Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

25.3.10

Διαφθορά και ο Νομοταγής Πολίτης – Γιατί Ενοχλούν οι Έλληνες τους Εταίρους

.
Προσθήκη 5.4.2010

Χρέος (δημόσιο + ιδιωτικό) % του ΑΕΠ
Eλλάδα 180% - Γερμανία 190% - Φιλανδία 200% - Αγγλία 370%
Ποσοστό αυτοκτονιών ανά 100.00 νέους
Ελλάδα 1 - Ιρλανδία 17,4 - Φιλανδία 13 - Μέσος Όρος Ε.Ε 6,8 .
Θάνατοι λόγω χρόνιων ασθενειών στους 100.000
Ελλάδα 17 - Μέσος Όρος Ε.Ε 122
Ηλικία Εμφάνισης προβλημάτων Υγείας στις Γυναίκες
Ελλάδα 67,1 - Πορτογαλία 57,3 - Μέσος Όρος Ε.Ε 62,3
Παιδιά σε οικογένειες με όλους τους ενήλικες ανεργους
Ελλάδα 3,5% - Ιταλία 16,3 - Μέσος Όρος Ε.Ε 11,1%
Πολίτες με εισόδημα χαμηλότερο του 60% του μέσου εθνικού (το 2008)
Ελλάδα 23% - Βέλγιο 27% - Μέσος Όρος Ε.Ε 25
Χρησιμοποίηση Διαδικτύου από Επιχειρήσεις για συναλλαγές με το κράτος
Ελλάδα 81% - Γερμανία 65% - Μέσος Όρος Ε.Ε 71%
Πολίτες με Βασικές Γνώσεις Υπολογιστή το 2009

Ελλάδα 13% ίδιο με M.O. αλλά υψηλότερο των Γάλλων και των Πορτογάλων
Μέση Ηλικία Συνταξιοδότησης το 2008
Ελλάδα 61,4 έτη - Γερμανία 61,7 έτη - Γαλλία 59,3 έτη.- Μέσος Όρος Ε.Ε 61,4 ετηΜέση Ηλικία

Νέοι που Παρατούν το Σχολείο
Ελλάδα 14,8% - Ισπανία 31,9% - Μέσος Όρος Ε.Ε 14,9%
Αναλογία Δασκάλου προς Μαθητές στο Δημοτικό
Ελλάδα 1/10 - Γερμανία 1/18 - Μέσος Όρος Ε.Ε 1/12,6

Από το άρθρο Κι όμως, η Ελλάδα έχει μέλλον! της Λ.Καλδά στο enet.gr


ΧΩΡΑ .....ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ..........ΑΡΙΘΜΟΣ Δ.Υ......%.......ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
Ελλάδα.....11.257.285.......................741.148.........6,58%................711
Γαλλία......64.351.000....................5.269.000.........8,8%..................1.341
Βρετανία...61.113.205..................
..5.842.000........9,56%.................1.010
Δανία.........5.519.441........................894.400......16,2%..................2.154
Από το «Έψιλον» της «Ελευθεροτυπίας» 27.9.2009
.

"Τρόμο προκαλούν οι ειδήσεις που έρχονται από τα όργανα της ΕΕ.
Ευρωφάκελοι που θα περιέχουν στοιχεία ακόμη και για το DNA μας.
Αστυνομικοί χωρών-μελών της ΕΕ που επιτρέπεται κατά βούληση να «εισβάλλουν» στο έδαφος άλλης χώρας-μέλους και να συμμετέχουν ακόμη και ένοπλοι σε επιχειρήσεις εναντίον Ευρωπαίων πολιτών, υπαγόμενοι μάλιστα για τις συνέπειες των πράξεών τους στον έλεγχο της κυβέρνησης της χώρας από την οποία προέρχονται και όχι της κυβέρνησης της χώρας στην οποία έδρασαν".ethnos.gr - Ολη η Ε.Ε. ένα Γκουαντανάμο


Ενέχονται σε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, άμεσα με τη συμμετοχή τους στον αναίτιο πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ή έμμεσα καλύπτοντας και ενισχύοντας με στρατιωτική βοήθεια τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, βλ. Μια Αγοραπωλησία, μια Έκθεση, μια Καταδίκη, ένας Απολογισμός, κάποια Γεγονότα και η Διεθνής Υποκρισία με το Ιράν.

Κι όμως αναγορεύονται σε τιμητές της διαφθοράς των άλλων.

Οι τράπεζές τους προκάλεσαν για μια ακόμη φορά παγκόσμια οικονομική κρίση με τις δικές τους μεθοδεύσεις, βλ. Μυστικό έγγραφο της AIG δείχνει ότι η Sachs Goldman εξέδωσε τα πιο τοξικά ομόλογα και Μια Επίκαιρη Ιστορική Ομολογία

Κι, όμως, αντί για υπόλογοι έναντι των λαών, εμφανίζονται αποτιμητές τους και κατήγοροί τους. Και αφήνονται να τους τιμωρούν κερδοσκοπώντας.

Τις βοήθησαν να σφετεριστούν με το πρόσχημα της διάσωσής τους πακτωλό χρημάτων των φορολογούμενων πολιτών και συνέργησαν στην αιχμαλωσία των κρατών στις εκάστοτε βουλές των μεγαλοτραπεζιτών.

Είναι οι κρατούντες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι ανησυχούν για την κακοδιαχείριση και τη διαφθορά των άλλων, ιδιαίτερα των λαών του νότου.

Τι τους ενοχλεί στους λαούς αυτούς;
Είναι μόνον τα μεγάλα ελλείμματα και τα μεγάλα χρέη τους;
Έχει ήδη καταδειχθεί από πλήθος αναλύσεων ότι δεν είναι αυτό το θέμα.
Στις ΗΠΑ που η ανεργία στον κατασκευαστικό τομέα ανέρχεται στο 27.1% Εδώ, σύμφωνα με το USDebtClock.org, οι ακάλυπτες υποχρεώσεις της κυβέρνησης υπερβαίνουν τα 107 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τις ημέρες αυτές γίνεται λόγος στο διαδίκτυο για την απόφαση δικαστηρίου στη Γερμανία να καταδικάσει εργαζόμενο μετανάστη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από την εταιρία στην οποία εργαζόταν. Η κλοπή συνίστατο στη φόρτιση του κινητού του τηλεφώνου στο χώρο της εργασίας του. Ποσόν κλοπής.... 0,014 λεπτά ανά φόρτιση. Μετανάστης απολύθηκε γιατί «ζημίωνε» επιχείρηση φορτίζοντας το κινητό του!
Στην ίδια χώρα η διαφθορά των μεγαλοεταιριών της που έρχεται κάθε φορά στην δημοσιότητα δεν επισύρει καμιά κύρωση από την δικαστική εξουσία. Η δωροδοκία δεν θεωρείται αδίκημα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, υψηλόβαθμοι εφοριακοί κάνουν έφοδο σε επιχείρηση καθαρισμού αυτοκινήτων για χρεωστούμενους φόρους ύψους....4 λεπτών IRS visits Sacramento carwash in pursuit of 4 cents ... και δικαστήριο καταδικάζει στην αρχή σε ισόβια και μετά από επανεξέταση σε 8 χρόνια φυλάκιση άνεργο για κλοπή πακέτου τυρί αξίας 3,99$. Woodland cheese shoplifter gets 7 years 8 months in prison
Στην ίδια χώρα η απίστευτη διαφθορά του πολιτειακού συστήματος και η πρωτοφανής φορολογική καταπίεση των λεγόμενων απλών πολιτών γίνεται αιτία για το απονενοημένο διάβημα Αμερικανού μηχανικού να πέσει με το ιδιωτικό του αεροσκάφος σε κτίριο εφορίας. (Η πτώση του αεροσκάφους την ώρα που εκτυλίσσετο παρουσιάστηκε στα κανάλια όλου του κόσμου. Όταν έγινε γνωστή η αιτία του εγχειρήματος αποσοβήθηκε κάθε περαιτέρω πληροφορία. Εδώ)

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπιση από το NBC και το περιοδικό της Γουώλ Στρητ, το Κογκρέσο έχει την έγκριση μόλις του 17% των πολιτών, ενώ το 50 % θέλει να τους πετάξει έξω όλους, Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς και να ξεκινήσουν με ένα εντελώς νέο Κογκρέσο. Hey Congress: Nobody Likes You

Είναι προφανές ότι τα παραπάνω παραδείγματα τιμωρίας των λεγόμενων απλών πολιτών των χωρών αυτών δεν αποτελούν απονομή δικαιοσύνης. Εντάσσονται στο πλαίσιο παραδειγματισμού των πολιτών τους για τη συμμόρφωσή τους.

