Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

21.7.09

Οι Εκλογές και η Πραγματικότητα του Κόσμου μας

"Διαιρώντας τους ψηφοφόρους μέσω του πολιτικού
συστήματος των κομμάτων, μπορούμε να τους κάνουμε
να σπαταλούν την ενέργειά τους σε θέματα χωρίς σημασία"
USA Bankers Magazine, August 25,1924
.
Στο πρόσφατο δοκίμιό του Αποχή. Η διαφορά μεταξύ Σωκράτειας και Επικούρειας φιλοσοφίας ο πάντα εμβριθής Nefestoras παρουσιάζει τη θέση του Επίκουρου ότι ένας σοφός άνθρωπος δεν συμμετέχει στα κοινά.
.
Πολύ πριν τον Επίκουρο για την αποχή των σοφών από τα κοινά είχε μιλήσει κι ένας άλλος μεγάλος του παρελθόντος, ο Λαο Τσε, στο Τάο Τε Κινγκ :
.
"Ο σοφός άπραγος διαβαίνει διδάσκοντας σιωπή ......(τρία) οι σοφοί δεν προσπαθούν να επέμβουν, μη κάνοντας τίποτα. όλα μπαίνουν σε τάξη...(επτά) ο σοφός κρατιέται πίσω κι έτσι βρίσκεται μπροστά, τηρεί απόσταση κι έτσι ενώνεται με όλα.....(δεκαεννιά) παράτησε την αγιοσύνη, απαρνήσου τη σοφία και όλα θα είναι εκατό φορές καλύτερα για όλους.....(εξήντα τρία) εφάρμοζε την απραξία, εργάσου χωρίς να κάνεις......(εξήντα τέσσερα) ο σοφός δεν πράττει και έτσι δεν αποτυγχάνει, δεν αδράχνει και έτσι δεν χάνει....".

Αλλά ας δούμε τη στάση των υπολοίπων μας και ευρύτερα ως πολιτών του κόσμου.

Στον κόσμο μας υπάρχουν:

α) Οι κυβερνήσεις (τα μέλη τους) που καλούμαστε να νομιμοποιούμε με τη διαδικασία των εκλογών. Οι κυβερνήσεις υπάγονται στο σύνταγμα και τους νόμους και ορκίζονται ότι θα τα τηρούν.

β) Εκείνοι που είναι υπεράνω του συντάγματος και των νόμων της χώρας τους. Δεν εκλέγονται και δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε έλεγχο.

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται (απ΄ αυτούς που κάπως γνωρίζουμε):

- Τα διευθυντικά μέλη της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) που έχουν πλήρη ασυλία, ειδικά προνόμια και δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε έλεγχο (Βλ.BIS - ΜΙα Τράπεζα Αόρατο Βομβαρδιστικό). Επίσης τα μέλη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (και της SEC) τα οποία εξαιρούνται από κάθε εποπτεία THE FEDERAL RESERVE (AND SEC) ARE IMMUNE FROM OVERSIGHT
.
- Τα μέλη του Διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία δεν εκλέγονται και δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε έλεγχο (Βλ. Η Μυστική Συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Ενωση και Πώς Κάνει τις Δουλειές της η Monsanto).
.
- Τα διευθυντικά μέλη των Μυστικών Υπηρεσιών των μεγάλων τουλάχιστον χωρών με τις μυστικές αντισυνταγματικές επιχειρήσεις τους και τα μυστικά αντισυνταγματικά κονδύλια τους (Βλ. Οι Eσταυρωμένοι που δεν Πενθήσαμε).

Έίναι προφανές ποιοι απ΄αυτές τις δύο κατηγορίες ανθρώπων είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες.
Αυτούς δεν καλούμαστε να τους νομιμοποιήσουμε με τις εκλογές.
.
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα