Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

29.11.11

H σύμπραξη των ΜΚΟ στον πόλεμο στη Λιβύη. Η ελληνική ΜΚΟ "Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" που συμμετείχεΟ εκπρόσωπος της οργάνωσης Λιβυκός Σύνδεσμος (στην Ελβετία) που μαζί με άλλες
70 ΜΚΟ έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ κάνοντας έκκληση για επέμβαση στη Λιβύη
ερωτώμενος για το χρόνο και το μόχθο να συντονίσει και να ενημερώσει τόσες ΜΚΟ
απαντά ότι οι οργανώσεις αυτές είχαν κληθεί και απλά συνυπέγραψαν

Ερωτώμενος για τα πειστήρια πίσω από τις κατηγορίες απαντά:
"Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη γι αυτά"(Τα παραπάνω δύο βίντεο είναι μέρος του ντοκιμαντέρ "Ανθρωπιστικοί πόλεμοι" που μπορεί κανείς να το δεί Εδώ)


"Οι ΜΚΟ είναι η προέκταση της αμερικανικής
εξωτερικής πολιτικής" Μπους


Λένε ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στα πράγματα του κόσμου στο μέλλον.
Μερικοί μιλάνε για μελλοντική παγκόσμια κυβέρνηση τoυ OHE μέσω των Μ.Κ.Ο.

Όσοι έχουν ασχοληθεί με τα πεπραγμένα τους μιλούν για το σκοτεινό ρόλο πολλών απ αυτές τις οργανώσεις,
Υπάρχουν στοιχεία που τις διασυνδέουν με τις μεγάλες μυστικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα τη CIA.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου «Οι ΜΚΟ παίζουν και «βρώμικα» παιχνίδια:
«H Ρωσία, η Ινδία, η Βενεζουέλα και άλλες χώρες έχουν εκφράσει σφοδρά παράπονα για τη δράση αυτών των οργανώσεων και η μία μετά την άλλη λαμβάνουν μέτρα που σε μερικές περιπτώσεις είναι απαγορευτικά για τη συνέχιση της δράσης των ΜΚΟ.

Ο Ούγκο Τσάβες
, π.χ., ξεπέρασε κάθε όριο με την εισαγωγή νόμου που εξαναγκάζει τις οργανώσεις να πληρώνουν διπλάσιο φόρο για τα ποσά που λαμβάνουν από ξένες χώρες.
Βέβαια, ο ίδιος ήταν θύμα αυτών των οργανώσεων που χρηματοδοτούνται κατευθείαν από τις ΗΠΑ και αμερικανικά ιδρύματα, μερικά εκ των οποίων «έβαλαν πλάτη» και στην εναντίον του απόπειρα πραξικοπήματος που σχεδιάστηκε στην Ουάσιγκτον» (1)
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Αμερικανού διπλωμάτη ο οποίος, όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, έλεγε πως πριν από τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο «ανοίξαμε μία τρύπα και ρίχναμε μέσα δολάρια»
εννοώντας τη χρηματοδότηση μέσω της Αμερικανικής USAID (Υπηρεσίαs των Η.Π.Α. για τη Διεθνή Ανάπτυξη) και της οργάνωσης UNOPS (The United Nations Office for Project Services ) του ΟΗΕ χιλιάδων μη κυβερνητικών οργανώσεων σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία για την προώθηση του σχεδίου Ανάν.

Όπως αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο:
« Εξι χρόνια μετά η αμερικανική κυβέρνηση και ο ΟΗΕ αρνούνται να δημοσιοποιήσουν τους αποδέκτες της «αμερικανικής βοήθειας».
Αρνούνται επίσης να απαντήσουν στο πιο απλό ερώτημα: εάν όσοι έλαβαν χρήματα έδωσαν αποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποίησαν, πολεμώντας με όλα τα μέσα τους ερευνητές που ζητούν μέσω της νομίμου οδού να αποχαρακτηρίσουν τον κατάλογο των αποδεκτών των αμερικανικών δολαρίων".
Τέτοια είναι η διαφάνεια των ΜΚΟ οι οποίες ακμάζουν ιδιαίτερα και στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο Η φάμπρικα των ΜΚΟ στην Ελλάδα υπολογίζονται γύρω στις 30.000 εκ των οποίων οι 4.500 δρουν στο όνομα των μεταναστών, των ναρκωτικών και των κακοποιημένων γυναικών.
Όπως εκτιμάται στο άρθρο αν τα χρήματα που διοχετεύονται ανεξέλεγκτα στις εν λόγω οργανώσεις πήγαιναν πράγματι για τις ευπαθείς ομάδες, δεν θα υπήρχαν ευπαθείς! (2)


Ο Ρόλος των ΜΚΟ ως Δούρειων Ίππων σε Πολεμικές Επιχειρήσεις 

Οι στρατηγικές διείσδυσης ύποπτων ΜΚΟ σε διάφορες χώρες για πολιτική ή άλλη δολιοφθορά, τα τελευταία χρόνια με τις λεγόμενες πορτοκαλί επαναστάσεις έχουν γίνει λίγο - πολύ γνωστές,

Το παλιό σκάνδαλο της Διεθνούς Επιτροπής Νομικών, της σημαντικότερης ομάδας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποδείχθηκε παράρτημα της CIA άνοιξε τα μάτια σε πολλούς.

Εν πολλοίς άγνωστες παραμένουν κάποιες άλλες διεισδύσεις και συμπράξεις των οργανώσεων αυτών: αυτές στις πολεμικές συγκρούσεις.
Μερικοί μιλούν για ρόλο Δούρειου ίππου που παίζουν κάποιες από τις ΜΚΟ για την προώθηση των πολεμικών σχεδίων αυτών που τις κινούν παρασκηνιακά.
Έχουν αναφερθεί ακόμη και περιπτώσεις που οχήματα ακόμη και ασθενοφόρα τέτοιων οργανώσεων χρησιμοποιούνται ως καμουφλάζ για μεταφορά πρακτόρων ακόμη και όπλων.

Έναν τέτοιο ρόλο Δούρειου Ίππου έπαιξαν μια σειρά τέτοιων οργανώσεων και στην περίπτωση του πολέμου στη Λιβύη.
Για όσους παρακολούθησαν από κοντά τα γεγονότα γνωρίζουν ότι αυτό που συνέβη στη Λιβύη ήταν πόλεμος ΗΠΑ και Κρατών της Ε.Ε με το καμουφλάζ και τη συνδρομή Λίβυων ανταρτών και όχι το αντίστροφο, όπως εμφανίζεται στα ΜΜΕ.

Στον ρόλο αυτό των ΜΚΟ θα αναφερθούμε παρακάτω.
Ο ρόλος αυτός ήταν σε δύο επίπεδα.
Αφ ενός να αποκρυβεί ότι επρόκειτο για έναν από τους πιο απάνθρωπους πολέμους των τελευταίων χρόνων και
αφετέρου να του προσδοθεί ανθρωπιστικό προσωπείο.


Ο Ρόλος των ΜΚΟ κατά τη Διάρκεια του Πολέμου στη Λιβύη

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η παντελής σιωπή των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του πολέμου αυτού.

Το ίδιο και η σιωπή των ανθρωπιστικών οργανώσεων στην Ελλάδα στην οποία έχουμε αναφερθεί και παλιότερα, βλ. Εδώ.

Χάρις στην αποσιώπηση αυτή διαβάζαμε τους λίγους αρθρογράφους στην Ελλάδα που ασχολήθηκαν μια-δυο φορές με το θέμα να μιλούν για χειρουργικά χτυπήματα του ΝΑΤΟ και αναίμακτο πόλεμο,
την ώρα που βομβαρδίζονταν νοσοκομεία, ιδρύματα ανάπηρων παιδιών, κατοικίες, γραφεία δημόσιων υπηρεσιών
μην αναφέροντας απολύτως τίποτα ούτε για το λουτρό αίματος στην Τρίπολη όταν ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πυροβολούσαν κάθε τι που εκινείτο στο δρόμο για να εξασφαλίζουν πρόσβαση στους Καταριανούς και άλλους μισθοφόρους τους και τα αιμοβόρα τάγματα της Μισράτα (αυτά που είδαμε στις οθόνες μας πριν ένα μήνα να επιδεικνύουν τα επανασταστικά τους ιδεώδη στην πράξη) κατά την εισβολή τους στην πόλη για να την απελευθερώσουν».
Στην ετήσια έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία μιλάει για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από καθεστωτικούς και αντικαθεστωτικούς, αλλά μιλιά, ούτε μια αράδα για τις παραβιάσεις από το ΝΑΤΟ.

Στη Λιβύη οι εισβολείς βομβάρδισαν το υδρευτικό δίκτυο της χώρας το οποίο είναι γνωστό ως το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στον κόσμο
και στη συνέχεια βομβάρδισαν και το εργοστάσιο κατασκευής σωλήνων για να μην μπορεί να επισκευαστεί
και καμία ανθρωπιστική οργάνωση όχι μόνον δεν το κατήγγειλε, αλλά ούτε καν το γνωστοποίησε.
Έτσι μπορούσαν τα κανάλια να μιλούν για έλλειψη νερού στη Λιβύη λόγω δολιοφθοράς του δικτύου από τους «Κανταφικούς».

Παιδιά σφάδαζαν αβοήθητα από τους πόνους στη Σύρτη, βλ. Εδώ, όταν ΝΑΤΟ και τάγματα της Μισράτα ισοπέδωναν σπίτια, νοσοκομεία, δίκτυα κοινής ωφέλειας και επί ένα μήνα είχαν αποκλείσει την πόλη από τροφή, φάρμακα, νερό, κ.α. και δεν βρέθηκε καμία ανθρωπιστική οργάνωση, καμία Unicef (1) να το καταγγείλει και να επιληφθεί.

Ο Eρυθρός Sταυρός γνωστοποίησε την κατάσταση και δήλωσε απλά ότι δεν μπορούσε να μπει στην πόλη
επειδή «υπήρχαν εκατέρωθεν πυρά».

Η πόλη ισοπεδώθηκε.

Στη φωτογραφία φαίνεται το αποτέλεσμα της «ανθρωπιστικής» επέμβασης για την «προστασία» των αμάχων στην πόλη της Σύρτης.

Η σιωπή των ανθρωπιστικών οργανώσεων συνεχίζεται και σήμερα που έχει τελειώσει ο πόλεμος.
Η ζωή του γιου του Καντάφι τον οποίο δείξανε στα κανάλια πριν μια βδομάδα να κρατείται σε ιδιωτική φυλακή κινδυνεύει άμεσα εκτός των άλλων και από γάγγραινα και χρήζει άμεσης επέμβασης.
Κάθε μέρα που περνάει μπορεί να αποβεί μοιραία.
Δεν του παρέχεται καμία ιατρική φροντίδα, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη δικηγόρου του και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί και να βασανίζεται, βλ. Εδώ. Καμία ανθρωπιστική οργάνωση δεν επιλαμβάνεται.

