Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

10.4.10

O Συνεχιζόμενος Εμπαιγμός της Ελλάδας από τους Εταίρους

.
.
Πριν μια βδομάδα ήρθε στο φως η μεγαλύτερη οικονομική απάτη στη σύγχρονη
ιστορία. Τράπεζες όπως η JP Morgan, η Goldman Sachs και άλλες τράπεζες πολυτίμων
μετάλλων χειραγωγούν την τιμή του χρυσού και του ασημιού, πουλώντας 99
ουγκιές για κάθε 1 ουγγιά που κατέχουν. Η αποκάλυψη έγινε εκ των έσω.
Τα κατεστημένα ΜΜΕ στις ΗΠΑ τηρούν σιγή ιχθύος. Το ίδιο και στην Ελλάδα.
Οι λεγόμενοι οίκοι αξιολόγησης δεν προβαίνουν σε οποιαδήποτε υποβάθμιση
των ενεχόμενων τραπεζών. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει πλήρη ενημέρωση,
αλλά δεν επιβάλει καμία κύρωση ούτε έχει πάρει κανένα μέτρο.


Ο αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για το μπόνους ύψους εννέα
εκατομμυρίων δολαρίων στον διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs απάντησε:
« Όπως και οι περισσότεροι Αμερικανοί, δεν βλέπω τίποτα κακό στην επιτυχία
και τα πλούτη. Είναι συνυφασμένα με την οικονομία της αγοράς».
.

Χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι μετά την οριστικοποίηση των λεπτομερειών του πακέτου στήριξης της Ελλάδας από τους εταίρους τα επιτόκια δανεισμού σημείωσαν εντυπωσιακή μείωση από το 7,5% στο 6,85%.
Μία ώρα μετά, ένας από τους λεγόμενους οίκους αξιολόγησης υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας δραστικά γιατί τα επιτόκια δανεισμού της χώρας είναι υψηλά.
Αυτά μας είπαν τα ΜΜΕ.
Σε λίγο οι αγορές με τη σειρά τους θα αντιδράσουν σ΄αυτήν την υποβάθμιση και θα ανεβάσουν τα επιτόκια.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει υποβάθμιση και των άλλων οίκων αξιολόγησης γιατί ανέβηκαν τα επιτόκια.
Θα μας τα ενημερώσουν πάλι τα ΜΜΕ μας και θα μας διαφωτίσουν με τις αναλύσεις των προσκεκλημένων οικονομολόγων καθηγητών, όπως αυτές χθες το βράδυ στο κανάλι του Σκάϊ ότι « δεν μπορεί η Γερμανία να μας θρέφει όλη μας τη ζωή» και ότι η λύση είναι ή προσφυγή στο νομισματικό ταμείο του οποίου εξήρε τα κάλλη.
Μετά πληροφορηθήκαμε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε διαφωνίες και απαιτεί ο δανεισμός της Ελλάδας από την Ευρωζώνη να γίνει με τα επιτόκια της αγοράς.
. .
Ο γνώστης κ. καθηγητής και ο παρευρισκόμενος ειδήμων περί τα οικονομικά υπάλληλος του αυτοαποκαλούμενου σοβαρού καναλιού δεν είπαν λέξη για το φιάσκο με τη διαμόρφωση των επιτοκίων δανεισμού που εκτυλίσσεται τόσο απροκάλυπτα που το αντιλαμβάνεται ακόμη και μικρό παιδί. .Ούτε μας είπαν τίποτα για την κοροϊδία της Γερμανίδας Καγκελαρίου.
.
Η χαμογελαστή κυρία μήνες τώρα εμφανίζεται να συμμετέχει σε πρωτοβουλία των εταίρων για προάσπιση της χώρας από την αδικαιολόγητη επίθεση των κερδοσκόπων. .
Την επίθεση αυτή καταγγέλλουν εδώ και καιρό οι εταίροι με δημόσιες δηλώσεις τους κάνοντας έκκληση στους κερδοσκόπους για σύνεση. .
Και τώρα η χαμογελαστή κυρία απαιτεί την επαίσχυντη κερδοσκοπία σε βάρος του εταίρου να την αναλάβουν και να επωφεληθούν οι εταίροι του.
«Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση (οι Αξιωματούχοι της) ήταν Κράτος δεν θα Γινόταν Δεκτή στην Ευρωζώνη λόγω Αντιδημοκρατικών Μεθοδεύσεων» είπε γνώστης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα μεταλλαγμένα, όταν ρωτήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του Σκάι για την έγκριση της μεταλλαγμένης πατάτας (Γερμανικής Εταιρίας) από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η έγκριση της μεταλλαγμένης πατάτας έγινε κατά παράβαση των ίδιων νόμων και κανόνων της ένωσης και με εντελώς αντιδημοκρατικές διαδικασίες (στις οποίες συμμετείχε και η Ελληνίδα επίτροπος, βλ. Μαρία Δαμανάκη και Ανδρούλα Βασιλείου ψήφισαν υπέρ της ...
Οι μεθοδεύσεις αυτές κάθε άλλο παρά αποτελούν εξαίρεση για τους αυστηρούς εταίρους της χώρας μας, βλ. Η Μυστική Συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Πώς Κάνει τις Δουλειές της η Monsanto .

Όπως συμβαίνει με όλους τους αξιωματούχους, οι εταίροι μας απαιτούν τήρηση των νόμων και των κανονισμών από τα μέλη, όχι από τους ίδιους.
Προσθήκη 11.4.10
- Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός της Δανίας επικρίνοντας Ευρώπη και ΔΝΤ σε συνέντευξή του στο Βήμα με τίτλο: Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν«Οχι στο αμερικανικό θεραπευτήριο και στη νοσοκόμα Μέρκελ» λέει :
"Μιλάμε για την έκδοση ομολόγου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το οποίο θα έχει το πλεονέκτημα επιτοκίου ΑΑΑ και την εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ». ...Η Κομισιόν θα δανειστεί από τις αγορές και έπειτα θα “μεταφέρει” το δάνειο στο κράτος-μέλος υπό συγκεκριμένους και ξεκάθαρους όρους. Αυτό γίνεται ήδη για τα κράτη που δεν συμμετέχουν στην ευρωζώνη. Το καινούργιο που προτείνουμε είναι να επεκταθεί ο μηχανισμός αυτός και στα κράτη της ευρωζώνης".
- Όπως σχολιάζεται στο TVXS με τίτλο:Η δημιουργική λογιστική των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών οίκων σε δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρεται ότι 18 τράπεζες μεταξύ των οποίων και οι περίφημοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP Morgan Chase, Bank of America και Citigroup επιδίδονταν σε δημιουργική λογιστική. Μείωναν στο τέλος κάθε τριμήνου το ύψος των δανείων που είχαν πάρει για να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις τους σε χρεόγραφα.
Οι τράπεζες επιδίδονταν στη δημιουργική λογιστική από το 2001, ωστόσο, από το 2009 συστηματοποίησαν αυτές τις μεθόδους.
Σημειώνεται, ότι η αύξηση του ενεργητικού των τραπεζών, χωρίς την καταβολή ιδίων κεφαλαίων, ένα φαινόμενο που αποκαλείται μόχλευση, ήταν μία από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν στην χρηματοπιστωτική κρίση.

Κανένας οίκος αξιολόγησης δεν υποβάθμισε τις τράπεζες αυτές



Βλ. και