Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

29.8.11

Διεθνής Αμνηστία για Λιβύη: Ο μύθος περί μισθοφόρων, η εθνοκάθαρση, το λιντσάρισμα και οι δολοφονίες Αφρικανών μεταναστών και οι σκοπιμότητες


Ο Γερουσιαστής D. Kucinich για το ρόλο του ηγέτη των ανταρτών
Khalifa Haftar και των μυστικών υπηρεσιών στην εξέγερση


Προσθήκη 1.9.11

Στο άρθρο Libya rape claims 'hysteria' - investigator, βλ. Εδώ, αναφέρεται ότι ερευνητής του ΟΗΕ επιτετραμένος με την έρευνα περί Κανταφικών βιασμών ερεύνησε το θέμα και κατέληξε ότι επρόκειτο για υστερία.
Μεταξύ των άλλων αναφέρεται η περίπτωση
  • μιας γυναίκας η οποία ισχυρίζόταν ότι είχε στείλει 70.000 ερωτηματολόγια και έλαβε 60 000 απαντήσεις, εκ των οποίων οι 259 ανέφεραν σεξουαλική κακοποίηση". Όταν όμως της ζήτησε να δει τα ερωτηματολόγια δεν του τα έδειξε. Παρ΄όλα αυτά συνέχισε να διαδίδει παντού σε όλο τον κόσμο τα ευρήματά της.
Επίσης ο ερευνητής παρατηρεί ότι δεν ήταν δυνατόν να έχουν σταλεί 7000 ερωτηματολόγια το Μάρτιο όταν η ταχυδρομική υπηρεσία δεν λειτουργούσε.

Επίσης ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας σε συνέντευξή της στη Γαλλική εφημερίδα Libération, βλ. Εδώ, δήλωσε ότι
  • "δεν εντοπίστηκαν περιπτώσεις βιασμών .... Όχι μόνο δεν συναντήσαμε κάποιο θύμα, αλλά ούτε κάποιον που να ήξερε κάποιον που είχε βιαστεί. Όσο για τα κουτιά του Viagra που υποτίθεται ότι είχε διανείμει ο Καντάφι, βρέθηκαν άθικτa σε τανκς που είχαν καεί ολοσχερώς"


Ιστορικά Στοιχεία

Η Λιβύη υπό τον βασιλιά Ίντρις με έδρα τη Βεγγάζη, τον οποίοο είχαν εγκαταστήσει ΗΠΑ και Βρετανία, είχε το 1951 το χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο στον κόσμο.

Ο βασιλιάς ανατράπηκε
το 1969 με αναίμακτη επανάσταση υπό την ηγεσία του Καντάφι ο οποίος διέλυσε την Αμερικανική Αεροπορική Βάση Wheelus (τη μεγαλύτερη εκτός των ΗΠΑ),
έδιωξε τις αμερικανικές και βρετανικές ένοπλες δυνάμεις που στάθμευαν στη Λιβύη
και εθνικοποίησε τις δυτικές πετρελαϊκές εταιρείες και έκανε τη Λιβύη με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Αφρική και πολλές άλλες χώρες.

Με την "επανάσταση "ΝΑΤΟ/ανταρτών δρομολογείται πάλι η επιστροφή στα παλιά.

Η παλιά βασιλική οικογένεια δραστηριοποιείται στην "επανάσταση" και την πυροδοτεί, βλ. Youtube,

Η σημαία της επανάστασης είναι η παλιά του βασιλιά, οι ξένες ένοπλες δυνάμεις και οι ιδιωτικές εταιρίες είναι καθ΄οδόν.....η Παγκόσμια τράπεζα επίσης και το ΔΝΤ οσονούπω. 


Α. Οι Ανύπαρκτοι Αφρικανοί Μισθοφόροι, η Εσκεμμένη Διάδοση του Μύθου, οι Σκοπιμότητες και οι Τραγικές Συνέπειες

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εμφανίζουν τους αντάρτες ως «δημοκρατικούς μαχητές της ελευθερίας» ενώ υπάρχουν πάρα πολλά δημοσιεύματα στον κατεστημένο τύπο (από την αρχή ήδη της εξέγερσης)για κατακρεούργηση, αποκεφαλισμούς και άλλου τύπου δολοφονίες των μαύρων Λίβυων και των Αφρικανών μεταναστών εργαζόμενων.

Και όχι μόνον στις τάξεις των απλών ανταρτών αλλά και στην κορυφή της ηγεσίας τους, όπως μπορεί να δει κανείς στην ιστοσελίδα του μεταβατικού συμβουλίου όπου φιγουράρει η διπλανή φωτογραφία, βλ. Εδώ.

Το πογκρόμ αυτό δικαιολογήθηκε και καλύφθηκε από τη φήμη περί Αφρικανών μισθοφόρων του Καντάφι.

Από την αρχή ανθρωπιστικές οργανώσεις που ερεύνησαν εξονυχιστικά το θέμα, δήλωσαν ότι δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη μισθοφόρων.

Το επιβεβαιώνει και η Διεθνής Αμνηστία σε συνέντευξη τύπου στην οποία αναφέρεται το άρθρο που ακολουθεί.

Λόγω της επιτελούμενης εθνοκάθαρσης και του πογκρόμ στην Ανατολική Λιβύη, οι καταδιωκόμενοι Λίβυοι και μετανάστες κατέφυγαν στην Τρίπολη
όπου μετά την εισβολή σε αυτήν το μαρτύριό τους συνεχίστηκε και συνεχίζεται.

Άραγε οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ που συντήρησαν τον μύθο
των μισθοφόρων και απέκρυψαν τα ανοσιουργήματα
των Νατοϊκών "επαναστατών"
συνειδητοποιούν την τεράστια ευθύνη και συνενοχή τους;


Από την ιστοσελίδα του 
Human rights investigations με τίτλο:


Από περαιτέρω συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία προέκυψε ότι υπάρχει έντονο ρατσιστικό στοιχείο μέσα στις δυνάμεις των ανταρτών και στη δίοικησή τους.

Η δεδηλωμένη πρόθεση αυτών των δυνάμεων είναι η εθνοκάθαρση των περιοχών που καταλαμβάνουν από τους σκουρόχρωμους κατοίκους τους.

  • Ρατσισμός μεταξύ των ανταρτών και σε επίπεδο διοίκησης

Σε πρόσφατο άρθρο της Wall Street Journal, ο δημοσιογράφος Sa Dagher επεσήμανε το προφανές γεγονός ότι ο Λιβυκός πόλεμος αναζωπυρώνει εθνοτικές εντάσεις στη χώρα αυτή.
Το άρθρο μιλάει για την τύχη της Tawergha, μιας μικρής πόλης 25 μίλια νότια της Misrata, που κατοικείται κυρίως από μαύρους Λίβυους, καθώς τον 19ο αιώνα ήταν πόλη μέσα από την οποία γινόταν το εμπόριο σκλάβων.

Ο Ιμπραχίμ αλ-Halbous, ένας διοικητής των ανταρτών που ηγείται του αγώνα κοντά στην Tawergha, λέει ότι όλοι οι κάτοικοι που έχουν απομείνει θα πρέπει να την εγκαταλείψουν αμέσως, αν καταλάβουν την πόλη οι μαχητές του.
  • "Θα πρέπει να τους πακετάρουμε," είπε ο κ. Halbous.
    " Η Tawergha δεν υπάρχει πια, μόνο η Misrata."

Άλλοι ηγέτες ανταρτών ανέφεραν ότι:
  • "Καλούν για τη λήψη δραστικών μέτρων, όπως την απαγόρευση των ντόπιων της Tawergha να εργάζονται, να ζουν ή να στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία της Misrata."

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο, ως αποτέλεσμα της μάχης για τη Misrata:
"Σχεδόν τα τέσσερα πέμπτα των κατοίκων της γειτονιάς Ghoushi στη Misrata ήταν από τη Tawergha. Τώρα έχουν φύγει ή κρύβονται φοβούμενοι επιθέσεις μίσους από τους Misratans, εν μέσω αναφορών ότι έχουν συλληφθεί".

Εν μέσω καταγγελιών για μαύρους μισθοφόρους και ιστορίες για μαζικούς βιασμούς από τους κατοίκους της Tawergha, ο Sam Dagher αναφέρεται σ΄αυτά ως περαιτέρω απόδειξη του ρατσισμού στις δυνάμεις των ανταρτών:

Κάποιο από το μίσος για τους κατοίκους της Tawergha ήταν λανθάνον και πριν από την τρέχουσα σύγκρουση.
Στο δρόμο μεταξύ Misrata και Tawergha, συνθήματα των ανταρτών "σταυροφορία για την εκκαθάριση των μαύρων σκλάβων"
έχουν αντικατασταθεί από Κανταφικά συνθήματα.

Οι φυλετικές εντάσεις πυροδοτήθηκαν από την υποτιθέμενη χρησιμοποίηση από το καθεστώς αφρικανικών μισθοφόρων για να καταστείλει βίαιους διαδηλωτές κατά την έναρξη της Λιβυκής εξέγερσης τον Φεβρουάριο,
και από την αίσθηση ότι το νότιο τμήμα της χώρας, στο οποίο κυριαρχεί το μαύρο στοιχείο, υποστηρίζει ως επί το πλείστον τον συνταγματάρχη Καντάφι.

Αυτή η πληροφορία έχει ήδη δημοσιοποιηθεί στην WSJ, και επίσης στο Black Star News.
Ο Bryan Chan των Los Angeles Times αναφέρει την επίσκεψή του σε φυλακή στη Βεγγάζη,
όπου κατατρομοκρατημένοι μαύροι άνδρες παρήλασαν για τις κάμερες (με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σιωπηλό να κρατά σημειώσεις).
 Ένας άντρας αψηφώντας τον κίνδυνο διαμαρτυρήθηκε ότι ήταν απλά μετανάστης εργάτης
και οι φρουροί παρουσίασαν ένα διαβατήριο από τη Γκάμπια ως απόδειξη ότι ήταν μισθοφόρος του Καντάφι. Ο Λιβυος διερμηνέας του Chan ρώτησε:
  • "Λοιπόν, τι κάνουμε; Θα τους σκοτώσουμε; "
Υπάρχουν πάρα πολλά φρικτά βίντεο που δείχνουν με σαφήνεια δημόσια λιντσαρίσματα στη Βεγγάζη στα οποία συμμετέχουν και οι διοικητές των ανταρτών,
αποκεφαλισμούς κρατουμένων με δεμένα τα μάτια
και ανακρίσεις των κρατουμένων, ακόμη και σε νοσοκομεία.

  • Ο Μύθος της Μαύρων Μισθοφόρων Οδήγησε στα Λιντσαρίσματα


Άλλα στοιχεία σφαγών των μαύρων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και λιντσάρισμα και δολοφονίες μαύρων στρατιωτών του Λιβυκού στρατού,
μεταναστών εργατών από άλλες αφρικανικές χώρες και
σκουρόχρωμων Λίβυων άμαχων πολιτών
περιλαμβάνονται σε έκθεση από το BBC στις 25 Φεβρουαρίου στην  οποία ένας Τούρκος οικοδόμος μετανάστης φέρεται να λέει:
"Είχαμε 70 με 80 άτομα από το Τσαντ που εργάζονταν για την εταιρεία μας. Αποκεφαλίστηκαν με μαχαίρια και άξονες από επιτιθέμενους που τους έλεγαν: «Προμηθεύετε στρατιώτες για τον Καντάφι».
Επίσης σφαγιάστηκαν και εργάτες από το Σουδάν Τό είδαμε οι ίδιοι με τα μάτια μας»
Στις 27 Φεβρουαρίου ο Nick Meo του Independ ανέφερε από την Al-Bayda
ότι του δείξανε φωτογραφία σε κινητό τηλέφωνο με έναν μαύρο να τον κρεμάνε από μια λάμπα στον δρόμο και να τον κατακρεουργούν
καθώς και έναν άλλο αφρικανό να κρέμεται από έναν γάτζο ως σφάγιο ».

Η ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας Ντονατέλα Ρόβερα έμεινε από τις 27 Φεβρουάρίου εώς 29 Μάιου στη Misrata, τη Benghasi,τη Ajabiya και το Ρας Lanouf.
 Χθες (12 Αυγούστου) έδωσε συνέντευξη στο Αυστριακό «The Standard’ και είπε σχετικά με το θέμα:
"Εξετάσαμε το θέμα σε βάθος και δεν βρήκαμε καμία ένδειξη για μισθοφόρους του  Καντάφι.
Οι επαναστάτες διέδωσαν παντού τις φήμες που είχε τρομερές συνέπειες για τους Αφρικανούς εργαζόμενους. Υπήρχε συστηματικό κυνηγητό των μεταναστών, αρκετοί κατακρεουργήθηκαν και πολλοί συνελήφθησαν.
Από τότε, ακόμα και οι αντάρτες έχουν παραδεχθεί ότι δεν υπήρχαν μισθοφόροι και έχουν σχεδόν όλοι απελευθερωθεί και έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους καθώς οι έρευνες δεν απεκάλυψαν τίποτα. "

  • Ποιος Διέδωσε το Μύθο και Γιατί;


Ποιος είναι υπεύθυνος για την ευρεία διάδοση και υιοθέτηση αυτού του μύθου;
Είναι, για να είμαι ειλικρινής,  ένα παράδειγμα μιας πολύ επιτυχημένης προπαγάνδας, που απευθυνόταν στα πιο πρόστυχα φυλετικά στερεότυπα.
Ο μύθος ήταν εξαιρετικά σημαντικός για να υπάρξει συναίνεση για την επιχείρηση στη Λιβύη
προκειμένου να δώσουν κάλυψη και να δικαιολογήσουν τις σφαγές των μαύρων ανθρώπων που λαμβάνουν χώρα.

Ο μύθος των μισθοφόρων χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει τη φυλάκιση και τη θανάτωση των μαύρων και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό των φυλετικών εντάσεων στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων και των φυλετικών ταραχών τον Οκτώβριο του 2000 που οδήγησαν στη δολοφονία 200 ατόμων και ανάγκασαν 1000 να εγκαταλείψουν τη χώρα,
οι συνέπειες της διάδοσης αυτής της προπαγάνδας ήταν εντελώς προβλέψιμες και συνιστούν παρότρυνση για διάπραξη ωμοτήτων.
Ο μύθος των μαύρων μισθοφόρων διαδόθηκε από ορισμένους πολιτικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στη Βεγγάζη, από το Βρετανό υπουργό Άμυνας Liam Fox και την εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ Oana Longescu.

  • Ο μύθος για το Viagra
Σχετικά με το μύθο για το Viagra, τον αγαπημένο της εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο Οκάμπο, η Ντονατέλα Ρόβερα είπε τα εξής:

«Κανείς δεν το πήρε αυτό στα σοβαρά, έτσι δεν είναι;

Στις 21 Μαρτίου, μετά τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές κατά των δυνάμεων του Καντάφι έξω από τη Βεγγάζη, ένας νεαρός άνδρας που εργαζόταν στο κέντρο των MME παρουσιάστηκε σε μας με πολλά κουτιά του φαρμάκου.
Ισχυρίστηκε ότι τα είχε βρει στα κατεστραμμένα τανκς
.
Τα οχήματα όμως είχαν πλήρως καεί, αλλά τα κουτιά ήταν ολοκαίνουργα.


Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος τον πήρε στα σοβαρά. "


  • Το ΝΑΤΟ Ενθάρρυνε και Πυροδότησε Παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Προστατεύει λοιπόν το ΝΑΤΟ πράγματι τους πολίτες»
ή μήπως υποστηρίζει τους αντάρτες, κάποιοι από τους οποίους σκοπεύουν να βλάψουν τους σκουρόχρωμους Λίβυους και να κάνουν εθνοκάθαρση στις περιοχές που καταλαμβάνουν;

Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το κείμενο ειναι ευρέως γνωστές και έχουν δημοσιευτεί στην Independent και άλλες εφημερίδες,
έτσι ώστε το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ισχυριστεί άγνοια των γεγονότων.
Καθώς γράφεται αυτό το κείμενο, η "σταυροφορία για εκκαθάριση των σκλάβων και των μαύρων» προχωρά στη Tawurgha,
υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ με τους βομβαρδισμούς από τον αέρα και τις ειδικές δυνάμεις στο έδαφος.

Ένας αρχηγός των ανταρτών έχει διακηρύξει ότι προτίθεται να εξαφανίσει την πόλη από το χάρτη και έχουμε ήδη δει τα λιντσαρίσματα και την εκδίωξη των μαύρων από το Ghoushi.

