Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

17.2.11

O Πλανήτης ΦΕΥ (2) – Γενική Περιγραφή

.


Να περιγράψεις έναν πλανήτη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όλοι μας το καταλαβαίνουμε.
Γιαυτό πρέπει να έχετε λίγο υπομονή.
Ότι η περιγραφή διαφέρει ανάλογα με τον παρατηρητή και αυτό το ξέρουμε.
Έτσι η περιγραφή που θα σας κάνω θα είναι πως εγώ είδα τον πλανήτη μου.

Θα ξεκινήσω με τα βασικά.
Κανονικά θάπρεπε να μιλήσω πρώτα για τις πολλαπλές όψεις του, τις πολλές γλώσσες περιγραφής του και άλλα τινά.

Σκέφτομαι, όμως, ότι θα σκεφτείτε ότι πλατειάζω προσπαθώντας να σας εντυπωσιάσω και να υπεκφύγω να σας πω πως έχουν τα πράγματα.
Όχι άδικα θα έλεγα.
Και γω το ίδιο σκέφτομαι όταν διαβάζω ή παρακολουθώ στη «γυάλα» (το αντίστοιχο της δικής σας ΤV) τους μεγάλους ξερόλους (το αντίστοιχο του δικού σας «διανοουμένους») του πλανήτη μου.

Γιαυτό, θα σας μιλήσω κατευθείαν και σύντομα.

Οι κάτοικοι του πλανήτη - Φευγανοί και Αφευγανοί
Στον πλανήτη κατοικούν οι Φευγανοί και οι Αφευγανοί.Οι Αφευγανοί είναι έρποντες, τετράποδοι, ή φτερωτοί.
Οι Φευγανοί αμέσως μετά τη γέννησή τους οι περισσότεροι είναι έρποντες ή τετράποδοι και λίγους μήνες μετά δίποδοι। Φτερωτοί Φευγανοί δεν υπάρχουν। (παρά μόνον στα ονειρά τους).

Οι Φευγανοί σε αντίθεση με τους Αφευγανούς θεωρούν τον πλανήτη ιδιοκτησία τους και του συμπεριφέρονται ανάλογα। Ιδιοκτησία τους θεωρούν, επίσης, και τους Αφευγανούς στους οποίους δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα.
Κάποιους απ αυτούς τους αιχμαλωτίζουν, τους εκ-παιδεύουν, τους μαντρώνουν και τους περνούν χαλινάρι. Άλλους τους καβαλικεύουν, άλλους τους κλείνουν σε κλουβιά και πειραματίζονται για τη βελτίωση των Φευγανών και άλλους τους τρώνε.

Για να επιβιώσουν οι Αφευγανοί και να διατηρήσουν την ελευθερία τους και την αρχική τους φύση προσπαθούν να μένουν όσο γίνεται μακρυά από τις μυρμηγκιές και τις μπαζαρίες στις οποίες διαμένουν οι Φευγανοί.
Ένας από τους βασικούς φόβους των Φευγανών είναι μην καταλάβουν τον πλανήτη τους κάτοικοι από άλλον πλανήτη και τους φερθούν όπως φέρονται αυτοί στους Αφευγανούς.

H Διακυβέρνηση των Φευγανών: Παιδίτες, Μπαμπάες και Hτευτές

Οι Φευγανοί διακρίνονται σε Παιδίτες, Μπαμπάες και Ητευτές.
Το Παιδίτες προέρχεται από το παιδιά.Αντιστοιχεί στο δικό σας πολίτες.
Το Μπαμπάες από το μπαμπάδες. Αντιστοιχεί στο δικό σας πολιτικοί.

Οι Παιδίτες αναθέτουν τη λύση των προβλημάτων τους στους Μπαμπάες.

Κάποιοι από τους Μπαμπάες αποκτούν κάποια στιγμή ειδικές ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και αναγορεύονται σε Ητευτές.
Αντιστοιχούν στο δικό σας Υπουργοί.

Το Ητευτής προέρχεται από το γητευτής και κατ΄ άλλους από το ικέτης.
Το ικέτης αναφέρεται στις ικεσίες τους προς τους παιδίτες για να τους αναγορεύσουν σε Ητευτές και
το γητευτής αναφέρεται στη μέθοδο των ψιθυρισμών μέσω των οποίων το επιτυγχάνουν αυτό.

Οι Ητευτές αποκτούν τις ειδικές ικανότητές τους κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής.
Σ΄ αυτήν οι Παιδίτες προσέρχονται σε ένα κουτί, τους δίνουν κάμποσα μικρά χαρτιά, διαλέγουν ένα απ΄αυτά, το διπλώνουν και το ρίχνουν στο άνοιγμα που έχει το κουτί.

Για να εμπνευστούν ποιο χαρτί να διαλέξουν προηγούνται διάφορες φιέστες στις οποίες οι υποψήφιοι Ητευτές τους μιλούν σε ειδική γλώσσα, τη μαγευτική.

Οι κάστες των Φευγανών - Αγνόλοι, Ξερόλοι και ΞελόγοιΟι Φευγανοί έχουν πολλών ειδών κάστες.
Προς το παρόν θα αναφερθούμεσε μια από τις βασικές: τους αγνόλους, τους ξερόλους και τους ξελόγους.
Αντιστοιχούν στη δική σας κάστα των αμαθών, διανοουμένων και επιστημόνων.
Το αγνόλος προκύπτει από το αγνοών, το ξερόλος από το ξερόλας, το ξελόγας από το λέω-ξελέω.
Οι ξερόλοι και οι ξελόγοι ομιλούν σε ειδική γλώσσα και δίνουν την εντύπωση στους αγνόλους ότι γνωρίζουν επακριβώς για τί ομιλούν।
Γιαυτό και οι αγνόλοι έχουν παραιτηθεί και έχουν αφήσει τους ξερόλους και τους ξελόγους να τους ρυθμίζουν τη ζωή.

Ιδιαίτερης αναγνώρισης τυχαίνουν οι ξερόλοι και οι ξελόγοι που έχουν θητεύσει στην Απαπαϊα του πλανήτη (από το άπάπά, εκτός της επικράτειάς της γνωστή και ως οι Έξωαπόδώ, ή οι Φευπάτσοι).
Στην Απαπαϊα έχουν εγκαταστήσει ένα μεγάλο φανό προς τον οποίο συρρέουν ξερόλοι και ξελόγοι από όλες τις περιοχές του πλανήτη για να πάρουν το φως της γνώσης.

Όπως, όμως, θα δούμε στην ιστορία του ιδρύματος Φευ στη Λάδα του πλανήτη (περιοχή με μεγάλη παραγωγή και χρήση λαδιού) κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο φανός είναι ραδιενεργός και το φως του τυφλώνει και δεν ξεστραβώνει.
Κάτι δηλαδή μ΄αυτό που λέτε εσείς για τις μύγες και τη λάμπα.

