Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

Ερωτήματα για τη στάση των παραγόντων στη λεγόμενη "πανδημία" γρίπης

Σύνθεση αναρτήσεων στην ενότητα Εμβόλια 

A.1. Τί λένε οι οδηγίες του εμβολίου και οι ευθύνες των παραγόντων

Στις οδηγίες του εμβολίου της Glaxo αναφέρεται ρητά ότι το εμβόλιο δεν είναι για παιδιά και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για εγκύους.
Η επικεφαλής της επιτροπής πανδημίας έβγαινε κάθε τόσο στα κανάλια και διαβεβαίωνε το αντίθετο.

Οι οδηγίες στα ελληνικά υπάρχουν στο http://www.healthview.gr/sites/default/files/emea-combined-h832el.pdf

1. Στη σελίδα 29 και 30 στην παράγραφο: Τι είναι το Pandemrix και ποια είναι η χρήση του, αναφέρεται:
«Το Pandemrix είναι ένα εμβόλιο που χρησιμοποιείται σε ενήλικες 18 ετών και άνω για προφύλαξη από την πανδημική γρίπη»
ι“Δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με τη χρήση του Pandemrix σε έγκυες γυναίκες"
Στο Παράρτημα Ι με τίτλο: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ στη σελίδα 3, παράγραφο 4.2:Δοσολογία και τρόπος χορήγησης, αναφέρεται ότι
«Δεν υπάρχει εμπειρία στα παιδιά»
2. Στη σελίδα 3 αναφέρεται:
Δεν υπάρχουν δεδομένα για τη χορήγηση του πριν ή μετά από άλλους τύπους εμβολίων κατά της γρίπης τα οποία προορίζονται για προπανδημική ή πανδημική χρήση”
Η επικεφαλής συνιστούσε να γίνει και το κοινό αντιγρηπικό και το “πανδημικό” εμβόλιο.

3. Στη σελίδα 3 αναφέρονται ως αντενδείξεις:
” Ιστορικό αναφυλακτικής (δηλ. απειλητικής για τη ζωή) αντίδρασης σε κάποιο από τα  συστατικά ή στα ίχνη υπολειμμάτων (αυγά και πρωτεΐνες ορνίθων, ωολευκωματίνη, φορμαλδεΰδη, θειική γενταμυκίνηκαι δεοξυχολικό νάτριο) αυτού του εμβολίου”.
Εκτός από τα αυγά, για τη φορμαλδεΰδη και τα άλλα συστατικά πόσοι γνωρίζουν άν είναι αλλεργικοί σ΄αυτά;

4. Στη σελίδα 3 σχετικά με πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες αναφέρονται ως


Συχνές και πολύ συχνές παρενέργειες:Λεμφαδενοπάθεια, αρθραλγία, μυαλγία, ρίγη, γριπώδης συνδρομή, κεφαλαλγία, αυξημένη εφίδρωση, κόπωση, πυρετός, κακουχία, (λιγότερο συχνές) διαταραχές του αιμοποιητικού και του λεμφικού συστήματος.
Πολύ συχνές ορίζονται αυτές που εμφανίζονται με συχνότητα μεγαλύτερη του 10%.
Δηλαδή αναφέρεται ότι περισσότεροι από 1 στους 10 εμβολιαζόμενους θα εμφανίσει γρίπη, αφού με τα συμπτώματα αυτά γίνεται η διάγνωση της γρίπης

.5. Στη σελίδα 29 των οδηγιών του εμβολίου αναφέρεται:
«Όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια, το Pandemrix μπορεί να μην προστατεύσει πλήρως όλα τα άτομα που εμβολιάζονται»και στη σελίδα 6 υπάρχει ανάλυση στοιχείων από τα οποία μπορεί να συμπεράνει κανείς προστασία 38 έως 45% των εμβολιαζόμενων.
Όπως αναφέρεται στο http://www.newswithviews.com/Ciola/greg109.htm σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του CDC (Αμερικανικού Οργανισμού Υγείας), η πρόληψη της γρίπης με τον εμβολιασμό στο παρελθόν κυμαινόταν μεταξύ 30-40%.
Δηλαδή το 60-70% των ατόμων που εμβολιάζονται δεν προστατεύονται από τη γρίπηΗ επικεφαλής διαβεβαίωνε το αντίθετο.

B. Μερικές ερωτήσεις: για τους παράγοντες των επιτροπών υγείας

1. Ποιο σκοπό εξυπηρετούσαν οι γεναιόδωρες διαφημίσεις, όχι των φαρμακοβιομηχανιών, αλλά των κρατικών υπηρεσιών υγείας, ενημερώνοντας το κοινό ότι γίνεται εμβολιασμός και να προσέλθει. Οι διαφημίσεις ενημέρωναν τους ακροατές και θεατές των ραδιοφωνικών σταθμών και των καναλιών αυτό που δια μακρών είχαν ακούσει στα δελτία ειδήσεων που προηγούνταν των διαφημίσεων.