Ομολογουμένως στην Ελλάδα όχι μόνον η φόρτιση του κινητού αλλά και η προσωπική χρησιμοποίηση αναλώσιμων, όπως γραφικής ύλης, φωτοαντιγράφων, τηλεφωνημάτων για έναν αξιοσημείωτο αριθμό εργαζόμενων, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, ασκείται σε συστηματική βάση.
Ομολογουμένως ένα μέρος των δημόσιων υπαλλήλων ενέχεται σε πιο σημαντικές πρακτικές οικειοποίησης δημόσιας περιουσίας.

Σε καμία, όμως, περίπτωση αυτή η διαφθορά δεν συγκρίνεται μ΄ αυτήν των μεγάλων εταιρειών, για παράδειγμα του κατασκευαστικού τομέα, για τον οποίο ο ίδιος ο πρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου ομολόγησε ότι η διαπλοκή του υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ την ημέρα (ενημερωτικό δελτίο ΤΕΕ 14-4-2005).
Σε καμία περίπτωση η διαφθορά αυτή δεν συγκρίνεται μ΄ αυτήν κάποιων ελεύθερων επαγγελματιών, όπως μεγαλογιατρών, μεγαλοδικηγόρων, μεγαλοδημοσιογράφων, καναλαρχών, εφοπλιστών, κ. α. Στη διαφθορά αυτή συμμετέχουν, προφανώς, αν και όχι άμεσα επωφελούμενοι, και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις εταιρίες αυτές και αυτούς τους μεγαλοεπαγγελματίες.

Ομολογουμένως ένας αριθμός υπαλλήλων και μικροεπαγγελματιών φοροδιαφεύγει, αποκρύβοντας μέρος των δραστηριοτήτων τους.
Σε καμία περίπτωση, όμως, η φοροδιαφυγή αυτή δεν συγκρίνεται με τη φοροδιαφυγή των μεγάλων εταιριών και των μεγαλοεπαγγελματιών, μεγαλογιατρών, μεγαλοδικηγόρων, κ.α, μέσω των offshore εταιριών, φοροαπαλλακτικών φιλανθρωπιών και άλλων νεοεπιστημονικών πρακτικών.
Και σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με την εγγενή διαφθορά και φοροαπαλλαγή των τραπεζιτών στην οποία θα αναφερθούμε για ακόμη μια φορά στην επόμενη ανάρτηση.

Καμία από τις ντιρεκτίβες των εταίρων που ακολουθεί πιστά η ελληνική κυβέρνηση δεν στοχεύει εκεί που είναι η πηγή της διαφθοράς, βλ. Οικονομική Εξυγίανση ή Συμμόρφωση και Έλεγχος των Πολιτών;
Αντιθέτως, όλα τα μέτρα εστιάζονται στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στο επίπεδο των απλών πολιτών.
Η συμμόρφωση αυτών των πολιτών φαίνεται να είναι το ζητούμενο των ισχυρών.

Τη συμμόρφωση αυτή την έχουν πετύχει εδώ και καιρό στις χώρες τους.
Οι πολίτες τους είναι απόλυτα νομοταγείς, ενας στους τέσσερους Γερμανούς πολίτες θέλει να του εμφυτέψουν μικροτσιπ στο σώμα τουOne in four Germans wants microchip in body News.com.au.

Πρέπει να τους ακολουθήσουν και οι λαοί του νότου. Η μεσογειακή ιδιοσυγκρασία τους πρέπει να καμφθεί.
Πρέπει να προετοιμαστούν να υπακούσουν στα μεγάλα σχέδια που απεργάζονται οι μεγάλοι για λογαριασμό τους, βλ. ethnos.gr - Ολη η Ε.Ε. ένα Γκουαντανάμο

.
Βλ. Ιστορία γράφουν οι παρέες: Απ-ενοχοποίηση τώρα.....osr: Goldman Sachs bank Ποια είναι

....Τα "PIGS" και οι Μεγαλο - Γεροντοκόρες