Οι γλώσσες των Φευγανών - Αγνολικά, ξερολικά και ξελογικά
Καθε μία από τις παραπάνω κάστες των Φευγανών μιλούν τη δική τους γλώσσα, τα αγνολικά, τα ξερολικά και τα ξελογικά.
Ενώ τα αγνολικά είναι κατανοητά από όλους τους Φευγανούς, τα ξερολικά είναι κατανοητά μόνον από τους ξερόλους, τα δε ξελογικά δεν είναι κατανοητά ούτε από τους ίδιους τους ξελόγους παρά μόνον απ αυτούς που τους έχει δοθεί το σύνθημα και το παρασύνθημα να τα αποκωδικοποιήσουν.
Τα ξελογικά είναι κατ εξοχήν γλώσσα συνωμοτική για να μην είναι γενικά κατανοητή και να κρατούν μακρυά τους αγνόλους να μην μπορούν να τους ελέγξουν.
Προς τούτο διαθέτουν και ειδική γραφή.
Για να πάρετε μια πρώτη ιδέα, σας παραπέμπω στο ξελογικό συνθηματικό GFAJ-1 της δικιά σας μεγάλης ξελόγας Φελίσα της ΝΑΣΑ το οποίο αποκωδικοποιήθηκε στο «Give Felisa Α Job» («Δώστε δουλειά στη Φελίσα») βλ. Οι εξωγήινοι αργούν ακόμη.
Περισσότερα για τις γλώσσες αυτές των Φευγανών αλλά και κάμποσες άλλες θα δούμε στις επόμενες συνέχειες της ιστορίας.
Ειδικά με τα ξελογικά θα ασχοληθούμε διεξοδικά στην ιστορία του ιδρύματος ΦΕΥ που θα παρατίθεται σε συνέχειες στο αγης γηος1
Ο μεγάλος Λαλός ή Λωός των ΦευγανώνΟι ξερόλοι μιλούν για λογαριασμό του λωού και οι ξελόγοι ορκίζονται να υπηρετούν τον λαλό.
Το λωός προέρχεται από το λωλός και το λαλός από το άλαλος.
Είναι συνώνυμα και αντιστοιχούν στο δικό σας «λαός».

Για να εντοπίσουν ποιός είναι ο λαλός ή λωός παίζουν την κολοκυθιά, σαν αυτή που ξέρετε και σεις: «Εδώ η κολοκυθιά. εκεί η κολοκυθιά, πού είναι η κολοκυθιά;»Κατά κανόνα δεν την βρίσκουν την κολοκυθιά। Γιαυτό, οι ξερόλοι μιλούν στον εαυτό τους και οι ξελόγοι υπηρετούν κι αυτοί τον εαυτό τους.

Για το λωό διατίθεται και κατάλληλη για αυτόν τροφή, η ώλια, που αυτή την εποχή ευδοκιμεί ιδιαίτερα στο Αφανιστάν και προστατεύεται από την Απαπαϊα που τα τελευταία χρόνια έχει περιφέρει το φανό της κατά κει μεριά.

Το Αξιακό σύστημα των Φευγανών – Η Λέρα, η Αιδεία και η Φτυγεία
Σήμερα η υπέρτατη αξία μεγάλου μέρους των Φευγανών είναι η λέρα που είναι το αντίστοιχο του δικού σας «χρήμα».
Το λέρα προκύπτει από τή λίρα .
Υπάρχει ολόκληρος κλάδος της ξελογίας, η λερολογία (αντίστοιχο της δικής σας οικονομία), που ασχολείται αποκλειστικά με τη λέρα.
Με την εξέλιξη της λερολογίας τα πάντα στον πλανήτη απέκτησαν και μια λεροτιμή.
Οι λερολόγοι, αυτοί που υπηρετούν την λερολογία, κατέχουν επιφανή θέση στην κοινωνία των Φευγανών.

Μετά τη λέρα ακολουθούν αρκετές άλλες αξίες. Αυτήν την εποχή οι Φευγανοί μιλούν πολύ για την αιδεία και την φτυγεία.Ένα από τα διαχρονικά συνθήματα-αιτήματα των Φευγανών είναι: «Αιδεία και Φτυγεία για τον Λαλό».Η αιδεία και η φτυγεία αντιστοιχούν στα δικά σας παιδεία και υγεία
Η αιδεία προκύπτει από το αιδώς και η φτυγεία από το φτύσιμο ή κατά άλλους από το ψυγεία.
Ένα επίσης διαχρονικό αίτημα των Φευγανών είναι: « Λέρες για αιδεία και φτυγεία»Κάποιοι δεν συμμερίζονται το αίτημα αυτό και διατείνονται ότι πριν τις λέρες καλό είναι να προηγηθεί γενικός καθαρισμός, αλλιώς οι πρόσθετες λέρες δεν θα φέρουν το επιθυμητό.
Επίκαιρο είναι επίσης και το σύνθημα: «Δημόσια και όχι ιδιωτικά αιδεία και φτυγεία»Το σύνθημα αυτό βρίσκει σύμφωνους πολλούς Φευγανούς.
Κάποιοι, όμως, παρατηρούν ότι πιο φανατικοί υποστηρικτές για δημόσια αιδεία και φτυγεία είναι οι ξελόγοι εκείνοι που τα έχουν κάνει ήδη ιδιωτικά ενόσο είναι δημόσια