2. Ποια η αιτία για τη σχιζοειδή συμπεριφορά των υπεύθυνωναπό τη μία να μας λένε ότι η νέα γρίπη είναι ήπια και πολλοί μπορεί να την έχουμε περάσει χωρίς να το έχουμε καν αντιληφθείκαι από την άλλη να γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας γενικευμένος εμβολιασμός και να ξοδεύονται τόσα χρήματα των πολιτών για εμβόλια, οργάνωση υπηρεσιών, αντιμισθίες παραγόντων, ειδικά επιδόματα εμβολιαζόμενου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τηλεοπτικές καμπάνιες διαφήμισης των εμβολίων;
Απο τη μία να μας λένε ότι μπορεί να έχουμε αντισώματα (αφού μπορεί να την έχουμε περάσει ασυμπτωματικά) και να είμαστε έτσι άτρωτοι στον ιό και από την άλλη να μας αναγκάζουν να κάνουμε όλοι το εμβόλιο χωρίς να γίνεται έλεγχος αντισωμάτων

3. Γιατί ανήγγειλαν αριθμό θανάτων από τη νέα γρίπη χωρίς να τους συσχετίζουν με τον αριθμό θανάτων που συνέβαιναν την ίδια περίοδο από άλλες ασθένειες; Γιατί δεν ανήγγειλαν τους θανάτους ως ποσοστό των συνολικών θανάτων και δεν το συνέκριναν με το αντίστοιχο ποσοστό της περισυνής γρίπης;
Γιατί με τον τρόπο αυτό, παραβιάζοντας την απλή λογική, απέκρυβαν το αμελητέο ποσοστό θανάτων από τη νέα γρίπη;

4. Γιατί αποσιωπούσαν τον απείρως μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων από παρενέργειες φαρμάκων και από νοσοκομειακές λοιμώξεις

5. Γιατί δεν ερευνήθηκε κατά πόσον οι θάνατοι που στη συντριπτική πλειοψηφία τους αφορούσαν σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς ενδέχετο να οφείλονταν σε παρενέργειες του Ταμιφλού ή σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις;

6. Ο φόβος είναι γνωστό ότι καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Απληροφόρητοι άνθρωποι συνέρρεαν στα νοσοκομεία έντρομοι ως αποτέλεσμα της προπαγάνδας μέσω των ΜΜΕ.Σε τί βαθμό ο φόβος αυτός ευθύνεται για την επιδείνωση των ασθενών που εισάγονταν για νοσηλεία;

Γ. Ερωτήματα για το Ταμιφλού και για Άσκοπες Δαπάνες

1. Ενώ ήταν γνωστή από το παρελθόν η επικινδυνότητα αλλά και η αναποτελεσματικότητα του Τamiflu τον πρώτο καιρό άφηναν να το εφοδιάζονται αφειδώς από τα φαρμακεία χωρίς συνταγή για προληπτικούς λόγουςκαι μόνον αφού εξαντλήθηκαν τα αποθέματα και δημοσιοποίηθηκε από ιστολόγια η επικινδυνότητά του μίλησαν για υποχρεωτική συνταγή και συγκράτηση.

Σημειωτέον ότι το Tamiflu στο ίδιο το φυλλάδιό του γράφει ότι
- Ενεργεί μόνον αν ληφθεί μέσα στις 48 πρώτες ώρες
- Η επωφελής δράση του είναι να επιταχύνει την ανάρρωση κατά μία ημέρα
Δηλαδή δεν έχει καμία προληπτική δράση, ούτε θεραπευτική.

2. Oπως αναφέρει ο καθηγητής Κρεμαστινός σε συνέντευξη του στο Βήμα βλ. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=299387&dt=15/11/2009 έγι νε κατασπατάληση χρημάτων

2.1 Χρησιμοποίησαν κατ΄εξαίρεση στην Ελλάδα (τις εντελώς αναποτελεσματικές και προσβλητικές για τον πολίτη) θερμοκάμερες στα αεροδρόμια για να αποτρέψουν την είσοδο της γρίπης στη χώρα, γεγονός το οποίο προκάλεσε θυμηδία σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η προμήθεια και εγκατάσταση των πανάκριβων θερμοκαμερών καθώς και το κόστος του προσωπικού που απασχολήθηκε ανέβασαν σημαντικά το κόστος (και επέτειναν τις εντυπώσεις για τη σοβαρότητα της ¨πανδημίας»)

2.2 Συγκρότησαν εθνικές και πανεθνικές επιτροπές για την πανδημία γρίπης, που δεν προσέφεραν, διότι απλούστατα ήταν υποχρεωμένες να αντιγράφουν τις καθημερινές οδηγίες που εξέδιδε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Οι κινήσεις αυτές δημιούργησαν τεράστια ανησυχία στο κοινό και αύξησαν σημαντικά το κόστος

3. Μολονότι όπως προέκυψε από έρευνα που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων σχετικά με το πόσοι από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων θα κάνουν το εμβόλιο.
το εμβόλιο προτίθεντο να το κάνουν το 7% των νοσηλευτών, ενώ «ένας στους δέκα γιατρούς απάντησε πως «πιθανόν» και να το κάνει- δεν έχει ωστόσο «κλειδώσει» την απόφασή του» γιατί το θεωρούσαν ανασφαλές αφού ήταν πειραματικό ,βλ.http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4544558&ct=1
η επικεφαλής της επιτροπής με τις δημόσιες εμφανίσεις της και τις νουθεσίες της προς τους γιατρούς κλόνησε την εμπιστοσύνη προς αυτούς.

Σχετικά με τις ευθύνες του ίδιου του ΠΟΥ

1. Τον Ιούνιο ο ΠΟΥ κηρύσσει πανδημία. Η κήρυξη της πανδημίας θέτει τον ΠΟΥ υπεράνω της δικαιοδοσίας των κρατών.
Ενώ ο ΠΟΥ εν γένει συμβουλεύει τα κράτη σε θέματα υγείας, σε περιόδους πανδημίας εντέλει τα κράτη.
Δηλαδή σε περιόδους πανδημίας την εξουσία την αναλαμβάνει ο ΠΟΥ.

Με βάση τις εντολές του ΠΟΥ, πληροφορηθήκαμε από τα κανάλια την 1η Αυγούστου για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός σημαίνει κυρώσεις για όσους αρνηθούν: καραντίνα, χρηματική ποινή, εκδίωξη από εργασία, από σχολείο, κ.λ.π.

Για να κηρυχθεί πανδημία σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι τότε έπρεπε να υπάρχει σημαντικός αριθμός νεκρών από μια επιδημία σε πολλές χώρες.
Αυτό δεν συνέβαινε.
Υπήρχαν κάποια λιγοστά κρούσματα ήπιας μορφής σε μερικές χώρες. Νεκροί υπήρχαν μόνον λίγοι στο Μεξικό στο οποίο είχε προηγηθεί εμβολιασμός.
Ο ΠΟΥ αλλάζει με σύντομες διαδικασίες τα μέχρι τότε ισχύοντα και δεν απαιτείται πια η ύπαρξη νεκρών σε αρκετές χώρες για την κήρυξη πανδημίας. Αρκεί η ύπαρξη μόνον απλών κρουσμάτων.

2. Κάθε χρόνο από την εποχική γρίπη υπάρχουν πάμπολλα κρούσματα, υπάρχουν νεκροί σε όλες τις χώρες του κόσμου και ο αριθμός τους ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Ο ΠΟΥ δεν κηρύσσει κατάσταση πανδημίας για την επιδημία αυτή.

3. Την κατάσταση πανδημίας για το 1999 την είχε ήδη αναγγείλει στέλεχος του ΠΟΥ από το 1995.

4. Μια από τις φαρμακευτικές εταιρίες στην οποία ανέθεσε ο ΠΟΥ την παραγωγή του νέου εμβολίου, η Baxter, το Φεβρουάριο έστειλε σε 18 χώρες εμβόλια γρίπης για εμβολιασμό του πληθυσμού τους στα οποία από τυχαίο μη υποχρεωτικό έλεγχο που έκανε ένας υπάλληλος με δική του πρωτοβουλία στη Τσεχοσλοβακία βρέθηκε ότι περιείχαν μη απενεργοποιημένο τον ιό τον σχετιζόμενο με τη σημερινή γρίπη. Πέθαναν όλοι οι νυφίτσες στους οποίους δοκίμασε το εμβόλιο.

5. Ο ΠΟΥ δεν προέβη σε οποιαδήποτε έρευνα ούτε επέβαλε οποιαδήποτε κύρωση στην εταιρία αυτή.
Μια εταιρία που θα ευθύνονταν για χιλιάδες των χιλιάδων θανάτους δεν εκλήθη καν σε απολογία. Μια περίπτωση μελλοντικής γενοκτονίας δεν δημοσιοποιήθηκε καν. Αντιθέτως ο ΠΟΥ επιβράβευσε την εταιρία αναθέτοντας της το νέο εμβόλιο.

