Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

8.6.10

Εβραϊκές Οργανώσεις στην Ευρώπη με Δικό τους Καράβι για τη Γάζα για να Σπάσει ο Αποκλεισμός - Η Ένοχη Στάση Δυτικών και Ελληνικών ΜΜΕ

.
Εξακολουθούν να αγνοούνται έξι από τους ακτιβιστές του
στολίσκου της ελευθερίας Guardian

" Ισραηλινοί πυροβόλησαν τουλάχιστον σε δύο πλοία του
στολίσκου δικαιοσύνης πριν να επιβιβαστούν σ΄αυτά"
Haneen Zuabi, μέλος Ισραηλινού κοινοβουλίου που ήταν στο στολίσκο
.
" Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ πριν να επιβιβαστούν στο στολίσκο
λένε ακτιβιστές" The Guardian"
.
" Πυροβολούσαν από τα ελικόπτερα¨Α. Χατζηστεφάνου

Η δουλειά των δημοσιογράφων είναι να καταστρέφουν την αλήθεια,
να διαστρέφουν, να δυσφημίζουν, να υποκλίνονται στα πόδια του
μαμμωνά και να πουλάνε τη χώρα τους και τη φυλή τους για το
καθημερινό ψωμί τους. Είμαστε τα όργανα και οι υποτελείς
των πλούσιων ατόμων πίσω από τη σκηνή. Κινούν τα νήματα
και χορεύουμε. Είμαστε διανοητικές πόρνες»
.

Έξι ακτιβιστές ανθρωπιστικής αποστολής αγνοούνται και τα ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος. Το ίδιο και τα ενημερωτικά δημοσιογραφικά ιστολόγια.

Γίνονται καταγγελίες από εντελώς ανεξάρτητους ακτιβιστές ότι το μακελειό του Ισραήλ ήταν προσχεδιασμένο, ότι οι κομάντος πυροβόλησαν πριν καν επιβιβαστούν στα πλοία του στολίσκου της δικαιοσύνης και τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν τις αιτιάσεις των Ισραηλινών κρατούντων για αυτοάμυνα και μετά σίγησαν. Το ίδιο και τα ενημερωτικά ιστολόγια.

Από την ιατροδικαστική εξέταση των θυμάτων προέκυψε ότι φέρουν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες ειδικού τύπου στο κεφάλι, στο πρόσωπο, πισώπλατα και τα επίσημα ΜΜΕ το αποσιωπούν.

Μας πληροφορούν ότι το Ισραήλ θα αναλάβει το ίδιο να ερευνήσει το θέμα και μετά σιωπούν.

Αρθρογράφοι μεγάλων ελληνικών εφημερίδων, ιδιαίτερα μαχητικοί και επικριτικοί επί παντός επιστητού στα ελληνικά πράγματα, σιωπούν ή απουσιάζουν με άδεια την επίμαχη περίοδο και όταν επανέρχονται δεν λένε λέξη.

ΜΜΕ και ιστολόγια σε συντονισμό με τα περισσότερα άλλα δυτικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν σενάρια για προβοκάτσιες στηρίζοντας άμεσα ή έμμεσα τις φρικαλεότητες των Ισραηλινών κρατούντων. Με το γνωστό παραπλανητικό τρόπο που έχουν ενδιατρίψει από παλιά. Καταδικάζουν μεν, αλλά.....

Ιδιαίτερα δημοφιλείς ιστότοποι διαλόγων σε μεγάλες εφημερίδες περί άλλα τυρβάζουν.

Μια ιδιαίτερα σημαντική είδηση αποσιωπάται από τα περισσότερα ΜΜΕ. Είναι η είδηση που δημοσιοποιήθηκε στην online έκδοση της ελευθεροτυπίας ότι εβραϊκές οργανώσεις στην Ευρώπη ετοιμάζουν το δικό τους καράβι για τη Γάζα με σκοπό να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας.

Όπως αναφέρεται στο Στη Γάζα με «εβραϊκό καράβι» :" Είναι οι οργανώσεις «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή» που εδρεύει στη Γερμανία, «Εβραίοι υπέρ της Δικαιοσύνης για τους Παλαιστινίους» που εδρεύει στη Βρετανία και το δίκτυο εβραϊκών οργανώσεων ειρήνης στην Ευρώπη.
Ο τόπος και ο χρόνος της αποστολής κρατούνται μυστικοί για ευνόητους λόγους. Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι οι λεπτομέρειες της αποστολής θα ανακοινωθούν λίγο πριν από τον απόπλου του καραβιού.
Πρόκειται για σκάφος μικρού μεγέθους, το οποίο θα μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα σε μια συμβολική κίνηση να «δημιουργηθεί γέφυρα ειρήνης».
Οι διοργανωτές θα μεταφέρουν επίσης σχολικές τσάντες που θα περιέχουν σχολικά είδη, τα οποία συγκεντρώθηκαν από μαθητές στη Γερμανία, καθώς και μουσικά όργανα και είδη ζωγραφικής.

«Σκοπός μας, αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών, είναι να μπει τέλος στον αποκλεισμό της Γάζας, ο οποίος αποτελεί παράνομη συλλογική τιμωρία ολόκληρου του πληθυσμού».

«Με την απόφαση για επίθεση στον στολίσκο της Γάζας, το Ισραήλ έδειξε στον κόσμο βίαιο και αποκρουστικό πρόσωπο», τονίζει η Εντιθ Λουτς, Γερμανοεβραία καθηγήτρια, διοργανώτρια και επιβάτισσα του «Εβραϊκού Καραβιού».
«Γνωρίζω, συμπληρώνει, ότι υπάρχουν αρκετοί Ισραηλινοί που αγωνίζονται με θάρρος για μια δίκαιη ειρήνη.

Μέσω της αποστολής μας θα δώσουμε μια μοναδική ευκαιρία στο κράτος του Ισραήλ να δείξει στον κόσμο ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος, αυτός του θάρρους και όχι του φόβου, ότι υπάρχει ο δρόμος της ελπίδας και όχι του μίσους».

Δεκάδες διαδηλώσεις κατά του ισραηλινού «ρεσάλτο» στον «στολίσκο της Ελευθερίας», γίνονται τις τελευταίες μέρες και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, με συμμετοχή όλου του φάσματος του στρατοπέδου της ειρήνης. Από το «σιωνιστικό» Μέρετς και την κίνηση «Ειρήνη Τώρα», μέχρι τη ριζοσπαστικότερη οργάνωση «Γκους Σαλόμ» (Μέτωπο Ειρήνης), το Κ.Κ. Ισραήλ και τους αναρχικούς"

Εβραίοι πολίτες τολμούν. Απλοί πολίτες των δυτικών κρατών και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ διαδήλωσαν την αντίθεσή τους.

Απλοί πολίτες δυτικών και αραβικών κρατών τόλμησαν. Αντιστάθηκαν και έχυσαν αίμα.

Οι δυτικοί δημοσιογράφοι των κατεστημένων ΜΜΕ;α

Με ποιο σθένος κατηγορούν τους πολιτικούς για ολιγωρίες και παράβαση καθηκόντων όταν οι ίδιοι παραβιάζουν τόσο απροκάλυπτα το λειτούργημά τους σε μια τόσο κομβική περίσταση για τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Έξι άνθρωποι επιβάτες νόμιμων πλοίων αγνοούνται.

Ασχολείται κανείς;

Βλ. και: Η Διασύνδεση ΜΜΕ και Πολέμων .νης ετοιμάζουν και αυτές το δικό τους καράβι για τη Γάζα. Την