Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

5.9.13

Έκκληση Αιγυπτίων Ακτιβιστών, Καλλιτεχνών και Διανοούμενων στους Πολίτες του Κόσμου να Αποτελέσουν Ανθρώπινες Ασπίδες των Υποδομών της Συρίας


Έχω εδώ και πολλά χρόνια κατανοήσει ότι εμείς,
οι άνθρωποι της συνείδησης, είμαστε οι πραγματικοί
κάτοχοι της εξουσίας σε αυτόν τον κόσμο.
.
Προς απογοήτευση, ωστόσο, έχουμε σε μεγάλο βαθμό παραιτηθεί
απ΄αυτήν την εξουσία και έχουμε αποτύχει να αξιοποιήσουμε
πλήρως τις δυνατότητές μας. Το δυναμικό μας να
δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο, έναν δίκαιο κόσμο. 
.
Παρ όλα αυτά, έχω συνεταιριστεί με άλλους που έχουν
την ίδια αντίληψη να αποκαλύψουμε και να
ασκήσουμε την πραγματική μας δύναμη"




http://www.youtube.com/watch?v=NKMoHLxDncU

Στα όνειρά μου τα παιδιά τραγουδάνε
ένα τραγούδι αγάπης
για κάθε αγόρι και κορίτσι
ο ουρανός είναι μπλε και
τα λιβάδια πράσινα
.
και το γέλιο είναι η γλώσσα του κόσμου
..,,Τότε ξυπνάω και όλα όσα βλέπω
είναι ένας κόσμος σε ανάγκη
Πες μου γιατί?
..,Όταν τόσοι πολλοί χρειάζονται κάποιον
γιατί δεν δίνουμε χέρι βοήθειας
Πες μου γιατί?
.
Κάθε μέρα ρωτάω τον εαυτό μου:
Τι πρέπει να κάνω
για να είμαι άνθρωπος?
.
Να εγερθώ και να πολεμήσω
να αποδείξω σε όλους ποιος είμαι?

Γι αυτό προορίζεται η ζωή μου?
Να χαθώ σε έναν κόσμο γεμάτο πόλεμο?..
.
Πες μου γιατί???.
Γιατί πρέπει να είναι έτσι?
.
Πες μου, είναι κάτι που δεν έχω καταλάβει?
Πες μου γιατί???
Δεν καταλαβαίνω.
Όταν τόσοι πολλοί χρειάζονται κάποιον
γιατί δεν δίνουμε χέρι βοήθειας?
Πες μου γιατί?

Πες μου γιατί καθόμαστε και κοιτάμε?


Αιγύπτιοι  πολίτες, ακτιβιστές, καλλιτέχνες και διανοούμενοι έχουν ξεκινήσει μια πρωτοβουλία να συγκενρώσουν εθελοντές από όλο τον κόσμο για την προστασία των υποδομών της Συρίας που θα αποτελέσουν στόχους της επαπειλούμενης αμερικανικής επίθεσης.
Αν τελικά στις 10 Σεπτεμβρίου εγκριθεί από το κογκρέσο η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, θα πετάξουν στη Βηρυτό και από κει θα μεταβούν στη Συρία.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα
οι εθελοντές θα περιβάλουν  κτίρια, αεροδρόμια και άλλες κρίσιμες περιοχές που αναμένεται να αποτελέσουν στόχους  της επικείμενης επίθεσης των Αμερικανών
ενεργώντας ως ανθρώπινες ασπίδες, 
σε μια προσπάθεια να εκθέσουν τις θηριωδίες του πολέμου και την υποκρισία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Αιγύπτιος συγγραφέας και ακτιβιστής Eyad Harfoush κάνει έκκληση  στους  πολίτες από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, να πουν όχι στην αμερικανική επίθεση κατά της Συρίας. να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη στο Ιράκ (και τη Λιβύη).

Για προτάσεις:

Την έκκληση υπογράφουν:

Eyad Harfoush, Αιγύπτιος συγγραφέας
Mohamed Amre
Mohamed Adel
Hatem  Mohamed Khaled
Dalia Basiouny, Αιγύπτιος καθηγητής Πανεπιστημίου
Dina El Ghamry, Αιγύπτιος εκδότης
Haitham El Banna
Khaled Tourky


Στην πρωτοβουλία αυτή αναφέρεται και ο γνωστός δημοσιογράφος FRANKLIN LAMB 
(c/o fplamb@gmail.comπου βρίσκεται στη Δαμασκό σε άρθρο του στο  http://www.counterpunch.org/ με τίτλο:

"Will 1000 American ‘Human Shields’ Stop Another Criminal War?βλ. Εδώ

Μιλάει για τουλάχιστον χίλιους αμερικανούς και χιλιάδες από άλλες χώρες που πρέπει να συμμετέχουν ώστε το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα να είναι ισχυρό και με την ελπίδα να αποτρέψει την επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ.

Όπως γράφει, ο πρώτος στόχος των εχθρών της Συρίας θα είναι να εμφανίσουν τις ανθρώπινες ασπίδες από Σύρους πολίτες, (βλ. προηγούμενη ανάρτηση) πιόνια του προέδρου Μπασάρ αλ - Άσαντ.

Αυτό έκαναν τα ΜΜΕ και το 2003 με τις ανθρώπινες ασπίδες στο Ιράκ. (1)
Τις εμφάνισαν ως πιόνια του Σαντάμ.

Για να έχουν αποτέλεσμα οι ανθρώπινες ασπίδες πρέπει να θεωρηθούν ανεξάρτητοι υποστηρικτές του λαού της Συρίας οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αντιτίθενται στην επιθετικότητα των ΗΠΑ.

Οι περιοχές που θα αναπτυχθούν οι  ανθρώπινες ασπίδες,  οι οποίες πρέπει να τύχουν μεγάλης δημοσιότητας, θα είναι αυτές που χαρακτηρίζονται ως προστατευόμενες περιοχές στο πλαίσιο της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης.

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι δεν πρόκειται να επιτεθούν σε υποδομές (όπως έκαναν με το Ιράκ το 2003), αλλά θα χτυπήσουν τις υποδομές καθώς ο στόχος είναι να οδηγήσουν τη Συρία στη λίθινη εποχή.
Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς μαζικές επιθέσεις στις υποδομές  (όπως έκαναν και στη Λιβύη).

Γι 'αυτό είναι απολύτως ζωτικής σημασίας όλες οι μονάδες παραγωγής ενέργειας, οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, οι εγκαταστάσεις επικοινωνιών, τα καταφύγια (αν υπάρχουν), οι χώροι αποθήκευσης τροφίμων και παρόμοιες υποδομές που είναι κρίσιμες για τον άμαχο πληθυσμό να είναι τα κύρια  σημεία, αν όχι τα μοναδικά που θα αναπτυχθούν οι ανθρώπινες ασπίδες.
Εκτός από τις περιοχές που προστατεύονται από την Τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης, θα προστατευτούν και εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες οι οποίες φοβούνται θανάσιμα τους ξένους εισβολείς / τρομοκράτες με ιδιαίτερη έμφαση στους  χριστιανικούς πληθυσμούς.

Στόχος είναι να παρουσιαστεί το δράμα των πολιτών της Συρίας μέσα από τα μάτια των ανθρώπινων ασπίδων με εμπεριστατωμένες καθημερινές αναφορές που θα αναρτώνται στο διαδίκτυο και θα μεταδίδονται από πρακτορεία ειδήσεων όπως το Press TV, το RT και Telesur.
Θα υπάρχει ετοιμότητα να παρέχονται αποδεικτικά στοιχεία για οποιαδήποτε επίθεση σε προστατευόμενες περιοχές  τη στιγμή που θα συμβαίνει και θα έχει γίνει εκ των προτέρων νομική προπαρασκευή  ώστε να αποδίδονται αμέσως κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Το σχέδιο δράσης καταλήγει:

Δεν μπορούμε ίσως να τους σταματήσουμε να κάνουν αυτό που σκοπεύουν να κάνουν, αλλά μπορούμε να κάνουμε την επιθετικότητά τους να βλάψει τους ίδιους  περισσότερο από ό,τι θα βλάψουν αυτοί τη Συρία και το λαό της, χρησιμοποιώντας τη δυναμική τους εναντίον τους.
Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα φθάσει πρώτος στη Συρία: ο  Αμερικανικός στρατός ή οι Αμερικανοί πολίτες.

Στη Συρία προσεύχονται να είναι οι δεύτεροι και έχουν δεσμευτεί να τους συναντήσουν να νικήσουν μαζί στην επικείμενη επίθεση.
________________________
(1) Είναι Αμερικανός που την 1η Μαρτίου 2001 αρνήθηκε την αμερικανική υπηκοότητά του.
Από τότε έχει αποκτήσει υπηκοότητα Ιρλανδίας, Χαβάης και Παλαιστίνης.
Πρώην πεζοναύτης υπηρέτησε το 1991 στον Πόλεμο του Κόλπου και μίλησε για τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου ως "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και κατήγγειλε τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιεί τους στρατιώτες ως "ανθρώπινα ινδικά χοιρίδια" χορηγώντας τους πειραματικά φάρμακα που συνδέονται άμεσα με το σύνδρομο του Πολέμου του Κόλπου.
Δραστηριοποιείται σε προσπάθειες διατήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
.
Το Δεκέμβριο του 2002 δημοσίευσε πρόσκληση και καλούσε σε δράση μεγάλο αριθμό δυτικών πολιτών να μεταναστεύσουν στο Ιράκ και να αποτελέσουν οι ίδιοι «ανθρώπινες ασπίδες».ώστε να αποτραπεί η εισβολή.Η κίνηση αυτή ονομάστηκε TJP (Αλήθεια Δικαιοσύνη Ειρήνη), μια νέα μορφή μη βίαιης άμεσης δράσης., καθώς οι παραδοσιακές μορφές διαμαρτυρίας ήταν σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικές.
Στις 25 Ιανουαρίου 2003 συγκεντρώθηκε στο Λονδίνο μια ομάδα 50 εθελοντών η οποία μελεωφορεία 
ταξίδεψε μέσω Ευρώπης και Τουρκίας και καθ΄οδόν προσχώρησαν κι άλλοι και τελικά στο Ιράκ έφτασαν περίπου 200 με 500 άτομα. 

Αν και απέτυχαν να αποτρέψουν την εισβολή μπόρεσαν να προστατεύσουν τόπους που προστατεύονταν νομικά από την τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης κατά τη διάρκεια του αρχικού βομβαρδισμού "Σοκ και Δέος".
.
Σ
τις 7 Ιανουαρίου 2004 έκαψε το αμερικανικό διαβατήριό του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον "Aμερικανικό Ιμπεριαλισμό» ζητώντας την άμεση απόσυρση από το Ιράκ.
Αντικατέστησε το διαβατήριό του με διαβατήριο του Κόσμου, σύμφωνα με το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που προστατεύει το δικαίωμα στα ταξίδια και την αυτοδιάθεση.
Στη συνέχεια, ανακοίνωσε οτι είναι «Πολίτης του Κόσμου» ανήκοντας σε «όλη την ανθρώπινη οικογένειά μου και τον πλανήτη Γη." 


Όπως λέει ο ίδιος, βλ. Εδώ:

«Το 2002 ξεκίνησα την κίνηση TJP (Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Ειρήνη) "ανθρώπινης ασπίδας στο Ιράκ", επειδή ήξερα ότι η εισβολή στο Ιράκ είχε προγραμματιστεί πολύ καιρό πρινότι ήταν μέρος ενός προγράμματος "Παγκόσμιας Κυριαρχίας », όπως προβλέπεται από το σχέδιο για ένα Νέο Αμερικανικό Αιώνα (1)
.
Ήξερα ότι οι διαμαρτυρίες δεν είχαν καμία πιθανότητα να σταματήσουν την εισβολή και ότι μεγάλο μέρος αυτών των διαμαρτυριών ήταν απλώς ένας τρόπος να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα για τις επικείμενες μαζικές δολοφονίες.
.Με αυτή την αντίληψη, υποστήριξα ότι ο μόνος βιώσιμος τρόπος για να σταματήσει η εισβολή ήταν να προβούμε σε μαζική μετανάστευση προς το Ιράκ για να αποτελέσουμε ανθρώπινες ασπίδες σε σημεία του Ιράκ που υποτίθεται ότι πρέπει να προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο, αλλά τα οποία αποτελούν αντικείμενο συστηματικού βομβαρδισμού.
Ένιωθα ότι 10.000 τέτοιοι άνθρωποι θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε την εισβολή, ή τουλάχιστον, να εκθέσουμε την εισβολή ως αυτό που ήταν από την αρχή, μια πράξη διεθνούς επιθετικότητας, έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά τηςανθρωπότητας.

Όταν τα δύο διπλά διώροφα λεωφορεία μας ταξίδεψαν από το Λονδίνο στη Βαγδάτη, μέσω της Τουρκίας, ήταν εμφανές ότι ο λαός της Τουρκίας καταλάβαινε τη σημασία αυτής της κίνησης και ήταν οι πολίτες του oι περισσότεροι που συμμετείχαν σε αυτήν.
Τελικά δε μαζευτήκαμε τόσοι όσοι χρειάζονταν για να σταματήσουμε τον πόλεμο με συνέπεια τουλάχιστον ένα εκατομμύριο νεκρούς στο Ιράκ, αλλά εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι ήταν στο χέρι μας να αποτραπεί η εισβολή.
Χάσαμε κατά τη γνώμη μου μια μεγάλη ευκαιρία.
.