6. Αν δεν είχε εντοπιστεί τυχαία στη Τσεχοσλοβακία το εμβόλιο-όλεθρος σήμερα θα είχαμε πραγματικά αρκετούς νεκρούς σε αρκετές χώρες και θα είχαμε πράγματι πανδημία όπως είχε προβλέψει ο ΠΟΥ.

7. Μετά τη διαρροή των παραπάνω και άλλων πληροφοριών πρώτα από εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης και μετά από τα επίσημα ΜΜΕ, ο ΠΟΥ δεν απέσυρε μεν την εντολή των υποχρεωτικών εμβολιασμών, αλλά άλλαξε τακτική.
Αντί να ασκήσει Veto και να επιβάλλει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς μέσω κρατικής βίας και κυρώσεων, επιχείρησε να τους επιβάλλει εντείνοντας την τρομοκράτηση των πολιτών μέσω ψευδών ειδήσεων και παραπλανητικών χειρισμών.

8. Παραγγέλλει όλα τα κρούσματα γρίπης να καταλογίζονται ως κρούσματα της νέας γρίπης. Στην Αμερική αρκεί κάποιος να σηκώσει το τηλέφωνο και να πει ότι έχει πυρετό, βήχα, κ.λ.π για να καταγραφεί ως κρούσμα της νέας γρίπης.

9. Αναγγέλλει κάθε σποραδικό θάνατο από επιπλοκές γρίπης με τυμπανοκρουσίες στα ΜΜΕ όλου του κόσμου. Καμία αναφορά δε γίνεται για τα πάμπολλα θύματα της εποχικής γρίπης και των άλλων ασθενειών.10.
Παραγγέλλει κλείσιμο σχολείων με κάθε απλό κρούσμα “γριπώδους” συνδρομής. δημιουργώντας κλίμα ανησυχίας στους γονείς και ευρύτερα στην κοινωνία. Τόσα χρόνια κανένα σχολείο δεν έκλεινε με τα πάμπολλα κρούσματα εποχικής γρίπης.

11. Για να επιτείνει ακόμη την ατμόσφαιρα παραγγέλλει απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των θρανίων στα σχολεία.Δεν προβλέπει τίποτα για το συνωστισμό στα διαλείμματα, στα γήπεδα, στις συναυλίες κ.α.

12. Δεν επιτρέπει την εξέταση των στοιχείων που αναγγέλλει για την πανδημία σε ανεξάρτητους ερευνητές. Ερευνητές του δικτύου ειδήσεων CBS μετά από επανειλημμένες άκαρπες προσπάθειες για έλεγχο των στοιχείων μπόρεσαν να συγκεντρώσουν στατιστικά στοιχεία από 50 πολιτείες των ΗΠΑ και έκπληκτοι ανακάλυψαν
ότι τα κρούσματα που ανακοινώνονταν ήταν διογκωμένα περισσότερο από 50 φορές
.
Σε πολλές πολιτείες βρέθηκε ότι μόνον το 1 έως 2% των «πιθανών» ή «τεκμηριωμένων» κρουσμάτων της νέας γρίπης ήταν πράγματι η νέα γρίπη.Τα περισσότερα δεν ήταν ούτε καν η εποχική γρίπη(Βλ. Swine Flu Cases Overestimated? – CBS News).

13. Ενσπείρει ανησυχίες για σοβαρότερη εξέλιξη της γρίπης αποσιωπώντας ότι στην περίπτωση αυτή τα εμβόλια που έχουν παρασκευαστεί είναι άχρηστα, γιατί είτε ο ιός έχει μεταλλαχθεί είτε πρόκειται για νέο ιό.

Σήμερα ο ΠΟΥ λέει ότι παραπλανήθηκε από τους συμβούλους του.

Αλλά την απόφαση για αναγκαστικό εμβολιασμό των 194 χωρών που είναι στην δικαιοδοσία του ΠΟΥ πήραν στελέχη των φαρμακοβιομηχανιών Baxter, Novartis, Glaxo-Smith Kline΄και Sanofi Santoz που ήταν στη συμβουλευτική του επιτροπή.
Οι φαρμακοβιομηχανίες αυτές είναι οι παρασκευαστές του εμβολίου
 (για τις οποίες εκκρεμούν παλιότερες και νεώτερες προσφυγές για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και κατηγορίες που διερευνά και το FBI) βλ. http://www.naturalnews.com/026723_health_vaccines_immune_system.html

Ο γενικός συμβουλάτορας και εκπονητής του σχεδίου δράσης για την “πανδημία” στις ΗΠΑ ήταν ο διευθυντής στη φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline, και από την αρχή της «πανδημίας υπήρχαν δημοσιεύματα για χρηματισμό
βλ. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1202389/Government-virus-expert-paid-116k-swine-flu-vaccine-manufacturers.html