Με τη συνέχιση της κλιμάκωσης της διαμάχης στη Λιβύη, επιτρέποντας τον εξοπλισμό και τη στήριξη των ανταρτών και βομβαρδίζοντας για να κάνουν δυνατή την προώθησή τους και απορρίπτοντας την κατάπαυση πυρός, όπως απαιτούν από τα Ηνωμένα Έθνη και η Αφρικανική Ένωση,
το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει και υποστηρίζει σοβαρές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων και οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ σίγουρα θα λογοδοτήσουν"




Ακολουθούν κάποια ερωτήματα σε κάποιους από τους παράγοντες στα κοινωνικά πράγματα της Ελλάδας.
Φυσικά ερωτήματα ρητορικά.

Οι αναγνώστες αυτού του ιστολογίου είναι λιγοστοί, ο συντάκτης του δεν έχει άκρες, όπως λέμε,να απευθυνθεί με άλλο τρόπο.

Τα παραθέτει περισσότερο ως ξεκαθάρισμα για τον ίδιο καθώς τελικά ισχύει αυτό που λένε ότι μαθαίνουμε κάθε φορά αυτά που ξέρουμε.

Ισως αυτά που ήξερε ήταν λίγα και αυτά που έμαθε παρακολουθώντας αυτόν τον πόλεμο τον ταρακούνησαν με τη βιαιότητα του, την οργουελική γλώσσα του και το μέγεθος της επίσημης προπαγάνδας.

Ζητά την κατανόηση αν κάποιος διαβάζει αυτά που γράφει και ενοχλείται από το κατηγορηματικό ύφος κάποιων εκφράσεων από κάποιον που δεν φαίνεται να υποστηρίζει έμπρακτα αυτά που λέει.
Ενοχλείται μερικές φορές και ο ίδιος όταν τα ξαναδιαβάζει, αλλά του φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο άτοπα ώστε να αυτολογοκριθεί. Το ελπίζει.

Β. Προς τις Οργανώσεις για τα Δικαιώματα των Μεταναστών

Πριν κάμποσους μήνες κάποιοι από σας δραστηριοποιηθήκατε και μεταφέρατε από την Κρήτη στην Αθήνα 300 μετανάστες κυρίως από το Μαρόκο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Παρακάμψατε νόμους και κανονισμούς σε πολλά επίπεδα σε σημείο που το διαδίκτυο γέμισε με υποθέσεις ότι αυτό αποτελούσε μυστική επιχείρηση της ελληνικής κυβέρνησης στα πλαίσια της μυστικής αποστολής της ξεπουλήματος της χώρας
Η εξέλιξη των γεγονότων δεν δικαίωσε αυτή την εκδοχή αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Προβήκατε σε τηλεοπτική προπαγάνδα μεταφέροντας απεργούς στα νοσοκομεία και μετά καταγγέλατε στα κανάλια ότι οι γιατροί τους δίνανε τροφή υποτιμώνατς τη νοημοσύνη μας.
(Η ασθένεια των μεταναστών ήταν η έλλειψη τροφής. Στοιχειώδης λογική είναι ότι όταν ζητάς τη βοήθεια γιατρού αυτός οφείλει να διορθώσει αυτό που σου προκαλεί το πρόβλημα).

Την ίδια εποχή σε απεργία διαρκείας σε σκηνές στα προπύλαια ήταν πολλές μέρες πριν αφγανοί μετανάστες που ζητούσαν επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής ασύλου.
Κάποιοι είχαν ράψει και τα στόματά τους.
Δημιουργεί απορία γιατί δεν κινητοποιηθήκατε για τους μετανάστες αυτούς που ήταν και πιο εύκολο και πιο δίκαιο θα έλεγα να προηγηθεί η ικανοποίηση του δικού τους αιτήματος.

Οι μετανάστες αυτοί παραμένουν ακόμη σήμερα στις σκηνές χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς.

Όχι μόνον δεν τους λάβατε υπόψη σας αλλά τους χρησιμοποιήσατε.
Περνώντας δεύτερη φορά από τα προπύλαια την εποχή της απεργίας πείνας των 300
αντί για το κείμενο συμπαράστασης στο αίτημά τους είχαν το κείμενο συμπαράστασης για τους 300.

