Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

5.3.10

Ο "Ανεξάρτητος" Τύπος, η Ελλάδα και η Aποσιωπούμενη Τεράστια Διαφθορά στις ΗΠΑ

.
* Τρισεκατομμύρια Λείπουν από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ .
* Τρισεκατομμύρια Λείπουν από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ .
* Αγνοούνται 56 Αεροσκάφη, 32 Τανκς και 36 Πύραυλοι Εκτόξευσης
.
*** Αγνοείται Βόμβα Υδρογόνου και 10 Πυρηνικά Όπλα

Τις ημέρες αυτές παρακολουθούμε τις προσπάθειες σπίλωσης ενός ολόκληρου λαού από τον διεθνή τύπο, αλλά κι αυτές μιας υπερβολικής ευθιξίας από την πλειοψηφία του ελληνικού τύπου και αρκετά ιστολόγια.

Κάθε τόσο ενημερωνόμαστε για τα θέσφατα του State Department σχετικά με τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα, όπως πρόσφατα για τα κακώς κείμενα με την ηρωίνη στην Κρήτη.
Τα θέσφατα αυτά αναμεταδίδουν οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί και αναδημοσιεύει ο ημερήσιος τύπος. Χωρίς οποιοδήποτε σχολιασμό, όπως θα έκανε εντεταλμένος υπάλληλος που το διέταξε το αφεντικό.

Δεν ακούσαμε τίποτα για την προστασία της μεγαλύτερης καλλιέργειας ηρωίνης όλων των εποχών στο Αφγανιστάν από Αμερικανούς και Άγγλους που έχει καταγγελθεί από πρώην Βρετανό Πρέσβη και έχει επιβεβαιωθεί και από πολλούς άλλους Britain and U.S. Protecting the Biggest Heroin Crop of all Time.

Σε προηγούμενη ανάρτηση σχολιάσαμε τις ευθύνες του λεγόμενου ανεξάρτητου τύπου για τη σημερινή κατάσταση στον κόσμο και τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται για να αποσιωπούνται γεγονότα ή να διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις Η Κρίση και οι Ευθύνες και Μεθοδεύσεις του «Ελεύθερου» Τύπου

Μια από τις ειδήσεις που έχουν αποσιωπηθεί στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς είναι η τεράστια διαφθορά στους κόλπους της Αμερικανικού κράτους και της κεντρικής τράπεζάς του, της FED.
Μια διαφθορά που μπροστά της η διαφθορά του ελληνικού κράτους ωχριά.

Παρ΄όλα αυτά, ποτέ δεν ετέθη στο στόχαστρο του λεγόμενου επίσημου "ανεξάρτητου" τύπου η διαφθορά αυτή.
Απεναντίας, δεν είναι λίγες οι φορές που στον ελληνικό τύπο αλλά και σε αρκετά ιστολόγια σχολιάζεται κάθε φορά η δήθεν τεράστια υστέρηση της Ελλάδας σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και τις άλλες πολιτισμένες χώρες, χωρίς να διερωτώνται πόσο πολιτισμένος μπορεί να είναι κάποιος που φορά κουκούλες στα πρόσωπα των ανθρώπων και τους αποδεκατίζει με βόλια από ψηλά.

Ούτε καν στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου δεν είδαμε να σχολιάζεται, έστω υποτυπωδώς. η πρωτοφανής ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού της να ανταποκριθεί στις περιστάσεις, το πως απέτυχαν παταγωδώς να ενεργοποιηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι μηχανισμοί έκτακτων κρίσεων.

Ούτε η γύμνια και η ανικανότητα του κρατικού της μηχανισμού στην κρίση με τον τυφώνα Katrina στην Νέα Ορλεάνη που δεν μπόρεσε να αποκρυβεί από τις κάμερες, άλλαξε στο παραμικρό την εικόνα της.

Ούτε μετά την αποκάλυψη της ανικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών της που επέτρεψαν τα σκάνδαλα της ENRON και των τραπεζικών κολοσσών και την ολιγωρία τους παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις ειδικών να προλάβουν την οικονομική κρίση,
δεν φάνηκε να αλλάζει η εικόνα της προηγμένης Αμερικής και της "ψωροκώσταινας" Ελλάδας που επί χρόνια καλλιεργούσαν Έλληνες διανοούμενοι θαμώνες των προγραμμάτων Φουλμπραϊτ.

Στην ανάρτηση Πως Κάνουν τις Δουλειές τους οι "Μεγάλοι" του Κόσμου - Προς Εγχώριο Παραδειγματισμό αναφέραμε για τα τρισεκατομμύρια δολάρια που λείπουν από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και για τα οποία δεν λογοδοτεί κανείς.

Τρισεκατομμύρια δολάρια, όμως, λείπουν και από το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ και πάλιν δεν λογοδοτεί κανείς.
Ο τύπος στην Αμερική έχει αναλωθεί να μιλάει για τα καλύμματα τουαλέτας των $640 στα γραφεία του υπουργείου, αλλά αποσιωπά συστηματικά την ανυπαρξία οποιουδήποτε ελέγχου και οποιουδήποτε συστήματος απογραφής που επέτρεψε:

- αγνοούνται τρισεκατομμύρια δολάρια, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο πρώην υπουργός άμυνας, http://www.cbsnews.com/stories/2002/01/29/eveningnews/main325985.shtml

- Να λείπουν 56 αεροσκάφη, 32 τανκς και 36 πύραυλοι εκτόξευσης και κανείς να μην ξέρει που είναι San Francisco Chronicle,

- Να βρίσκουν τις στολές χημικού πολέμου να πουλιούνται στο διαδίκτυο για λίγα δολάρια San Francisco Chronicle,

- Να μην ζητούνται να επιστραφούν 100 εκατομμύρια δολάρια που είχαν δοθεί για αεροπορικά εισιτήρια τα οποία επεστράφηκαν γιατί δεν έγιναν τα ταξίδια αλλά δεν ζήτησαν ποτέ να επιστραφούν τα χρήματα. http://www.usatoday.com/travel/news/2004-06-09-pentagon-flights_x.htm

Και το χειρότερο:
- Να αγνοείται βόμβα υδρογόνου, η μητέρα όλων των βομβών και άλλα 10 πυρηνικά όπλα.The Case of the Missing H-Bomb: The Pentagon Has Lost the Mother of all bombs

Για όλα αυτά δεν ακούσαμε τίποτα στα ΜΜΕ, ούτε στα επίσημα αμερικανικά, ούτε στα εγχώρια ελληνικά.

Αναμένουν να μας γνωστοποιήσουν το επόμενο θέσφατο του State Departmenτ .

.
Προσθήκη 1.5.10
.
Στις 29 Απριλίου έγινε πορεία χιλιάδων εξαγριωμένων Αμερικανών κατά των τραπεζών και της Wall Street.
Στην Ελλάδα μάθαμε για την προκήρυξη της πορείας, βλ. Oι Τραπεζογκάγκστερς και τα Διαχρονικά Παιχνίδια τους. Οι Αμερικανοί Πολίτες Διαδηλώνουν Εναντίον τους. Εμείς; από την "Αυγή" και για τη διενέργειά της από τις online εκδόσεις αρκετών ελληνικών εφημερίδων την 1η Μαίου.
Στην Αμερική, αν και δεν ήταν μια συνηθισμένη διαμαρτυρία και πορεία, η διενέργειά της έγινε γνωστή μόνον από τη Russia Today (το βίντεο της πορείας www.youtube.com/watch?v=rk37plzE1wA&feature=player_embedded) και από την Information clearing house .

Τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ δεν ανέφεραν τίποτα γι αυτήν, σύμφωνα με τα σχόλια αναγνωστών στη δημοσίευση Angry Americans March on Wall Street .
.
Την ίδια ώρα που γίνονταν η πορεία και την αποσιωπούσαν, μας ενημέρωναν (το άκουσα από τη ¨Φωνή της Αμερικής") για την κατάταξη των χωρών ως προς την ελευθερία του τύπου. Βρήκαν ότι στο Ιράν ο τύπος δεν είναι ελεύθερος όπως στις ΗΠΑ.
.