(Σημειωτέον ότι ο γιος αυτός είχε μεσολαβήσει πριν από τα γεγονότα για την αποφυλάκιση πολιτικών κρατούμενων οι οποίοι βαρύνονταν με κατηγορίες για προδοσία και δολοφονίες αστυνομικών και οι οποίοι μετά την αποφυλάκισή τους πρωτοστάτησαν στα γεγονότα που επέτρεψαν την εισβολή του ΝΑΤΟ).

Ο Ρόλος των ΜΚΟ στη Μεθόδευση για τον Πόλεμο στη Λιβύη
  • Ο Προαποφασισμένος Πόλεμος
Ο πόλεμος στη Λιβύη, όπως έχουμε αναφέρει από την αρχή των γεγονότων είχε αναγγελθεί το 2001 μαζί με αυτόν σε άλλες χώρες, βλ. Εδώ, επικαιροποιήθηκε το 2003, βλ. Εδώ και σχεδιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια ακόμα πιο παλιά, βλ. Εδώ.
Χάρις στη σθεναρή αντίσταση σε δύο από τις χώρες αυτές, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ο πόλεμος στις άλλες χώρες που ήταν στη λίστα καθυστέρησε.

Ήδη ο στόχος στο Ιράκ έχει επιτευχθεί, η χώρα έχει διαλυθεί, στο Αφγανιστάν έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, οπότε είχε έρθει η σειρά της Λιβύης.
Τώρα που ο στόχος επετεύχθη και στη Λιβύη, η χώρα διαλύθηκε, όπως όλα δείχνουν έχει έρθει η σειρά της Συρίας και του Ιράν.

Τη λίστα με τις χώρες σε αναμονή για εισβολή την είχε δημοσιοποιήσει ο γνωστός Αμερικανός στρατηγός Wesley Clark σε συνέντευξή του στη γνωστή δημοσιογράφο Amy Goodman από το Democracy Νοw τον Μάρτιο του 2007 που ήταν στο προσκήνιο ο πόλεμος στη Σερβία.

Καθώς το Democracy Νοw το παρακολουθούσαν πολλοί ξένοι αλλά και Έλληνες αναλυτές (ήταν μόνιμη αναφορά στην τηλεοπτική εκπομπή Inforwar) θα περίμενε κανείς ότι με την έναρξη των γεγονότων στη Λιβύη η συνέντευξη αυτή θα δημοσιοποιείτο ευρύτερα και θα κινητοποιούσε την αντίδραση στον πόλεμο αυτό.
Κάτι τέτοιο, δυστυχώς δεν συνέβη.

  • Η Χρησιμοποίηση ΜΚΟ ως Πρόσχημα για τον Πόλεμο
Η σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα ψηφίσματα για προστασία των αμάχων και δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων φάνηκε να είναι η ανταπόκριση του ΟΗΕ στην επείγουσα έκκληση από τον Λιβυκό Σύνδεσμο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τον LLHR, με έδρα την Ελβετία και εβδομήντα (70) άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Η έκκληση αυτή έγινε μέσω επιστολής, βλ. Εδώ, που εστάλη και στην οποία καλείτο ο ΟΗΕ να προβεί στην ενεργοποίηση του άρθρου σχετικά με "την ευθύνη να προστατεύσει".
Σ΄αυτήν ακριβώς την ενεργοποίηση προέβη ο ΟΗΕ.

Με την ενέργεια αυτή άνοιξε η κερκόπορτα για να μπορεί να επεμβαίνει η αυτοκρατορία σε οποιαδήποτε χώρα επιθυμεί υπό το ανθρωπιστικό πρόσχημα, και όπως, όλα δείχνουν προετοιμάζεται για την επόμενη χώρα στη λίστα, τη Συρία.

Ποιες Είναι οι Πρωταγωνιστικές ΜΚΟ Δούρειοι Ίπποι
Ανάμεσα στις οργανώσεις που συνυπέγραψαν ήταν, βλ. Εδώ:

- το Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών (U.N.Watch),οργάνωση άσκησης πίεσης, το οποίο ιδρύθηκε (το 2001) και χρηματοδοτείται από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή, βλ. Εδώ

- το Αμερικανικό Ίδρυμα για την Προώθηση της Δημοκρατίας (ΝΕD) το οποίο είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί κόμματα της αντιπολίτευσης σε διάφορες χώρες και παρέχει ειδική βοήθεια σε εξόριστους και αντιπάλους καθεστώτων που δεν είναι αρεστά στο State Department.
Σύμφωνα με πολλούς λειτουργεί ως πράκτορας βοηθώντας τις μυστικές υπηρεσίες να ανατρέπουν αυτά τα καθεστώτα.

- Ο Λιβυκός Σύνδεσμος LLHR που είχε την πρωτοβουλία της επείγουσας έκκλησης είχε άμεση διασύνδεση με τη Διεθνή Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γαλλία, η οποία είναι επίσημος συνεργάτης με το Αμερικανικό Ίδρυμα Προώθησης της Δημοκρατίας.
Ο Λιβυκός σύνδεσμος είχε επίσης ιδιαίτερες διασυνδέσεις με τα μέλη του μεταβατικού συμβουλίου της Λιβύης, πολλά από τα οποία ήταν μέλη του, όπως παραδέχεται στο βίντεο στον υπότιτλο της ανάρτησης (Μέρος 2) ο ίδιος ο εκπρόσωπός του με τα οποία είχε και προσωπική φιλία.
Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Sliman Bouchuiguir είναι σήμερα πρέσβης της νέας Λιβυκής κυβέρνησης στην Ελβετία.
Για τις σπουδές του στις ΗΠΑ και τις διασυνδέσεις του με ανθρώπους Αμερικανοισραηλινών ενδιαφερόντων μπορεί κανείς να δει Εδώ

Οι υπόλοιπες ΜΚΟ
Η πλειοψηφία των υπόλοιπων ΜΚΟ που υπέγραφαν ήταν ομάδων εξόριστων αντιφρονούντων,
όπως το Διευθυντήριο για τη Δημοκρατία στην Κούβα και άλλες παρόμοιες στην Kούβα, Κίνα, Βενεζουέλα Σουδάν, Ρωσία, Λιβύη και άλλα κράτη μη αρεστά στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Οι ομάδες αυτές, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, χρηματοδοτούνται μέσω του ιδρύματος για την προώθηση της δημοκρατίας, (NED) από μυστικές υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότερες απ αυτές τις MKO δεν έχουν καμιά σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε στην ονομασία τους.
Ενδεικτικές οργανώσεις από τη λίστα:
- Παγκόσμια οργάνωση για την προώθηση του Προοδευτικού Εβραϊσμού
- Καμπάνια του Ιωβηλαίου, Ελβετία
- Ελβετικό Συμβούλιο της Ταμίλ Ιλάμ
- Αμερικανικό κέντρο μελέτης του Ισλαμισμού
- Αμερικανικό ίδρυμα για τις υποθέσεις του κόλπου (Gulf Affairs)
- Αμερικανικό γραφείο Διεθνούς καθολικής επιμόρφωσης
- Καταπράσινο τοπίο της Σιέρα Λεόνε
- Ίδρυμα για την Κίνα του 21ου αιώνα
- Διεθνής ένωση καταναλωτών Νεπάλ
- Αναπτυξιακό κέντρο Καμερούν
- Loksadhana για επαναδιαμόρφωση των χωριών στην Ινδία
- Κέντρο εκπαίδευσης πολυμέσων στο Σουδάν
- Ένωση γυναικών Ταϊλάνδης
- Οργάνωση Biland Awdal (ποιότητα τροφίμων) Σομαλίας
- Πολιτιστικό κέντρο Kwoto Σουδάν
- Σουδανικό κέντρο εκπαίδευσης
- Maghrebin Φόρουμ για το περιβάλλον και την ανάπτυξη του Μαρόκου
- Μηχανικοί του κόσμου, κ,ο,κ,-
Στους υπογράφοντες την επιστολή είναι επίσης και
- οργανώσεις θυμάτων και συγγενών θυμάτων της δολιοφθοράς στο Λόκερμπι η οποία αποδόθηκε σε Λίβυους τρομοκράτες, ενώ τελικά απεδείχθη ότι ήταν "δουλειά" της CIA (3)

-  ο αμερικανός νεοσυντηρητικός Francis Fukuyama γνωστός για τη θεωρία του περί του τέλους της ιστορίας και του τελικού θριάμβου του πολιτικού και οικονομικού φιλελευθερισμού παγκοσμίως,
Όπως αναφέρεται στη Wikipedia ο Fukuyama ήταν σύμβουλος του Καντάφι τα έτη 2005 έως 2007 ως μέλος της αμερικανικής εταιρίας συμβούλων Monitor (μέλη της είναι και ηγετικά στελέχη μυστικών υπηρεσιών) για τον εκσυγχρονισμό και τα αναπτυξιακά έργα στη Λιβύη.
H εταιρία Μonitor επρόκειτο να συνεργαστεί για την έκδοση βιβλίου του Καντάφι σχετικά με την κοσμοθεωρία του και το πολιτικό σύστημα αμεσοδημοκρατίας στο οποίο αναφέρεται στο πράσινο βιβλίο.
Η συνεργασία αυτή τελικά δεν υλοποιήθηκε)

- Ο μηχανικός υπολογιστών Mohamed Eljahmi, Αμερικανολίβυος ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων ιδρυτής και εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης American Libyan Freedom Alliance. ALFA η οποία, όπως αναφέρεται Εδώ, είχε αντικείμενο να πληροφορεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα ΜΜΕ σχετικά με τη Λιβύη
Όπως αναφέρεται στο βίντεο στον υπότιτλο της ανάρτησης ήταν μέλος του Λιβυκού συνδέσμου (στην Ελβετία) και προσωπικός φίλος του εκπροσώπου της.

Τι Προέκυψε από Συνέντευξη του Έχοντος την Πρωτοβουλία
Όπως καταγράφεται στα δύο βίντεο στον υπότιτλο της ανάρτησης, ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Συνδέσμου Sliman Bouchuiguir,σε συνέντευξή του λίγες μέρες μετά την επείγουσα έκκληση του για κινητοποίηση κατά της Λιβυκής κυβέρνησης
σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι θα χρειάστηκε πολύ χρόνο και κόπο για να ενημερώσει και να συντονίσει όλες τις ΜΚΟ που συνυπογράφουν την επιστολή απάντησε ότι
δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνος και κόπος γι αυτό. Απλά οι οργανώσεις αυτές είχαν κληθεί στη συνεδρίαση του συμβουλίου και υπέγραψαν εκεί την επιστολή.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο για τα στοιχεία στα οποία στηρίζονται οι κατηγορίες στην επιστολή του απάντησε μετά κάποιο διάστημα αμηχανίας ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη γι αυτές.
Απλά είναι αυτά που τον πληροφόρησαν γνωστοί του στη Λιβύη.

Όπως απαντά σε άλλη ερώτηση του δημοσιογράφου μέλη του Λιβυκού συνδέσμου ήταν πολλά μέλη του μεταβατικού συμβουλίου και μερικά από αυτά και προσωπικοί του φίλοι.
Στην πραγματικότητα τα μέλη αυτά του συνδέσμου έγιναν μέλη του μεταβατικού συμβουλίου αμέσως μετά την αποστολή της επιστολής στον ΟΗΕ.
Ανάμεσα στα μέλη ήταν και ο Mahmoud Jibril που έγινε πρωθυπουργός και ο Ali Tarhouni.που έγινε υπουργός οικονομικών και πετρελαίων του μεταβατικού συμβουλίου, γνωστός ως ο άνθρωπος της Ουάσιγκτον στη Λιβύη.

Συμπερασματικά
Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και η μετέπειτα πολεμική επιχείρηση στηρίχθηκαν απλά σε ανεπιβεβαίωτες εικασίες και μάλιστα αυτών που είχαν συμφέρον για αρπαγή της εξουσίας στη Λιβύη.

Το ότι αυτά που καταλογίζονταν στην κυβέρνηση της Λιβύης ήταν ανυπόστατα κι ας προπαγανδίζονταν συνεχώς από τα ΜΜΕ καταδείχθηκαν από έρευνα ανεξάρτητων ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Για σύντομη επισκόπηση των διαψεύσεων αυτών μπορεί να δει κανείς το σύντομο κατατοπιστικό άρθρο του Ν. Κατζηλάκη στην Ελευθεροτυπία, βλ. Εδώ.

Ο Καντάφι επανειλημμένα μίλαγε για την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και καλούσε τον ΟΗΕ να στείλει ανεξάρτητους παρατηρητές στη Λιβύη για να διαπιστώσει τα ψεύδη.
Εντούτοις ο ΟΗΕ αρνήθηκε.
Προτίμησε να δώσει βάση στις ενστάσεις ατόμων και οργανώσεων που ήταν όλα και όλες εκτός της Λιβύης και μολονότι ο έχων την πρωτοβουλία δήλωνε επίσημα ότι οι κατηγορίες που επικαλείτο ήταν απλά εικασίες και οι υπόλοιποι υπέγραψαν επειδή απλά τους είπε να υπογράψουν.

Η στάση αυτή του ΟΗΕ δεν θάπρεπε να προβληματίσει;

Σημειωτέον ότι επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ είχε συντάξει έκθεση που εκθείαζε την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λιβύη και επρόκειτο να υπερψηφιστεί. Η υπερψήφισή της αναβλήθηκε λίγες μέρες πριν τα γεγονότα.
Την έκθεση μπορεί να την δει κανείς Εδώ

Σε άρθρο των New York Times με τίτλο: "Η Υψηλή επίδοση της Λιβύης στα ανθρώπινα δικαιώματα", βλ. Εδώ, στο οποίο σχολιάζεται η έκθεση του ΟΗΕ επισημαίνονται και οι θετικές αντιδράσεις πολλών χωρών ανάμεσα σε αυτές και του Κατάρ, του σημερινού εισβολέα της Λιβύης.
Όπως αναφέρεται:

"το Κατάρ επαίνεσε  το νομικό πλαίσιο της χώρας για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και τον ποινικό της κώδικα που τα εγγυάται"
Ενδεικτικό είναι επίσης και το γεγονός ότι η Λιβύη είναι από τις χώρες με το μικρότερο ποσοστό φυλακισμένων
σε αντίθεση με τον εισβολέα της, τις ΗΠΑ, οι οποίες:

- είναι πρώτες στη λίστα, με έξι φορές μεγαλύτερο ποσοστό φυλακισμένων από τον μέσο όρο του κόσμου, βλ. Εδώ,

- στις φυλακές τους έχουν συνθήκες Αμπού Γκράιμπ,, βλ. Εδώ

- διατηρούν σχολή εκπαίδευσης βασανιστών στην οποία εκπαιδεύονται οι βασανιστές όλου του κόσμου, βλ. Εδώ

και αυτές τις ημέρες πληροφορούμαστε ότι το κογκρέσο πρόκειται να ψηφίσει νόμο που θα δίνει το δικαίωμα στο στρατό να συλλαμβάνει όποιoν θέλει σε όλο τον κόσμο και τις ΗΠΑ και να τον κρατά χωρίς να του απευθύνει κάποια κατηγορία και χωρίς κάποια εκδίκαση, βλ. Εδώ


Η Ελληνική ΜΚΟ που Συνυπέγραψε - Το "Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι"

Ανάμεσα σ΄αυτούς που συνυπέγραψαν την επιστολή για κινητοποίηση του Συμβουλίου Ασφαλείας ήταν και ο Παναγιώτης Δημητράς, ως εκπρόσωπος του "Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι" (αρ. 48 στη λίστα των υπογραφών).
Όπως και με τις άλλες οργανώσεις που υπέγραψαν και ο ρόλος αυτής της οργάνωσης φαίνεται αδιαφανής και προβληματικός.

Μαζί με την οργάνωση "Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων" της συζύγου του Ναυσικάς Παπανικολάτου, συνεπικουρούμενοι και από το Σκοπιανό ακροδεξιό κόμμα «ουράνιο τόξο» καταγγέλλουν συνεχώς το ελληνικό κράτος σε διεθνή συνέδρια και συσκέψεις και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για φαινόμενα αντισημιτισμού και κατάφωρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Καρπός αυτών των άοκνων διεθνών καταγγελιών και παρεμβάσεων για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα φαίνεται να είναι το νομοσχέδιο ποινικοποίησης της γνώμης και της ιστορικής έρευνας που ήρθε στη δημοσιότητα τον περασμένο Μάρτιο, βλ. Εδώ.

(Το νομοσχέδιο αυτό το οποίο ο προηγούμενος υπουργός δικαιοσύνης μετά τη σύνταξή του δεν το προώθησε ακούσαμε στις προγραμματικές δηλώσεις του νέου τραπεζίτη πρωθυπουργού ότι θα είναι στις άμεσες προτεραιότητές του να ψηφιστεί.
 Άραγε, η αντικατάσταση του υπουργού σχετίζεται και με την πρότερη απροθυμία του για την ψήφιση αυτή;)

Εντύπωση προκαλεί ότι ενώ οι δύο ΜΚΟ των δύο συζύγων έχουν ακριβώς ίδιο αντικείμενο όπως φαίνεται από την κοινή ιστοσελίδα τους, βλ. Εδώ,
εμφανίζονται ως δύο διαφορετικές οργανώσεις στις διεθνείς καταγγελίες τους δημιουργώντας έτσι την ψευδή εντύπωση για ευρεία βάση των καταγγελιών αυτών.       Βλ. προσθήκη (α)

Από ό,τι φαίνεται από την ιστοσελίδα του, στο «Παρατηρητήριο» εκτός από τη σύζυγο του Παναγιώτη Δημητρά Ναυσικά Παπανικολάτου μέλος του "Παρατηρητηρίου" είναι ή ήταν και ο πατέρας του Ηλίας Δημητράς,
(ο οποίος, όπως αναφέρεται Εδώ, υπήρξε υπουργός επί Δικτατορίας και εκδιώχθηκε από την Πάντειο όπου ήταν καθηγητής γιατί παγίδεψε επιστημονικό του συνεργάτη, μέλος του Δημοκρατικού αγώνα, στο γραφείο του όπου τον περίμεναν άντρες της γενικής ασφάλειας και τον συνέλαβαν).
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν κι άλλα συγγενικά πρόσωπα ανάμεσα στα ονόματα που αναφέρονται ως μέλη της οργάνωσης.

Οι μειονότητες τα δικαιώματα των οποίων παραβιάζει το ελληνικό κράτος κατά το «ελληνικό παρατηρητήριο» είναι κυρίως η Μακεδονική, η Τουρκική και η Αλβανική.
Ανάμεσα στις παραβιάσεις αυτές είναι και η παρεμπόδιση της διδασκαλίας της Μακεδονικής, Τουρκικής και Αλβανικής γλώσσας.

Μολονότι τέτοιες μειονότητες δεν αναγνωρίζονται από το ελληνικό κράτος, αλλά ούτε και από άλλον διεθνή οργανισμό, η μόνη μειονότητα που αναγνωρίζεται στην Ελλάδα σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης είναι η Μουσουλμανική (η οποία αντιπροσωπεύεται και στην ελληνική Βουλή),
το Ελληνικό Παρατηρητήριο έχει κυκλοφορήσει πολυτελές βιβλίο με τίτλο «DENYING ETHNIC IDENTITY, the Macedonians of Greece (Μακεδόνες της Ελλάδος. Τους αρνούνται την εθνική τους ταυτότητα)
στο οποίο εκθέτει την καταπίεση των μειονοτήτων αυτών και συντάσσει εκθέσεις παραβιάσεων οι οποίες υιοθετούνται μετέπειτα από το State Department, βλ. Εδώ.       Βλ. Προσθήκη (β)

Ερωτήματα εγείρονται κατά πόσον ο "οίστρος" της οργάνωσης για τα θέματα αυτά είναι άσχετος με τα γνωστά σχέδια για κατακερματισμό των Bαλκανίων του βασικού χρηματοδότη της οργάνωσης και βασικού συντελεστή της μητρικής οργάνωσης του Διεθνούς Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι: του γνωστού κερδοσκόπου Σόρος.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, βλ. Εδώ, βασικός χρηματοδότης της είναι το Open Society Institute (ίδρυμα ανοιχτής κοινωνίας) του Σόρος.
Ο ίδιος δε ο Σόρος συμπεριλαμβάνεται και στη μακρά λίστα αυτών που χρηματοδοτούν την διεθνή οργάνωση με πάνω από 100 χιλιάδες δολάρια.
(Aλλοι χρηματοδότες στην κατηγορία αυτή είναι το ίδρυμα Rockefeller, το ίδρυμα Ford, ίδρυμα για το οποίο υπάρχουν κατηγορίες για παράνομη εμπορία αρχαιοτήτων (Levy and Shelby White), κάποιοι άλλοι που είναι και βασικοί χρηματοδότες του Human Rights Watch Ισραηλινών ενδιαφερόντων, κ.λ.π.), βλ. Εδώ.

Ο Σόρος είναι επίσης και ο βασικός συντελεστής της μητρικής οργάνωσης του Διεθνούς Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, το παρακλάδι του οποίoυ στη Ρωσία έχει επανειλημμένα επίσημα κατηγορηθεί για διασυνδέσεις με βρετανούς πράκτορες και χρηματοδότηση από τη Βρετανική πρεσβεία, βλ. Εδώ.

Ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση ενός άλλου χρηματοδότη του ελληνικού παρατηρητηρίου, η σκοπιανή οργάνωση «Macedonian Human Rights Movement of Canada» με πρόεδρο τον Bill Nicholov ο οποίος σε δημόσιο φόρουμ, βλ. Εδώ,
υποστήριζε ότι "η  Ελλάδα θα χάσει την Μακεδονία του Αιγαίου από τους «Mακεδόνες», τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ήπειρο από την Αλβανία και ότι στους Έλληνες θα απομείνει ο μικρός βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική».

Η οργάνωση έχει κατηγορηθεί και για κατασκευή ψεύτικων ειδήσεων προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στόχους των χρηματοδοτών της.
Όπως αναφέρεται Εδώ,
«σε άρθρο του Ζιλ ντ’ Αϋμερί στο αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό Swans (Ο κύκλος της απάτης – Χαρτογραφώντας τα πλήθη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Βαλκάνια, 23.7.2001),
από μία ανώνυμη καταχώρηση μέσω της λίστας ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Balkan Human Rights του κ. Δημητρά, τον Μάιο του 2001, ξεκίνησε μία φήμη σχετικά με «την καταστροφή στοιχείων που αφορούσαν εγκλήματα εις βάρος Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.
Η πληροφορία αυτή που διεσπάρη μέσω των συνδέσμων του Ελληνικού παρατηρητηρίου, αφορούσε την ανέλκυση από τον Δούναβη, στις Σιδηρές Πύλες κοντά στο Κλάδοβο της Σερβίας ενός παγωμένου φορτηγού γεμάτου από πτώματα, την 6η Απριλίου του 1999.
Η πηγή του, έγραφε το μήνυμα, ήταν το Ανθρωπιστικό Νομικό Κέντρο (Humanitarian Law Center) του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι.
Η επόμενη λογική κίνηση ήταν να επισκεφθεί κανείς την ιστοσελίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, η οποία αποτελεί τμήμα των ιστοσελίδων των Βαλκανικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εκεί, η αναφορά παρέπεμπε πίσω στην Λίστα Βαλκανικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2000 από … τις ιστοσελίδες των Βαλκανικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)! "
Αυτή είναι εν ολίγοις η ελληνική ανθρωπιστική οργάνωση που υπέγραψε την επείγουσα έκκληση για επέμβαση στη Λιβύη επιβεβαιώνοντας αυτά που απλά της είπαν να επιβεβαιώσει.


Στη μαρτυρία αυτής της ΜΚΟ και των άλλων των παρόμοιων με αυτήν στηρίχθηκαν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που οδήγησαν στον πόλεμο στη Λιβύη.

Αυτή είναι η πραγματικότητα των λεγόμενων διεθνών οργανισμών, ΟΗΕ και λοιπών που κουμαντάρουν τον κόσμο σήμερα.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 30.11.11

(α) Τελικά οι ΜΚΟ με ίδιο αντικείμενο που ίδρυσε και εκπροσωπεί ο Π. Δημητράς δεν είναι μόνον δύο αλλά πέντε. Οι παρακάτω (βλ. Εδώ):

- Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ)
- Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων (ΕΟΔΜ)
- Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (ΕΤΕΠΕ) της οποίας η δραστηριότητα είναι η διαχείριση των προγραμμάτων των παραπάνω ΜΚΟ
- Το κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τις Μειονότητες στην Ευρώπη - Νοτιανατολική Ευρώπη (CEDIME-SE),
- το Κονσόρτιουμ Πηγών Πληροφοριών για Μειονότητες (COMIR).

Αυτές οι πέντε ΜΚΟ υπογράφουν κατά κανόνα τις διεθνείς καταγγελίες για ρατσισμό και παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ελλάδα παραπλανώντας ότι πρόκειται για πέντε διαφορετικές ομάδες.

(β) Μερικά από τα περιεχόμενα του βιβλίου:
- Oι Έλληνες άλλαξαν βίαια τοπονύμια.
Μερικά παραδείγματα σλαβικών τοπονυμίων που "έγιναν" Ελληνικά είναι:
Το Σολούν έγινε Θεσσαλονίκη, το Τεκελι έγινε Σίνδος, το Ποστόλ έγινε Πέλα, το Κοστούρ έγινε Καστοριά....
- Oι Mακεδόνες και ιδιαίτερα οι ακτιβιστές παρακολουθούνται και απειλούνται από την ασφάλεια και υπόκεινται σε οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις από την κυβέρνηση της Ελλάδος. Αυτό οδηγεί σε κλίμα φόβου που απαγορεύει σε πολλούς να δηλώσουν την μακεδονική τους ταυτότητα ή να εκφράσουν ανοικτά τις απόψεις τους.
- Eλέγχονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών γιά να μη μπουν τα παιδιά των Μακεδόνων στα πανεπιστήμια.

Τι μαθαίνει κανείς !!!
____________________________________________________

(1) Ποιοί επιλέγονται ως επικεφαλής μεγάλων διεθνών ΜΚΟ

Για να υπηρετηθεί η μυστική ατζέντα πολλών απ΄αυτές τις οργανώσεις επικεφαλής τους τίθενται άνθρωποι «ιδιαίτερων» προσόντων.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση του επικεφαλής της Unicef στον οποίο είχαμε αναφερθεί σε παλιότερη ανάρτηση, βλ. Εδώ.
Με παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου επικεφαλής της Unicef ετέθη μέλος της οργάνωσης για την ηγεμονία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, ο οποίος είχε προταθεί ως επικεφαλής της CIA και είχε απορριφθεί για ηθικούς λόγους

Φυσικά υπάρχουν και ΜΚΟ (όπως για παράδειγμα οι Γιατροί της καρδιάς) που τα κατά κανόνα αθόρυβα μέλη τους αφιερώνουν τη ζωή τους στην υπηρεσία δεινοπαθούντων ανθρώπων.
Οι άνθρωποι αυτοί επωμίζονται εν πολλοίς δικά μας ανομήματα και ευθύνες και διασώζουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπινου γένους.