Για την τραγωδία των μεταναστών στη Λιβύη και την εθνοκάθαρση που επιτελείται μάλλον θα γνωρίζετε αφού τα καταγγέλει η διεθνής αμνηστία.
Οι έλληνες δημοσιογράφοι κωφεύουν.
Εσείς δεν θάπρεπε να πληροφορήσετε με όσα μέσα έχετε
(από ό,τι φάνηκε  έχετε άκρες και στα κανάλια).

Αλλά κυρίως δεν θαπρεπε να ενδιαφερθείτε για τους τόσο ταλαιπωρημένους Αφγανούς πρόσφυγες στα προπύλαια;

Γ. Προς τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ και κάποιους ανταποκριτές στη Λιβύη

Κείμενο για συλλογισμό:

Ιστορική δήλωση το 1880 του John Swinton, διαπρεπούς δημοσιογράφου της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια συμποσίου που διοργανώθηκε προς τιμή του από τους αρχισυντάκτες της εποχής.
 Όταν κάποιος έκανε πρόποση στο όνομα του ανεξάρτητου τύπου ο Swinton πήρε το λόγο και είπε:

"Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Αμερική όπως ανεξάρτητος τύπος. Το ξέρετε και το ξέρω.
Δεν υπάρχει ούτε ένας από σας που να τολμάει να γράψει έντιμα τις απόψεις του και αν το τολμήσετε, γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν θα εμφανιστούν ποτέ στον τύπο.
Πληρώνομαι για να κρατάω τις έντιμες απόψεις μου έξω από την εφημερίδα με την οποία συνεργάζομαι.
Άλλοι από σας πληρώνεστε για όμοιους λόγους και όποιος θα ήταν τόσο ανόητος να γράψει έντιμες απόψεις θα ήταν έξω στο δρόμο να ψάχνει για άλλη δουλειά.
Αν άφηνα να εμφανιστούν σε κάποιο κείμενό μου οι έντιμες απόψεις μου, μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες θα έχανα τη θέση μου. .

Η δουλειά των δημοσιογράφων είναι να καταστρέφουν την αλήθεια, να διαστρέφουν, να δυσφημίζουν, να υποκλίνονται στα πόδια του μαμμωνά και να πουλάνε τη χώρα τους και τη φυλή τους για το καθημερινό ψωμί τους.
Το ξέρετε αυτό και το ξέρω αυτό.
Τί μωρία, λοιπόν, είναι αυτή η πρόποση στον ανεξάρτητο τύπο;

Είμαστε τα όργανα και οι υποτελείς των πλούσιων ατόμων πίσω από τη σκηνή. Κινούν τα νήματα και χορεύουμε.
Τα ταλέντα μας και οι ζωές μας είναι ιδιοκτησία άλλων ατόμων.
Είμαστε διανοητικές πόρνες». βλ. Εδώ

Δ. Ειδικότερα προς τους Φερόμενους ως Ανεξάρτητους  Δημοσιογράφους

Όσα καταμαρτυρούνται στο άρθρο είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό, από την αρχή σχεδόν των γεγονότων.
 Έχουν δημοσιευτεί σε πολύ γνωστά έντυπα που αποκλείεται να μην τάχετε δει.
Ήδη ήταν γνωστά από την εποχή που γράφατε για την χαμένη αθωότητα
και μιλούσατε για Λιβυκή επανάσταση και θεωρούσατε δικαιολογημένη την επέμβαση του ΝΑΤΟ γιατί
ένας Αμερικανολίβυος τον οποίο σκότωσε το καθεστώς αλλά ζει (βλ. Εδώ) έβγαινε στα κανάλια και παρουσίαζε όλο το Λιβυκό λαό εναντίον του καθεστώτος.

Δεν επιμαρτυρήσατε τίποτα από όλα αυτά.
Δεν έχετε τίποτα να μας πείτε για αυτή τη στάση σας;

Οι δεσμευμένοι συνάδελφοί σας έχουν κάποια δικαιολογία.Υπόκεινται σε εντολές.
Από σας περιμέναμε. Εσείς μας απογοητεύσατε.

Ετικέτες: Λιβύη, ΜΜΕκρατία