Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

25.8.09

Μια Σύσταση, Μια Επιστολή, Ένα Ερώτημα και Μια Πρόταση

.
Μια Σύσταση
“ Tαπεινή μου σύσταση, τόσο προς την Πολιτεία, όσο και προς κάθε πιστό, είναι:
κάθε δωρεά, να δίδεται μετά μεγάλης προσοχής και να απαιτείται απόλυτη διαφάνεια κατά τη διαχείρισή της.

Μάλιστα δε, στους δωρητές συνιστώ, να έρχονται οι ίδιοι -κατά το δυνατόν- σε επαφή με τους πάσχοντες και έχοντες ανάγκη βοηθείας, και να προσφέρουν τη βοήθειά τους άμεσα, οι ίδιοι, ώστε να αποφεύγονται οι "φιλανθρωπικές κλεψιές", που κάθε τόσο ξεσπούν και σκανδαλίζουν την κοινή γνώμη.

Και τούτο, γιατί -δυστυχώς- ακόμη και η απόλυτη φιλανθρωπία του Χριστού διαβρώθηκε από τον κλέφτη και προδότη ταμία, τον Ιούδα, ο οποίος "κλέπτης ην… και τα βαλλόμενα εβάσταζε" (ΙΩΑΝ. ΙΒ΄ 6) και στο τέλος, για τριάντα (30) αργύρια, πρόδωσε και τον ίδιο το Χριστό"μ βλ.
Τιμόθεος Κ. Κιλίφης Αρχιμανδρίτης Ι. Μονής Πεντέλης και Και η πίτα ολόκληρη και ο παπάς χορτάτος

Μια Ανοικτή Επιστολή
Προς
τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια,
τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή,
τη Βουλή των Ελλήνων, τ
α Κόμματα,
τον Αρχιεπίσκοπο,
την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος,
τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,
τον Δήμο Πεντέλης και τους προς αυτόν όμορους Δήμους,
τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πεντέλης,
τα Μ.Μ.Ε. και
κάθε ευαίσθητο Έλληνα πολίτη.

"..... Ήδη έχει επίσημα καταγγελθεί (Δες και βιβλίο μου «ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΛΩΣΗΣ της Ι. Μ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ»), το ότι έχουν ανεγερθεί από την Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής, αυθαίρετα, πέντε (5) παράνομα κτίσματα (μπαγκαλόουζ), χωρίς άδεια Πολεοδομίας, Ναοδομίας και Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, καθ’ όσον η Ιερά Μονή μας έχει κηρυχθεί ως προέχον βυζαντινό μνημείο, με το Β.Δ. 19.4.1921 σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (ΦΕΚ 153/Α/28-6-2002).

Για τις παρανομίες δε αυτές έχει επιβληθεί πρόστιμο από τη Δ/νση Πολεοδομίας Ανατ. Τομέα ποσού EURO 992.158,08 και, επιπροσθέτως, διωκόμεθα και από το Ι.Κ.Α., που παραμένει απλήρωτο. Επίσης, έχουν διαταχθεί και ενεργούνται σχετικές, εισαγγελικές ανακρίσεις, που –πιστεύω, ότι– δεν θα τις «κουκουλώσει» η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν έγινε καμιά κίνηση από τους υπευθύνους για υποχώρηση και επανόρθωση. Αντίθετα, η συμπεριφορά της ηγεσίας της Μονής μας είναι υπεροπτική, αλαζονική και περιφρονητική, τόσον προς εμένα, όσο και προς τους περιβαλλοντικούς Συλλόγους της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν ζητήσει επανειλημμένα την άμεση αναδάσωση του καμμένου χώρου και τη δική τους συμβολή και φροντίδα.

Και όμως δεν έχει φυτευτεί ακόμη ούτε ένα πεύκο.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι με αναγκάζουν –και με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος– να διαμαρτυρηθώ και πάλι έντονα και να κάνω και ύστατη έκκληση προς κάθε κατεύθυνση και κάθε αρμόδιο, ώστε να επέμβουν άμεσα, το ταχύτερο δυνατόν, και να διασωθεί η Ιερά Μονή μας από το «Δούρειο ίππο» της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος, την «Αλληλεγγύη», όπως προανέφερα, που έχει εγκατασταθεί στο φιλοξενούμενο στη Μονή μας Διορθόδοξο Κέντρο και παρεμβαίνει και παραβαίνει θρασύτατα, τόσον το καταστατικό της Ιεράς Μονής, όσο και τους νόμους της Πολιτείας. Φοβερό! Έλεος πια. 
Δεν θα βρεθεί επί τέλους κάποια δύναμη, να σταματήσει αυτή την καταστροφική λαίλαπα εναντίον του περιβάλλοντος της Ιεράς Μονής μας; "
βλ.  Τιμόθεος Κ. Κιλίφης Αρχιμανδρίτης Ι. Μονής Πεντέλης

Ενα Ερώτημα
«Έχοντας στην ιδιοκτησία της τεράστιες εκτάσεις στους πρόποδες της Πεντέλης, πούλησε τμηματικά εκατοντάδες στρέμματα σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς, αφήνοντας όμως αναπάντητα ερωτήματα για το πώς απέκτησε αυτή τη γη. 
Επιπλέον με χρυσόβουλα διεκδικεί από το Δημόσιο αλλά και από κατοίκους της περιοχής περισσότερα από 50.000 στρέμματα. ....

Το θέμα είναι πότε ακριβώς σε αυτή τη χώρα θα εφαρμοστεί η ρήση του Καποδίστρια, ότι δηλαδή αυτό το κράτος, το ελληνικό κράτος, δημιουργήθηκε «επαναστατικώς και δημευτικώς» και ως εκ τούτου ο λαός του δε χρωστάει τίποτα σε «κοτσαμπάσηδες, πασάδες και σεβάσμιους δεσποτάδες», βλ. Φάκελος «εκκλησιαστική περιουσία» - Μια σχέση πάθους, εκκλησίας και χρήματος

Μια Πρόταση
Τα Χρυσόβουλα συνεχίζουν να ισχύουν για την ελληνική δικαιοσύνη γιατί οι ανώτατοι δικαστικοί απεφάνθηκαν ότι η επανάσταση του 21 ήταν εξέγερση και όχι επανάσταση.
Μήπως η ανώτατη δικαστική εξουσία θάπρεπε να ξαναχαρακτηρίσει την επανάσταση επανάσταση ώστε να μην έχουν ισχύ τα χρυσόβουλα ;