Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

11.7.09

Δικηγορία: Η Σύγχρονη Μάστιγα;

"Ο δικηγόρος έχει μάθει πώς να κολακεύει τον αφέντη του...
από την αρχή έχει ασκηθεί στην εξαπάτηση και τα αντίποινα.."
Πλάτων
"Ανάθεμα σας δικηγόροι!
Γιατί απομακρύνατε το κλειδί της γνώσης"
Λουκάς 11, στίχος 52
.
«Ο Θεός κάνει θαύματα καμμιά φορά; Ιδού! Ένας δικηγόρος, έντιμος άνθρωπος."
Benjamin Franklin, 1733

"Ένας άχρηστος άνθρωπος αποκαλείται ντροπή. Δύο ή περισσότεροι ονομάζονται
δικηγορικό γραφείο." - John Adams, 1776

"Ο δικηγόρος κερδίζει δημιουργώντας σύγχυση, ή όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, κερδίζει από τη σύγχυση που δημιουργήθηκε από άλλους. Σε κάθε περίπτωση, η σύγχυση είναι το εργαλείο του επαγγέλματός του. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση μεταξύ μορφής και ουσίας, μεταξύ νομικών λεπτομέρειών και απόδοσης δικαιοσύνης, μεταξύ αλαμπουρνέζικων και κοινής λογικής, τόσο μεγαλύτερα τα κέρδη των δικηγόρων. Το κερδοφόρο μονοπώλιο των δικηγόρων τους δίνει κίνητρα να δημιουργούν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία της ζωής των απλών ανθρώπων". James Dale Davidson

1. Οι βουλευτές και υπουργοί είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους δικηγόροι.

2. Oι τραπεζίτες δεν θα είχαν δύναμη χωρίς τους δικηγόρους, ούτε οι πολεμικές βιομηχανίες, ούτε οι φαρμακευτικές βιομηχανίες, ούτε οι ασφαλιστικές εταιρίες , ούτε οι κάθε τύπου εταιρικοί κολλοσσοί που λυμαίνονται τον κόσμο σήμερα.

Δεν είναι πια μυστικό ότι γιγάντιες εταιρίες, συχνά πολυεθνικές, είναι οι κυρίαρχοι οργανισμοί που κυβερνούν τον πλανήτη μας σήμερα. Λειτουργούν ως κυβερνήσεις (οι μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες έχουν έσοδα μεγαλύτερα από το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα πολλών χωρών).

Η μεταλλαγή τους από προσωρινές επιχειρήσεις για να φέρουν σε πέρας κάποια ειδικά δημόσια έργα που ήταν στην αρχή στη σημερινή μορφή τους προέκυψε με νομικά τερτίπια.
Σε μια απλή δίκη το 1886 για φορολογικά θέματα μιας εταιρίας σιδηροδρόμων an 1886 case στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ υπό τον αρχιδικαστή Morrison R. Waite οι δικηγόροι της πέτυχαν να αναγνωριστεί η εταιρία ως «πρόσωπο».
Έκτοτε οι μελοεταιρίες έχουν όλα τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων αλλά όχι τις υποχρεώσεις τους αναπτύσσοντας τη σημερινή ψυχοπαθολογική φυσιογνωμία τους (αδιαφορίας για τα θύματά τους,κ.λ.π) που τεκμηριώνεται στο ντοκυμαντερ « The Corporation” http://www.conspiracy-channel.gr/media/44/The%20corporation%20-%20μέρος%20πρώτο/

3. Οι ΗΠΑ που έχουν το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν το 70% των δικηγόρων, διπλάσιο ποσοστό από τη Βρετανία και 25 φορές απ΄ό,τι στην Ιαπωνία".
Ο αριθμός των δικηγόρων στην Ουάσιγκτον μόνον υπερβαίνει αυτόν σε ολόκληρη την Ιαπωνία.
Το ετήσιο κόστος επίλυσης διαφορών στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι φθάνει τα $ 100 δις, με περισσότερο από το ένα τέταρτο να πηγαίνει σε νόμιμες αμοιβές δικηγόρων.

Οι μεγαλοεταιρίες και τα δικαιώματά τους δεν αναφέρονται πουθενά στο Αμερικανικό Σύνταγμα. Και μολονότι στο σύνταγμα προβλέπεται ότι ένα πρόσωπο δεν μπορεί να κατέχει άλλο πρόσωπο κανείς δικηγόρος ή δικαστικός δεν εγείρει θέμα πώς οι μεγαλοεταιρίες κατέχουν άλλες εταιρίες.

4. Ο καθηγητής νομικής του Yale Fred Rodell, συγγραφέας του βιβλίου: «Ανάθεμα σε σας, δικηγόροι» πρότεινε το 1939 ότι πρέπει να καταργηθούν οι δικηγόροι.
"Σε κάθε εποχή μια ομάδα λαμπρών νέων εκπαιδευόταν να γίνουν αφέντες των συνανθρώπων τους.
Σε κάθε εποχή ένας ψευτο-πνευματικός αυταρχισμός, αποκρύβοντας τα τεχνάσματα και τα μυστικά του επαγγέλματός του από τους αμύητους οδηγούσε κατά τα χνάρια του τον πολιτισμό της εποχής
– Είναι οι δικηγόροι που διαφεντεύουν τον πολιτισμό αντί για μας, τις κυβερνήσεις μας, τις επιχειρήσεις μας, την ιδιωτική ζωή μας.... Είναι με τη μεσολάβηση τους και την παράλογη πολύλογη ψυχική γυμναστική τους που οι δικηγόροι θεσπίζουν τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους ζούμε.
Και είναι μόνο και μόνο επειδή ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να παίξει το παιχνίδι τους, και έτσι δεν μπορεί να δει ο ίδιος πόσο κενά νοήματος είναι τα παιχνίδια τους, που οι δικηγόροι εξακολουθούν να ξεφεύγουν ... Ίσως αν μπορούσε ο απλός άνθρωπος να δει το μαύρο μαύρο και το άσπρο άσπρο, θα καταλάβαινε πόσο ανόητα, χωρίς ουσία και περιττά είναι όλα αυτά, θα μπορούσε να πεισθεί, με ειρηνικό τρόπο, να πάρει τον έλεγχο του πολιτισμού από τα χέρια των σύγχρονων αυτών νομικών Voodoo, των δικηγόρων".
.
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα