Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

24.5.11

Λιβύη (5) – Μια «Επαναστατική» Ομιλία και μια Αποκαλυπτική Συνέντευξη




"Αμερικανοί και σύμμαχοι ομολογούν κυνικά ότι Αφγανιστάν και Ιράκ
είναι απλώς μαθήματα για να οργανώσουν καλά τις ένοπλες δυνάμεις τους
Κατά το δόγμα, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους πρέπει να αναλάβουν
προληπτική στρατιωτική δράση να εξουδετερώνουν κάθε πιθανή απειλή.
Θα καταλαμβάνουν «εχθρικές προς την παγκοσμιοποίηση» χώρες,
θα τις αφοπλίζουν και θα εγκαθιδρύουν καθεστώς κατοχής
,
ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην πρόσβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων
τους στις περιοχές με πόρους ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντά τους.
ΚΑΤΑΡΓΕΙ το αμερικανικό αυτοκρατορικό δόγμα την εθνική κυριαρχία
και το διεθνές δίκαιο, διότι πάνω απ' όλα είναι το «ζωτικό συμφέρον
των ΗΠΑ» και τίποτε άλλο...Τα αμερικανικά εφιαλτικά σενάρια προβλέπουν
και την εξαφάνιση αντιφρονούντων λαών από προσώπου Γης, με
νέα αποτελεσματικά όπλα, χωρίς να αποκλείονται και τα πυρηνικά!"
ΗΠΑ: ΑΡΧΙΣΕ ο Γ' Παγκόσμιος, Ελευθεροτυπία, 13।12।2003
Αυτήκοος μάρτυρας η ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ
.
.

  • Η Λιβύη των ΜΜΕ

Είναι καιρός τώρα που τα ΜΜΕ έχουν σταματήσει να ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη.
Πριν κάμποσες μέρες μόνον ακούσαμε για τους εκατοντάδες πραγματικά άμαχους ανθρώπους που πνίγονταν στα παράλια της Λιβύης υπό το αδιάφορο βλέμμα των «ανθρωπιστών» των Νατοικών δυνάμεων ενώ επιχειρούσαν να απομακρυνθούν από τα πεδία των «ανθρωπιστικών» βομβαρδισμών τους που γίνονταν για την «προστασία» τους.
Και προχθές ακούσαμε για την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Ελλάδα στη Λιβύη.
Όπως και στις παλιότερες ενημερώσεις τα ΜΜΕ λέγοντας Λιβύη όταν μιλούν για απώλειες και τραυματισμούς ανθρώπων και ανθρωπιστικές ανάγκες εννοούν μόνον την Ανατολική Λιβύη, η οποία είναι υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.
Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια εκεί εστάλη.

ΟΙ ΗΠΑ έχουν δεσμεύσει, με αμφισβητούμενη από πολλούς νομιμότητα, το πρωτοφανές ποσόν των 35 δισεκατομμυρίων δολλαρίων του Λιβυκού κράτους σε τράπεζες του εξωτερικού και είχαν εξαγγείλει ότι θα το διέθεταν για τη στήριξη των αντικαθεστωτικών στα πλαίσια της «ανθρωπιστικής» τους επιχείρησης.
Οι ανθρωπιστικές τους ανάγκες δεν εντάσσονται στη στήριξη αυτή;

Η Λιβύη έχει έξι εκατομμύρια κατοίκους από τους οποίους το ένα μόνον εκατομμύριο είναι στην Ανατολική Λιβύη, περιοχή των πετρελαιοπηγών της χώρας, στην οποία δραστηριοποιούνται οι αντικαθεστωτικοί.

Η πυκνοκατοικημένη Δυτική Λιβύη των πέντε εκατομμυρίων εκτός από τις επιχειρήσεις των αντικαθεστωτικών σφυροκοπείται από τις «συμμαχικές» δυνάμεις και είναι αποκλειμένη πανταχόθεν.
Σε αυτήν την περιοχή δεν υπάρχουν ανθρωπιστικές ανάγκες για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας;
(Τουλάχιστον ३ νεκροί και 150 τραυματίες ήταν ο απολογισμός των σημερινών "ανθρωπιστικών" βομβαρδισμών, βλ. Three dead, 150 wounded in NATO raids Libya)


  • Μια «Επαναστατική» Ομιλία: Η «επανάσταση» φυσικό αποτέλεσμα της διαδικασίας παγκοσμιοποίησης. Το μέλλον της Λιβύης η εξυπηρέτηση των αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πριν κάμποσες ημέρες οι Νατοικοί βομβαρδισμοί έπληξαν ένα ιδιαίτερο κτίριο για το οποίο δεν έγραψαν οι εφημερίδες στην Ελλάδα.
Έπληξαν το κτίριο διαφάνειας της κυβέρνησης της Λιβύης, όπου φυλλάσονταν οι φάκελοι διαφθοράς υπουργών της κυβέρνησης της Λιβύης, βλ.  http://www.skynews.com.au/topstories/article.aspx?id=614177&vId
Αρκετοί από τους υπουργούς αυτούς μετά την εκδήλωση της εξέγερσης προσχώρησαν στις τάξεις των εξεγερμένων και αποτελούν σήμερα το επαναστατικό τους συμβούλιο.
Το κτίριο με τους φακέλους αυτούς πήρε φωτιά και οι φάκελοι μάλλον θα καταστράφηκαν.

Για αυτό δεν ακούσαμε στα ΜΜΕ, όπως δεν ακούσαμε και για τις προσπάθειες που είχε καταβάλει ο Καντάφι για να καταπολεμήσει τη διαφθορά των υπουργών της κυβέρνησης της Λιβύης,
Μια από τις προσπάθειες αυτές ήταν και το νομοσχέδιο που είχε καταθέσει για ψήφιση στη Λιβυκή βουλή τα κέρδη από τις πωλήσεις του πετρελαίου να διανέμονται κατ ευθείαν στους πολίτες.
Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από τους υπουργούς της κυβέρνησης και δεν πέρασε.
Καταψηφίστηκε από τους υπουργούς που αποτελούν σήμερα το επαναστατικό συμβούλιο, βλ. गaddafi offers oil and power to people

Αν λάβει κανείς υπόψη του και ότι
-  η σημαία των εξεγερμένων είναι αυτή του προηγούμενου λαομίσητου μονάρχη της Λιβύης για την εκθρόνηση του οποίου ηρωποιήθηκε ο Καντάφι,
-  οι πρώτες κινήσεις του Συμβουλίου από την αρχή ακόμη της εξέγερσης, εκτός από την ίδρυση νέας τράπεζας, ήταν και η σύσταση εταιρίας εκμετάλλευσης των πετρελαίων της χώρας τη διαχείρηση της οποίας παραχώρησαν στο Κατάρ,

διερωτάται για τα κίνητρα και τους στόχους της επανάστασης τουλάχιστον των επικεφαλής των εξεγερμένων.

Ιδιαίτερα διαφωτιστική είναι η ομιλία που έδωσε ο Aμερικανοτρα-φής «επαναστατικός πρωθυπουργός», πρόεδρος του λεγόμενου «Μεταβατικoύ Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης» σε συζήτηση στο ινστιτούτο Brookings στις 12 Μαΐου 2011, βλ. http://www.brookings.edu/events/2011/0512_libya_opposition.aspx
Επί λέξει είπε:
 «αυτό που συμβαίνει (στη Λιβύη) είναι φυσικό προϊόν της διαδικασίας της παγκοσμιοποίησης που ξεκίνησε στα μέσα του 80 ".
Αφού παρέθεσε τις παγκοσμοποιητικές αξίες περί δημοκρατίας κ.λ.π. των ΗΠΑ και των ΜΚΟ της κατέληξε ότι:
το μέλλον της Λιβύης είναι να χρησιμεύσει ως «δεξαμενή» (lake) για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των Αφρικανών για να εξυπηρετουν τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
To άμεσο παρελθόν της Λιβύης επί Καντάφι ήταν ο εκσυγχρονισμός, η ανάπτυξη και η αξιοπρέπεια της Αφρικής.
Ήταν η Λιβύη επί Καντάφι που εξασφάλισε για όλη την Αφρική τηλέφωνο, τηλεόραση, τηλεϊατρική, τηλεδιδασκαλία
, κ.α,
βλ. The lies behind the West's war on Libya.

Ήταν η Λιβύη επί Καντάφι που με το έργο της υπόγειας ύδρευσης όλης της ηπείρου, ύψους 35 δισεκατομμυρίων, το μοναδικό στον κόσμο στο είδος του, θα εξασφάλιζε την διατροφική και ευρύτερη αυτονομία όλης της ηπείρου και θα της επέτρεπε να απαλλαγεί από τα δεσμά της παγκόσμιας τράπεζας,
βλ. Λιβύη – Τι δεν μας Λένε: Tο έργο του αιώνα ύδρευσης της Αφρικής, το αυτόνομο τραπεζικό σύστημα, τα μεγάλα αποθέματα χρυσού, η εναντίωση στην Αfricom

Αυτό το μέλλον της Λιβύης απ ο,τι φαίνεται οι επικεφαλής, τουλάχιστον, των αντικαθεστωτικών δεν το επιθυμούν.


  • Μια Αποκαλυπτική Συνέντευξη: Η Λιβύη από το 2001 ανάμεσα στις επτά χώρες για κατάληψη από τις ΗΠΑ


Το Μάρτιο του 2007 ο γνωστός Αμερικανός στρατηγός Wesley Clark έδωσε συνέντευξή στη γνωστή δημοσιογράφο Amy Goodman από το Democracy now για τα σχέδια της κυβέρνησης Μπους
να καταλάβει μέσα σε πέντε χρόνια, εκτός από το Αφγανιστάν ,επτά χώρες: το Ιράκ, τη Συρία, το Λίβανο, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν και το Ιραν.
Το πρώτο μέρος του σχεδίου αποκαλύφθηκε 10 ημέρες μετά το χτύπημα στις 11/9 και επεκτάθηκε για να συμπεριληφθούν κι άλλες χώρες.

Όπως λέει
η κατάληψη των χωρών αυτών δεν έχει σχέση με πληροφορίες για δεσμούς με την Αλ-Κάιντα ή οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες για τρομοκρατία. Ο λόγος είναι απλά ότι οι ΗΠΑ έχουν στρατό που μπορεί να καταλάβει άλλα κράτη.
Παρατίθεται το λεπτομερές κείμενο της συνέντευξης αυτής που περιλαμβάνεται στο βίντεο που ακολουθεί.



Wesley Clar:
"Δέκα μέρες περίπου μετά τα γεγονότα στις 11/9 πήγα στο Πεντάγωνο και είπα στον Γραμματέα Rumsfield και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Wolfweitz:
Κατέβηκα κάτω να δω κάποιους από το προσωπικό που δούλευαν για μένα και ένας από τους Στρατηγούς με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε:

"Κύριε, ελάτε μέσα, περάστε μέσα, πες τε μου γρήγορα "


Του είπα "Καλά, βιάζεσαι".


Μου είπε: "Οχι, Οχι, πήραμε την απόφαση να πάμε σε πόλεμο με το Ιράκ".
Αυτό ήταν περίπου στις 20 Σεπτεμβρίου (2001).


Του είπα: "Θα πάμε σε πόλεμο με το Ιράκ; Γιατί; "


Μου είπε: «Δεν ξέρω. Μάλλον δεν έχουν τι άλλο να κάνουν»


Του είπα: "Βρήκαν τιποτα πληροφορίες που να συνδέουν τον Σαντάμ με την Αλ-Κάιντα;"


Μου είπε: "Οχι, όχι. Δεν υπάρχει τίποτα το νέο με αυτό. Απλά αποφάσισαν να πάνε σε πόλεμο με το Ιράκ."


Μου είπε: «Μάλλον, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με τους τρομοκράτες αλλά έχουμε καλό στρατό και μπορούμε να κατεβάσουμε κυβερνήσεις"


Πήγα να τον δω λίγες βδομάδες αργότερα και ήδη είχαμε αρχίσει να βομβαρδίζουμε το Αφγανιστάν.


Του είπα:"Ισχύει ακόμη ότι θα πάμε σε πόλεμο με το Ιράκ;"

Και μου είπε: «Αχ, είναι χειρότερο απ αυτό."
Πήγε στο γραφείο του και πήρε μια κόλα χαρτί.


Μου είπε: "Μόλις έλαβα αυτό από πάνω από τη γραμματία του γραφείου Άμυνας. Αυτό είναι ένα σημείωμα που περιγράφει πως πρόκειται να καταλάβουμε επτά χώρες σε πέντε χρόνια. "

"Ξεκινάμε με το Ιράκ, συνεχίζουμε με Συρία και Λίβανο. Μετά με Λιβύη, Σομαλία και Σουδάν. Στη συνέχεια ολοκληρώνουμε με το Ιράν. "


Amy Goodman:

"Για ξαναπέστε τις χώρες»

Wesley Clark:
"Λοιπόν, ξεκινάμε με το Ιράκ, στη συνέχεια με Συρία και Λίβανο και Λιβύη, Σομαλία και Σουδάν και πίσω στο Ιράν. "

Στο βίντεο ακούγεται το (αμερικανικό) ακροατήριο να γελάει.
Είναι, άραγε για γέλια αυτα που συμβαίνουν στον κόσμο μας;



Bλ. και
- Ομιλία Καντάφι στον ΟΗΕ το 2009

Eτικέτες:  Λιβύη (5)