Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

28.4.12

Λύση του μεταναστευτικού ζητήματος σε μια λογική ανθρώπινη κοινωνία

.


Από το ιστολόγιο eperson με τίτλο:


Ανθρώπινα προσεγγίζοντας το θέμα λέω ότι: η Αφρική τουλάχιστον 2100 χρόνια είναι γνωστή ως “η σιταποθήκη”, δηλαδή η περιοχή που, πεινάει αυτή για να θρέψει την Ευρώπη.
Άνθρωποι, πρώτες ύλες και γη από τότε είναι υπό, ή με την δύναμη των όπλων ή της διπλωματίας, ανάλογα τι βολεύει σε κάθε περίοδο.

Βασικά τα ίδια γίνονται σε όλο τον πλανήτη, τα Κράτη δημιουργήθηκαν απλάγια να οριστούν τα οικόπεδα… και κάποιες περιοχές είναι πιο ‘ταλαιπωρημένες‘ λόγο γεωγραφίας και γεωλογίας (τουλάχιστον).

Για να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία, πριν 148 χρόνια ιδρύθηκε ο Ερυθρός Σταυρός και περίπου πριν 65 χρόνια οι διάφορες γνωστές πλέον Π.αγκόσμιες Ο.ργανώσεις. 
Λόγο λογικής & ορισμών & αποτελεσμάτων & συνθηκών προτείνω την αναδιάρθρωση τους ως εξής: το Δ.Ν.Τ. υπάγεται στην Π.Τ. η οποία μαζί με το Σ.Α. και το Δ.Δ.Δ. υπάγονται στην Ο.Η.Ε. με στόχο την λειτουργίας της ωςΝοήμων· Ανθρώπων Οργανωτικό Σώμα.

Με λίγη αντίληψη και λίγη γνώση της κατάστασης στον+του πλανήτη 1, 2, 3, 4,5, 6, 7, 8, 9 [χρήσιμο ένα λινκ στην έκθεση] 
είναι πασιφανές ότι αυτές οι Οργανώσεις αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει και είναι ανίκανες να διαχειριστούν τους διακηρυγμένους σκοπούς τους.

Ως προς την ανεύρεση και διευθέτηση οριστικών ρυθμίσεων στα παρουσιαζόμενα προβλήματα, τα αποτελέσματα που έχουν παρουσιάσει ως Ολομέλεια και ως Συμβούλιο Ασφαλείας δεν είναι λύσεις αλλά μεταθέσεις των προβλημάτων στο μέλλον, + επίσης δεν αναγνωρίζονται ως έγκυρες πράξεις αλλά ως προτάσεις
Δηλαδή ένα καλοπληρωμένο άχρηστο έργο. 
Επιπλέον με την δουλεία και την ταπείνωση παρεμποδίζουν την εξέλιξη των όντων σε Ανθρώπους.

Παράξενο δεν είναι; όταν ο άνθρωπος καταστρέφεται οικονομικά τότε καταλήγει στο δρόμο, στην απόγνωση και στην απελπισία, ενώ η αποτυχία ή η καταστροφή-λόγο-λαθών/φύσης ή η αχρηστία-λόγο-τεχνολογίας των μέγκα εταιριών και οργανώσεων επιφέρει το ενδιαφέρον και την οικονομική βοήθεια όλων.

Οι άνθρωποι απαγορεύεται να πάνε στο μείον, όταν όμως αυτό συμβαίνει σε εταιρίες τότε, και 1.διαγραφή χρεών, και 
2.αφορολόγητες δωρεές, και 
3.δάνεια, και 
4.ομόλογα, και 
5.μετοχές, και 
 όλα τα εργαλεία στην διάθεσή τους, συν ∞.υπερδιαφήμιση· ούτε καν ανταγωνισμός δεν είναι!

§                     Πόσο λογικά, ανθρώπινα και φιλότιμα είναι όλα αυτά;
§                     Πόση φαντασία, όραμα, εφευρετικότητα και δημιουργικότητα χρειάζεται ο νούς για να τα ‘συλλάβει’ ;
§                     Πόσα α- στερητικά γονίδια χρειάζεται ο άνθρωπος για να τα δέχεται όλα αυτά;
§                     Πως αυτό ονομάζεται και ορίζεται ως “πρόοδος” και “εξέλιξη”;

Το θέμα της ‘λαθρό’μετανάστευσης έχει πολλά, πολλά και καλά επιμέρους στοιχεία για την εξουσία
Επειδή όμως προηγούνται οι άνθρωποι, προτείνω μια λύση για αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν σήμερα. 

Βασικοί λόγοι της μετανάστευσης είναι οι βομβαρδισμοί, οι εισβολές, οι τρομοκρατικές ενέργειες, η κατοχή των εδαφών για α-διάφορους λόγους, η μη πολιτική ανάπτυξη αυτών των κοινωνιών, η επιβολή συγκεκριμένου και ορισμένου τρόπου ζωής και σκέψης, η υπερ εκμετάλλευση των τοπικών πόρων χωρίς το ελάχιστα θετικό αποτέλεσμα· λόγο αποτελέσματος στατιστικών δεν περιλαμβάνονται μερικές περιοχές; 
Επόμενο είναι οι άνθρωποι να αναγκάζονται να κυνηγήσουν το επιβαλλόμενο μεγάλο όνειρο. Φτάνοντας τελικά στο όπου φύγει φύγει.

