Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

17.9.11

Όταν τα λόγια αδυνατούν .....




Από τα ΝΕΑ με τίτλο:

"Η πληροφορία αυτή δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καθώς έχει διακοπεί η επικοινωνία με τη Σύρτη, γενέτειρα του Καντάφι, μετά την πτώση της Τρίπολης.

Το ΝΑΤΟ δεν έχει σχολιάσει ακόμη την πληροφορία αυτή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο εκπρόσωπος του Καντάφι με το πρακτορείο Ρόιτερς αναφέρει:
"Το ΝΑΤΟ επιτέθηκε στη Σύρτη τη νύχτα της Παρασκευής
με πάνω από 30 πυραύλους που στόχο είχαν το κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και ένα άλλο κτίριο, που αποτελείται από περισσότερα από 90 διαμερίσματα».

«Το αποτέλεσμα είναι να έχουν σκοτωθεί πάνω από 354 άτομα, 89 ακόμη αγνοούνται και τουλάχιστον 700 έχουν τραυματιστεί» πρόσθεσε ο Μούσα Ιμπραήμ".


Από το Press tv με τίτλο:

"Λίβυοι επαναστάτες εισέρχονται στην Μπάνι Ουαλίντ και Σύρτη"

(Χθες) "Οι Λίβυοι επαναστάτες κατάφεραν να εισέλθουν στα τελευταία οχυρά του φυγάδα δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι, τη Σύρτη και την Μπάνι Ουαλίντ"

Οι Λίβυοι προφανώς δεν εισήλθαν στα "οχυρά" γιατί αυτοί μένουν στις πόλεις αυτές.
Στο άρθρο δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

Στη φωτογραφία οι Λίβυοι έχουν πράσινες σημαίες και πράσινα κασκώλ και προφανώς δεν είναι οι "επαναστάτες". 

Προχειροδουλειές ξανά.



Από τo ΒΗΜΑ με τίτλο:

(Σήμερα) "Οι αντικαθεστωτικοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την Μπάνι Ουαλίντ, καθώς απωθήθηκαν από μια βαριά οπλισμένη και καλά οχυρωμένη δύναμη ανδρών, πιστών στον Μουαμάρ Καντάφι"

"Στη Σύρτη δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου κατέλαβαν το αεροδρόμιο στα προάστια της γενέτειρας του Καντάφι και κινήθηκαν κατά δυνάμεων του πρώην Λίβυου ηγέτη που ήταν διασπαρμένες σε διάφορες θέσεις. Ωστόσο, τη νύχτα οι δυνάμεις του Καντάφι σταμάτησαν την επίθεση.

Εκρήξεις, αδιάκοπα πυρά και ρουκέτες ακούγονταν από το κέντρο της Σύρτης, ενώ αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πετούσαν πάνω από την περιοχή.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Καντάφι, Μούσα Ιμπραήμ δήλωσε ότι
 «διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι τα μέτωπα στη Σύρτη και στην Μπάνι Ουαλίντ είναι ισχυρά, παρά τη βαριά, απίστευτη, ανελέητη εκστρατεία βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ εναντίον νοσοκομείων, οικογενειών και σχολείων».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι πιστοί στον Καντάφι μαχητές είναι προετοιμασμένοι για έναν παρατεταμένο πόλεμο".