Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

29.11.23

Όσο Υπάρχουν Ακόμη ΑΝΘΡΩΠΟΙ- Ευχαριστήρια Επιστολή Ισραηλινής Ομήρου προς τους Μαχητές της ΧαμάςΠαρακάτω ευχαριστήρια επιστολή της ισραηλινής ομήρου Ντανιέλ Αλωνί  προς τους μαχητές της Ταξιαρχίας αλ-Κασάμ της Χαμάς για την ευγενική και ανθρώπινη μεταχείριση στην ίδια και στην εξάχρονη κόρη της Αιμίλια κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους.

Η Ντανιέλ και η κόρη της ήταν μεταξύ της πρώτης ομάδας αιχμαλώτων που απελευθερώθηκαν από τις Ταξιαρχίες αλ Κασάμ.

Μετάφραση της επιστολής από την αγγλική μετάφραση, βλ. Εδώ


 "Προς τους μαχητές που είχαν τη φύλαξή μας  τις τελευταίες εβδομάδες,

Φαίνεται ότι οι δρόμοι μας θα χωρίσουν αύριο, αλλά θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την εξαιρετική ανθρωπιά που δείξατε προς την κόρη μου Αιμιλία. 

Της φερθήκατε σαν να ήταν κόρη σας. Την καλωσορίζατε στο δωμάτιό σας όποτε έμπαινε μέσα.Λέει ότι είστε όλοι φίλοι της, όχι απλώς γνωστοί της. Είστε οι αληθινοί και καλοί αγαπημένοι της. Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ για τις αμέτρητες ώρες που περάσατε μαζί της φροντίζοντάς την. 

Σας ευχαριστούμε που ήσασταν υπομονετικοί μαζί της που της προσφέρατε γλυκά, φρούτα και άλλα που ήταν δύσκολα προσβάσιμα σε σας. 

Τα παιδιά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε αιχμαλωσία, αλλά χάρη σε εσάς και σε άλλα καλόκαρδα άτομα και ηγέτες που γνωρίσαμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εδώ, η κόρη μου θεωρούσε τον εαυτό της βασίλισσα στη Γάζα και ένιωθε σαν να ήταν το κέντρο του κόσμου. Δεν συναντήσαμε ούτε ένα άτομο, είτε μέλος είτε ηγέτη, κατά τη διάρκεια της μακράς παραμονής μας [στη Γάζα], που να μην της συμπεριφέρθηκε με καλοσύνη, τρυφερότητα και αγάπη. 

Θα είμαι για πάντα γεμάτη ευγνωμοσύνη επειδή δεν θα φύγει από αυτό το μέρος με μόνιμο ψυχολογικό τραύμα. 

Θα θυμάμαι τους ευγενικούς σας τρόπους παρά τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζατε οι ίδιοι, και τις βαριές σας απώλειες.

Εύχομαι να γίνουμε πραγματικά καλοί φίλοι μια μέρα. 

Εύχομαι σε όλους σας καλή υγεία και ευημερία. Υγεία και αγάπη σε εσάς και τις οικογένειές σας. Σας ευχαριστώ πολύ