Για την φτυγεία θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενες συνέχειες καθώς και για την αιδεία στις συνέχειες για το ίδρυμα Φευ, το οποίο είναι ένα από τα λεγόμενα ανώτατα αιδεία στο Λαδάν του πλανήτη ΦΕΥ (περιοχή με έμφαση στο λάδι, τόσο στην παραγωγή όσο και στη χρήση).

Οι σφραγίδες και οι λεροτιμές στη ζωή των ΦευγανώνΕνώ οι περισσότεροι Αφευγανοί γεννιούνται ελεύθεροι και υγιείς, οι Φευγανοί κατά κανόνα γεννιούνται μέσα στα φτυγεία (τα δικά σας νοσοκομεία)।
Λίγο μετά τη γέννησή τους θεραπεύονται και εξέρχονται υγιείς. Στη συνέχεια καταγράφονται σε κατάστιχα και σφραγίζονται.
Στη σφραγίδα (το αντίστοιχο της δικής σας ταυτότητας) αναγράφεται μια λίστα χαρακτηριστικών και έτσι πιστοποιείται το καλώς έχειν του Φευγανού και η μυρμηγκιά και μπαζαρία στην οποία ανήκει. Συμπίπτει συνήθως με αυτήν στην οποία κατοικεί και διαμένει.
Χωρίς τη σφραγίδα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει και να επιβιώσει παρά μόνον μακριά από τις μυρμηγκιές και τις μπαζαρίες, όπως κάνουν και οι ελεύθεροι Αφευγανοί.

Ενώ στους προς βρώση Αφευγανούς οι σφραγίδες μπαίνουν κατ΄ευθείαν στο δέρμα τους, προς το παρόν στην πλειοψηφία των Φευγανών η σφραγίδα είναι σε χαρτί το οποίο οφείλουν να κουβαλούν μαζί τους και να το επιδεικνύουν όταν τους ζητηθεί.
Κάποιοι πάντως Φευγανοί ζήλεψαν το προνόμιο των αιχμάλωτων Αφευγανών και προσφέρθηκαν να σφραγιστούν κι αυτοί στο δέρμα (τα δικά σας τσιπάκια) να είναι σίγουροι ότι δεν θα χαθεί.

Όπως και όλα τ άλλα στον πλανήτη , οι Φευγανοί έχουν κι αυτοί μια λεροτιμή.Προς το παρόν, η λεροτιμή του καθενός κρατείται μυστική ενόσο ο Φευγανός είναι εν ζωή.
Αποκαλύπτεται σε μερικές μόνον περιπτώσεις με τον θάνατο του Φευγανού στους συγγενείς του στους οποίους και καταβάλλεται το ισοδύναμό της σε λέρες για την απώλεια της ιδιοκτησίας τους, δηλαδή του συγγενού τους.
Βλ. και
- Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Χειραγώγισης - Το Επιστημονικό και το Άλλο
- Ο Αυτισμός των Δεικτών και ο Σκοταδισμός των Ορολογιών
__________________________________________
Σχόλια της διεύθυνσης του ιστολογίου
- Μα τί πλανήτης είναι αυτός; Ποιός να το φανταζόταν ! Τι κόλπα είναι αυτά με την Απαπαϊα !
- Ίσως η συνέχεια της ιστορίας να διακοπεί για μια δυο αναρτήσεις για να παρατεθούν πληροφορίες σχετικά με την επικαιρότητα στον εδώ πλανήτη।

Ετικέτες: Πλανήτης ΦΕΥ