Δεν μπορεί, όμως να παραβλέψει κανείς το πρόβλημα της ηγεσίας πολλών άλλων απ αυτές τις οργανώσεις και να μην διερωτηθεί για την κρυφή ατζέντα που ενδέχεται να υπηρετούν εκμεταλλευόμενοι το έργο των απλών μελών με το οποίο εξασφαλίζουν το κύρος και την καλό όνομα της οργάνωσης στην οποία ηγεμονεύουν.

(2) Που πηγαίνουν τα λεφτά των δωρεών

Πέραν από τις κρυφές ή φανερές κρατικές χρηματοδοτήσεις τους μερικές από τις οργανώσεις αυτές κατηγορούνται και για κατασπατάληση των χρημάτων δωρητών.

Κάποιοι ίσως να θυμούνται τη μεγάλη καμπάνια της ΜΚΟ Αλληλεγγύη της εκκλησίας της Ελλάδας για συγκέντρωση χρημάτων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Ιράκ την εποχή της εισβολής των Αμερικανών στην οποία υπήρχε γενναιόδωρη ανταπόκριση.
Λίγοι μάλλον θα πληροφορήθηκαν για τα σάπια κοτόπουλα που βρέθηκαν στα ψυγεία της οργάνωσης που τα προοώριζαν για το Ιράκ και ότι τελικά οι δωρεές τους δεν έφθασαν ποτέ στον προορισμό τους.

Πολλοί θα θυμούνται την τηλεοπτική καμπάνια πριν τρία περίπου χρόνια της κρατικής τηλεόρασης στην οποία συμμετείχε και η Unicef για συγκέντρωση χρημάτων για να ξαναχτιστεί ένα από τα σχολεία στην Παλαιστίνη που είχαν ισοπεδώσει οι Ισραηλινοί.

Λίγοι γνωρίζουν ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, 1,2 εκ. δεν έχουν αποδοθεί ακόμη
(Στην αρχή είπαν ότι δεν υπέγραφε ο αρμόδιος υπουργός της ΝΔ. Μετά είπαν ότι τελικά υπέγραψε ο αρμόδιος του ΠΑΣΟΚ. Και μετά σιωπή), βλ. Εδώ."

Ενδεικτικές είναι και οι παρακάτω αναφορές:

- Μόνο ένα λεπτό πήγε στην Αίτή από κάθε δολάριο βοήθειας για τους σεισμοπαθείς", βλ. Εδώ
- Το 90% της ξένης βοήθειας στο Αφγανιστάν πηγαίνει στους δυτικούς των ξένων αποστολών
οι οποίοι διάγουν βασιλική ζωή σε σπίτια με μηνιαίο ενοίκιο 15000 USD απαιτώντας ιδιαίτερο μπάνιο για κάθε δωμάτιο του σπιτιού
(μολονότι 77% των Αφγανών δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό), κυκλοφορώντας με αυτοκίνητα των 60000 USD και αμειβόμενοι με 250,000 έως 500,000 USD το χρόνο, βλ. Εδώ

(3) Όπως αναφέρεται σε άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου Thierry Meyssan στο ανεξάρτητο δίκτυο Voltaire, βλ. Εδώ:

"Ή υπόθεση της επίθεσης του Λόκερμπι (21 Δεκέμβρη 1988, 270 θάνατοι): οι ερευνητές προσδιόρισαν τον ιδιοκτήτη της βαλίτσας που περιείχε τη βόμβα και το μηχανισμό πυροδότησης μέσω της μαρτυρίας ενός Μαλτέζου εμπόρου που είχε πουλήσει το παντελόνι που βρισκόταν στην βαλίτσα-παγίδα.
Η σκοτσέζικη δικαιοσύνη κατηγόρησε τότε δύο πράκτορες της Λιβύης, τον Abdelbaset Ali Mohmed Al Megrahi και τον Al Amin Khalifa Fhimah. Το Συμβούλιο Ασφαλείας επέβαλε κυρώσεις κατά της Λιβύης.
Τελικά, για να αρθούν οι κυρώσεις, η Λιβύη συμφώνησε να εκδώσει τους δύο πράκτορες (ο πρώτος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ο δεύτερος αθωώθηκε) και να πληρώσει αποζημίωση 2,7 δισ. δολάρια, ενώ συνέχιζε να διακηρύσσει τη πλήρη αθωότητά της.

Tελικά, τον Αύγουστο του 2005,
ένας από τους προϊσταμένους της σκωτσέζικης έρευνας δήλωσε ότι το κύριο αποδεικτικό στοιχείο, τον πυροκροτητή, τον είχε τοποθετήσει στον τόπο του ατυχήματος ένας πράκτορας της CIA.
Στη συνέχεια, ο εμπειρογνώμονας ο οποίος είχε αναλύσει το πυροκροτητή για λογαριασμό του δικαστηρίου παραδέχτηκε ότι ο ίδιος τον είχε κατασκευάσει πριν να τον τοποθετήσει η CIA στην περιοχή.
Τέλος, ο Μαλτέζος καταστηματάρχης παραδέχθηκε ότι έλαβε 2 εκατομμύρια δολάρια για την ψευδομαρτυρία.
Οι αρχές της Σκωτίας αποφάσισαν να επαναλάβουν την δίκη, αλλά η υγεία του Abdelbaset Ali Mohmed Al Megrahi δεν το επέτρεπε.