Έτσι καταλήγουν μετά από ταπείνωση, 
[είναι άτοπο να ονομάζεται Οδύσσεια, ο Όμηρος ούτε ταπεινώνει, ούτε εξευτελίζει τα πρόσωπα στα έργα του, χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια πολιτισμού και προόδου για να είναι πλέον κοινότυπη αυτή η συμπεριφορά] 
στην επικράτεια του πολιτισμένου Κόσμου, στον παράδεισό μας.

Δεν θα αναφερθώ στη συμπεριφορά που αποδέχονται από τους νέο φεουδάρχες ή κουτοπόνηρους, 
…γράφω αυτό που θέλω να συμβαίνει…

ματς, μουτς, καλώς ήρθες φίλε και φίλη, 
ντρέπομαι και λυπάμαι, στεναχωριέμαι και σου ζητώ συγγνώμη για όλα αυτά που σου έτυχαν. 
Δεν με ρώτησαν, απλά κάποιοι έπραξαν. 

Μέχρι να διορθώσω την κατάσταση, που προφανώς είναι εκτός θέλησής μου, είσαι καλοδεχούμενος ως επισκέπτης σε αυτόν τον τόπο. 

Η Οργάνωση Τουρισμού σε συνεργασία με τα υπόλοιπα ξενοδοχεία και ξενώνες έχει αναλάβει την διαμονή σου. 
Γνώρισε τον τόπο, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό του. 
Δεν είσαι υποχρεωμένος να μείνεις κάπου σταθερά, μπορείς να ζητήσεις κυκλική διαμονή, ώστε να γνωρίσεις τη χώρα και την διαφορετικότητά της. 

Οι Δημοτικές, οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες και οι Αθλητικοί Όμιλοι είναι στη διάθεσή σου και τα παιδιά σου μπορούν να συνεχίσουν την δική τους εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο, λεπτομέρειες θα σου δώσει το προξενείο και η πρεσβεία σου. 

Επίσης, όποτε θελήσεις να συμμετάσχεις στην παραγωγική διαδικασία, οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Ενώσεις διοργανώνουν Γιορτές Σποράς, Θερισμού, και άλλες πολλές, και τα Επιμελητήρια μπορούν να σου προτείνουν σεμινάρια ή/και χώρους εφαρμογής της Τέχνης που σου αρέσει. 

Σύντομα θα έχεις στη διάθεσή σου, όπως και οι υπόλοιποι Πολίτες, και Δημοτικά κέντρα Έρευνας και Τεχνολογίας. Κινήσου ελεύθερα και πειραματίσου ελεύθερα.

Αυτό είναι το πνεύμα και η ουσία της υποδοχής και της διαμονής του επισκέπτη, πρόσφυγας που ονομάστηκε ‘λαθρό’μετανάστης, που θέλω να υπάρχει στις πολιτισμένες κοινωνίες, αυτή τη λύση προτείνω.

Το ερώτημα που αμέσως τίθεται είναι: ποιός θα τα πληρώσει όλα αυτά; 

Η απάντηση είναι απλή και γνωστή: όποιος σπάει πληρώνει ή αλλιώς, θέλεις να οδηγήσεις; οδήγα υπεύθυνα χωρίς να πατάς ανθρώπους. 
Σε αυτήν την περίπτωση ο λογαριασμός πάει στην Ο.Η.Ε.(*).

Περί του λογαριασμού σε επίπεδο Κρατών δεν χρειάζεται καν επιπλέον οργάνωση, δηλαδή ο κρατικός μηχανισμός δεν χρειάζεται να μπλέξει. 
Ο κάθε επισκέπτης, πρόσφυγας που ονομάστηκε ‘λαθρό’μετανάστης, γίνεται κάτοχος μιας πιστωτικής κάρτας, ατομικής ή οικογενειακής, μιας κλώνο τράπεζας (όλες ίδιες είναι), 
και οι μηνιαίοι λογαριασμοί αποστέλλονται αυτόματα στο Δ.Ν.Τ. το οποίο, για την εξόφληση των λογαριασμών, να τα βρει με τις υπόλοιπες Ο.ργανώσεις, 
(*βλέπε την παραπάνω αναδιάρθρωση των), με τις θυγατρικές τους, και με τις υπόλοιπες φιλανθρωπικές και πάσης φύσεως οργανώσεις αγάπης.
Απλή, άμεσα εφαρμόσιμη, ανθρώπινη και λογική προσωρινή λύση προς ταλαιπωρημένους και ξεριζομένους ανθρώπους.

Τώρα που οι άνθρωποι συνήλθαν κάπως από το κακό που τους βρήκε και δεν νιώθουν ότι δεν έχουν στον Ήλιο μοίρα
το επόμενο λογικό βήμα είναι η καταγραφή των ζημιών και ο υπολογισμός των αποζημιώσεων από τη συγκεκριμένη καταστροφή ή πόλεμο ή εισβολή. 
Ακολουθεί το σχέδιο δράσης της αποκατάστασης με την συμβολή και τη συμμετοχή των ανθρώπων που ονομάστηκαν πρόσφυγες & ‘λαθρό’μετανάστες, στη λήψη αποφάσεων, στη σχεδίαση και στην εκτέλεση· τον δικό τους τόπο αφορά. 
Ξεχνάω κάτι;

Μερικές ακόμα κορυφές του παγόβουνου είναι οι εκτός ελέγχου:
§                     ιδιωτικοί στρατοί, N.A.T.O.,
§                     επαιτεία, υπερπληθυσμός.