαμάς τις πρώτες ρουκέτες στο Ισραήλ.

Ως εκ τούτου, αντιθέτως προς τους ισχυρισμούς του Ομπάμα και την ευρέως διαδεδομένη αφήγηση στα δυτικά μέσα ενημέρωσης,
στην πραγματικότητα ήταν η Χαμάς που ενήργησε σε αυτοάμυνα, βλ. Εδώ 
Το Ισραήλ επεδίωξε πεισματικά αυτόν τον πόλεμο και η Χαμάς του τον έδωσε.

Συνεχής εξαπάτηση

Όλες οι παράνομες και ανήθικες ενέργειες που συνόδευσαν την επιχείριση «Φύλακας Αδελφός» έγιναν υπό το πρόσχημα της εύρεσης και διάσωσης των απαχθέντων εφήβων τους οποίους η ισραηλινή κυβέρνηση γνώριζε ότι ήταν νεκροί – εκμεταλλευόμενοι κυνικά την τραγωδία για να εγείρει δημόσια κατακραυγή προκειμένου να προκαλέσει και στη συνέχεια να επιτεθεί στη Χαμάς.

Αυτό το μοτίβο εξαπάτησης συνεχίζεται και στην εν εξελίξει στρατιωτική επίθεση στη Γάζα.

Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα, σε συνεργασία με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel Fattah El Σίσι και τον Αμπάς, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να αποξενώσει τη Χαμάς, το Ισραήλ ανακοίνωσε μια κακόπιστη πρόταση κατάπαυσης του πυρός, για την οποία δεν ζητήθηκε η γνώμη της Χαμάς  και με την οποία η Χαμάς δεν συμφώνησε, βλ. Εδώ,  η παραβίαση της οποίας υποτίθεται ότι δικαιολογεί την επέκταση και εντατικοποίηση της Ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

Σε απάντηση της απατηλής πρότασης ανακωχής του Ισραήλ, η Χαμάς έθεσε  10 προϋποθέσεις για εκεχειρία 10 ετών, βλ. Εδώ
Στους όρους συμπεριλαμβάνονταν:
- η  απελευθέρωση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων,
-  η άρση του αποκλεισμού στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, 
- να επιτρέπεται στους κατοίκους της Γάζας να επισκέπτονται την Ιερουσαλήμ για να προσευχηθούν στο al-Aqsa Mosque και 
- δέσμευση από το Ισραήλ ότι δε θα αναμιγνύεται στην παλαιστινιακή πολιτική - ιδιαίτερα σε θέματα που σχετίζονται με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Τα αιτήματα της Χαμάς δεν είναι μόνο λογικά, αλλά αποσκοπούν επίσης να καταστήσουν τη ζωή στη Γάζα πιο υποφερτή.
Αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει καν εξετάσει την πρόταση της μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια η Χαμάς πρότεινε με το Κατάρ και την Τουρκία μια συμφωνία για μικρότερη εκεχειρία, βλ. Εδώ, η οποία δόθηκε στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για να μεσολαβήσει με το Ισραήλ.
Και αυτή η πρόταση δεν έτυχε κάποιας προσοχής.

Στις 17 Ιουλίου, το Ισραήλ αποδέχτηκε φαινομενικά την διαμεσολάβηση του ΟΗΕ για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, βλ. Εδώ  αναστέλλοντας το βομβαρδισμό της Γάζας.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Ισραηλινός Στρατός ανασυντάχθηκε για να ξεκινήσει την χερσαία εισβολή  με συνέπεια ο αριθμός των νεκρών να ανέλθει στους 500 - και πάλι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους άμαχοι.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν καταδίκασε, βλ. Εδώ, την κατάφωρη περιφρόνηση του Ισραήλ σους διεθνείς κανόνες ως αντιπαραγωγική.

Η ισραηλινή επιδρομή, την οποία οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν χαρακτηρίσει έγκλημα πολέμου, βλ. Εδώ,
έχει καταστρέψει νοσοκομεία, σχολεία, τόπους λατρείας, κατοικημένες περιοχές και υποδομές ζωτικής σημασίας, γεγονός που εξηγεί γιατί τα περισσότερα από τα θύματα ανάμεσα στους Παλαιστίνιους ήταν άμαχοι.

Το ίδιο δεν μπορεί να λεχθεί και για τους θανάτους Ισραηλινών.
Μέχρι την 21η Ιουλίου, έχουν σκοτωθεί δύο Ισραηλινοί άμαχοι και 25 στρατιώτες
Ένας από τους δύο αυτούς πολίτες χτυπήθηκε από όλμο ενόσω προμήθευε πολεμοφόδια στους στρατιώτες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, βλ. Εδώ.
Ως εκ τούτου, οι στρατιώτες και τουλάχιστον ο ένας από τους δύο άμαχους εμπλέκονταν άμεσα στη στρατιωτική εκστρατεία, πράγμα που τους καθιστούσε νόμιμους στόχους.

Δυστυχώς για τους Παλαιστίνιους που έχουν παγιδευτεί στη Γάζα χωρίς διέξοδο, βλ. Εδώ, οι κυρίαρχες αφηγήσεις της σύγκρουσης συνεχίζουν να υποδηλώνουν ακριβώς το αντίθετο από την πραγματικότητα.

Ετικέτες: Παλαιστίνη